שוב אני...

יפעת 7379

New member
שוב אני...

אמא שלי דיברה עם הרב פירר (הוא מטפל במוסך של חברים הכי טובים של ההורים שלי אז הצליחו לגרום לו להתקשר אליה)
אחרי ששלחנו לו את כול הטפסים,הוא אמר שהמצב שלי ממש גרוע ולא יודעים לעשות את הניתוחים בארץ ברמה כזאת הציע שאם לעשות ניתוח אז בבלגיה ואם בארץ אז תל השומר אבל שגם בתל השומר אין ניסיון רב עם ניתוחים מסובכים כמו שלי לכן הוא הציע כן לעשות IVF ולא ניתוח שיש היום טיפולים שהם פחות חודרניים והציע ללכת להתייעצות אצל פרופסור דור.
אני חסרת אונים מפחדת רצח מהניתוח הזה ומצד שני מפחדת נורא מIVF כי אמרו לי שהגוף שלי לא יעמוד בכאבים אני אקבע אליו תור היום ניראה מה הוא אומר אבל אני לא יודעת כבר מה להחליט ומה לחשוב,ואין לי ביטוח פרטי אז כרגע מבחינה כספית בלגיה בכלל לא באופציה בכלל.
זהו,מיואשת מקווה לאיזשהו נס שיבוא מהשמיים ...
שיהיה סופשבוע הכי נעים שיכול להיות,
חיבוקים,
יפעת.

זואילי

New member
הי יפעת

תראי, גם אני בעבר התייעצתי עם הרב פירר ומחשיבה את דעתו.
אבל ממה ששמעתי לגביי ולגבי אחרים - לא תמיד הוא באמת מעודכן בכוכבים העולים החדשים בכל מיני תחומים.

להציע IVF ולא ניתוח - סליחה, אבל מה הקשר? ניתוח זה ניתוח וטיפולי פוריות זה טיפולי פוריות.
ומה זה טיפולים פחות חודרניים? גם תשובה זו לא ברורה לי.
לגבי פרופ' דור... תראי. שמו הולך לפניו, הוא מהרופאים הותיקים בתחום, ואף מהדינוזאורים בתחום. אבל דור ואנדו... לא ממש הולך. הוא מפגיזזזזז בהורמונים.
הוא ממש לא מתייחס לאנדו.

תראי, אני עשיתי טיפולים על כאבים איומים. כל טיפול הוביל למיון. ובסוף גם לניתוח חירום. ממליצה לך אך ורק מהנסיון האישי שלי - אם איכות החיים שלך ירודה, אל תכניסי את עצמך לטיפולים במצב כזה. זה לא שווה את הבריאות שלך.
מה גם שאם הבטן במצב מחורבן - לא יצא מהטיפולים כלום ואז הם לשווא.
ככה אני עשיתי 8 סבבים לשווא לחלוטין. ובגלל ניתוח החירום נדפקתי בגדול ובמשך כמעט שנתיים לא יכולתי אפילו לתכנן הריון. (כי אח"כ עברתי עוד 3 ניתוחים שבכלל לא היו קשורים לאנדו)

תתייעצי עם עוד רופאים ותראי מה סדרי העדיפויות שלך. וזכרי שלכל החלטה יש מחיר. לטוב ולרע.

יפעת 7379

New member
...

אני כרגע מטופלת בתל השומר שאומרים ניתוח,וגם הייתי אצל פרופסור אריאל רבל בהדסה שגם אמר ניתוח,וניראה לי שאני אלך גם לדר' שיינמן לעצה,ואני אלך גם לפרופסור דור ניראה מה הוא יגיד.
הוא אמר טיפולי פוריות כי אני נורא רוצה ילדים הרי ככה גילו לי את הדבר המזדיין הזה!!! אין לי כוחות כבר אני לא יודעת מה להחליט כאילו צריך להחליט מה פחות גרוע ולא מה יותר טוב.
תודה,
יפעת.

זואילי

New member
מתוקה, אני מאודדדד מבינה אותך

אבל את, מתאבדת על הריון. רק צריך להגיד את זה בקול ולהכיר בזה.
כשאני העזתי להגיד את זה - לקחתי את כל האחריות לידיי.
כל רופא פריון שתראי לו שאת רוצה הריון ולא רואה בעיניים - ילך איתך ולא ימליץ על ניתוח.
ואם כן ימליץ אז תמיד ישאיר לך את הבחירה שממילא יש לך כבר אותה. ובד"כ נבחר בטיפולים...
גם רופאי האנדו רוצים הריון. אבל הם גם יודעים מה המחיר הגופני. והם יכולים להתנגד (הו כמה מריבות היו לי על זה...) אבל בסוף המטופלת מחליטה.

את יודעת מה?
תעשי סבב אחד. תראי איך תגיבי. אם השד לא נורא, ממילא זה מה שאת רוצה.
אם הטיפול "יחסל" אותך - תדעי מה צריך לעשות.

שולחת לך המון המון חיבוקים. יכולה להזדהות לגמרי. הייתי שם.

אושר1237

New member
היי

אני במצב מאוד דומה ליפעת ורציתי לדעת,
כשאקבל מחזור (בעוד כמה ימים) אני מתחילה פרוטוקול חדש של ivf, ויש בו הרבה יותר הורמונים ממה שהיה לי עד כה בהזרעות.
עדיין לא הייתי אצל רופא שאמר לי שהיה לי אנדו אבל הייתי באולטרסאונד מיוחד שגילה נגעי אנדו באגן, אז מה לעזאזל צריך יותר מזה.

במחלקת ivf בתל השומר עדיין לא יודעים על הנגעים, האם הפרוטוקול שלי ישתנה בעקבות זה?
איך ההורמונים משפיעים לרעה על אנדו'? זואילי, למה הגעת למיון בכל סבב, מה בדיוק קרה?
האם בתקופת הטיפולים האנדו' שלך היה חמור וזאת הסיבה?

liats80

New member
בהחלט צריך לידע את המחלקה

אני לא יודעת מה הפרוטוקול שקיבלת ולכן ודאי שאיני יכולה לומר לך אם הוא ישתנה.
מעבר לזה זה מאוד תלוי מי הרופא וכמה הוא מתייחס לאנדו.
בדר"כ לבנות עם אנדומטריוזיס מתאים פרוטוקול ארוך כזה שמתחיל ביום ה21 למחזור. מקבלים מדכאים במשך כשבועיים ואז אחרי המחזור מתחילים בסטימולציה.
כמות ההורמונים צריכה להיות נמוכה ככל האפשר. אבל כמובן שכמעט תמיד מדובר בכמות גבוהה מזו הניתנת בהזרעה (בהזרעה לא רוצים הרבה ביציות רק אחת או שתיים אחרת עלול להיות הריון מרובה עוברים. בהפריות רוצים יותר ביציות).
אז כדאי לידע את הרופא ואז לראות מה הוא מציע.
ליאת.

אושר1237

New member
אם איידע את המחלקה

אז יכול להיות שאפשפס את החודש? כי מאוחר מידי בשבילי לפרוטוקול ארוך... או שאולי ינסו להוריד לי את המינון של הזריקות,
החשש שלי הוא שאם לא יהיו הרבה ביציות להקפיא, תיגמר לי מכסת הטיפולים, השנה מגיע לי 4 שאיבות ואני רוצה שיהיה לי הרבה ביציות להקפיא כדי שאני לא אמצא את עצמי אחרי 4 סבבים של טיפולים מחכה בגלל אישורים כספיים של הקופה..

liats80

New member
זה לא כזה פשוט

זו ההפריה הראשונה שלך?
תראי, קודם כל לא לגמרי תפספסי את החודש. פשוט במקום להתחיל ביום החמישי תתחילי ביום ה21 עם דיכוי ואחרי שבועיים תתחילי עם הסטימולמציה. זה כן יקח עוד חודש - אבל זה חודש בו את בטיפול ויכול להיות שזה מתאים לך הרבה יותר וישיג תוצאות טובות יותר.
ובקשר למינון - תלוי מה תכננו קודם. יכול להיות שזה שיש חשש לאנדו יגרום להם להוריד את המינון כי לאנדואיות מינון גבוה יכול להיות בעייתי.
לדעתי את צריכה לקחת בחשבון כמה דברים.
אחד - עדיף שיהיו פחות ביציות ובאיכות טובה. לולים של 20 ומעלה ביציות גם מסכנים את האישה וגם לפעמים האיכות פשוט פחות טובה. לנו האנדואיות עדיף כמויות נמוכות של הורמונים. אני הגעתי לכ-10-13 ביציות בסבב עם כמות יחסית נמוכה של הורמונים. זה לא המון אבל לא מעט.
דבר שני - לא בכל סבב יש מה להקפיא. זה משהו שכדאי מאוד לקחת בחשבון כדיי לא להתאכזב אח"כ.
אצלי מתוך ארבע שאיבות היו מוקפאים רק פעם אחת (בפעם הראשונה בבכלל לא ניסו להקפיא כי היינו צריכים להחליט מראש ולא ידענו מה יהיה המצב). במקרה שכן הקפיאו היו ארבעה מוקפאים, שניים לא שרדו את ההפשרה. כך שסך הכל היתה החזרת מוקפאים אחת.
יש בנות שיש להן הרבה יותר מוקפאים. זה תלוי בגוף, בפרוטוקול, ובמדיניות של המרפאה בה את עושה את הטיפול. יש שמקפיאים עוברים בינוניים ומעלה ויש שמקפיאים רק עוברים באיכות מעולה. יש שמקפיאים ביום ההפרייה, יש שמקפיאים ביום השלישי ויש שמקפיאים ביום החמישי.
לדעתי יש איזה סוויץ' שצריך לנסות ולעשות בראש כדיי לקבל את זה שלא על הכל יש לנו שליטה. זה לא פשוט לעשות, אבל זו היתה הדרך שלי להתמודד.
יכול מאוד להיות שתצליחי כבר בטיפול הראשון ואז חבל לדאוג מה יהיה בעוד ארבע שאיבות.
ממש אי אפשר לדעת.
תתחילי. תראי איך הטיפול מתקדם, מה התגובה של הגוף להורמונים, אם הפרוטוקול מתאים לך, כמה ביציות נוצרות, כמה מופרות, כמה מוקפאים יש....
צעד צעד. זה הליך קשה ולפעמים ארוך. הוא דורש הרבה סבלנות ובאמת שלנו אין הרבה השפעה על הצלחתו (לדעתי כמובן! יש שלא יסכימו איתי).
אם זה מעודד אותך, אני כמו שכתבתי עברתי ארבע הפריות והחזרת מוקפאים אחת. פעמיים אחוז ההפריות היה כ50-60 אחוז ופעמיים אחוז ההפריות היה מאוד נמוך. בפעם האחרונה היו רק שלושה עוברים באיכות בינונית-טובה.
כששאלתי את הרופא למה לא היו יותר הפריות, הוא אמר לי שכנראה מדובר באיכות ירודה של הביציות. ובהחזרה כששאלתי אותו מה הצעד הבא אם זה לא יצליח הוא אמר שנצטרך לחשוב על זה ושלא תמיד יש מה לעשות (לא תשובה מאוד אופטימית...).
החזירו שניים ואת השלישי ניסו לגדל לבלסטוציסט (זו המדיניות במרפאה בה הייתי) לא הצליחו וזרקו אותו לפח.
אחרי כל הכשלונות שעברתי (גם בהזרעות וגם בהפריות) ואחרי שאמרו לי שהביציות לא טובות ממש לא האמנתי שיצא מזה משהו.
התחלתי בבירור לקראת אימוץ פשוט כי לא האמנתי בהליך הזה של ההפריות והעדפתי ילד עכשיו מילד עוד חמש שנים.
והנה השניים הקטנים האלו תפסו וכבר רואים אותם זזים בא.ס.
כלום עוד לא בטוח אבל בנתיים זה הכי רחוק שהגענו.
לרוב פשוט מדובר בסטטיסטיקה.
ויש פה עניין של ניסוי וטעייה במציאת הפרוטוקול המתאים.
אז ההמלצה שלי היא לנשום עמוק ולהתקדם לאט לאט. להתרכז בשלב בו את נמצאת. כן לבדוק איפה את עומדת וכן לשקול את הצעד הבא, אבל לא לקפוץ ארבעה צעדים קדימה.
בכל אופן, אני מחזיקה לך אצבעות שתצליחי כבר בסבב הקרוב

בהצלחה!!!!

ליאת.

זואילי

New member
אבל אבל אבל

אפשר לברך על הכי רחוק שהגעתם? כי הלוווווווווו!!!!!!
אני לא יכולה ככה להתעלם מהבשורה שהגנבת פה בשקט בשקט

בשעה טובה ליאת

ולהמשך תקין מלא בטוב

liats80

New member

תודה מותק!!!!

שכחתי שעוד לא ממש יצאתי מהארון כאן בפורום.

ההמלצה לרופא היתה שלך ושל דסי
משהו שם עבד...
מחזיקה אצבעות לכולנו שנזכה לחבוק את הבייביס שלנו במהרה

ליאת.

גיגי351

New member
|הלוואיליאת בשעה טובה מוצלחת מחזיקה לך אצבעות

אני הכי שמחה בשבילך ותודה ששיתפת..אבל עיצה ידידתית ממני: כל הסמוי מן העין יש בו ברכה.

פז08

New member
ממושששששששש מזל טובבבבבבב

יקירה, מזל טוב....
ה"קטנים"? שניים????
מאחלת לך את כל האושר שבעולם, שתזכי להריון שקט ומשעמם ובסופו ידיים מלאות

liats80

New member
תודה פזוש

אני מאוד מקווה שזה אכן יסתיים בידיים מלאות.

בנתיים אני חיה מבדיקה לבדיקה ושמחה על כל צעד נוסף.
לצערי למדתי מהפורום השכן שעד שלא מחזיקים אותם בידיים כלום לא בטוח וגם אז לא נגמרות הדאגות.
אבל...

אנחנו מקווים לטוב

ליאת.

דסי31

New member
יאוווווו ליאתוש

בשעה טובה ואמן ואמן טפו טפו טפו חמסה חמסה שיהיה המשך עגול ומשעמם!!
מה זה פה אני קוראת הודעה כזאת בין לבין??
אם זוזו לא היתה מגיבה ככה גם את זה הייתי מפספסת....
הכי מבינה אותך בעולם על אי היציאה מהארון בשלבים מוקדמים, אבל מקרים אחרים לא מעידים על כלום, מותר לשמוח על ההישג ולשמור על אופטימיות! ומאוד שמחה שאת מרוצה מההמלצה שלנו על הרופא

נשיקות וחיבוקים ולהמשך תקין ובריא!

liats80

New member
תודה דסי!

אני מאוד שמחה כמובן

זו הפעם הראשונה שבכלל יש בטא חיובית ובנתיים טפו טפו
שבוע 11 והכל נראה תקין.
אבל... לצערנו אנחנו יודעות שזה לא תמיד נגמר בידיים מלאות.

אני מאוד מנסה לשמור על אופטימיות, לפעמים זה מצליח יותר, לפעמים פחות.
ההמלצה בהחלט הוכיחה עצמה במקרה שלי.
מחזיקה אצבעות לכולנו שנזכה לידיים מלאות במהרה.

שוב תודה!

nsy1987

New member
יואאוווווו ליאת!! טונות של הצלחה ומזל טוב

ורק בשורות טובות מעכשיו!!!
איזה כייף יהיה להתכתב איתך על תופעות לוואי של הריון, סימני מתיחה, שבועות הריון והכל
מחזיקה לך ולקטנים אצבעות שתצליחו להחזיק מעמד ביחד!!!
תעדכני...

nsy1987

New member
אם את בשבוע 11

אז את מעט אחרי. אני ב12
בעצם צלחת את החודש השני כבר ואת בשלישי. כ״כ משמח לשמוע!!!!
איך את מרגישה? יש תופעות לוואי?

liats80

New member
היי

כן חודש שלישי

זוכרת את ההודעה שלך.

סך הכל אני מרגישה טוב וממילא אני האחרונה שאתלונן על איזשהן תופעות לוואי הקשורות להריון.
אני מודה על כל יום שההריון הזה מחזיק. זה ממש לא מובן מאליו עבורי.
חוצמזה שזה כלום לעומת הסימפטומים של האנדו שהיו לי...
המשך תקין וקל!

ליאת.

למעלה