שוב הדג מככבים ב-ynet

טיפקסית

New member
שוב הדג מככבים ב-ynet

התרבות מעודדת צריכת סמים" כך טען חוקר מיוחד בדין בכנסת והביא כדוגמה את "הדג נחש", ושורת ספרים המתארים את חוויות השימוש בסמים במזרח דורון שפר "שקית של מצב רוח זה חובה זה מוטו / הראש התעופף, לא סתם קוראים לזה כיף / רוצה לרחף כמו 15F / לא צריך כלום אני הירוק והחום / כשהחומר טוב זה דופק לי את הראש בום". מילים אלה, מתוך השיר "מה נעשה" מהאלבום האחרון והמצליח של "הדג נחש", מעודדות בני נוער לתרבות של צריכת סמים כדבר שבשגרה. כך טען האנתרופולוג תמיר לאון בדיון שהתקיים הבוקר (ד') בוועדה למלחמה בנגע הסמים בכנסת. "השיר הזה שנמכר בחנויות בפופולריות עצומה מלמד ילדים מגיל 8 שכל מי שנוסע להודו מעשן סמים וחוזר עם חומר שמוברח על גופו", אמר לאון, "מחקרים שערכתי מוכיחים כי תופעת התרמילאים המטיילים בהודו הולכת ונגמרת בקרב יוצאי צבא, ולמעשה היום התרמילאות היחידה הקיימת בהודו היא מסיבות הטראנס והסמים של גואה". לטענת החוקר, בשנים האחרונות הולכת התרבות העברית הפופולרית לכיוונים מסוכנים. הוא סיפר כי עשרות רומנים לצעירים מתארים יומני מסע במחוזות מודעה הסמים של הודו ויוצרים בקרב בני הנוער והילדים "גירוי חזק לצאת למסעות מעין אלו לכשיגדלו". הוא הוסיף כי בשם חופש הביטוי והיצירה אין לאסור על שיווקם של טקסטים מסוג זה, אך טען כי ניתן להגביל את צריכתם באמצעות סימונם על ידי מדבקות מיוחדות אשר יציינו שהתכנים פוגעניים ומסוכנים בדומה לנעשה בארה"ב ובדומה למודעות האזהרה המשווקות על גבי קופסאות הסיגריות. "יש להשקיע בהסברה באופן שיטתי ובשלושה שלבים מרכזיים בחיי בני הנוער: במערכת החינוך בבתי הספר באמצעות מערך הסברה יעיל שיוביל משרד החינוך; בצבא באמצעי הסברה והדגמה שונים ובלשכות הבריאות האזוריות וקופות החולים אליהם מגיעים הצעירים המשוחררים לקבל חיסונים טרם צאתם לטיול במזרח", אמר לאון. חגית בוני-נוח נציגת הרשות למלחמה בסמים אמרה בדיון כי "הבעיה היא בהיעדר מודעות של ההורים אשר אינם מודעים מספיק לסוגי הסמים השונים ולנזקים הנגרמים מהם. גם המשתמשים עצמם מקלים ראש בתוצאה. הם מתנזרים מהכינוי נרקומנים וסבורים שהם עצמם בסדר כי הם לא משתמשים בהירואין אלא רק ב'סמים קלים'". בוועדה הוצגו נתונים בנוגע להיקף הטיולים במזרח, לפיהם כ-50 אלף תרמילאים מגיעים מדי שנה מדי שנה למזרח הרחוק, לפי הערכות הרשות הלאומית למלחמה בסמים, כ-90% מבין הישראלים המטיילים בהודו נוטלים סמים כלשהם בעת שהייתם שם. כשליש מהם מתנסים שם בסמים לראשונה בחייהם. כ-2,000 תרמילאים נפגעים משימוש בסמים במהלך הטיול מדי שנה, 600 מתוכם נאלצים לחזור ארצה לשם קבלת טיפול ובהם כמה עשרות הזקוקים לחילוץ מיידי. מלהקת הדג נחש נמסר בתגובה: "המשמעות של אמנות היא קודם כל חופש יצירה וביטוי. השיר לא בא בשום אופן לעודד צריכת סמים ובטח שבטח לא נכתב על מנת לעורר פולמוס בכנסת, הוא משקף חוויה חברתית. השירים שלנו נכתבים באהבה ומתוך כבוד לחופש הבחירה של כל אחד ואחד מאתנו. אנחנו עומדים מאחורי השיר הזה ושאר השירים באלבום 'חומר מקומי' ושאר האלבומים שלנו". הלינק לכתבה מצורף ותשלחו תגובות בהמוניכם לא ניתן להם להתעלק על הדג

FunkyGiraffe

New member
מעריב לא נשארו פראיירים וממשיכים

במסע ההשמצות הגדול נגד הדג נחש כאן וסתם ככה בדרך אגב, עוד השמצה מעריבית חדשה. חלק מכתבה על מכשיר MP3 חדש... "אובייקטיבי" משהו.. "כמו גל צונאמי המתפרץ לפתע מתוך הים הכחול והרגוע, ישנה סבירות גבוהה שמתוך המכשיר הלבן והטהור הזה יבקע לפתע – מבלי שאתה מוכן או מזומן – שיר של הדג נחש. ומה תעשה אז, אה? תביט לשמיים ותבקש רחמים? לא, אתה פשוט תקבל את גזר דינה של המקריות. אולי השיר הבא יהיה מנחם יותר."

טיפקסית

New member
יאללה כוסאמאמק שיעזבו כבא את הדג

מה רוצים מהדג איזה קרצייתיים יא רבאק! שירדו כבר מהדג לכל הרוחות שיעזבו את הדג ויתנו לנו להנות מהמוסיקה. לא טוב להם? שלא ישמעו שיעזבו אותנו ואת הדג במנוחה כוסאמק! מה יקרה אם הדג יזכו בטקס עמי כלהקת השנה? גם אז ימשיכו בהשמצות? או שפתאום כולם יפרגנו יהההה איזה עיתונים עלוקתיים לא יימאן חוץ מזה לחברי הכנסת אין עניינים יותר דחופים לטפל בהם?

jowi

New member
תשמעי חבובה!!!

א. אף אחד לא מנסה להפריע לך שאת אומרת ש"יעזבו את הדג ואותנו במנוחה..." ב. זה נראה לי לגיטימי לגמרי למתוח בקורת על להקה שמעודדת שימוש בסמים - ואני מאוד אוהבת את הלהקה הזאת... ג. אין שום קשר בין המוסיקה שהם עושים למה שהלהקה משדרת! מה זה "שלא ישמעו"? השיר הזה כל חמש דקות ברדיו! אי אפשר להתעלם מהמסר שהוא מעביר...!! אז אל תכעסי כל כך, אני מבינה שאת פאנאטית לדג נחש, אבל הכתבה הזאת מאוד לגיטימית בעייני.

Shani276

New member
רק אנשים אטומים לגמרי יאמרו

ש"מה נעשה" שיר שמעודד צריכה בסמים.אבל מה לעשות.יש גם כאלה.

FunkyGiraffe

New member
ב2000 היתה פרובוקצייה דומה,

כאשר נטען ש"אף אחד" הוא שיר שמעודד אלימות בנשים [W T F !?!?!?!?!?] ע"י וואלה וארגוני תקשורת נוספים, וכל ארגוני הנשים המוכות והנשים בכלל החרימו אותם אז, הם יצאו אטומים ולא רצו לשמוע מעבר לבית הראשון וביטלו לדג נחש הופעה במעון ויצ"ו לנשים מוכות וכיו"ב. ואם עוד עיתונאי מוגבל קורא אותי כאן, אני אסכם את שני השירים הבאים ב2 שורות: "צריך לצאת מזה, לצאת לצאת לצאת מזה." "זה הזמן להרים צעקה לאוויר - אין אלימות שאין לה מחיר!"

shiroo

New member
אנשי פורום יקרים........

חחחח צאו מזה.........אז כותבים שהם אלה שמדרדרים לסמים ....בסדר.......חחחחח תנו להם להנות מהספק........מי שרוצה לעשן סמים......יעשן אותם בלי שום קשר לשום שיר......הוא יעשן כי הוא רוצה...וחוץ מזה לא הבנתי מה כ"כ רע בזה ?! אחלה של דבר......... אז כמו שהדג באמת אומרים.....: "צריך לצאת מזה....." LOVE U ALL SHIROOO

אכן צודקת . . . חוצ'מזה אני חושבת ש

זה חלק ממסע ההתמסחרות שלהם בעעעעעע בכל אמן ממוסחר\מתמסחר התקשורת תמצא משו אפילו הכי קטן ותנסה לבשל מזה משו...... הם סתם מנסים להוריד אותם מהגובה.. וכה מי שמשתמש בסמים לא יעשה אתזה כי הדגים השווים שלי אמרו לו לעשות אתזה =\ והקהל של הדג הוא לא ילדים בני 8!!

זה נראה לך מופרך?! שמעת פעם על ברנש

בשם בוב מארלי? או על ג'ינגל חמדמד בשם "no woman no cry"? אני לא יודעת למי ידוע ולמי לא אבל גם לבוב מארלי עשו את המוות גם את השיר שלו צנזרו טוטאלית ולא השמיעו ולמה? בגלל שהחברה הדבילית פרשה את השורה הנ"ל (והשם) של השיר בתור (בעברות) - כשאין נשים אין בכי והחליטו שזה שוביניסטי אני פשוט לא מבינה את זה, המבקרים מאזינים רק לשורה אחת מתוך שיר? אם היו מתייחסים הן במקרה של בוב מארלי הן במקרה של הדג נחש לכל השיר היו מבינים שזה שטויות במילקשייק... במיוחד כשהמסר מנוגד בכלל! השיר של בוב מארלי הוא בכלל שיר אהבה ושל הדג נחש בכלל מציע להמנע מסמים או לחלופין להפסיק עם סמים ונגד(!!!) אלימות בנשים. איפה השכל איפה?!

FunkyGiraffe

New member
שהסטיפות עומדות, אז הראש עמוק בתוך

התחת.. וזה בדיוק מה שנאמר ב"חליפות".. מפחיד כמה שהדג נחש מביאים תשובה לכל שאלה שקשורה לחברה הישראלית ויש להם כולה 3 אלבומים..

double M

New member
השיר של הדגנחש לא נגד סמים.

לא יודע איך הגעת לזה, אבל זה לא נכון.

זה לא מה שאמרתי

אמרתי שהם מציעים הוא להמנע/להפסיק עם סמים ו- נגד אלימות בנשים קרא שוב, ותראה.. פשוט טעות בפיסוק

טוף שני דברים -

קודם כל, אני חייבת להבין, אתה בן נכון?.. דבר ראשון - אתה לא יכול לאמר "לא יודע איך הגעת לזה אבל זה לא נכון", כי תכלס זה פירוש של השיר וכל אחד יכול לפרש שונה. דבר שני - אני מבקשת שבמקום רק לשלול, תאמר גם מה דעתך. הרי ברור שהשיר לא בעד, המסר הוא לא "יאללה לכו לעשן גראס, זה מגניב" ואתה גם אומר שהוא לא נגד (גם אני אומרת שהוא לא נגד) ואתה גם אומר שהמסר של השיר הוא לא להמנע או להפסיק עם סמים. אז מה לדעתך המסר?

FunkyGiraffe

New member
אבל הוא גם לא בעד.

צריך לצאת מזה, צריך לצאת לצאת לצאת מזה. סאחי זה הכי אחי

double M

New member
תראה...

במשך הבתים הם שרים על ההווי והתרבות הסטלנית בצורה מאוד חיובית. רק בפזמון הם אומרים שצריך לצאת מזה, ואז כמו כל סטלן מצוי, הם שוכחים מזה וחוזרים לשיר בית שמשבח את הגאנג'ה. "צריך לצאת מזה" זו מחשבה שעוברת לכל מעשן בראש, אני משער. אבל בדרך כלל אותו סטלן לוקח שאכטה ושוכח מהמחשבה הזו. ככה זה, וככה זה גם בשיר. והם אומרים שצריך לצאת מזה, אבל משום מה הם לא אומרים שהם יצאו מזה. צריך לצאת מזה. אבל ישמצב קודם לבמבה?

Shani276

New member
אם תקנה שוש עם סמל המבצע "גדולים

מהחיים" גם תתרום לעמותת גדולים מהחיים וגם תצא גדול מהחיים! =| לא,לא,לא.הייתי פשוט חייבת להוציא את זה.עמכם הסליחה...|מודאג|

ק ר ח

New member
לא לא לא לא לא לא לא לא

סחי זה לא אחי אח שלי! אגב ממה ששאנן כתב בתגובה בלינק של מעריב: "ולא בא לצעוק - הדג נחש בעד סמים, או הדג נחש נגד סמים. הוא מציג מציאות; סיטואציה בפני עצמה. ואם תשימו לב: ''צריך לצאת מזה'' בהופעות.. המעריצים יבינו שמדובר בהמחשה של העיניין שצריך לצאת מהסוטול ולהתעורר" אז מה אם הם אומרים בשיר "צריך לצאת מזה"???? זה אומר שהם סחים? תאמין לי שהם לא,ואגב,כל השרשור הזה והוויכוח הזה בכלל,צריך לצאת מזה.

למעלה