ראי...
אנחנו, (אני לפחות), איננו שופטים אותך. יש לנו איזשהו נסיון חיים. אנחנו מבינים מה עובר עליך. אבל אותו ניסיון חיים גם גורם לנו לנסות להסביר לך, שמרבית הסיכויים שזה ייגמר רע עבורך (וכרגע אני מתעלם מיתר הנפגעים). ביקשת נקודות שעליהן אולי לא חשבת. 1. אפילו אם יתרחש התסריט כמו שאת רואה אותו, שהילדים יעברו יחד איתך, ושיהיה לך "גן של שושנים" עם "אהובך", הילדים ינותקו מאביהם, והילדים יועמדו במצב שהם צריכים לחיות עם מי שגרם למצב הזה. אפשר להניח כמעט בוודאות שמערכת היחסים, וודאי ווודאי של "אהובך", אבל גם שלך, איתם, תהפוך להיות קאטסטרופאלית. ובכל מקרה, יהיה להם חסך אב. 2. בעלך יעמוד במצב שאיבד הכל. אותך, את הילדים. התגובות שלו עלולות להיות הרסניות. אם כן, במקרה הטוב הן יהיו הרסניות לעצמו. איך זה ישפיע על הילדים ? איך זה ישפיע על יחסם אליך ? במקרה הפחות טוב, הן יהיו הרסניות כלפייך. הוא עלול להשקיע את כל חייו בלנסות להרוס לך את החיים. 3. ממה שכתבת, הבנתי (אולי בשוגג) שכרגע בעלך מכלכל אותך, ואהובך מועמד להיות זה שמחליף אותו. הבנתי שאינך עומדת ברשות עצמך, שאינך עובדת ומכלכלת את עצמך. מה יהיה אם בכל זאת, על אף אמונתך העזה, הרומן שלך יתנפץ ? ממה תחיי ? 4. מה את יודעת על אהובך ? הוא נוחר בלילה ? הוא באלגניסט או חולה-סדר ? איך הוא מגיב לילד שמשתולל על הבוקר כי "לא בא לו" על בגד ? לוקח חודשים ושנים עד שממש מכירים מישהו. את בטוחה שאת יודעת עליו מספיק משתי פגישות וממה שסיפר לך על עצמו ? 5. אולי אהובך הוא אב מופלא. סביר להניח שזה לפחות מה שהוא סיפר. ואולי הוא באמת אב מופלא, לילדיו. האם את בטוחה שהוא יוכל להסתדר עם ילדייך ? 6. והיה והכל עבר בשלום. והיה וכל התסריטים התבדו (אשרי המאמין). האם אינך חושבת שיהיו גם ביניכם משקעים ? האם את כל התקופות תעברו לצלילי מארש החתונה ? ונגיד שלא יהיו משקעים, אינך חושבת שההגדרה "שיעמום ואבדן ריגוש" מתאימה למצב עם בעלך יותר מאשר "משקעים" ? האם אינך שחוששת שזה יקרה לך גם עם "אהובך" ? 7. אולי אין התרגשות "מי יודע מה" עם בעלך. אולי יש באמת דברים שמפריעים. האם אינך חושבת שיש גם מצבים גרועים מאלה ? האם אינך חוששת שאולי תישארי לבד, בודדה ? כרגע יש לך מטריה של 20 שנות נישואין ושל ילדים משותפים, שמהווה מחוייבות כלשהי. מטריה כזו לא תהיה לך שוב. האם אינך חוששת ? 8. כתבת שניסיתם (את ובעלך) "הכל" . חישבי שנית. אני משוכנע שיש דברים שטרם ניסיתם. הדבר הראשון שטרם ניסית, הוא להסתכל מבעד למשקפיים אחרות. 9. האם את פנויה לחשוב בכלל בהגיון על מה שאת עושה, או שרק הרגש כרגע מדבר אצלך ? 10. כל צעד שתעשי, מי שיישא בתוצאותיו זו את והסובבים אותך. לו יכולתי לשפוך לך דלי מים קרים על הראש, הייתי עושה זאת, ולא בגלל שאני שופט אותך, ולא בגלל שאיני מבין מה עובר עליך, אלא מתוך ניסיון להציל אותך מעצמך.