שוברים שתיקה!!

lohamimdabrim

New member
שוברים שתיקה!!

שוברים שתיקה מאז שנפתחה תערוכת "שוברים שתיקה", ביקרו בה אלפי אנשים, אזרחים, חברי כנסת חיילים ומשפחותיהם. ההשפעה של התערוכה היא מעל ומעבר לציפיותינו, ההוכחה לכך היא חקירת מצ"ח שנפתחה כנגד מארגני התערוכה. מהרגע שנפתחה התערוכה, לא נעשה ולו נסיון קל ע"י הצבא למניעת אירועים אלו בעתיד. למרות הזמנותינו החוזרות ונישנות, לא הגיעו לראות את התערוכה הרמטכ"ל, פצ"ר, אלוף פיקוד המרכז ועוד. התגובה היחידה שקיבלנו מצה"ל הגיעה בדמות חקירת מצ"ח. מטרת החקירה היא הרתעת האנשים ששברו את השתיקה. הצבא רוצה להפוך את התערוכה מ"שוברים שתיקה" ל"שומרים שתיקה". למה מצ"ח חיכה לתערוכה כדי לפתוח בחקירה ? מדי יום מקבלים במצ"ח עשרות מיקרים מ"בצלם", "מחסום watch" ועוד. רק כדי להשתיק ! באנו לעמת את החברה הישראלית עם מה שקורה בשטח ואין בכוונתינו לשתוק. בימים אלו אנו נערכים לאיסוף עדויות ותמונות מחיילים ששירתו בשטחים ב"אינתפאדה השניה". נשמח להרחיב את מעגל העדים בעזרתכם סודיות מובטחת! אנא הפיצו הודעה זאת כמה שיותר. שוברים שתיקה טלמסר: 068454725 www.shovrimshtika.org yehuda@ shovrimshtika.org בתודה מראש יהודה שאול "שוברים שתיקה"

the man is back

New member
אתם עלובים

כל התערוכה הזאת היא פשוט עלובה. אין שם שום תמונות מפלילות ויש שם רק פיברוק. למה באת לכן בוגד? כמה כסף שילם לך ערפאת כדי שתציגו את התערוכה הזאת?

Roobie

New member
בוגד?!

בן אדם שנתן 3 שנים מהחיים שלו למדינה, שנלחם עבור המדינה ועבר הרבה יותר מכל מה שעברת בחיים שלך, הוא בוגד? מה אתה מצפה שאנשים יעשו אם הם רואים מראות כאלה איפה שהם משרתים? שישמרו את זה לעצמם? אנשים שכאלה רק מחזקים את המדינה, אבל לא במובן הפאשיסטי שאתה רוצה שזה יקרה. הם מחזקים את המדינה במובן הדמוקרטי, וזה כבוד למדינת ישראל שיש אנשים כאלה בתוכה - שלא מפחדים להתמודד עם המציאות הקשה, גם אם הם יודעים שיוקעו על ידי צרי-אופקים אומללים שכמוך. רק שתדע, אדם אנגלי שאני מדבר איתו מפעם לפעם, ובדרך-כלל מביע דעות לא חיוביות על מדינת ישראל, שמע על התערוכה הזו וזה מה שגרם לו לשנות את דעתו ולהבין שלא הצבא בכלליות הוא הבעיה - אלא חיילים ספציפיים. מה תגיד על זה

MS6

New member
הבעיה עם אנשים כאלו היא עצומה..

קודם כל הם מוציאים שם רע מאוד לצבא שלנו, שלדעתי הוא אחד הצבאות היותר הומניים בעולם. הם מחלישים את העם בדיוק כמו שארגוני השמאל הקיצוני מחלישים את העם. אתה מדבר על הטווח הקצר והראיה שלך מאוד רדודה... מה זאת אומרת "מחזקים את העם במובן דמוקרטי" איך בדיוק הם מחזקים את העם? בטווח הארוך הם רק מוסיפים להיחלשות העם שגורמת למעשים פזיזים וחסרי אחריות כמו ההתנתקות.

Roobie

New member
חזרת לבשלט?

"אתה מדבר על הטווח הקצר והראיה שלך מאוד רדודה" - לא, אם הייתי חושב רק על הטווח הקצר הייתי הולך כמוך במדיניות של פיגוע-תגובה-פיגוע-תגובה-פיגוע-תגובה בלי לשנות שום דבר במדיניות הכוללת של מדינת ישראל - לדוגמא ההתנתקות, שהיא פעולה לטווח ארוך, בניגוד לפעולות חסרות התועלת שלכם. דוגמא נוספת - הגדר, שהשמאל הציוני הוא שתמיד קרא להקים אותה ואני זוכר איך כאן בפורום תקפתם אותה. פתאום אתם הסניגורים הגדולים של הגדר, אחרי שאריק שלכם השתכנע (בזכות השמאל!) שצריך להקים אותה. ולא החיילים הללו הם שמוציאים שם רע לצבא שלנו, אלא החיילים המתעללים. אתה היית בחיים שלך במחסום, ולא בדרך לביקור בהתנחלות אלא בתור חייל? אני יכול להגיד לך שאני ראיתי איך אנשים שהגדרתי ואני עדיין מגדיר אותם כחברים שלי עושים צחוק ומשפילים את הפלשתינים העוברים במחסום. נכון, זה לא הגיע לרמה של התעללות, אבל מספיקה ההשפלה הזו של חייל זר כדי לגרום להרבה שנאה להיווצר. ואם אתה שואל "אז למה לא עשית כלום?", אז דווקא כן עשיתי, אבל זה לא קשור לכאן.

MS6

New member
כמה שטויות אפשר לכתוב בהודעה אחת...

קודם כל אני עדיין מתנגד לגדר. לא זוכר מתי ואיך שיכנעו את אריק ות'אמת גם לא איכפת לי.. כל אחד ודעתו. אני מסכים איתך שהתעללות בערבים זה דבר רע, ות'אמת לא ממש איכפת לי מהרגשות של הערבי כמו שאיכפת לי מכך שילד שרואה שמכים את אביו גדל על שנאה ישראל ובסופו של דבר ימצא עצמו מתפוצץ באיזה אוטובוס מלא ישראלים. אבל ההבדל בין זה לבין לנסות ולפרסם את "מעשי הזוועה הישראלים" וכל זה בשביל מה??? בשביל שהנמושות האלה ירגישו טוב אח"כ עם עצמם?? בשביל להוריד אבן מהלב? אז יופי הבכיינים האלה סיפרו לכל העולם כמה חיילים מסויימים יכולים להיות אכזריים. אבל השורה התחתונה שאותה יראו כולם בעולם היא: צה"ל מתעלל שיטתית בערבים בעיר האבות חברון.

Roobie

New member
כותרת נפלאה

במיוחד בהתחשב בכך שבהודעה שלך לא ניסית ולא הצלחת להפריך שום דבר שכתבתי, אבל מילא. העיקר שאתה בטח מרגיש הרבה יותר טוב עם עצמך אחרי שכתבת כותרת שכזו. לעניין ההודעה המגוחכת שלך: קודם כל, לחלק הפחות מגוחך - אני שמח שבעצמך אתה מבין שילד שרואה איך משפילים את אביו הופך למחבל. אל תדאג, שמרתי את הכתובת הזאת בפייבוריטס, לימניים שיכחישו שיש קשר ישיר בין הכיבוש לבין הפיגועים. רגע, אתה מכחיש, לא? לגבי ההמשך - בכל העולם כבר יודעים על התעללויות של חיילים בפלשתינים ועל העוצר הממושך בו חיים ערביי חברון. יש משקיפים מכל העולם בחרון, חשבתי שאתה יודע את זה. החידוש היחיד כאן הוא שהפעם הביקורת באה מתוך צה"ל, מקרב חיילים קרביים שנתנו 3 שנים למדינה בטחינה שאתה עוד לא יודע עליה כלום תוך כדי סיכון חייהם.

MS6

New member
כמה שאתה מנסה להוכיח

שאני לא יודע כלום... זה ממש חוכמה לא? אתה הרי אלוף בצבא לא? יש לך כבר איזה 20 שנות ותק אה? אז אתה יכול לבוא וללמד אותי מה קורה במחסומים. כל החברים שלי שומרים עכשיו במחסומים אתה חושב שאני לא יודע? ותתפלא! יש לי חברים רבים המשרתים שירות קרבי, הם הומנים כלפי הערבים, והם נצים מאוד. לא אמרתי שהכיבוש משחית. אתה כרגיל אוהב להכניס מילים לפה של אחרים, זו המומחיות שלך בתור אחד שכושר השכנוע שלו עלוב ביותר, אני לא אמרתי דבר שכזה.. ואין לי כוח עכשיו להתווכח במשך שמונה הודעות על "מה ההבדל"? בין זה לזה כי שמתי לב כבר שקשה לך לקלוט דברים... הפתרון שלי לאוכלוסיה הפלסטינית הוא אחר. אני לא איזה פסיכופת הרוצה לגרום רק סבל לפלסטיני, לדעתי אין עתיד לשני מדינות ולשני עמים מערבית לירדן, אני תומך ברעיון הטרנספר מרצון ומאמין שמאות אלפים מערביי יש"ע יהיו מוכנים לקפוץ על דבר שכזה, מדינת ישראל במוקדם או במאוחר תצטרך להחליט האם היא רוצה לשרוד למאה שנים הקרובות ואם היא רוצה היא חייבת להפחית את מספר הערבים מערבית לירדן ע"י עידוד טרנספר.

Roobie

New member
עוד הודעה מלאת שטויות

לא, אני לא מנסה ללמד אותך מה קורה במחסומים. בכלל דיברתי על מחסומים בהודעה האחרונה? דיברתי על טחינה. זה לא בהכרח אותו דבר (למרות שלעיתים קרובות כן), גם את זה תלמד. דיברתי על זה שהחיילים נטחנו ונתנו את כל כולם לצה"ל ב-3 השנים האחרונות, ועכשיו הם מדברים על זה. זה הכל. אתה לא אמרת שהכיבוש משחית וגם אני לא אמרתי שאמרת את זה. פעם שניה באותה הודעה שאתה מכניס לי מילים לפה. אתה אמרת בעצמך שילד שרואה את אביו מוכה ע"י חיילים עשוי מאוד להיות מחבל. זה הקשר בין הכיבוש לבין הפיגועים, ואתה הוכחת אותו יפה מאוד. זה שתגיד "אני יודע שקשה לך להבין דברים" לא מוסיף לך הרבה נקודות פה. נתקעת פה עם זה שהבנת את עמדתך האמיתית בנוגע לאיך נוצרים פיגועים. ואם אתה תומך בטרנספר, אז למה אתה בליכוד? זה מעולם לא הוזכר במצע הליכוד, וזה אפילו לא מוזכר במשנתו של האליל שלך, ז'בוטינסקי.

MS6

New member
?

"אני שמח שבעצמך אתה מבין שילד שרואה איך משפילים את אביו הופך למחבל. אל תדאג, שמרתי את הכתובת הזאת בפייבוריטס, לימניים שיכחישו שיש קשר ישיר בין הכיבוש לבין הפיגועים. רגע, אתה מכחיש, לא"????? הנה אתה אומר את זה, שאני אומר שיש קשר בין "כיבוש" לפיגועים. אני מעריץ זאב ז'בוטינסקי אבל תמיד צריך לזכור שז'בוטינסקי נפטר לפני קום המדינה ולכן הוא חשב שיכול להיווצר דו קיום בישראל, אם היה חי היום הוא היה מגיע למסקנה שרוב העם כבר הגיע אליה: שדבר כזה לא יכול להיווצר. אגב בערוב ימיו הוא הפך ממתנגד לחלוטין של רעיון הטרנספר ל"אחד שאין לו דיעה מוצקה בעניין" (לאור וויכוחיו עם זנגוויל אבי רעיון טרנספר הערבים מישראל) לא נתקעתי כלל, זו דעתי בעניין זמן רב. אני, לא כמו השמאלן, לא תקוע עם הראש עמוק באדמה, ולא רואה את המצב שהתנתקות, ועקירת יישובים=שקט. השמאלן חושב שאם עם ישראל יסבול, אם עם ישראל יקריב למען השלום, גם הצד השני יעשה זאת. זו לדעתי דיעה ילדותית וטפשית, חסרת אחריות, שגוררת פיגועים רבים. הראיה שלי היא לטווח הארוך, אם נמסור את שטחי יש"ע נעודד את הטרור שיפגע בנו במשך עשרות השנים הקרובות עד שנצטרך לבצע עוד מערכה צבאית שבה שוב יהרגו עוד כמה אלפים של חיילים. הסיפור הזה לא יגמר, עד שאנחנו נחליט שיש למצוא פיתרון צודק ונכון שיבטיח את קיומנו. אין עתיד לשני עמים מערבית לירדן.

Roobie

New member
"השמאלן חושב..."

רק על כזאת התבטאות מטומטמת אתה מוכיח שאתה לא שווה ויכוח... אם אתה באמת מאמין שהשמאל רוצה בסבלו של עם ישראל, אתה מציג את עצמך כילד קטן ומטומטם שמנסה לבלוע כל שטות שימכרו לו מהימין כדי להצדיק את העמדות שלו.

MS6

New member
עזוב קיבוצניק...

אם אין לך את ההבנה הבסיסית בקריאת הודעה אז חבל על הזמן..הבנת הנקרא שלך פשוט דפוקה! אתה בכוונה קורא חצאי משפטים? אתה לא רוצה את זה!!! הרי מה שאתם אומרים זה "בואו נסבול עכשיו (ע"י הורדת יישובים רגע זה לא סבל? אתה נהנה מזה??) ע"מ שבעתיד נמנע פיגועים". זה לא הרעיון המדיני של השמאל??

Roobie

New member
אה, קיבוצניק זה כבר מילת גנאי?

נו טוב, הימין מוכיח את עצמו כל פעם מחדש... רק למען הסר ספק, אני לא קיבוצניק, אבל זה כבר לא קשור לעניין. וכן, הבנת הנקרא שלי פשוט דפוקה. מה שתגיד. אתה זה שעושה מעצמו צחוק בכל השירשור הזה, ואני מראה לך את זה בכל הודעה מחדש. אם אתה כבר רוצה תשובה למה שכתבת עכשיו - אני לא רואה בהורדת יישובים סבל לעם. אני רואה בזה סבל לאותה קבוצה - שידעה מראש שיש סיכוי שיפנו אותה, וכבר יש את תקדים ימית לכל אלה שהתנחלו ב-20 שנים האחרונות, ואני בהחלט מבין את הסבל הזה, אבל בין זה לבין מוות בפיגועים ובהגנה על ישובים מיותרים, זה בהחלט עדיף.

MS6

New member
אתה מתעקש פה על כלום...

מה אומרים אנשי השמאל??? תגיד מה אתה מרחף?? מה אומרת מפלגת העבודה בנוגע ליש"ע? האם היא אומרת "אממ שמעו לא מתאים לי עכשיו יישובים יהודים בשומרון או ביהודה" או שהיא אומרת "לאור המצב, והעובדה שאנחנו מכבידים על האוכלוסיה הפלסטינית אין מנוס מפינוי יישובים יהודים ע"מ ליצור רצף טריטוריאלי פלסטיני ולהקל על החיים שלהם. אנחנו לא רוצים לעשות את זה, זה יקר, ואכזרי, אבל השלום חשוב יותר מזה" זה לא מה שהשמאל אומר?? או שאתה ממש ממש לא קורא את ההודעות שלי או שיש לך שריטה עמוקה מאוד. אתה מתמקד בלנסות נואשות להראות כאילו הודעות שלי טפשיות אבל אתה במצב גרוע בהרבה. ההבנה הבסיסית שלך לא נכונה ועכשיו גם אם הייתי אומר שהשמיים כחולים אתה היית אומר משהו אחר. פשוט מגוחך.

Roobie

New member
../images/Emo151.gif

עזוב, אנשים פשוט יקראו את השירשור הזה ויחליטו עם עצמם מי יצא כאן טיפש. ולא, אני לא מתכוון לאיזה ליכודניק תורן שיבוא עכשיו לתמוך בך ברגעי משבר.

MS6

New member
אגב אני מציע לך בפעם הבאה...

אתה חושב שאני טיפש וצוחק מההודעות שלי? אל תגיב לי! אני בטוח שאני גם לא אגיב לך..

../images/Emo41.gifאז אתה תומך מולדת

הליכוד כמפלגה אינו תומך בטרנספר מרצון וכך גם מצע המפלגה. בקיצור - אתה יכול להצטרף בשמחה לפייגלין הטרוייאני.

MS6

New member
לצערי הרב כל הימין...

יגיע בסופו של דבר לאותה מסקנה. לבנתיים אני נשאר בליכוד, מפלגה שהפכה מאוד מבולבלת בשנתיים האחרונות.

../images/Emo41.gif אז למה אתה נשאר בליכוד?

אתה לא רוצה להחשב ימני קיצוני או שסתם אתה מתושבי עיירות הפיתוח המצביעים אוטומטית לליכוד?

למעלה