שוב אני...

אטיוד5

Active member
תיראי

בשבילי הביטוי "לך תזדיין" הוא ברכה, לא קללה. ובכלל, לקלל אדם שמנסה לתת עצות מועילות מראה משהו על המקלל, לא על המקולל. לא הבאתי שום ביקורת, ובטח שלא ביקורת מרעילה. אולי תפסיקי פעם לחשוב במנטרות?

D o r o t h y

New member
אני חושבת שאתה לא מבין

כמה התשובה שלך היתה תקפנית ודוקרת במקום לעזור. יכול להיות שאתה אדם חזק שיוצא ממשברים צ'יק צ'ק וקופץ מיד על הרגליים. לא כולם כמוך, ונחוצה מידה של רגישות כשעונים בפורום תמיכה, במיוחד להודעות המבקשות עזרה לא ממש ספציפית. יכול להיות שאדם נמצא במצוקה ולמרות שקיבל עצה טובה, עדיין קשה לו, אז למה לבוא ולדקור אותו עוד עם תגובה ש(לדעתי) אינה תומכת? הפורום הזה הוא פורום של עצות ואתה יכול לתת את עצותיך תמיד, אבל נראה לי שאתה לא מבין שלפעמים האמירות שלך פוגעות כל כך שעדיף היה שלא להציע אותן. אני לא יודעת מה היתה העצה הקודמת שלך למירה, ויכול להיות שהיא היתה עצה נכונה, אבל לפעמים, גם עצות נכונות צריכות להיאמר במלים פחות פוגעניות ולטעמי גם עם קצת פחות גסות רוח כמו בתגובה הזו

חציחצי

New member
אולי התכוונת לטוב, אבל

התבטאת בצורה פוגענית. ואמרו לך את זה, כמה אנשים, כמה פעמים, מעל גבי הפורום ומתחתיו, והתעלמת מזה לחלוטין. במקום להגיד, נניח, "התכוונתי לטוב, סליחה אם פגעתי", יצאת במתקפת-נגד כוללת. אולי לא התכוונת להביא רעל, אבל הבאת אותו, בכמויות, ואת הנזק שלו הוא עשה. אולי תנסה פעם להבין?

אטיוד5

Active member
סליחה, נגמר לי הכח להתווכח

עם כולכן. לדעתי אין שום דבר פוגעני באמירה "תפסיקי לקנות קולה". לדעתכן כן. ובזה הסתיים הויכוח. במקום לתת לה קרדיט על זה שהיא מבינה שלהיות שמנה זה לא הדבר הכי בריא והכי מרנין שיש (שזה מה שעשיתי כשאמרתי לה שהיא צודקת), מה אתן אומרות לה? מעודדות אותה להתמיד במצב, תאהבי את עצמך. (ייתכן שזה בא בואריאציה שונה, במילים אחרות) זה הדבר הכי דבילי שאפשר לומר לה. כי אז המסר הוא שזה בעצם בסדר להיות 30 קילו בעודף, וזה בכלל משהו שולי, ושתתרכז בדברים אחרים. אז לא. שתתרכז בבעיה המרכזית הזאת. ולא משנה בכלל שהיא נובעת ממשהו יותר עמוק. הטיפול בענין הזה יטפל גם, בתור תוצר לואי, במשהו היותר עמוק הזה. ולך חציחצי - זה שיבואו מאה אנשים לומר לי שאני טועה לא ישנה את דעתי. אני במתקפת-נגד כוללת או אתן נגדי במתקפה כוללת? תיראי מה הולך פה בשירשור הזה. עד שלא הרמתן ידיים עם שחוק עליז ולעגני כלפיי שמרתי על איפוק מירבי - בידקי. ולדורותי - מי שהכניס פה את גסות הרוח היתה מירה עצמה ועוד זכתה על כך לעידוד קולני. בידקי. על נושא היד לא נשארתי חייב. ידי יקרה לי, חחחח

צימעס

New member
אם היא לא אוהבת את עצמה עם ה 30 קילו,

למה שהיא תאהב את עצמה כשהם יירדו? "לאהוב את עצמך" זה לא אומר שאסור/אין צורך להשתפר (ולא רק בפרמטרים פיזיים).

חציחצי

New member
ברגע שאומרים לך שפגעת

אז כנראה שפגעת, גם אם זה היה בתום לב. זה לא קשור לדעתך. אבל אם אומרים לך שפגעת, ובמקום להתנצל אתה ממשיך באותו הקו - זה כבר לא תום לב, אלה כבר אטימות ורשעות ורעל.

אטיוד5

Active member
אם אומרים לי שפגעתי

ללא הסבר מניח את הדעת אז אינני מתנצל. הרבה יותר נוח לי להיות אטום ורשע ומרעיל בעיני חבר קמות עלי מאשר שקרן.

אטיוד5

Active member
אם היא בכלל היתה

באה גברת ואומרת, פחות או יותר, "אני שמנה פדלאה". בא אחר ואומר לה "את צודקת, כדאי שתפסיקי לקנות קולה". זאת פגיעה זאת? ואח"כ באה כל השכונה וצועקת "פגעת בה, פגעת בה". וכשהגברת שולחת אותי אל היד שלי כולם עולזים בלעג. יאללה, יאללה, תחפפו לי.

ליתר דיוק כתבת:

"את צודקת - את באמת לא נחשקת, ובצדק. אשה עם עודף 30 קילו זה לא כיף. את לא צריכה דיאטה. פשוט אל תקני קולה."

אטיוד5

Active member
ואני עומד מאחורי כל מילה

ולא חושב שזה פוגע. ואם זה כן פגע, בין אם ברור או לא ברור שלא נועד לפגוע, שתבוא בעלת הדבר ותגיד. פה או בפרטי. זה מסתובב פה כבר כמה ימים ולא שמעתי ממנה דבר.

D o r o t h y

New member
כל הויכוח נראה לי עקר

כי קשה לי לראות את זה שאתה תבין שצורת ההתבטאות שלך פוגעת.

אטיוד5

Active member
נכון, כי היא לא.

עם זאת, אם מישהי הצליחה להפגע ותבוא ותגיד כך, אתנצל על הפגיעה, גם אם היא היתה לא מוצדקת, ואפילו אם היא לא היתה בכלל. היא ולא קבוצת נפגעות בשמה. התנצלות כזאת תהיה על העצב הנגרם, לא על ההתבטאות עצמה.

חציחצי

New member
אתה יודע מה,

נפגעתי. אני, באופן אישי ולא מייצג. ניסיתי לנהל איתך בנחמדות (בהתחלה, לפחות) דיון מושכל, והרגשתי שאתה פשוט דורס אותי, לא בתוכן של מה שאתה אומר, כי אם באופן ההתבטאות שלך. הסבר מנוקד: משפט כמו "אתנצל על הפגיעה, גם אם היא לא היתה מוצדקת, ואפילו אם היא לא היתה בכלל" הוּא משפט מייצג לְמה שאני חוֹוה כדורסנות שלך. הסבר מנוקד להסבר המנוקד: מה שאתה אומר במשפט הזה, הוּא שֶגַּם אם אני (לדוגמה [לא מייצגת]) נפגעתי, אני רק מדמיינת את זה, ולא באמת נפגעתי, כי לא התכוונת. כלומר, אני - אין לי קיום משל עצמי מחוץ להכרה שלך. זה מאד יפה במושגי המטריקס, אבל קצת בעייתי במציאות היומיומית.

אטיוד5

Active member
את מתעקשת לא להבין אותי נכון

ונוברת כל מיני פרשנויות שלא היו ולא נבראו. אז למה לי להמשיך להדיין איתך? לעצם הענין (בכ"ז, אני כבר כאן) אני לא מדבר על פגיעוּת "מדומיינת" אלא על פגיעוּת "בלתי מוצדקת, לדעתי". ובאשר לטיעונים האקזיסטנציאליסטים - הנה, אני מרשה לך למתוח את דבריי לכל רוחות השמיים. תמשיכי, תמשיכי. רק תזהרי לא ליפול שם בקצה העולם, אומרים שיש שם תהום.

חציחצי

New member
לא הבנתי - לא אמרת לפני רגע שתתנצל?

לא נותר לי להגיד אלא - 1. ככה בדיוק חשבתי שתגיב, לצערי. או במלים אחרות: מ.ש.ל. 2. מה שהיא אמרה.

למעלה