שואל לעצתכם,

• פותח הנושא tenen
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

Gloryman

New member
היא לא כל כך צומחת....

אני אמשיך את התגובה שלי
לטבע יש מתחרות בשוק הגנריקה, בכל שנה צצות עשרות חברות קטנות במזרח המייצרות את התרופות שטבע מייצרת רק בעלות הרבה יותר נמוכה. מי אמר לך שהמתחרות של טבע לא ינגסו ברווחים העתידיים שלה? מי אמר לך שענקיות גנריקה אחרות לא יתפסו את המקום של טבע? מי אמר לך שלא תהיה הוזלה משמעותית בשוק התרופות עקב התחרות הקשה? בשנת 2006 קרו בדיוק הדברים האלה. שוק הגנריקה, הוא שוק תחרותי מאוד ואף אחד לא יכל להבטיח לך שטבע תמשיך לצמוח גם בעוד 20 שנה.
היא לא כל כך צומחת....
בשנת 2006 היא נפלה ב - 30 אחוז להזכירכם

Gloryman

New member
מה זאת אומרת?

מדובר על צמיחה כלכלית
בלי קשר למחיר המניה.
מה זאת אומרת?
ואם היא צומחת כלכלית והמניות לא עולות מה אכפת לי? ומי אמר שעוד שנתיים לא תקום חברה אחרת שתעבור אותה. איך היא צומחת כלכלית והמניות שלה יורדות זה לא אמור ללכת בקו ישר פחות או יותר?

tenen

New member
זה בדיוק העניין,

היא לא כל כך צומחת....
בשנת 2006 היא נפלה ב - 30 אחוז להזכירכם
זה בדיוק העניין,
אין שום סיבה הגיונית לכך שטבע היום שווה 30 אחוז פחות מלפני שנה, התרופות שלה לא נעלמו באוויר גם לא המכירות שלה ובטח ובטח שלא בשיעור של 30 אחוז..

biz man

New member
אתה חושב שאתה יודע הכל אה?

זה בדיוק העניין,
אין שום סיבה הגיונית לכך שטבע היום שווה 30 אחוז פחות מלפני שנה, התרופות שלה לא נעלמו באוויר גם לא המכירות שלה ובטח ובטח שלא בשיעור של 30 אחוז..
אתה חושב שאתה יודע הכל אה?
מדוע אינטל בשנת 99 התרסקה ב-70% בשנה? התוכנות שלה אותן תוכנות, המכירות שלה אותן מכירות
אם אני אמכור לך עגבניות ב-100 שקל לקילו אתה תתפלא שלא תצליח למכור אותן אחר"כ באותו מחיר שקנית ותצטרך למכור אותן ב-90% פחות?

la DVD

New member
שמע, אם היה בטוח מעל לכל ספק

שואל לעצתכם,
אני בן 24 ומצאתי עבודה שמשאירה לי בין 2.5 ל 3 אלף שקל לחודש. בכסף הנכנס אני לא מעוניין לעשות שימוש בשנים הקרובות ולכן חשבתי לשים אותו במניות של חברות עדיפות לחברות גדולות שאני רואה להן עתיד בטווח של 10-20 שנה דוגמת טבע. מה שחשבתי לעשות זה כל פעם שאני מגיע ל10K בשקלים אני אשים אותם במנייה של חברה כזו דוגמת טבע, מהנחה שבטווח של 20 שנה מניות של חברות כאלו בדרך כלל עולות בהרבה יותר מה4 אחוז שאני אקבל בבנק. האם יש היגיון בדרך המחשבה שלי שלאורך זמן התשואה של חברות אלו תהיה גבוהה מהסכום שאקבל במק"מ ועדיין לא סביר שטבע וחברות דומות יקרסו בקרוב?
שחברות כאילו יתנו יותר בעתיד, אז המק"ם היה חייב לתת יותר תשואה, אחרת אף אחד לא היה קונה אותו. אם אתה מסתכל על הדאו ג'ונס (30 החברות הגדולות במשק האמריקאי) במשך 100 שנה אז אתה מגלה שהוא עולה בזוית של 6 אחוז לשנה, וזה עוד בלי לחשב אינפלציה שהיתה לפרקים מאוד אלימה במשך הזמן הזה. אם היית עוקב אחרי טבע בשנה האחרונה היית מגלה שהיא עשתה כאב ראש להרבה משקיעים והנטיה בציבור להתיחס אליה כאל פנסיה כבר מזמן פסחה מהעולם. למעשה גם להשקיע במדד המניות (תל אביב 25 או 100) ב-10 שנים הבאות לא יכול להבטיח לך תשואה עודפת על מקם כי כמו שהיו 7 שנים טובות יכולות בקלות לבוא 7 שנים רעות והעולם ידע כבר תקופות מיתון נוראיות. הדבר היחידי שאני יכול להבטיח לך על הבורסה זה שאם תקרא ספרים ותעקוב, עם הזמן תדע הרבה יותר ותוכל להשקיע את הכסף שלך בצורה יותר חכמה.

אל תהיה בטוח

שחברות כאילו יתנו יותר בעתיד, אז המק"ם היה חייב לתת יותר תשואה, אחרת אף אחד לא היה קונה אותו. אם אתה מסתכל על הדאו ג'ונס (30 החברות הגדולות במשק האמריקאי) במשך 100 שנה אז אתה מגלה שהוא עולה בזוית של 6 אחוז לשנה, וזה עוד בלי לחשב אינפלציה שהיתה לפרקים מאוד אלימה במשך הזמן הזה. אם היית עוקב אחרי טבע בשנה האחרונה היית מגלה שהיא עשתה כאב ראש להרבה משקיעים והנטיה בציבור להתיחס אליה כאל פנסיה כבר מזמן פסחה מהעולם. למעשה גם להשקיע במדד המניות (תל אביב 25 או 100) ב-10 שנים הבאות לא יכול להבטיח לך תשואה עודפת על מקם כי כמו שהיו 7 שנים טובות יכולות בקלות לבוא 7 שנים רעות והעולם ידע כבר תקופות מיתון נוראיות. הדבר היחידי שאני יכול להבטיח לך על הבורסה זה שאם תקרא ספרים ותעקוב, עם הזמן תדע הרבה יותר ותוכל להשקיע את הכסף שלך בצורה יותר חכמה.
אל תהיה בטוח
את הפק"מ אנשים קונים ? בטח שקונים... בטוח שהמק"מ נותן יותר תשואה מהפק"מ ? בטוח...

yair24

Member
זאת לא דוגמא נכונה.

אל תהיה בטוח
את הפק"מ אנשים קונים ? בטח שקונים... בטוח שהמק"מ נותן יותר תשואה מהפק"מ ? בטוח...
זאת לא דוגמא נכונה.
זה שאת הפק"מ אנשים קונים זה בגלל שיש אנשים שלא מבינים בכסף וחושבים שהיועצים בבנק חושבים על האינטרס שלהם ולא של הבנק ולכן הם מאמינים שאם היועצים בבנק ממליצים להם על פק"מ אז סימן שזה הדבר הכי נכון להם. הבעיה שהעולם לא מורכב רק מאנשים שלא מבינים ענין. יש גם אנשים בעלי הון והם כן מבינים ענין. הם מבינים טוב מאוד שאם טבע היתה באמת בטוחה אז הם היו הולכים וקונים רק טבע ולא מק"מ. אבל טבע אכן לא יותר בטוחה ממק"מ. בטח שלא בטווח של 20 שנה. ואפילו לא לטווח של שנה. אתה לא יודע איזה חברות מתחרות לטבע יקומו תוך 20 שנה בסין או בהודו. אפילו אפשר להגיד שלהפך, טבע היא חברה שכבר גדלה והכפילה את עצמה הרבה מאוד פעמים. קשה מאוד להמשיך להכפיל את עצמך כשאתה כבר גדול... איך אומר המנכ"ל של החברה שבה אני עובד? להכפיל את עצמך מ1 ל2 זה קל. להכפיל מ2 ל4 זה גם קל מ4 ל8 זה כבר יותר קשה מ8 ל16 זה קשה מאוד. אותו דבר טבע, לא בטוח שטבע תצליח להמשיך לצמוח בטווח הארוך. השנה טבע רק ירדה. וירדה די הרבה. למעשה היא ירדה 35% ובשביל לחזור לשווי שהיה לה היא עכשיו צריכה לעלות 53%. בקיצור שורה תחתונה לTENEN. אתה טועה. אל תהמר על מניה אחת. הרבה יותר חכם מצידך יהיה ללכת באותה שיטה שבה דיברת אבל במקום לקנות טבע או רק מניה אחת לך על תיק מפוזר שמכיל בתוכו גם מניות וגם אגחים כשבמניות אתה צריך לשים סלים כמו למשל סל על ת"א 25, סל על SP500 סל על השוק הסיני וכולי.

natanov

New member
היי טל, מה שלומך...?

שואל לעצתכם,
אני בן 24 ומצאתי עבודה שמשאירה לי בין 2.5 ל 3 אלף שקל לחודש. בכסף הנכנס אני לא מעוניין לעשות שימוש בשנים הקרובות ולכן חשבתי לשים אותו במניות של חברות עדיפות לחברות גדולות שאני רואה להן עתיד בטווח של 10-20 שנה דוגמת טבע. מה שחשבתי לעשות זה כל פעם שאני מגיע ל10K בשקלים אני אשים אותם במנייה של חברה כזו דוגמת טבע, מהנחה שבטווח של 20 שנה מניות של חברות כאלו בדרך כלל עולות בהרבה יותר מה4 אחוז שאני אקבל בבנק. האם יש היגיון בדרך המחשבה שלי שלאורך זמן התשואה של חברות אלו תהיה גבוהה מהסכום שאקבל במק"מ ועדיין לא סביר שטבע וחברות דומות יקרסו בקרוב?
היי טל, מה שלומך...?
לשאלתך, אם יש לך סכום כסף פנוי אין זה אומר שאתה צריך לזרוק אותו. השקעה במניות היא עניין מסובך מאוד שדורש הבנה מעמיקה. מסחר במניות הוא עניין הרבה יותר טכני שדורש יכולת קבלת החלטות מהירה. בתור גינדיסאי מוצלח מאוד אני בטוח שאם תכנס לתחום המסחר במניות תוכל להפיק מהכסף שלך הרבה יותר מאשר אם תשקיע בהן. אם יש לך בעיית זמינות בשעות המסחר בתל אביב אתה תמיד יכול לסחור בניו יורק או בנסד"ק בברכה, קובי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה