שוב החרדה הזאת

שוב החרדה הזאת

לפני כמה ימים עלה כאן הנושא של יוגה וכתבתי שאני מתרגלת יוגה כבר 8 שנים אם כי לא ברציפות ולא ממש בהתמדה. מה שלא סיפרתי כאן עדיין הוא שאני גם מורה ליוגה. עשיתי קורס מורים לפני כ-5 שנים. רק שלצערי נכון לעכשיו אני מורה ליוגה רק על הנייר. והחרדה החברתית הזאת, היא גורם עיקרי לכך. חזרתי עכשיו מארבעה ימים של נופש יוגה מדהים וכמו איזה אות, פתאום אני רואה באחד הפורומים מודעה "דרושה מורה ליוגה בראשון". כזכור, לפני קצת יותר מחודש עברתי דירה מתל אביב לראשון. והנה, יש לי הזדמנות סוף סוף לעשות משהו שאני אוהבת. אבל כמעט מיד ביטלתי את הרעיון. אבל התגובה האוטומטית שלי היא כמובן מתוך פחד. כי מבחינה מעשית אין לי שום סיבה לא להיענות למודעה הזאת. יש לי תעודת הוראה, כבר יצא לי בעבר ללמד פה ושם, גם אם לא באופן מסודר וקבוע, אני כן לימדתי בעבר ובכל מקרה אם אני לא בטוחה, יש לי עדיין את החוברת של הקורס מורים שבה יש הוראות איך ללמד מתחילים. החרדה שלי היא בעיקר מללמד מתחילים. השיעורים שאותם לימדתי, היו שיעורים לתלמידים שכבר מתרגלים ומכירים את היוגה אז זה היה יחסית קל. החשש הוא ללמד אנשים שמעולם לא תירגלו ומתחילים מאפס. איך להסביר, איך להראות את התרגילים ובכלל מאיפה מתחילים.. אני יודעת שהדרך היחידה להתגבר על הפחד זה פשוט "לקפוץ למים" אבל הפחד... גם מעצם התקשורת עם אנשים שכרוכה בהוראה. אמנם זה יחסית יותר קל מהוראה "רגילה", כלומר הוראת יוגה זה לא כמו לעמוד מול כיתה בבית ספר או להרצות באוניברסיטה. פעם אפילו אמרו לי שזה שאני שקטה ולא מדברת הרבה זה דווקא ייתרון ביוגה. ועדיין יש לי את החשש הזה. ומצד שני אני לא רוצה לתת לפחד לגרום לי לפספס הזדמנות. מישהו כאן התנסה בסיטואציה דומה והתגבר עליה? אשמח לקרוא מה שאתם חושבים.

שכחתי לכתוב

שתגובות כמו "נו, לכי על זה" לא ממש עוזרות לי כי אם זה היה כל כך פשוט, הייתי "הולכת על זה" כבר מזמן. (כאמור, הקורס שלי היה לפני 5 שנים). השאלה היא רק איך "ללכת על זה"..

yardeni21

New member
יצא לי לחשוב על זה

לפני כמה ימים דמיינתי את עצמי בתור המדריך וחשבתי לעצמי שאם הייתי רוצה להיות מורה ליוגה, והייתי מרגישה קושי מסוים הייתי פונה לאנשים- בדר"כ זה גם ככה לא קבוצה גדולה ומסבירה להם שיש לי קצת קושי שאני חדשה, ושאני די ביישנית (בטח הם לא יבינו את המונח ח"ח) אבל אני בטוחה שיהיה להם בסדר גמור עם זה והם יעריכו אותך על הכנות. תראי שלאט לאט ככל שתכנסי לזה יהיה לך הרבה יותר קל

yardeni21

New member
אגב

כשהתחלתי יוגה בתור חדשה, המורה לא ממש עמד מול כולם והסביר לי מה לעשות הוא ניגש אלי באופן אישי ותיקן אותי אני בטוחה שזה יהיה לך יותר קל

ברור שצריך גם לתקן

ההוראה זה גם להסביר לכולם וגם לתקן באופן פרטי, תלמידים שטועים בתרגול וכו'. אגב, לגבי התיקון, אחד הדברים שהכי מפחידים אותי בהוראה זה לנסות לעזור לאנשים עם עמידת ראש. תמיד כשאני בשיעור יוגה אני מסתכלת על המורים איך הם עוזרים לתלמידים עם עמידת ראש וגם בקורס וגם בכל מיני הזדמנויות אחר כך הסבירו לנו כמה פעמים איך לעשות את זה ועדיין אין לי בטחון. כבר קרה כמה פעמים שתלמידים נפלו כאשר ניסיתי לעזור להם עם עמידת ראש. (יש את הקטע שאני חושבת שאני כבר יכולה לעזוב את התלמיד כי הוא יציב אבל ברגע שאני עוזבת הוא נופל). כנראה שהפחד הוא באמת בעיקר מללמד תלמידים שממש מתחילים ולא מכירים את התרגול בכלל. אולי זה גם הפחד ממחוייבות. כאשר לימדתי זה לא היה במסגרת של יום קבוע בשבוע או משהו מסודר כזה אלא שיעור פה שיעור שם. (זה היה בהתנדבות). אבל באמת אני צריכה למצוא איזו דרך להביא את עצמי ללמד, בייחוד לאור העובדה שאני ממש לא מרוצה ממה שאני כן עושה בחיים ולא מממשת את הפוטנציאל שלי..

Lichy87

New member
צודקת

חשבתי לכתוב עוד אבל זה הרגיש קצת מיותר. כאילו זה מרגיש שזו הזדמנות מצוינת לקפוץ למים או "לקפוץ מהצוק" כמו שאני קוראת לזה. וחבל לעשות בעד ונגד ולקבל עצות שתומכות או מתנגדות מאחרים. כי למה לא בעצם? אם זו שאיפה שלך ויש לך הזדמנות, אז נשאר לך רק לקחת את הסיכון הזה. כרגע את נוטה לחפש את כל הסיבות למה לא. כי את לא זוכרת את התרגילים, כי אין לך ניסיון עם חדשים, ועוד ועוד. וזה לא יגמר עד שתשכנעי את עצמך שאת לא מוכנה לזה ושעדיף לוותר. אני לא אומרת את זה מזלזול, זה בדיוק מה שמאפיין אנשים עם ח"ח. זה לגמרי מוכר. בתיאוריה זו הבחירה הנכונה והמושלמת, התגשמות חלום. במציאות זה לקחת סיכון גדול ולא מוכר. אם את באמת רוצה את זה, תאלצי לנסות להתנתק מכל הסיבות למה לא ו"לקפוץ מהצוק". זה מה שאני יכולה להגיד, מקווה שתקבלי עצות נוספות.

תודה

אני חושבת שאתחיל מלשלוח קורות חיים. צעד קטן לקראת ההגשמה והכי פחות מפחיד מבחינתי. לגבי ההמשך, נחיה ונראה..

Lichy87

New member
אני אוסיף עוד משהו

אחרי שקראתי את התגובות האחרות. אולי באמת תתחילי ללמד בהתנדבות כדי לרכוש ניסיון אבל גם להרגיש פחות מחויבת. אולי למצוא מקום זול או מקום פתוח וללמד שניים שלושה אנשים. אולי כשלב ראשון זה יכול פחות לאיים. בנוסף, נזכרתי שבעבר הייתי רוקדת ברייקדאנס, והיו כמה פעמים שהחלפתי את המאמן שלי בשיעורים שהוא העביר לילדים. ככה שיצא לי לעמוד מול כיתת ילדים או נערים וללמד אותם כמה תרגילים. אז זה היה לי מאוד קשה, וגם לא הייתי ממש טובה בללמד, אבל ברגע שהייתי מול כולם פשוט עשיתי את זה. חוץ מזה שברגע שאת מלמדת משהו, את גם מחזקת את הידע שלך ונעשית טובה יותר. ככה שעם הזמן את ללא ספק תתפתחי וגם יגיע הביטחון.

Mister Nice Guy

New member
../images/Emo18.gifתוכן קיטשי בפנים../images/Emo70.gif (מתנצל מראש)

Who Dares, Wins.
בהצלחה

לאט ובזהירות ../images/Emo13.gif

אני חושב שברור לכולם (ובעיקר לך) שזה דבר שאת רוצה לעשות ,דבר שימלא לך חלל ובעיקר דבר שיאפשר לך להגשים את עצמך ולשאוב סיפוק ממנו . זה מהדברים שלא תסלחי לעצמך אם לא תנסי ואחר כך יהווה פתח לתסכול והלקאה עצמית שכל כך נפוצים במחוזותינו בעוד התקף של דיכאון מחלחל . רק בשביל להמנע מהתחושות הרעות בעתיד שווה לנסות . אז אני אשתמש בקלישאה השחוקה של NIKE : JUST DO IT .... בהצלחה

emish11

New member
אפשר

אני מתרגל צ'י קונג (ופעם גם יוגה)בערך שנתיים וחשבתי ללמוד קורס ואח"כ ללמד ויש לי את הפחד רק מהמחשבה שאני ילמד את התנועות לאנשים מולי, א ב ל אני אוהב את התחום ומכיר את התנועות ויכול ללמד תרגילים בסיסיים אפילו בלי לימודים כי זה נוגע לי וזה בנפשי, אז מה עושים עם החרדה כי היא נמצאת, נכון, אבל הרצון שלי הוא אמיתי, צודק ונכון לכן אני יילך על זה למרות הפחד בגוף ותראי שתתחילי להסביר איך לעמוד עמידת ראש זה פשוט יזרום עם האנשים כי היוגה כבר מצויה אצלך בגוף ואת חיה את הנושא וזה יסתדר, בטוח...

אני שמחה לשמוע

שאתה מתכוון ללמוד הוראת צ'יקונג למרות החרדה. האמת היא שאז, כאשר עשיתי קורס מורים, זה דווקא לא היה מתוך כוונה להפוך אחר כך להיות מורה ליוגה, אלא יותר בשביל עצם החוויה של הקורס (ובהחלט מדובר בחוויה בלתי רגילה). אבל מאז כבר יצא לי כן ללמד. רק שהרצון הזה ללמד בא לי "בהתקפות". אפילו בהתנדבות. יש זמנים שאני מאוד רוצה ללמד, אפילו לא בקטע של מקור פרנסה, אלא פשוט כדי לתת מעצמי לאחרים ויש זמנים אחרים שאני נכנסת ללחץ מהרעיון. או שפשוט ההוראה מתישה אותי ואני "מרימה ידיים". הלוואי שזה היה ככה, שהייתי חיה את היוגה. האמת היא שביום-יום אני כמעט ולא מתרגלת, חוץ מאשר כשאני יוצאת לנופש יוגה או מגיעה למרכז ליוגה, שזה גם לא קורה הרבה (בהקשר של התירגול). בעבר, כשהתחלתי לתרגל זה היה ככה, הייתי ממש מכורה ועם הזמן זה דעך. ואני ממש מתגעגעת לתקופה הזאת שבאמת היוגה הייתה חלק מאוד מרכזי בחיים שלי. אני כבר כמה זמן מנסה לחזור לתקופה הזאת ולא כל כך מצליחה. בכל אופן לגבי ההוראה, לפחות נכון לעכשיו הדבר הכי אמיץ שאני יכולה לעשות זה לשלוח קורות חיים למודעה הזאת שראיתי. למרות שקורות החיים שלי בהקשר של יוגה לא כל כך "מפוארים". בסך הכל עשיתי קורס לפני 5 שנים ומאז לימדתי פעמים בודדות אבל לא יותר מזה..

emish11

New member
שווה לחזור

שווה לך לחזור לימים שהיוגה הייתה מרכיב חזק בחייך ואני יודע שזה דורש מאמץ להתמיד אבל שווה לעשות מה שאוהבים זה משתלם ויוצר הזדמנויות ואני מאמין שעוסקים בתחום מסוים ההשפעות מגיעות לתחום החרדה ומשפרות את המצב.

ar29041

New member
אני פעם חשבתי כמוך

פשוט "לקפוץ למים", עברתי לגור לבד בגיל 18, ללמוד בב"ש, ניסיתי קרבי בצבא, לא מזמן הייתי בחוג אגרוף שצריך כל הזמן להסתכל שם על אנשים בעיניים, הכל התפוצץ לי בפנים. עדיף אם זה אפשרי, לעשות את זה בצורה הדרגתית, להתחיל ממים רדודים ואז לאט לאט להגיע למים עמוקים, הכל כמובן תלוי במצב שלך.

giorno231

New member
למה שלא תבדקי אפשרות לחפיפה לפני תחילת עבודה

תבקשי להשתתף במספר שיעורים עם מתחילים, תחילה כמשתתפת רגילה ובהמשך, לאחר סיכום מראש עם המדריך הראשי, להעביר חלק מהשיעור (התחלה, סוף, חלק מסויים...). ככה גם "תכנסי לעניינים", גם תרכשי את הביטחון ולא תקפצי ישר "למים עמוקים".

ביוגה יש שיטות

גם אם יש מורה אחר באותו מקום שפרסם את המודעה, לא בטוח שהוא מלמד בשיטה שאני למדתי. ואני לא אלמד שיטה אחרת ממה שלמדתי. פשוט כי לא עברתי הכשרה בשיטות אחרות. הוראת יוגה זה לא כמו עבודה "רגילה" שהעובד הקודם מעביר לך חפיפה. אני לא צריכה יותר "חפיפה" ממה שכבר למדתי בקורס. אם הייתה אפשרות להצטרף כאסיסטנטית לקורס שמלמד בשיטה שאני למדתי זה היה טוב. בכל אופן לפי מה שהבנתי באותו מקום אין מורים כרגע, העובדה היא שהם מחפשים.

מתוך הנסיון שלי

עד עכשיו רק צפיתי בשקט, בנושא הזה אולי יש לי גם מה לתרום. עד כמה שזה נשמע מוזר, למדתי חינוך, הבחירה הזו נבעה בעיקר מתוך רצון לנסות להתגבר על הח"ח. תוך כדי הלימודים היו לנו התנסויות כאלה ואחרות, שגם הן היו עבורי התמודדות מתמדת, אבל כשמגיעים לעבודה עצמה זה כבר יותר מורכב. מעבר לקושי מול התלמידים עצמם (שהוא דווקא היה הכי פחות קשה עבורי) היה לי קושי רב בהתמודדות עם עבודת צוות או בעובדה שכשלימדתי תמיד הייתה גם סייעת בכיתה ושהייתי צריכה להיות בקשר מתמיד עם המנהלת. גם עם האחריות הרבה במקצוע והציפיות ממני היה לי מאוד קשה, וההתמודדות עם כל זה לבד- הייתה מאוד לא פשוטה. בתום שנה של עבודה, שבחלקה חינכתי כיתה (!) ובחלקה הייתי מורה מקצועית- הרגשתי שאין לי כוחות לחזור לזה, המעמסה הזו (וסיבות נוספות) הקשו עלי להינות מהעבודה למרות שזו כן עבודה שיכולה להתאים לי. אני כן ארצה לחזור לזה בעתיד, אולי באופן קצת אחר פחות פורמלי, כשארגיש חזקה יותר ושאני רוצה בזה. במקרה שלך זה אולי קצת שונה- כדאי שתבררי מה מצפים ממך ותשאלי את עצמך בכנות אם את יכולה לעמוד בזה, תבדקי עד כמה זו עבודה אינטנסיבית, מי האוכלוסיה שאת הולכת להדריך, בכמה אנשים מדובר, ואז תוכלי להחליט האם את מוכנה לנסות אבל בלי להיות פרפקציוניסטית ולהרשות לעצמך גם לא להצליח לפעמים, או שכרגע זה גדול עלייך טיפה ועדיף לחכות עם זה עד שתרגישי חזקה מספיק ותוכלי גם ליהנות ולהיות מסופקת מהעבודה. בהצלחה.

רק עוד הבהרה

אני לא מתחרטת על הלימודים ועל השנה הזו, התקדמתי מהם הרבה וראיתי למה אני מסוגלת, פשוט עכשיו צריכה קצת מנוחה מזה.

נטע

הייתי מוסיף משהו- כתבת בבלוגך וגם פה שאת לא הכי מרוצה ממקום עבודתך, לכי תדעי יכול להיות שע"י כך שתתחילי אפילו בקטנה בתור פעם בשבוע במקביל לעבודתך ואפילו בהתנדבות בינתיים לאט לאט הוראת היוגה תתמידי איתה ועם הזמן החרדה תלך ותפחת ואולי שם תמצאי את היעוד השלם שלך וזה יהיה העיסוק העיקרי שלך... אדם מתחיל בנקודה מסוימת ולא יודע לאן זה יקח אותו, כך שאני ממליץ בחום לעשות את כל המאמצים וללכת על זה, למרות הקשיים והמעצורים. בהצלחה

למעלה