שוב הסתה ב-ynet נגד "רוסים"

באופן חוקי?

כידוע לי כל המחוזות הבדלניים במדינות שנוצרו אחרי התפרקות ברה"מ (אבחזיה ודרום אוסטיה בגרוזיה, טרנסניסטריה במולדובה ועכשיו גם קרים והקצה הדרום-מזרחי באוקראינה) נוצרו ע"י רוסיה לפי אותו הדפוס, שימוש ציני באוכלוסיה דוברת הרוסית של המחוזות (שנוצרה שם עוד בתקופת ברה"מ כתוצאת המדיניות האימפריאליסטית הסובייטית) כאמתלה להתערבות בעניינים הפנימיים של אותה מדינה אליה שייכים המחוזות... זו התבנית הכללית. אפשר כמובן להביא הוכחות פרטניות, אבל צריך לנבור ולקרוא המון...
 

Astroo

New member
אל תבלבל בין רוסיה של ילצין לרוסיה של פוטין

רוסיה של ילצין היתה מדינה שוחרת שלום. כוחות שמירת השלום הרוסיים הוצבו באוסטיה בתקופת ילצין, לפי הסכם שביתת הנשק בין הצדדים. רוסיה כלל לא היתה צד בסיכסוך.
 
אז זה כבר בתקוופת פוטין

רוסיה חילקה את האזרחות שלה באבחזיה לכל מאן דבעי מעל ראשה של ממשלת גרוזיה כדי לטעון אחר כך שהמוני אזרחי רוסיה באבחזיה זקוקים להגנת מדינת האם?
 

Astroo

New member
זו סוגיה נפרדת

1. מי אמר שרוסיה חילקה את האזרחות כדי לעשות "דווקא" לגרוזיה, ולא כתוצאה מקשרים משפחתיים בין אוכלוסיית צפון אוסטיה לדרומה?
2. אפילו אם כן, איך זה היה עוזר לרוסיה אם גרוזיה לא היתה מתחילה במתקפה צבאית?
 
אפרופו, לא נראה לך שאם מדינה משנה בצורה כה חריפה

לא רק את מדיניותה אלא גם את עצם דמותה עם התחלפות המנהיג, זה יכות להתפרש כתסמין המצביע על כך שיש לה בעיה עם דמוקרטיה. תמרונים כאלה חריפים אפשריים כשיותר מידי דברים תלויים בהחלטת המנהיג. דמוקרטיות בד"כ הרבה יותר יציבות, מגושמות ונוטות להתמדה (וכתופעת לוואי לרוב גם אימפוטנטיות וחסרות אונים מול כל מיני תופעות לא רצויות, לצערינו)
 

Astroo

New member
ברור שיש שם "בעיה בדמוקרטיה" בלשון המעטה

בתקופת ילצין עוד היתה שם דמוקרטיה חלקית, עכשיו נשאר מזה מעט מאוד.
למרות שדברים דומים קורים גם בדמוקרטיות יותר מבוססות, כגון טורקיה, שהפכה לאחרונה למדינה אוטוריטרית.
 
רוסיה נאלצת להתגונן

במלחמה העולמית שמנהלת נגדה ארה"ב.
אף אחד לא מקדיש תשומת לב ל"מצב הדמוקרטיה" אצל בנות בריתה של אמא-אמריקה: ערב הסעודית, שאר נסיכויות המפרץ הפרסי, טורקיה, אוקראינה של היום, הארצות הבלטיות, ישראל.

ארה"ב "מוכרת" בתקשורת המערבית והישראלית כ"מנהיגת העולם החופשי" (עולם, שמצד אחד הוא "חופשי", אך מצד שני יש לו "מנהיגה" המכתיבה לו מה לעשות ומה לא לעשות).

אליבא דהתעמולה הפרו-אמריקאית, יש לאמא-אמריקה "זכות" מובנית לחלק ציונים לאחרים, להחליט בכל חור בעולם מיהם "הבחורים הטובים" ומיהם "הבחורים הרעים", לנצל את עוצמתה הכלכלית, התקשורתית והצבאית לתקוף את מי שהיא רוצה, להחליף משטרים שאינם נראים לה, לטפטף בלי סוף על "דמוקרטיה" אצל "הבחורים הרעים", אך לעולם לא ביחס ל"בחורים הטובים".

ברור, שעיקר מלחמתה של אמא-אמריקה מופנית ליריבותיה הגאו-פוליטיות, העומדות בפני שאיפתה להגמוניה עולמית מוחלטת.

זה מסביר את העובדה, שכל כתבלביה של אמא-אמריקה יוצאים מגדרם לנבוח על יריבות גאו-פוליטיות אלו בלבד, יומם ולילה, תוך התעלמות מוחלטת או הצדקה של מדיניותה התוקפנית של הבוסית ושל גרורותיה "החופשיות".
 
הרי ברור לכל מאן דהוא

שסעודיה ונסיכויות המפרץ הן לא מדינות דמוקרטיות בעליל, ואף אחד לא מצפה מהן לזה, הרי ידוע שהמשטר שם הוא מלוכני, ולא כמו בבריטניה דהיום, אלא המונרך הוא שליט בפועל. ברור גם שטוקקיה עוברת בתקופה האחרונה תהליך איתי אך עקבי של זניחת מורשת אטאטורק והפיכה למדינה שמתיימרת להיות מערבית ודמוקרטית למדינה איסלאמית. תהליך ההתמערבות שאטאטורק פתח בו נעצר ועכשיו המדינה הזו בדרך לאיסלמיזציה. אבל כל זה לא קשור ליחסיהן של מדינות אלא עם ארה"ב, או שאתה חושב שארה"ב הייתה אמורה לצאת למלחמה נגדן?

העולם השתנה בעשורים האחרונים, וארה"ב עדיין המעצמה החזקה ביותר בכל תחום שהוא, אבל היא כבר לא כזו שליטה בלתי-מעורערת של העולם שכולם להוטים לכרוע לה ברך. וזה נובע לא בגלל שאיזה גורם בעולם מצא דרך לאתגר אותה במשהו, אלא לרוב מסיבות פנים-אמריקאיות, כתוצאה מהמבנה הדמוקרטי הפנימי שלה. עוד פעם, עדיף לכולנו כוח-על כלל-עולמי בלתי-מאותגר כמו אמריקה היות יהיה ממותה דמוקרטית מגושמת שיש דרכים להשפיע עליה מבפנים מאשר משהו כמו רוסיה, שבט פרא עם כוח של מעצמה, שרק אמריקה מפרידה בינה לבין העולם אפל וקודר הרבה יותר ממה שאנחנו מכירים אותו. תופתע לגלות, אין לי שום נאמנות ל"אמה אמריקה", אני פשוט מחשיה אותה לרע במיעותו, וסבור שבהרבה תחומים בישראל יש דווקא יותר דמוקרטיה.
 
אתה בטוח ש"לכל מאן דהוא"?

עובדה, שהתעמולה המערבית, כולל אותך, מתעסקות באופן אובססיבי רק ברוסיה.

אם ארה"ב מתיימרת להיות לוחמת עולמית למען דמוקרטיה, אז מדוע אינה מתייחסת לידידותיה, ותוקפת בלי סוף רק את אלה שאינן הולכות בתלם שלה?

בנוגע ל"רע במיעוטו", הרי מי שבוחש בכל העולם, תוקף ומחליף משטרים, זה רק "הרע במיעוטו" שלך.
איפה ראית ש"הרע במירבו", קרי רוסיה, מכתיבה לאחרים מה הם צריכים לעשות, מחלקת ציונים לאחרים, מחליטה מה צריך להיות הרכב הממשלה שלהם, מה צריכה להיות מדיניותם הכלכלית, מי צריך לשלוט בארצות אחרות ואת מי צריך להחליף, את מי צריך להפציץ ולכבוש?
 

beatman

Member
ניתוח מעניין ודי קרוב לאמת


 
למה שלא תלמד את הנושא במקום להתפלסף?

שזו בעצם לא "התפלספות", אלא חזרות תוכיות על המנטרות השדופות של התעמולה הרוסופובית המערבית.

למשל, בנוגע לשאלתך הכאילו ריטורית: "באופן חוקי?"

ובכן, לידיעתך, היה הסכם תלת-צדדי כתוב וחתום על הפסקת המלחמה בדרום אוסטיה, ועל הקמת "כוח הפרדה" (משקיפים) שינטר את הפסקת האש. בהתאם להסכם, עליו חתמה גרוזיה, הורכב כוח משותף זה מחיילים גרוזיניים, דרום אוסטינים ומשקיפים רוסיים.
בדיוק חוזה זה הפר סאאקשווילי, בעידודה של קונדוליזה רייס - ארה"ב סה"כ רצתה לבדוק את תגובת רוסיה לתקיפת משקיפיה, ואח"כ לנצל את התגובה למלחמה התקשורתית נגד רוסיה, להפצת מנטרות שגרתיות לקהל הפרימיטיבי שאינו אוהב "לנבור בפרטים הקטנים"

בכל אופן, סיפקתי תשובה ברורה לשאלה הראשונה (הכאילו "ריטורית" - לגבי מי שמתעלמים מ"הפרטים הקטנים").

הערה שנייה: דרום אוסטיה (ואבחזיה) זו לא בדיוק "אוכלוסיה דוברת רוסית". זו אוכלוסיה דוברת אוסטינית (או אבחזית, הדומה לשפה הצ'רקסית).

נכון! אלו לא אוכלוסיות שאמא-אמריקה רוצה ביקרן! אלו אוכלוסיות "פרו-רוסיות" רחמנא ליצלן, כלומר, "הבחורים הרעים"


אתה תציג "הוכחות פרטניות" לפילוסופיה שלך? חה-חה! הרי אותך "הפרטים הקטנים" כלל לא מעניינים! אולי תספר על הקשר של אוקראינה לקרים, זולת העברתו השרירותית לאוקראינה ב-1954, מבלי לשאול את תושביה?

בנוגע להסכמים על שלמותן הטריטוריאלית של מדינות ברה"מ לשעבר, האם הם כללו את האפשרות, שלארה"ב מותר להחליף את שלטונותיהן?
כלומר, אם ארה"ב החליפה את השלטון בחלק משטח אוקראינה, אז צריך לתת לאמריקאים גם את שאר השטח, למען "השלמות הטריטוריאלית של אוקראינה"?

כן, בטח, הקוזקים של אגן הדון הם המצאה סובייטית


ומניין צצה בכלל רפובליקת הדנייסטר?
אם היית טורח לבדוק את "הפרטים הקטנים", היית מגלה, שחבל ארץ זה היה שייך לברה"מ עוד לפני מלחמת העולם השנייה, ונקרא "חבל אוטונומי מולדבי" בתוך אוקראינה הסובייטית, שרוב אוכלוסייתו היתה רוסית-אוקראינית, וקצת מולדבית.
לפני תחילת מלחמת העולם השנייה ובעקבותיה, ברה"מ "לקחה" מרומניה את מולדביה, הקימה "רפובליקה סובייטית מולדבית", ו...
וסיפחה אליו גם את החבל האוטונומי הותיק, שמעולם לא היה לו ולתושביו שום קשר לרומניה!

כן, בטח, אנשים אלה "לא נחשבים", אמריקה מחשיבה אותם ל"בחורים הרעים", יעני "פרו רוסים" (שאין קללה גרועה מזו)
 
לגבי הקשר של קרים לאוקראינה,

אולי הוא באמת לא כזה הדוק, אבל לא פחות הדוק מהקשר שלו לרוסיה. מבחינה היסטורית כיבוש ח'אנות קרים ע"י האימפריה הרוסית היה לא פחות שרירותי מההחלטה של חרושצ'וב להעביר את חצי האי לתחום שיפוטה של הרפוסבליקה האוקראינית. אגב, קרים נכבשה בסיוע נרחב של כוח הקוזקים של עבר האשדות, שאמנם סופחו לאימפריה עוד קודם ופעלו כיחידה נפרדת במסגרת הצבא האימפריאלי. אם קרים המודרני לא אמור להשתייך לאוקראינה, אז לפי השכל הישר הוא לא אמור להשתייך גם לרוסיה, אלא אמורה להתקיים בשטחו מדינה עצמאית של תושבי קרים הילידיים. למה מאורע היסטורי אחד (סיפוח קרים לתחומי האימפריה הרוסית) חשוב יותר ממאורע אחר (העברתו לתחום השיפוט האוקראיני במסגרת ברה"מ)?
 
נכון, גם את יבשות אמריקה ואוסטרליה צריך

להחזיר לתושבים המקוריים, ולהעיף משם את המתנחלים האירופיים.

העברת קרים לאוקראינה היתה סה"כ פעולה אדמיניסטרטיבית פורמלית, בתוך מדינה אחת, ברה"מ.

ופתאום המערב החליט שגבולות אדמיניסטרטיביים פנים-סובייטים הם קדושים!
ובאיזו התלהבות מעוררת השתאות!

[ובאמת, סתם, מתוך סקרנות: מדוע כל כך קדושים לכם, תועמלני המערב, גבולות אדמיניסטרטיביים אלה, ו"שלמותה הטריטוריאלית" של אוקראינה בפרט? מדוע זה כל כך נוגע בנימי נשמתכם?]

קרים היה אזור אסטטרטגי חשוב לאימפריה הרוסית, ולא לחינם נלחמו נגדה מעצמות המערב בריטניה וצרפת, בברית עם טורקיה כמובן, על חצי-אי זה.
גם בתקופת ברה"מ היה קרים אזור אסטרטגי חשוב, בעיקר בסיס חיל הים בסבסטופול - אשר, דרך אגב, היווה יחידה אדמיניסטרטיבית נפרדת, לא כפופה לרפובליקה האוקראינית.

וכי לא ברור, שהמערב (ארה"ב וגרורותיה), כאשר תכנן את ההפיכה האנטי-דמוקרטית נגד הנשיא הנבחר באוקראינה, לטש עין בדיוק לבסיס אסטרטגי זה?

אם עד ההפיכה בקייב רוסיה יכלה להמשיך ולהשתמש בבסיס אסטרטגי זה, הרי לאחריה נשאר לרוסיה רק לסמוך על "טוב ליבם" של בעלי הבית החדשים ארה"ב וגרורותיה.
אז סליחה, אם מתנהלת מלחמה גלובלית, אז נימוקים כמו "שלמותה הטריטוריאלית של אוקראינה" (הנשלטת עכשיו ע"י ארה"ב) מאבדים את משמעותם. האמריקאים עצמם ביטלו את המונח "שלמות טריטוריאלית": ביחס ליוגוסלביה וברה"מ, ביחס לסרביה, ביחס לסודן, ביחס לסוריה.

במקרה של קרים ההתגוננת הגלובלית של רוסיה, אי-רצונה לוותר על האזור האסטרטגי לטובת המערב המאיים עליה, חפפה לצורך ההומניטרי להגן על אוכלוסיית קרים הרוסית ברובה מהפְּרעות שהתכוונו לבצע בה הבנדראים, דוגמת הטבח שהם ביצעו במתנגדיהם באודסה, בה שרפו חיים כ-50 איש.
רק טיפוסים נאלחים ביותר יכלו לאחל גורל דומה גם לתושבי קרים.

[סקרים שונים שנערכו בקרים אחרי החזרה לרוסיה, גם ע"י גורמים מערביים, הראו שרובה המכריע של האוכלוסיה תומך בחזרת חצי-האי לרוסיה, למרות הקשיים הרבים. בפורום אחד, תועמלנים פרו-מערביים הציגו קישור לטרוניות קשות של תושבי קרים לשלטונות. נכנסתי וקראתי! כן! אכן היו טענות קשות כלפי השלטונות, אבל... כל המתלוננים הביעו עם זאת תמיכה בלתי מסויגת בהתנתקות מאוקראינה ובהצטרפות מחדש לרוסיה! קישור זה, שהוצג ע"י יריבי רוסיה בכוונה לנגח אותה, מעיד היטב על אי-רצונם של תושבי קרים לחלוק את גורלם של קורבנות הטבח באודסה]
 

beatman

Member
אז באיזו זכות אנשים המתקראים יהודים עולים ארצה ?

ובאיזו זכות הקימו את מדינת ישראל ?
 
מההורים. לא?

מאידך, מאיפה מגיעה הדת?
למשל אני אתיאיסט, אבל מישהו החליט, שאמא שלי נחשבה לשייכת לדת היהודית (למרות שגם היא היתה אתיאיסטית), אז גם אני שייך לאותה דת
איזו בדיחה.

או ככה. אנשים חיו אלפי שנים בג'ונגלים של אפריקה ושימרו את דתם היהודית, אך בהגיעם לארץ הקודש, אפילו האדוקים ביותר נאלצו לעבור טקס משפיל של "גיור לחומרה", לעומת אתאיסטים בני אתאיסטים אשר נחשבו ל"בסדר".
 
למעלה