תראי
אם בעברך עשית טיפולים והיתה תגובה שחלתית טובה למינונים מסויימים, ואם אכן זה הביא לכמות של יותר מ 2 ביציות אז אם נכניס את האנדו למשוואה...
אז מצד אחד ברור שנרצה כמה שיותר ביציות בסבב. אבל זה תלוי מינונים. ובשביל להגיע לשם מעלים מינונים (בהנחה ואין בעיית רזרבה שחלתית, גיל וכו' שאז ממילא מפגיזים כקו ראשון). מצד שני, אם מינון יחסית נמוך הביא ל 5, 8 ביציות - מה רע בזה?
הרי לא צריך לול של 20 ביציות. ומן הסתם לשכב בחדר אחרי שאיבה ולשמוע שלשכנתך שאבו 15 ולך רק 6 זה מבאס באותו רגע... אבל... את זאת את. והגוף שלך הוא לא של שכנתך לחדר.
מה גם שלפעמים דווקא כמות הורמונים גבוהה פוגעת באיכות הביציות.
אז הכל ניסוי וטעייה. וכמובן רופא קשוב. כל גוף זה סיפור בפני עצמו.
אני מכירה נשים רבות שבהזרעות קיבלו מינונים של 150 יח' ואף יותר. בהזרעות כן? (לא אנדואיות ומבוגרות).
מינון כזה עשיתי בכל טיפולי הIVF שלי. וזה היה מספיק לגוף ***שלי***. כשהיו נסיונות של הרופא להעלות אותי נגיד ל 3 אמפולות - מיד הגוף הגיב ושוב קיבלתי הנחייה להוריד מינון. (מודה, אני מדווחת לרופאיי על כל פליץ. ולשמחתי הם לוקחים אותי ברצינות).
לכן - חשוב למצוא רופא שכן מבין מה ההשלכות של אנדו. בטח ובטח כשאת בטיפולי פוריות ויש הורמונים בתפריט.
נגעי האנדו מושפעים הורמונלית.
לכן כל תוספת של הורמונים שאת מכניסה לגופך - זה המזון של הנגעים.
ככל שרמות האסטרוגן יעלו בסטימולציה - אם יש נגעי אנדו - הם ישגשגו.
יהיו אנדואיות שיעברו סבב חלק בלי שום תלונות.
אחרות - יסבלו לאורך כל הדרך.
אני - הייתי מהסובלות. מהיום השני להזרקות! בכל סבב! התחילו לי כאבים. אצלי, החל מרמות אי2 של 2000 כבר הייתי חצי מתה. ולכן הייתי מסיימת סבבים במיון - לקבל זריקות נגד הכאבים. ולבדוק אם צריך לאשפז אותי להשגחה אם התעורר לו התקף אנדו חזק.
כי נכנסתי לטיפולים במצב בטן לא אופטימלי.
נכון, הייתי אחרי ניתוח. וניתוח רציני. אבל זה לא היה ניתוח מלא. לא ניקו אותי לגמרי (או הכי קרוב ללגמרי) וגם כשלא עשיתי סבבים ברצף אלא אחרי כל שלילי נכנסתי לדיכוי לחודש וחצי ומעלה - הגוף כבר נחרב מחדש, ומה שהיה קודם ולא טופל החמיר.
אחרי 8 שאיבות הרגשתי כ"כ לא טוב ונשלחתי לבדיקות שהטיסו אותי לניתוח שני, והפעם ניתוח חירום.
והבטן שלי, אחרי שנתיים טיפולים היתה במצב הכי קשה מאי פעם.
לכן אני מבינה מאוד את הכמיהה והרצון. הרי הייתי שם ובמו ידיי פגעתי בבריאותי. הייתי הכי שלמה עם החלטה זו באותו הרגע. למרות שגם קיללתי כל רגע. אבל בהסתכלות בדיעבד, אני נדהמת איך עוללתי את זה לעצמי. כמה הייתי מכורה וכמה עיוורת והגוף זעק ולא הקשבתי.
ומה את חושבת? לא הרגשתי שמיציתי...
ואחרי עוד סשן ניתוחים, עשיתי עוד טיפול
כי הפעם הבטן היתה "הרי" הכי נקייה...
כאילו כלום לא עבר עלי - כרגיל ביום השני התפתלתי מכאבים ואז זה נחת עלי - החלטתי שזה יהיה הטיפול האחרון שלי עם הורמונים.
הטיפול לא הסתיים בהריון. אני הרגשתי שהכל חזר. בהתייעצות עם רופאיי - עברתי לתרומת ביצית.
לסבבי מוקפאים בלי שום הורמונים - רק סבבים טבעיים. (אבל עם תמיכה אח"כ, שזה מבחינתי סבבה כי הגוף שלי מגיב טוב לפרוגסטרון).
ו - וואלה...
סבבים כאלה הם עולם אחר
אז שוב - זה הסיפור הפרטי שלי.
ולקח לי המוןןןןןןן זמן ללמוד להקשיב לגוף.
את מח' IVF בתה"ש אני לא סובלת. המעבדה שם מעולה. אבל כמה שנתתי צ'אנס - ברחתי משם.
כי לא התייחסו בשיט לאנדו שלי.
למזלי, היה לי את ד"ר אליצור... אז הוא שמר עלי עד כמה שאפשר.