שואלת בשביל חברה:

dina199

New member
אני עדיין חושבת שהם יכולים להשיג משהו

אם יתחילו ב'קטן'.
המצבם הנוכחי אין לי מושג איך הם יגיעו כולם ל 'דמות טיפולית'.

תלוי בגישה של ההורים ובגיל

פשוט לפי המצב בין הבן להורים נראה שאו שהם דורשים בלי שלמדו אי פעם, או שניסו ללמד בשיטה שיוצרת
המון אנטגוניזם.
לכן זה לא שייך.
נתקלתי כבר בהורים שבלי שום קשר לספקטרום לא לימדו דברים בסיסיים כמו איך משתמשים בחשבון בנק או בכספומט
והורים אחרים שדרשו עזרה בעבודות הבית אבל אז התחילו להעיר ולבקר את הביצוע.
זה יוצר אנטגוניזם, גורם לא לרצות לעזור שוב ומונע למידת מיומנויות.

הרעיון הוא לא שילך לבד לפסיכולוג

אלה ללכת לייעוץ משותף עם ההורים שייראו איפה כל אחד מפריע לשני ואיך מסתדרים יחד.
אם מתברר שיש בעיות שמקשות על הביצוע, הולכים לאיש המקצוע המתאים שילמד (לא ההורים).
האמת שבית אחד נשמע לי כמו מקום מתאים לפנות אליו.

asa112

New member
יכול להיות שאת צודקת בקשר ל"בית אחד"

אבל את יכולה להאמין, שמרפאה בעיסוק ופסיכולוגית יכולות ללמד בן אדם בוגר לסדר חדר, לנקות וכו' במסגרת פגישות של 40 דקות פעם בשבוע ?

dina199

New member
אני חושבת שמרפא בעיסוק יכול ללמד

פעולה אחת בשבוע.

לא תפקיד של הפסיכולוגית

התפקיד שלה לעזור לו ולהורים שלו להגיע ביניהם להבנה הדדית, התחשבות הדדית ומסקנות משותפות מה הכי טוב לכולם.
אם הוא באמת לא יודע לנקות/לסדר את החדר,
הוא יכול לקחת עוזרת או באמת לנסות ללמוד-
ואני חושבת שמרפאה בעיסוק כן יכולה ללמד אדם מבוגר ואינטליגנט איך עושים דבר כזה בפגישות שבועיות.
ולא בטוח שצריך דווקא מרפאה בעיסוק. אולי הוא יכול לקחת עוזרת ולבקש להסתכל מה היא עושה כדי ללמוד לסדר בעצמו.
אולי הוא גם יעדיף לשכור דירה לבד, לחיות בבלגן שלא יפריע להורים שלו, וללמוד לאט לאט עם השנים איך להתארגן.
הרי מדובר באדם בוגר ואינטליגנט שכבר חי כמה שנים מחוץ לבית.
הוא יצטרך לשקול את האפשרויות ולהחליט מה עדיף, כן כדאי לו ללמוד איך להתארגן-בשביל המשך החיים. אבל רק הוא יחליט..

אנחנו לא גרות קרוב,

הם גרים באזור שקרוב הן לירושלים והן למרכז.

יכול להיות שעדיף ירושלים או אפילו בית-שמש.

dina199

New member
גפ תפקוד הכי גבוה לא מבטיח

שאדם יכול לתפעל מכונת כביסה או לדעת את כל השלבים של שטיפת חדר אם לא יסבירו לו.

אצלנו במחוז יש

תוכנית שנקראת דירת הכשרה אצלנו במחוז במשך שנתיים הושכרה דירה שבה גם כיתות תקשורת תיכון
וגם בית ספר לח"מ הגיעו בימים שונים ולמדו שם הכנה לחיים,
כל מה שצריך לנהל דירה , השנה הדירה הזו לא קיימת בית הספר לח"מ קיבל חדר להמשיך בתכונית באחד מהמקומות בעיר, לא ברור אם כיתות תקשורת ממשיכות,
ולי יש תחושה שהיות שכיתות תקשורת מתמקדות בהכנה לבגרויות דירה ההכשרה פחות חשובה.{לפחות להורים}.
לדעתי התוכנית הזו חשובה יותר מכל פעילות אחרת! ברמה האישית לבת שלי זה לא כל כך חשוב כי אני מלמדת אותה בעצמי והיא מאוד מתמצאת ברוב הפעילויות בבית שלא מסכנות כמו הפעלת מכשירים וגז זה אני לא יכולה להרשות בשלב זה,{בהמשך כנראה שכן יהיה אפשר}
ולא לשכוח שבנות שונות בקטע זה מבנים, לבנים יותר קשה
נושא ניהול וניקיון הבית.

asa112

New member
לדעתי, חשוב מאוד ללמד

כישורי חיים וחשוב, שיהיו מקומות כאלו. יותר מזה, אני חושבת, שלא רק לתלמידים של חינוך מיוחד מגיע ללמוד שם, גם לילדים משולבים ובוגרים, שקיבלו אבחון מאוחר, חשוב,
שיהיה גישה לקורסים כאלו.

משום מה, אנשים מאמינים במספר סטיגמות, כמו "לבעלי תפקוד גבוה אין בעיה עם כישורי חיים" והם לא זקוקים ללימודים כאלו.
אבל זה פשוט לא נכון, מה לעשות.

גם אנחנו משתדלים ללמד את הבן שלנו לעשות הכל לבד, אבל יש לו עד הרבה מה ללמוד ...
ויש הורים שאין להם סבלנות לזה, כבר לא מדברת על הגישה הטיפולית, ששולטת היום, ש"הורים צריכים להיות רק הורים (מה זה אומר בעצם ?) וזה תפקיד של אנשי מקצוע לחנך וללמד ילדים עם צרכים מיוחדים ..."

לדעתי, משמאמין בגישה הזו, תמיד מגיע למצב , שאף אחד לא יכול לעזור לו.

shavririt

New member
מי שמוּכָּר ברווחה יכול להשתתף..

בתוכנית הכשרה וכישורי חיים של בית אקשטיין.
ראיתי מקום כזה בחיפה לפני כמה שנים כשהיינו שם בהדרכת הורים לבוגרים.
יש להם ממש מטבח ואביזרי דירה במקום והצעירים לומדים איך להתנהל ביומיום.
יש גם פרוייקט דומה בת"א כמדומני.

למעלה