שואל לעצתכם,

• פותח הנושא tenen
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

tenen

New member
שואל לעצתכם,

שואל לעצתכם,
אני בן 24 ומצאתי עבודה שמשאירה לי בין 2.5 ל 3 אלף שקל לחודש. בכסף הנכנס אני לא מעוניין לעשות שימוש בשנים הקרובות ולכן חשבתי לשים אותו במניות של חברות עדיפות לחברות גדולות שאני רואה להן עתיד בטווח של 10-20 שנה דוגמת טבע. מה שחשבתי לעשות זה כל פעם שאני מגיע ל10K בשקלים אני אשים אותם במנייה של חברה כזו דוגמת טבע, מהנחה שבטווח של 20 שנה מניות של חברות כאלו בדרך כלל עולות בהרבה יותר מה4 אחוז שאני אקבל בבנק. האם יש היגיון בדרך המחשבה שלי שלאורך זמן התשואה של חברות אלו תהיה גבוהה מהסכום שאקבל במק"מ ועדיין לא סביר שטבע וחברות דומות יקרסו בקרוב?

biz man

New member
מי הבטיח לך שהמניה של טבע תעלה?

שואל לעצתכם,
אני בן 24 ומצאתי עבודה שמשאירה לי בין 2.5 ל 3 אלף שקל לחודש. בכסף הנכנס אני לא מעוניין לעשות שימוש בשנים הקרובות ולכן חשבתי לשים אותו במניות של חברות עדיפות לחברות גדולות שאני רואה להן עתיד בטווח של 10-20 שנה דוגמת טבע. מה שחשבתי לעשות זה כל פעם שאני מגיע ל10K בשקלים אני אשים אותם במנייה של חברה כזו דוגמת טבע, מהנחה שבטווח של 20 שנה מניות של חברות כאלו בדרך כלל עולות בהרבה יותר מה4 אחוז שאני אקבל בבנק. האם יש היגיון בדרך המחשבה שלי שלאורך זמן התשואה של חברות אלו תהיה גבוהה מהסכום שאקבל במק"מ ועדיין לא סביר שטבע וחברות דומות יקרסו בקרוב?
זה שהחברה תהיה קיימת עוד 20 שנה מבטיח לך שהמניה שלה תהיה יקרה יותר בעוד 20 שנה? ובשיעור גדול יותר מהמדדים המובילים? רוב המתחילים, שאין להם מושג בהשקעות, חושבים שאם החברה היא חברה גדולה אז שווה להכניס לשם את הכסף גם אם הם לא מבינים כלום. קח לדוגמא את אינטל בשנת 99, נסחרה במכפיל 74, ירדה ב-70% תוך שנה. חברה גדולה או לא גדולה אינטל? אם אין לך כלל ידע בשוק ההון ואין לך כוח ורצון ללמוד, העיצה הכי טובה שלי אליך זה לקנות תעודת סל על ת"א 100/נאסד"ק ובכל 4 חודשים לקנות עוד נגלה בלי להתחשב במצב השוק ברגע הנתון.

אלוני.

New member
תן לו דוגמאות הוגנות

זה שהחברה תהיה קיימת עוד 20 שנה מבטיח לך שהמניה שלה תהיה יקרה יותר בעוד 20 שנה? ובשיעור גדול יותר מהמדדים המובילים? רוב המתחילים, שאין להם מושג בהשקעות, חושבים שאם החברה היא חברה גדולה אז שווה להכניס לשם את הכסף גם אם הם לא מבינים כלום. קח לדוגמא את אינטל בשנת 99, נסחרה במכפיל 74, ירדה ב-70% תוך שנה. חברה גדולה או לא גדולה אינטל? אם אין לך כלל ידע בשוק ההון ואין לך כוח ורצון ללמוד, העיצה הכי טובה שלי אליך זה לקנות תעודת סל על ת"א 100/נאסד"ק ובכל 4 חודשים לקנות עוד נגלה בלי להתחשב במצב השוק ברגע הנתון.
תן לו דוגמאות הוגנות
אתה נותן לו דוגמא של מפולת - שאגב טבע עמדה בה בכבוד והייתה לחברה שהחזיקה את המעוף על הכתפיים, לו טבע הייתה יורדת באותו יחס שירדו כל שאר המניות היינו מוצאים את ת"א 25 בשער 200 . שנת 99 , 2000 היו שנים משוגעות שבהן צ'ק פוינט למשל קיבלה שווי שוק של 30 מיליארד דולר....כך שמה שקרה לאינטל היה יישור קו לערכים נורמליים, הנאסדק כולו חזר מ 5,000+ ל 1,100 ... ולעצם השאלה, לו הייתי צריך לבחור מניה כבדה בישראל הרי שטבע נראית בחירה הגיונית תחת הנתונים הנוכחיים.

arik1972

New member
הדוגמה האמיתית גרועה עוד יותר

תן לו דוגמאות הוגנות
אתה נותן לו דוגמא של מפולת - שאגב טבע עמדה בה בכבוד והייתה לחברה שהחזיקה את המעוף על הכתפיים, לו טבע הייתה יורדת באותו יחס שירדו כל שאר המניות היינו מוצאים את ת"א 25 בשער 200 . שנת 99 , 2000 היו שנים משוגעות שבהן צ'ק פוינט למשל קיבלה שווי שוק של 30 מיליארד דולר....כך שמה שקרה לאינטל היה יישור קו לערכים נורמליים, הנאסדק כולו חזר מ 5,000+ ל 1,100 ... ולעצם השאלה, לו הייתי צריך לבחור מניה כבדה בישראל הרי שטבע נראית בחירה הגיונית תחת הנתונים הנוכחיים.
הדוגמה האמיתית גרועה עוד יותר
הבחור מדבר על 10-20 שנה. בפרק זמן כזה סקטורים (שלא לדבר על מניות) עוברים שינויים עצומים. האנשים שיפתחו פטנטים ואלו שינהלו את טבע ומתחרותיה בזמנים הרלוונטים, לומדים כיום בתיכון ובתואר ראשון. לדעתי, אין שום דרך לדעת משהו על הצלחת חברה בפרק זמן כה ארוך ולכן כדאי להסתפק בהשקעה בסקטור או במדד כולו. ושתי הערות נוספות: 1. מספיק להסתכל על רשימת המניות בדאו ג'ונס לפני עשרים שנה והיום כדי להבין כמה גדולים השינויים בפרקי זמן ארוכים. 2. לשואל - אתה בטוח שבגיל 24, כרווק, אתה מודע לכל ההוצאות וצופה את ההכנסות שיהיו לך בעשרים שנה הבאות, כך שאתה יודע בוודאות גבוהה שלא תזדקק לכסף?

biz man

New member
נתתי לו דוגמא קיצונית בכוונה

תן לו דוגמאות הוגנות
נתתי לו דוגמא קיצונית בכוונה
כדי להראות לו שבלי להבין אפילו קצת אפשר להפסיד הרבה כסף למרות שקנית מניה גדולה. בנאדם שלא מבין בהשקעות לא יודע מה זה שווי הוגן או שווי לא הוגן. מבחינתו אינטל = חברה גדולה, יש לה אחלה משרדים במ.ת.מ והעובדים שם מרוויחים 40 אלף בחודש. מבחינתו היא חברה איתנה ויציבה.. לא אמרתי שטבע היא אינטל של סוף שנות ה-20, היא ממש לא, אבל להסתמך על זה שטבע היא חברה גדולה זה לא מספיק.

Gloryman

New member
על מה אתה מדבר

תן לו דוגמאות הוגנות
על מה אתה מדבר
טבע בשנת 2006 אם אני לא טועה ירדה באיזה 30 אחוז.....מי הבטיח לך שהיא לא תרד עוד?

mnakash

New member
מצטרף ל"עיצה"

מצטרף ל"עיצה"
אבל הייתי הולך על נכס בסיס אחר. S&P500 או וילשייר 5000 (תעודת סל SPY,VTI) ופיזור גלובאלי מחוץ לארה"ב באמצעות תעודת סל EFA. לדעתי גם אם אתה משקיע לנצח ואין לך בעייה עם סיכון כלל חשוב להחזיק חלק מההשקעה גם במכשיר שאינו מנייתי (מניות \תעודות סל \קרנות נאמנות\סטרקצ'רים עם רכיב מנייתי וכ'ו) ולקנות נכסים כמו אג"ח או להשקיע בתחומים עם קורלציה נמוכה עם מניות. חשוב גם לאזן את תיק ההשקעות פעם במס' חודשים כך שאם נכס מסוים עלה ומשקלו התנפח בתיק יחסית למה שתוכנן אז יש לאזן את התיק למשקולות המקוריים. לדוגמא נניח שיש לך 10000 ש"ח והשקעת 80% בתעודת סל העוקבת אחר ה S&P ו20% באג"ח. לאחר שנה גדל הסכום ל20100 ש"ח כאשר שווי תעודת הסל הוא 18000 ושווי האג"ח 2100. המשקל הנוכחי של המניות הוא 89.5% במקום 80% ואם תזניח את התיק ולא תאזן אותו תוכל למצוא את עצמך בתיק עם סיכון שלא מתאים לך. מה שארצה לעשות הוא למכור מניות עד אשר יהוו 80% מהתיק בלבד כלומר 16080 ש"ח במניות והשאר באג"ח. גילוי נאות: אני מחזיק בתעודות הסל שציינתי. גילוי נאות 2: אני לא יועץ השקעות או מנהל תיקים ,לא יועץ ולא ממליץ לך לפעול בדרך כלשהי. בהצלחה.

tenen

New member
ההיגיון שלי הוא כזה,

ההיגיון שלי הוא כזה,
תוחלת החיים עולה, ההורים שלי יחיו יותר מהוריהם, הם יצטרכו יותר תרופות מהוריהם, ההשמנה הפכה למגפה, השמנה הולכת יד ביד עם סכרת/בעיות לב/לחץ דם שני הגורמים האלו יעלו את הדרישה לתרופות ולכן השקעה בחברת ענק בתחום התרופות נראית לי הגיונית.

biz man

New member
ההיגיון שלך

ההיגיון שלי הוא כזה,
תוחלת החיים עולה, ההורים שלי יחיו יותר מהוריהם, הם יצטרכו יותר תרופות מהוריהם, ההשמנה הפכה למגפה, השמנה הולכת יד ביד עם סכרת/בעיות לב/לחץ דם שני הגורמים האלו יעלו את הדרישה לתרופות ולכן השקעה בחברת ענק בתחום התרופות נראית לי הגיונית.
ההיגיון שלך
ההיגיון שלך בסדר. על פי אותה חשיבה ניתן לומר ששווה להשקיע ברשת הסופרמרקטים הגדולה בעולם כי תמיד יצטרכו מזון, שווה להשקיע בחברות מים כי תמיד יצטרכו מים, שווה להשקיע בחברות תחבורה כי תמיד יצטרכו תחבורה, שווה להשקיע בחברות תרופות כי תמיד יצטרכו תרופות, שווה להשקיע בחברות נדל"ן כי תמיד יצטרכו בתים/משרדים. זה לא כ"כ פשוט.

אתה לא יודע עד כמה שאתה צודק

ההיגיון שלך
ההיגיון שלך בסדר. על פי אותה חשיבה ניתן לומר ששווה להשקיע ברשת הסופרמרקטים הגדולה בעולם כי תמיד יצטרכו מזון, שווה להשקיע בחברות מים כי תמיד יצטרכו מים, שווה להשקיע בחברות תחבורה כי תמיד יצטרכו תחבורה, שווה להשקיע בחברות תרופות כי תמיד יצטרכו תרופות, שווה להשקיע בחברות נדל"ן כי תמיד יצטרכו בתים/משרדים. זה לא כ"כ פשוט.
אתה לא יודע עד כמה שאתה צודק
זה לא פשוט, אבל זיהוי פוטנציאל גדילה של שוק יכול לעזור מאוד בבחירת חברות מצטיינות שבנויות על השוק הזה והשקעה בהן לטווח ארוך

KobeRider

New member
צודק, ובגלל זה

ההיגיון שלך
צודק, ובגלל זה
צריך להשקיע בוול-מארט. הם ימכרו הכל לכולם.

MINSA

New member
תחלס כמה מיליונים יהיה לטבע

ההיגיון שלך
תחלס כמה מיליונים יהיה לטבע
בואו לא נדבר שטויות , כל דבר צריך למדוד מדויק יצתרכו תרופות בסדר בכמה כסף? כמה טבע תרויח האם יהיו מתחרים שינגסו ברווח דברו במספרים

קרלטון

New member
ההשמנה הפכה למגיפה כבר לפני 20 שנה

ההיגיון שלי הוא כזה,
וגם אם ההגיון שלך יציב ונכון, אז מי מבטיח לך שתןך 5 שנים אחת המתחרות של טבע לא תתחזק משמעותית ותתחיל לתפוס נתחי שוק גדולים יותר ויותר, ותוך 10 שנים טבע תרד למקום השני או השלישי מהחברות הגנריות? אם אתה מאמין בתחום התרופות, אתה יכול לקנות מדד של חברות פארמה במקום להשקיע במנייה בודדת. גם על זה יש תעודות סל.

uagmon

New member
אל תשכל שההורים שלך יצטרכו גם-

וגם אם ההגיון שלך יציב ונכון, אז מי מבטיח לך שתןך 5 שנים אחת המתחרות של טבע לא תתחזק משמעותית ותתחיל לתפוס נתחי שוק גדולים יותר ויותר, ותוך 10 שנים טבע תרד למקום השני או השלישי מהחברות הגנריות? אם אתה מאמין בתחום התרופות, אתה יכול לקנות מדד של חברות פארמה במקום להשקיע במנייה בודדת. גם על זה יש תעודות סל.
מזון שרותים פיננסיים אנרגיה לנסיעה וחימום מחשב או קשר עם אנשים שמחזיקים מחשבים וציוד טכנולוגי חמרי גלם ועוד ועוד. המדד ב ה' הידיעה שמייצג את הפעילות הפינננסית בארה"ב הו S&p500, הייתי נצמד אליו.

קרלטון

New member
בהנחה שהתגובה היתה מכוונת אלי

מזון שרותים פיננסיים אנרגיה לנסיעה וחימום מחשב או קשר עם אנשים שמחזיקים מחשבים וציוד טכנולוגי חמרי גלם ועוד ועוד. המדד ב ה' הידיעה שמייצג את הפעילות הפינננסית בארה"ב הו S&p500, הייתי נצמד אליו.
אענה לך בשתי רמות: 1. הצרכים שתיארת אינם מיוחדים לאנשים מבוגרים, הם לא יצרכו יותר אנרגיה מקודם, אולי אפילו פחות (אין נסיעות יומיומיות לעבודה, פחות ניידות), הם לא יצרכו יותר מזון מקודם, הם לאו דווקא יצרכו יותר ציוד טכנולוגי מקודם, אבל בראייה ססטיסטית אנשים מבוגרים כן צורכים יותר תרופות מאשר כשהיו צעירים (וקובריידר יגיד לך - גם חכות, ספינות וכולי). 2. עם זאת, אני מסכים אתך שעדיף להיצמד ל-SP500 ולא למדדים צרים יותר, התשובה שלי באה לספק פתרון בטוח יחסית לאדם שמאמין בתחום הפארמה ורוצה להשקיע בו - עדיף מדד מאשר חברה בודדת. פתרונות שונים לאמונות שונות.

uagmon

New member
התכוונתי כמובן ל TENEN.

אענה לך בשתי רמות: 1. הצרכים שתיארת אינם מיוחדים לאנשים מבוגרים, הם לא יצרכו יותר אנרגיה מקודם, אולי אפילו פחות (אין נסיעות יומיומיות לעבודה, פחות ניידות), הם לא יצרכו יותר מזון מקודם, הם לאו דווקא יצרכו יותר ציוד טכנולוגי מקודם, אבל בראייה ססטיסטית אנשים מבוגרים כן צורכים יותר תרופות מאשר כשהיו צעירים (וקובריידר יגיד לך - גם חכות, ספינות וכולי). 2. עם זאת, אני מסכים אתך שעדיף להיצמד ל-SP500 ולא למדדים צרים יותר, התשובה שלי באה לספק פתרון בטוח יחסית לאדם שמאמין בתחום הפארמה ורוצה להשקיע בו - עדיף מדד מאשר חברה בודדת. פתרונות שונים לאמונות שונות.
התכוונתי כמובן ל TENEN.
ליקוט נעים בחודשים הקרובים. אורי

biz man

New member
אני אמשיך את התגובה שלי

ההיגיון שלי הוא כזה,
אני אמשיך את התגובה שלי
לטבע יש מתחרות בשוק הגנריקה, בכל שנה צצות עשרות חברות קטנות במזרח המייצרות את התרופות שטבע מייצרת רק בעלות הרבה יותר נמוכה. מי אמר לך שהמתחרות של טבע לא ינגסו ברווחים העתידיים שלה? מי אמר לך שענקיות גנריקה אחרות לא יתפסו את המקום של טבע? מי אמר לך שלא תהיה הוזלה משמעותית בשוק התרופות עקב התחרות הקשה? בשנת 2006 קרו בדיוק הדברים האלה. שוק הגנריקה, הוא שוק תחרותי מאוד ואף אחד לא יכל להבטיח לך שטבע תמשיך לצמוח גם בעוד 20 שנה.

tenen

New member
אפשר לקנות בישראל סל של

אני אמשיך את התגובה שלי
לטבע יש מתחרות בשוק הגנריקה, בכל שנה צצות עשרות חברות קטנות במזרח המייצרות את התרופות שטבע מייצרת רק בעלות הרבה יותר נמוכה. מי אמר לך שהמתחרות של טבע לא ינגסו ברווחים העתידיים שלה? מי אמר לך שענקיות גנריקה אחרות לא יתפסו את המקום של טבע? מי אמר לך שלא תהיה הוזלה משמעותית בשוק התרופות עקב התחרות הקשה? בשנת 2006 קרו בדיוק הדברים האלה. שוק הגנריקה, הוא שוק תחרותי מאוד ואף אחד לא יכל להבטיח לך שטבע תמשיך לצמוח גם בעוד 20 שנה.
אפשר לקנות בישראל סל של
מניות של חברות התרופות או שבישראל אני יכול לקנות רק טבע בבורסה המקומית?

la DVD

New member
אתה נכנס לספקולציות של אנשים שלא

אפשר לקנות בישראל סל של
מניות של חברות התרופות או שבישראל אני יכול לקנות רק טבע בבורסה המקומית?
אתה נכנס לספקולציות של אנשים שלא
מבינים בשוק ההון להחליט שסקטור הפארמה יתן תשואה עודפת בעתיד רק בגלל שיהיו יותר זקנים שיצטרכו תרופות, זאת ספקולציה מהפשוטות ביותר. מאיך לך שהשוק לא כבר מתמחר את הסקטור הזה ע"י מכפילי רווח יותר גבוהים מבסקטורים אחרים? מאותו סוג ספקולציות אני יכול לבוא ולהגיד לך שבעתיד ימצאו מספיק פתרונות טכנולוגיים שיבטלו את הצורך בצריכה של תרופות. השוק לא כזה נאיבי כמו שזה נראה לך. מזכיר לי את אבא שלי שקנה שנה שעברה מניות של טבע ב-80 אלף שקל, כשהיתה בשיא המחיר. מאז הוא רק עסוק במציאת סיבות למה היא חייבת לעלות בעתיד. הציעו לך פה בנדיבות שאם אתה לא רוצה להתעסק באופן שותף בשוק ההון, תשקיע במדדים כלליים כגון S&P 500 ומדדים עולמיים. מעבר לזה כל ספקולציה מחייבת אותך להבין קצת יותר עם מה אתה מתעסק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה