שוב זה קורה

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
עדותו מחר בבית המשפט של ראש הממשלה בוטלה, בהסכמת השופטים, עקב "פגישה מדינית דחופה".

איך זה שעדותו של נתניהו נופל על פגישות דחופות?!

Harrington

Well-known member
מנהל
לפי בורקיסה אני ביביזם B-)
לשיטתו כל מי שמצביע עבור אחת ממפלגות הקואליציה הנוכחית ראוי לתואר ביביסט. הבעיה עם זה, שזאת הגדרה שרוב הציבור מן סתם לא קונה אותה, לא רואה אותה כך. לא לחינם אני בעד יישור קו לגבי הגדרות (שונות, לא רק זו) לפני תחילת דיון ענייני, קשה ומתסבך ככל שזה יהיה. אתה פשוט למד שבחלק גדול מהמקרים כל הדיון מתבסס על סברה שיש מחלוקת (או הסכמה), כאשר הלכה למעשה הסברה הזאת נובעת מהגדרות שאינן זהות ובתכל'ס אין שום הבדל בעמדה בין המתדיינים (או להיפך כמובן).

כך גם כאן. כשאת מתדיינת מול בוריסקה היקר בשאלת הביביסטיות שלך, חשוב שתדעי מה הוא מגדיר כך ומדוע הוא מכליל אותך בקבוצה הזאת (וטוען שכל המדינה עומדת להיות לכזאת).

עדותו מחר בבית המשפט של ראש הממשלה בוטלה, בהסכמת השופטים, עקב "פגישה מדינית דחופה".

הוא לא משחק ברידג', הוא עובד. אם היית רואה את לו"ז היומי שלו, לא היית כותבת את תגובתך.

מהיכן את יודעת
מה הוא משחק?!
למה עברנו לגופו של כותב?!
אין לו זמן למשחקים, ראיתי בזמנו סיור יומי שלו שהוא עשה לבני נוער שיראו את הלו"ז היומי שלו, הלוואי עליי בגילו לעבוד בלו"ז כזה צפוף כבר משעות הבוקר המוקדמות עד שעות הלילה המאוחרות.
במקום לכבד אותו על עשייתו, כל הזמן מחפשים אותו בנרות, כזאת צרות עין לא ראיתי מעודי.
תאמיני לי שהוא היה מת לגמור כבר עם כל הסאגה המטופשת הזאת, אולם יש לו עדיפויות אחרות וטוב שטובת המדינה עומדת כנגד עיניו ולא טובתו האישית.

Harrington

Well-known member
מנהל
תאמיני לי שהוא היה מת לגמור כבר עם כל הסאגה המטופשת הזאת, אולם יש לו עדיפויות אחרות וטוב שטובת המדינה עומדת כנגד עיניו ולא טובתו האישית.
זה קטע שהרל"ביסטים האדוקים מתקשים קצת לקלוט :). עוד לא המציאו את הנאשם שנהנה מחקירתו בבית משפט. לא מהחקירה הראשית ולא מהנגדית (ונא לא ללבלב בין שמחה שהגיע המועד בו אתה יכול סוף סוף להתבטא להנאה מעצם העדות והמעמד בבית המשפט). נתניהו לא חריג בנוף הזה ובהחלט ישמח להגיע ליום בו תסתיים עדותו.

אז מעבר לכך שהתביעה מבקשת דחיות וארכות בכמות/אורך דומים למה שההגנה מבקשת. אבל כל התיאוריה לפיה ראש הממשלה מבקש לעכב את עדותו, פשוט לא מסתדרת פסיכולוגית עם שום דבר. זה נחמד בתור סיסמה רל"בית נבובה, אך אין לזה אחיזה בעולם האמת והמציאות. אגב אין לזה אחיזה גם מבחינה חשבונאית שכן מה לעשות, גם אם כל שבוע יתבטל יום דיונים, המשפט לא יתעכב בשל כך במידה מיוחדת מעבר למה שהוא צפוי להתארך ממילא. אבל זה כבר למתקדמים :cool:.

משתפרת1

Well-known member

זה האיש שאמר שיש לו יכולות אדירות והוא יצליח לעמוד במשפט ובסדר היום של ניהול המדינה גם יחד. אופס, הוא לא.
ובאשר לדחיות- בכל פעם שהנושא עולה אני קוראת שהתביעה מבקשת דחיות כמו הנאשם. אך בעוד הנאשם מבקש כמעט כל שבוע (אם לא מספר פעמים בשבוע) ביטול עדות או קיצורה- התביעה ממש לא עושה זאת.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
זה האיש שאמר שיש לו יכולות אדירות והוא יצליח לעמוד במשפט ובסדר היום של ניהול המדינה גם יחד. אופס, הוא לא.
ובאשר לדחיות- בכל פעם שהנושא עולה אני קוראת שהתביעה מבקשת דחיות כמו הנאשם. אך בעוד הנאשם מבקש כמעט כל שבוע (אם לא מספר פעמים בשבוע) ביטול עדות או קיצורה- התביעה ממש לא עושה זאת.
אמר לחוד, לבצע לחוד.
גברת נכבדה טענה שאנו לא יודעים עד כמה ראש ממשלתנו הנבחר עסוק.

לגמרי ברור שהוא עסוק מאד. אבל ציפיתי ממי שהבטיח שהוא יכול לבצע גם וגם וגם וגם- שיקיים.
ביצועיו טובים יותר מכל ראשי הממשלות שהיו עד כה.
אני רואה את הדברים שייתכן וישנן 2 אפשרויות -
  1. ייתכן שאם לא היה במשפט, היה מתנהל טוב יותר, אין מושלם ותמיד יש מקום לשיפור, בטח בקיצור זמנים שהיו יכולים להתפנות ובמקום זאת נאלץ לבזבז את זמנו על ריק.
  2. ייתכן שדווקא המשפט, גרם לו להתפקס ולהיות יותר יעיל, ראינו זאת במבצעים הנועזים שהוציא. לעתים שיש זמן בשפע, נוטים להתבדר וכשאין זמן מתכנסים למטרה, מה שקרוי בז'רגון המקצועי All in.
אני מהמרת שהאפשרות השנייה היא הנכונה :) מה שמביא למסקנה שהוא תיפקד בצורה יותר טובה ממה שציפו ממנו, מה שמוביל למסקנה שהוא קיים בריבית דריבית :)

Harrington

Well-known member
מנהל
האמת שהוא דווקא עושה זאת לא רע בכלל :). בוודאי יותר טוב מכפי שאני צפיתי.
עניין פשוט של עובדות סטטיסטיות. כל שעלייך לעשות הוא להבדיל בין תקופת עדות נתניהו (חקירה ראשית ונגדית כאחת) לכל המשפט. ליתר דיוק, לא להבדיל אלא לחבר. לאורך המשפט כולו, כאמור מעלה ואכן גם בעבר, התביעה ביקשה לא פחות אורכות ודחיות מההגנה, פלוס מינוס. במהלך תקופת עדות נתניהו זה מטבע הדברים נראה אחרת ובשום מקום לא כתבתי אחרת.

משתפרת1

Well-known member
האמת שהוא דווקא עושה זאת לא רע בכלל . בוודאי יותר טוב מכפי שאני צפיתי.

עניין פשוט של עובדות סטטיסטיות. כל שעלייך לעשות הוא להבדיל בין תקופת עדות נתניהו (חקירה ראשית ונגדית כאחת) לכל המשפט. ליתר דיוק, לא להבדיל אלא לחבר. לאורך המשפט כולו, כאמור מעלה ואכן גם בעבר, התביעה ביקשה לא פחות אורכות ודחיות מההגנה, פלוס מינוס. במהלך תקופת עדות נתניהו זה מטבע הדברים נראה אחרת ובשום מקום לא כתבתי אחרת.
הוווווו, כאן אתה מערבב בין תפוזים לתפוחי אדמה. המשפט נמשך תקופה ארוכה מאד. לפני שנתניהו נדרש להעיד לא היתה לו עילה לבקש דחיות או ביטולים, לא עסקו בו. לכן אין מה להשוות בין תקופה של כחמש שנים (משך המשפט) שברובה לא היה צורך בנוכחות נתניהו ולכן לא היתה סיבה לבטל או לדחות ישיבות לתקופת עדותו.

למעלה