שובר שתיקה

שובר שתיקה

גם אני לא הייתי כאן 20 שנה בערך, אבל כמו תמיד צץ הדבר שמחזיר אותי. והנה מה שקרה לי הלילה, אחרי יום קשה במיוחד עם מיכאל שלי: חלמתי שכולנו נמצאים במעין כפר טיפולי לאוטיסטים, ושדווקא מאוד נחמד שם, זה מין קיבוץ עם כל מיני ציפורים וחיות שמסתובבות חופשי, ואגם, ואז לפני שאנחנו אמורים לחזור הביתה פתאום הפסיכולוגית לוקחת אותי לשיחה ואומרת לי שהם חושבים שיהיה עדיף למיכאל להישאר שם, ואז אני אומרת "אל תגידי לי את זה, אני לא יכולה לאבד עוד ילד" (זה כל כך לא מתאים לי, הרי אני תמיד אומרת שאיפה שיש חיים יש תקווה), ומתפרקת לגמרי ומיד באות כל מיני אימהות ומראות לי איך הן ממשיכות ביעילות עם החיים שלהן, אבל אני לא מפסיקה לבכות. התעוררתי כשכולי שטופת דמעות אמיתיות, וזה לא קרה לי כבר שנים - אני בקושי בוכה כשאני ערה, לא לדבר על לבכות מתוך שינה. לקח לי בערך שעה להתאושש מהעזוע. הרגשתי ממש רע מעצם הרעיון שלוּלי ילדי אהוב לא יהיה לידי, ומצד שני הרגשתי נורא ואיום על כך שבכלל הייתי מסוגלת לחלום חלום כזה, כאילו באיזשהו מקום אני רוצה שהוא יהיה במקום אחר וככה החיים שלנו יהיו פתאום נורמליים, משפחה עם אבא, אמא ואופיר שיקבל את תשומת הלב שלה הוא זקוק ולא יתנהג כמו פרא אדם. בכלל לא היה מגיע לי לזכות בילדים אם אני מסוגלת להעלות בדעתי דבר כזה. אני מרגישה כמו האדם הכי נוראי בעולם כרגע. זהו, רק רציתי לשתף. ומצטערת שאני לא מתייחסת לאף אחד, אני כופה על עצמי לשמור על דיסטנס מסבלות הזולת כי גם ככה אני בקושי מתמודדת, ולא היתה לי שום כוונה לכתוב בכלל אלמלא החלום הזה שטרף לי את הקלפים. מקווה שבכל זאת לא תראו בי משיגת גבול.

טאניוש

New member
היי יקירתי

דאגתי לך...נעלמת לי לגמרי... תראי, לפענח חלומות אני לא יודעת. אבל ברור שהחלום שלך הוא תוצאה של יום קשה, תקופה קשה. הלחץ והדאגות עוברים לחלומות. לא מפתיע, וודאי שלא הופך אותך לאדם הכי נוראי בעולם... תקופה מחורבנת כזאת, יאללה שתעבור כבר... אם יש לך כח לדבר, רק תודיעי. אתקשר, אבוא, מה שתרצי...

happy

New member
מחבקת אותך כלכך

החלום הזה מפחיד מפחיד מפחיד. עתליה לא ידעתי שכלכך קשה לך. ידעתי שיש בעיות אך לא ידעתי עד כמה קשה. אני בטוחה שיש ימים קשים יותר ויש ימים קשים פחות. מחבקת אותך חזק חזק חזק

האמת שגם אני לא ידעתי שכל כך קשה לי...

זה אחד מהדברים שהיממו אותי בחלום הזה, זה חלום של מישהו שצריך עזרה בדחיפות, ואני הרי חשבתי שאני מוקפת במנגנוני עזרה, ושרוב הזמן הכל סביר. כנראה שיום שלם לבד במחיצתו של מיכאל הצליח להבהיר לי דברים שביומיום אני מנסה להדחיק, כמו זה שגם אם הוא ימשיך להתקדם, הבעיה שלו לא תלך לשום מקום, ואלה לא דקדוקי עניות, תאמיני לי... תודה גם לך!

ariane

New member
את ממש לא צריכה להרגיש רע

עם החלום הזה כי בעניי הוא דווקא חלום נפלא. כן על פניו בחלום את משאירה את הילד שלך ועוזבת אותו, אבל אני רואה בזה יותר שאת כל כך דואגת לו שאת רוצה את הכי טוב לו גם אם זה כרוך עבורך בסבל נוראי, סבל שדומה למה שהרגשת בחלום. זה מזכיר לי את התקופה שאמרו לי שרפאל צריך להיות בגן שיקומי, אז חשבתי שגן שיקומי זה סוג של חניון לילדים פגומים ששמים אותם שם כי אין איפה לשים אותם וזהו. אחר כך גיליתי שזה היה המקום הכי טוב עבורו גם אם הייתה לי הרגשה שאני משאירה אותו בידיים זרות. לא אספר לך את חלומות האיומים שהיו לי עם רפאל כל כך היה לי קשה רק לחשוב על זה שאולי משהו מציק לו או שהוא סובל, וכל כך הייתי דואגת לו כל היום שזה היה משתקף לי בחלומות. הבכי שלך מוכיח שפשוט את לא מוכנה לוותר על הילד שלך בשום מחיר. גם שנראה לי שזה שבחלום את ממליצים להשאיר אותו במקום הזה שם אולי כי את מרגישה שאת לא מספיק טובה עבורו. וזה שאת בספק ליכולות שלך זה אומר שאת הכי טובה בעולם כי כל הזמן בודקת אם אי אפשר יותר טוב. אני ממש ממש לא מבינה בחלומות אבל כל כך הרבה הייתי בסרט הזה שאני יכולה לפרש את החלום הזה כאילו אני חלמתי אותי. אז תהיי רגועה את אמא נפלאה שפשוט דואגת לילד שלה ורוצה הכי טוב עבורה. אני מקווה שהבנתי מה שכתבתי כי אני די גמורה כרגע אבל היה לי מאוד מאוד חשוב לענות לך. חיבוק

תודה רבה לך יקירתי

מאוד משמעותי בעיניי מה שכתבת, כמו גם עצם העובדה שמצאת זמן ויכולת להגיב אליי. ונראה לי שאת מבינה בחלומות יותר מכפי שאת חושבת...

ה ו ר י ת

New member
יקרה שלי

חיכיתי לחלום הזה שלך
ועוד יותר להעזה להוציא אותו ולדבר(לכתוב) עליו. אני חושבת שסוף סוף את- הוונדוומן - בעיני בכל אופן- מרשה לעצמה להוריד שליטה. החלום- לטעמי- ואני ממש לא מומחית לחלומות נותן לך את הלגיטמציה לעשות את זה, לעכל- לבכות- להתאבל סוף סוף את בוכה. סוף סוף גם לך מותר להתפרק. אני בוכה איתך ומרגישה את ההקלה איתך. ולעניין רגשות האשם- אין לי ספק שמיכאל ואופיר זכו- בגדול וכן, אני יודעת כמה פעמים אומרים לך את זה, וכמה שזה מעצבן לנוכח המצב ולא מנחם,אבל אובייקטיבית (ואני לא מכירה אנשים רבים רציונליים ממך) זה כך, בלי שיפוטיות ורצון לנחם. אני כאן בשבילך תמיד לכל מה שתצטרכי אוהבת אותך מאוד מאוד מאוד

הבכי אולי באמת מקל

משחרר לחץ, אבל החלום עצמו לא הקל עליי בכלל... כמה שאני חושבת עליו יותר הוא יותר מפחיד בעיניי. אני מחכה בכליון עיניים לפגישה שלי עם הפסיכולוגית של מיכאל ביום ד' הבא כדי שאוכל לספר לה על החלום והיא תוכל להגיד לי שזה נורמלי... אני לא יודעת אם מיכאל זכה באמא כל כך טובה. לפעמים אני חושבת שאמא באמת טובה לא הייתה מתפתה להתייחס לבן שלה כאל אובייקט שצריך לטפל בו, ולמצוא את עצמה מעדיפה את האינטרקציות עם הילד שמגיב אליה על העשייה (הטיפולית, בסופו של דבר) עם הילד שלא תמיד יש מה לדבר איתו. זו אהבה?... ובקשר אלייך, רק תגידי יום ושעה ואנחנו אצלך, עכשיו כבר קטן עליי להגיע למקום מגורייך (נניח...)

כמה קשה ../images/Emo201.gif

מתחברת מאוד למה שכתבה אריאן. הלוואי שהייתה לנו דרך להקל עליך
ובוודאי שאינך משיגת גבול. כאן זה הבית, גם אם לא תמיד מבקרים בו.

נאשא

New member
טוב לראות אותך

חבל שבכאלה נסיבות החלטת להגיע, ושמחה שאת יודעת שאנחנו תמיד כאן. אוהבת ומתגעגעת. ועל דרך החיוב אם אפשר לקרוא לזה ככה: עובדת איתי מישהי שבנה הוא אוטיסט כנראה על הצד החמור ביותר ולפני שנה וחצי בגיל 16 הם שלחו אותו לפנמיה. הקושי היה ועודנו נורא, הגעגועים קורעים אותה, אבל היא יודעת שזה הכי נכון לו כי בבית כבר אי אפשר היה לגדל. מה שאני אומרת הוא שלמרות החלום האיום, כאמא את תדעי מתי ואיך ואם צריך לעשות כזה צעד משמעותי. ואם כל כך קשה לך עם זה כמו שזה נראה עכשיו, זה לדעתי בדיוק ההפך מלוותר על הילד שלך (למרות שגם מה שהאישה הזאת עשתה לא נראה לי בכלל כוויתור אלא כהחלטה אמיצה של אמא).

גם אני מתגעגעת

והעניין הוא שלפי קני המידה של אנשי המקצוע מיכאל כנראה לא צריך דברים מעבר למה שהוא מקבל בגן (ומדובר בטיפול מאוד עוטף ומאוד אינטנסיבי), בטח לא להרחיק אותו מהבית. אבל זה לא משנה את העובדה שההתמודדות היומיומית איתו בבית יוצרת המון קשיים פיזייים ונפשיים שאינם ברי-השוואה לשום דבר, וזה דורש כל מיני סוגים של כוחות ושל סבלנות שלא ידעתי שבכלל קיימים...

סינטה1

New member
שולחת לך חיבוק גדול

החלומות הכל כך מוחשיים האלה מוכרים לי. אצלי הם מתקשרים לדברים אחרים שעברתי (אובדן הורים), ועדיין, אני מבינה עד כמה חלום כזה יכול לטלטל.

galll11

New member
עתליה יקרה

קודם כל חיבוק ממני קודמותיי כבר כתבו כל כך הרבה דברים חכמים מצטרפת לזה שנראה לי שהחלום בעיקר מבטא את הקושי שכל כך טבעי שקיים קיים בצד מיליון רגשות שלך כלפי מיכאל יש מרחק של אלפי אלפי מיילים בין לחלום כזה חלום לבין באמת לוותר על הילד שלך וזה ברור שלא תעשי מעולם חושבת שנורא חשוב שכתבת חשוב לא להתעלם או למחוק גם את הרגשות הקשים חשוב לדעת שהכל לגיטימי, בעיקר בקושי כזה גדול מחבקת אותך חזק

זה מה שמפחיד אותי, שכאילו הכל לגיטימי

וזה גם המסר שאנחנו מקבלים מהמטפלים ובכלל, ומצד שני יום אחד את פותחת עיתון וקוראת על הורים לילד עם צרכים מיוחדים שהתעללו בו, ואת שואלת את עצמך מאיפה זה בא? לא יכול להיות שהחולירות האלה היו פעם הורים אוהבים שהיאוש פשוט העביר אותם על דעתם? והאם הורה שמיואש מהילד שלו בלי להתעלל בו פיזית זה יותר טוב? וזה ממש מפחיד, כל המחשבות האלה. בכל מקרה, תודה לך מכל הלב על החיבוק הבלתי מסוייג.

נייטי

New member
לא יודעת, אני רוצה לכתוב בכנות

אבל מפחדת שמא אפגע. מנסה להסביר מה עבר לי בראש כשקראתי אותך ואם זה מרגיש לך לא טוב אז פשוט תפסיקי לקרוא. בעיניי, זה נורא לגיטימי לרצות לפעמים שמשהוא אחר ישא בנטל ועוד יותר לגיטימי לרצות למצוא דרך לחזור לחיים נורמאליים בלי ילד עם קשיים. להבדיל אלפי הבדלות, אבל זה קצת הזכיר לי, שלפעמים אנחנו שומעים על הורים שנולד להם ילד פגוע והם מבקשים מיד למסור לאימוץ או משאירים בבית חולים. בדרך כלל אנחנו מזועזעים מזה ומצקצקים בלשון אבל אני מודה ומתוודה שבעיניי זה מאוד טבעי שהמחשבות האלה ירוצו בראש. אני חושבת, שאם חלילה הייתי במצב הזה, הייתי מתמסרת לטיפול בילד פגוע בגלל קוד מוסרי שטבוע בתוכי ולא כי הוא כאחת הילדים שלי אבל בלילה הייתי חולמת שהוא לא איתי כי בעצם זה המקום שכנראה הייתי רוצה להיות בו, נטולת ילד טיפולי עם סל שלם של בעיות משפחתיות שנלוות למצב קשה כזה. סביר להניח שהייתי נקשרת לילד, בעצם בטוח שהייתי נקשרת ואוהבת בסופו של דבר, כי משהו בטיפול המסור ובחמלה שילד פגוע מעורר בך גורם לך עוד יותר לשקוע פנימה באהבה גדולה אבל אני עדין חושבת שהייתי בורחת בחלומות למקום שבו הוא איננו או למקום נפלא כמו שאת סידרת למיכאל שלך, יפה כזה עם אגם וחיות ונעים, ועוד יותר מזה, התת מודע שלך גם סידר לך את זה ככה שמשהוא אומר לך להשאיר אותו שם וזה לא בא ממך. אבל בעיניי, זה לא משהו שצריך להיות רק בתת מודע ולא צריך להתנצל על כך כ"כ. אני לא יודעת מה מצבטו של מיכאל, אני יודעת שברצף של אוטיזם יש מליון ואחת ואריאציות ויש קצוות. אני משערת שזה לא כ"כ משנה כרגע עם מיכאל בקצה הרע של הסקאלה או בקצה הטוב שלה. זה קשה, קשה, קשה, ומותר לפעמים לחלום לרגע על חיים "נורמאלים". וכן, אם הוא בקצה הרע יותר של הסקאלה, מותר גם שהחלום הזה לא יהיה רק "לרגע". טוב, סליחה, אולי קצת נסחפתי במחשבות שלא אמורות להכתב בפורום אבל הם נכתבו ואני שולחת. מחבקת.

זושיה

New member
החוויה שלי (כאמא לילד PDD) היא דומה וגם שונה

קודם באה האהבה הגדולה והטבעית לילד, אח"כ באה הטיפוליות וההתגייסות. חמלה אין. אצלי לקח הרבה זמן (בעצם עדיין לוקח, כמעט שנה אחרי האבחון הפורמלי וכמעט שנתיים מאז התחושה הפנימית שמשהו לא בסדר) ליישב בין המגמות האלה - איך להמשיך להיות לו בסיס בטוח של קבלה מוחלטת ואינטואיטיבית ובו בזמן להיות גם האמא-מטפלת, שגם אותה הוא צריך. יש לי עוד המון מה לכתוב, אבל הוא קורא לי. מקווה שאח"כ.

למעלה