שובר שתיקה

את לא צריכה להתנצל, יקירתי ../images/Emo24.gif

אני חושבת שעיקר התרומה מבחינה נפשית של כל השיחה הזו שהתפתחה כאן היא שהיא מאפשרת לי נקודות מבט שונות, אז קודם כל טוב שכתבת את מה שאת מרגישה. שנית, אני חושבת שעלית כאן על משהו חשוב - שרגשות האשם הם חלק מהקושי, ושאולי אני ארגיש יותר טוב אם אפסיק לייסר את עצמי על כך שקשה לי ולהתכחש לכך, וכל הזמן להתעקש להיות אמא גיבורה. אני כל כך עסוקה בלא להיות כמו ההורים האחרים בגן של מיכאל שאצל חלקם העולם פשוט התמוטט עם האבחנה, שאני לא מאפשרת לקושי בכלל לבוא לידי ביטוי. אז אולי באמת אני צריכה להכיר בכך שזה לא סתם שקצת יותר קשה לי מלהורים אחרים עם שני ילדים, זה קושי שהאיכות שלו אחרת ולגיטימי שהייתי רוצה עזרה. עכשיו, עובדתית הילד לא נמצא בקצה הרע של הסקאלה (טפו טפו...). למען האמת יחסית למקובל בהקשר הזה מצבו נחשב ללא רע - כנראה שאין בעיה קוגניטיבית, הוא מדבר ומחבק. הבעיה היא שדיבור עדיין לא מבטיח תקשורת. הוא יכול לדבר בלי הפסקה ועדיין התקשורת איתו תהיה אפסית, כי רוב הדברים שהוא אומר הם אקולליות לא רלבנטיות, או שהן רלבנטיות באמצעות חוט מחשבה שאנחנו בד"כ לא מצליחים להתחקות אחריו. יש המון התפרצויות שאין לנו מושג מה מעורר אותן, יש המון התנהגויות מסוכנות ומתישות שאין לנו מושג איך להתגבר עליהן, ובגדול - חוסר עניין מוחלט בהשלכות המעשים שלו על הסביבה. אני חושבת שמה שהכי מייאש בסיטואציה הזו זה בדיוק שמימד ההיזון החוזר (התנהגות, סנקציה, למידה וחוזר חלילה) פשוט לא קיים אצלו, והוא חי כאילו בתוך מן שמורת טבע שמסננת את העולם בצורה מאוד אפקטיבית, והמאמצים לחדור לשם צריכים להיות עצומים בשביל כל הישג פעוט. זה מעייף ביותר, ואני האחרונה שתכחיש שהייתי רוצה עזרה, אבל מכאן ועד לרצות שהוא לא יהיה איתי? אני מקווה שזה עדיין יכול לעבור בתור העתקה לא מדויקת שהיא מטבעו של החלום ולא משהו אחר...

תמי ס

New member
../images/Emo201.gifראשית חיבוק

כי טוב לראות אותך שוב. מודה ומתוודה, ראשית קראתי את התגובות שקיבלת. מאד הזדהיתי עם מה שכתבה אריאן, ורציתי לכתוב לך תגובה דומה. המשכתי והגעתי לתגובתה של נייטי, קראתי אותה וחשתי אי נוחות, כאילו WTF, איך היא כותבת דבר כזה? לרגע שקלתי להרים לה טלפון ולבקש שתמחק את הודעתה (היא הרי יכולה -היא המנהלת).. ואז קראתי שוב, לאט, עם הפסקות, הכנות הזו מצמררת, (אבל זו נייטי, היא תמיד כזו, ולכן אני מטורפת לה על התחת) ואני מזדהה איתה כל כך. שולחת לך עוד חיבוק, ויודעת שאת אמא נפלאה.

pupin

New member
שלום לך

לא יודעת מה להוסיף, רק ששולחת חיבוק גדול ומאחלת ימים קלים יותר..

מה שמדהים זה שבהתחלה חשבתי שמה שאריאן כתבה

ומה שנייטי כתבה אלה שתי "אסכולות" שונות, אבל עכשיו אני חושבת על זה יותר בתור שני צדדים של אותה מטבע, כי אולי המסירות והרצון לתת את המקסימום אינם עומדים בסתירה לתחושה הבסיסית של ייאוש שלמרבה הצער תמיד מחכה בסיבוב, ואולי חלק מיכולת הנתינה מתאפשרת על ידי ההבנה שבלב העניין יש משהו שלא ניתן לשינוי, שלא ישתנה גם אם אני אעמוד על הראש. האמת שעד לפני כמה חודשים הייתי נורא אופטימית, כי הייתי בטוחה שלאור ההתקדמות שלו בהרבה תחומים לא ירחק היום שבו כל הPDD יתבטא בכל מיני מוזרויות קטנות בהתנהגות שלו, אבל אח"כ התחלתי להבין שככל שהוא גדל, גם אם אפשר ללמד אותו לחקות במודע את הזולת, עדיין דווקא הגדילה תלך ותחשוף את השוני שלו. זה אומר שאני צריכה להיות חזקה לא מתוך האמונה שאם אני אתן 1000% הכל יהיה בסדר, אלא דווקא מתוך הידיעה שמשהו תמיד לא יהיה בסדר, ולכן זה כמו ריצת מרתון. בקיצור, מה שאני אומרת זה שמאוד הבנתי (אני חושבת) את התגובה שלך, וכרגיל גרמת לי לחשוב על משהו שלא בטוח הייתי מגיעה אליו בלעדייך. אז תודה!

דיא

New member
שבירת שתיקה רועמת בהחלט../images/Emo24.gif

ההודעה שלך יושבת לי במוח כבר יותר מיומיים ומאוד התלבטתי אם לכתוב. ואז נזכרתי בניסוח שלי את המצב ממש לא מזמן "אני אוהבת אותו מכל הלב, אני שונאת להיות אמא שלו (לעיתים די קרובות)". וגם כמה שבועות לפני כן, עם תינוקת במנשא, ילד על הכתפיים שמושך לי בשערות וצורח וגשם זלעפות, ואני פשוט נעמדת באמצע הרחוב, מחפשת את המשקפיים שהוא העיף לי, וזועקת "אני רוצה ילד נורמאלי". ואת עושה את זה בצורה הרבה יותר עדינה, בחלום, ובהתמודדות קשה מאוד, כבר די ארוכה ועם אופק מאוד רחוק. וזה גורם לך לדמעות מתוך שינה. לא להקלה, לא לקבלה, לדמעות. אני חושבת שאפילו בחלום את אמיצה. אוף, יש לי המון מה להגיד על החלום הזה ועל התגובה שלך אליו, אבל פתאום זה קשה לי, זה קרוב לי. אז בינתיים אני פזוט אחבק אותך
, ואתן לך יד לעוד צעד אחד. הרי ככה מתנהלים בהורות שכזו, צעד צעד, לא? (כן שמתי לב לאמירה "אני לא יכולה לאבד עוד ילד". אני חושבת שהאובדן מוסיף עוד רובד של קושי, הרי כל כך רצינו את הילד הזה, ועכשיו קשה לנו איתו, אנחנו רוצים שיקחו מאיתנו לפעמים את האחריות? איך אנחנו מעיזות...)

חייבת להגיד לך שסחטת ממני "גיחוך הזדהות"

אוי, כמה שאני מכירה את המצבים האלה. אמנם אין לי תינוק/ת, אבל בהחלט יש לי שני ילדים בני 3.5 שאחד מהם מתנהג בהתאם לגילו ואילו השני עושה דברים שגורמים לי להרגיש בדיוק כמו מה שתיארת. מדהים איך כשיורד גשם זה נעשה ממש בלתי אפשרי. לפני חודש בערך, כשהיו הגשמים הנוראים האלה, היה איזשהו יום ששי שקמנו מאוחר והייתי צריכה להכין אותו מהר להסעה, וכמובן שכל דבר שעושים מהר גורם לו להפסיק לתפקד, אז ההתארגנות הייתה איטית כמו גיהנום, וכשכבר ירדנו למטה והוא גילה שיורד גשם זלעפות הוא החליט להתישב בתוך שלולית, ולא הסכים לקום משם, והייתי צריכה לסחוב על הידיים ילד ששוקל בערך שליש מהמשקל שלי ושעשה הכל כדי להתנגד (כולל צעקות שבר) עד האוטו (כי בינתיים ההסעה כבר ברחה), וכמובן שתוך כדי גם אני נרטבתי עד לשד עצמותיי, וכשהגענו לגן כמובן קודם כל היה צורך להחליף לו את כל הבגדים ולהרגיע אותו. השעה הייתה רק תשע בבוקר ואני כבר הייתי סמרטוט. ותוסיפי למשוואה הזו את אחיו התאום שכל חטאו בכך שהוא רוצה קצת צומי, ושכל הזמן אומר "אבל תקשיבו לי", "אבל תענו לי", "אבל תסתכלו", והלב נצבט, אבל מי יכול להתייחס אליו כשאחיו כל רגע רץ לכביש?... ושוב, הכי יפה שבאמת יש המון תמיכה מהסביבה הטיפולית, הגן שלנו הוא family centered, זה לא שהכל נופל עליי כמו שהיה פעם, אבל בכל זאת... וכמובן, אחת מהמחשבות שנותנות לי הכי הרבה כוח הוא שאני יודעת איך זה כשאין את הילד הזה, איך זה היה קודם, ושבשום פנים ואופן, עם כל הקושי, בעד שום הון שבעולם לא הייתי מוכנה לחזור למצב ההוא. אני חושבת שבאיזשהו אופן העובדה שכל כך רציתי אותם נותנת לי מקור כוח זמין שאמהות אחרות אולי צריכות לחפש אותו יותר. אבל כאמור, גם לכוחות שלי יש גבול.
תודה על החיבוק... זה מאוד חשוב לי.

../images/Emo201.gifלקח לי 3 ימים להגיב...

שלום ד', קראתי אולי הראשונה את מה שכתבת ועד עכשיו אני מתקשה להגיב... קראתי את כל התגובות האמיצות והתומכות... גם אני לא ידעתי מה מצבו של מיכאל ועד כמה קשה לך. זה שוק, פתאום להגיע למקום אחר ובלתי צפוי... כל הציפיות והתקוות מתנפצות... התארגנות מחדש... לכמה זמן? כל כך הרבה שאלות, כל כך הרבה פחדים, כל כך הרבה ללמוד מחדש ולא לדעת לאן מגיעים בסוף?! זה קשה, קשה מאוד...וכפי שדיא כתבה להורות אחרי אובדן ולאחר הריון יקר ובסיכון קשיים ברבדים נוספים. לילד הזה חיכינו... לילד הזה התפללנו... את חזקה. את אמיצה. חשוב לך לאסוף את עצמך ועם הרבה סבלנות ואמונה לצעוד צעד צעד. אני עדה למקרים קשים שבזכות ההורים הילדים התקדמו ברמות שקשה לתאר. עם הרבה מאוד עבודה, מסירות ומאמץ ניתן לקדם מהנקודה, בה הילד נמצא, במיוחד כשהם קטנים והזמן חשיבות רבה. יחד עם זאת חשוב שאת כל הזמן תמלאי מצברים. אם תהיי מרוקנת, לא תוכלי לתת את מה שיש לך ואני יודעת שיש לך המון... את זקוקה להרבה תמיכה והדרכה. אני כאן/במסרים ואיך שתרצי בשבילך לתמוך, להקשיב ואולי לכוון לעזרה מקצועית. מחבקת חזק חזק חזק מירי (RMMIRI לשעבר)

את יודעת, זה מה שמדהים

שבמובנים רבים זה בדיוק הילד שאליו התפללנו. בחנוכה התבקשנו, כל ההורים לילדים בגן של מיכאל, להכין נר ולכתוב עליו איך הילד האיר את חיינו (כמובן שזה סוג של סוגסטיה, וזה ממש זועק לאור התגובות של חלק מההורים). אז מה שאני כתבתי זה את הדבר הבא (מזהירה מראש - זה דביק ולא מי יודע מה eloquent!): "בני, אהובי, בבואך אליי מילאת את עולמי. כל שהתפללתי אליו נמצא בך. אתה מעניק לי את היכולת לאהבה. כל קושי, כל חרדה וכל דמעה מתגמדים מול האושר הצרוף שאתה. ילד חכפ, סקרן ואוהב מאין כמותו, עבורי אין כמוך מופלא בעולם כולו. נולדתי מחדש כשילדתי אותך, אתה החזרת את השמש לעולם שקפא. ילדי, לא משנה לי גם אם זה קשה, אתה לי התגלמות חסדו של הבורא. אור גדול שלי, אתה הנס שלי, בזכותך הפכתי לאמא אמיתית." אז מצד אחד כן - לכאורה מספיק לי להסתכל עליו ויש לי את כל הכוחות בעולם, ועדיין מצד שני - לפעמים הרגש החזק הזה פשוט נשחק על ידי התחושה של פול גז בניוטרל... תודה שהזכרת לי את מה שכן יש לי לתת לו.

מיליתו

New member
יקרה שלי

קשה להבין את המקום שאת נמצאת בו היום בלי להיות ממש בו יחד איתך. אבל בהחלט אפשר להבין את הכוחות הגדולים שנדרשים ממך על מנת לקיים אפילו את חיי היומיום בסיטואציה הנוכחית. במיוחד עכשיו, כשהכל עוד חדש וטרי. עכשיו זה הזמן לחפש וללמוד ולהכיר את העולם הזה. העולם של מיכאל. זה לא עולם רע יותר. אולי הוא קצת יותר קשה להתמודדות. אולי הוא פחות מוכר ויותר מפחיד ופחות מקובל. לאט לאט, התמונה תתבהר, ולמרות שהחיים איתו יצריכו תמיד יותר כוחות ויותר זמן ומשאבים, הם לא יהיו פחות טובים. הנוכחות שלו אפילו תגלה אצלכם תכונות שאפילו לא ידעתם שהן שם. היא תחזק ותפתח אתכם ואותו. לא סתם הגיע המלאך הזה לחייכם. האהבה שתתנו לו, ותקבלו מאיתו (בדרכו שלו) תהיה עצומה יותר מכל אהבה אחרת. עם הזמן, ההיכרות והלמידה, העולם יהפוך לשגרתי יותר ומפחיד פחות הפעולות הבסיסיות שהיום מצריכות ממך אנרגיות כה רבות תהפכונה לאוטומאטיות, ולאט לאט יתפנו אצלך כוחות להתעסק גם בדברים אחרים. לבלות, להינות, להתפתח.

למעלה