שואלים את ח"כ אילן שלגי

SaberTooth

New member
אולי זה נשמע קצת קלישאתי...

אבל זה מתחיל בחוקים "קטנים" ולאט לאט מגיע לעבירות רציניות. חוץ מזה, המחוקק קבע שרק מגיל 17 (
) מותר לך לנהוג ואני בטוח שהיו למחוקק את הסיבות שלו.

Lord of Spells

New member
אני בטוח שגם הייתה סיבה

לאסור ע לאוטובוסים לסעת בשבת, ועל מחירת חזיר או לחלופין חמץ בפסח. לא כל חוק צודק.

KagomeSama

New member
אתה ממש מערבב בין דברים.

לאסור על אוטובוסים לנסוע בשבת, מחירת חזיר או חמץ בפסח, נובעים משיקולי דת. כי כן, זאת מדינת היהודים, ויש בה די הרבה, שלא לומר המון, אנשים דתיים, חרדים, שומרי מצוות ומסורתיים, שמאמינים בשמירת החוקים שבין הברית לאדוני וכו. לאסור על ילדים לנהוג מתחת לגיל 17 כבר נובע לדעתי, מהבעת האחריות של הילדים. יכול להיות שזה לא צודק, אני לא אומרת שאני מסכימה עם זה. אבל החוק נובע מכך, שלא סומכים על ילדים מתחת לגיל 17 להיות מספיק בוגרים ואחראים כדי לנהוג.

סנדרין

New member
נו באמת, ../images/Emo142.gif

בשביל זו מדינה דמוקרטית
כי יש חוקים, שגם אם לא מסכימים איתם, צריך לקיים. אולי אתה מספיק אחראי כדי לנהוג, אבל מה עם אחרים
הרף נקבע לגיל 17 וזה החוק. מגיע לך שיתפסו אותך נוהג ותלמד
.

Lord of Spells

New member
אבל לא יתפסו

כי יש פה שוטרים רק בכבישים הראשיים, וגם זה מעט, וגם אז הם נחמדים, וגם אז הם אפילו יותר נחמדים כי אמא שלי מכירה את כולם מהבית שלנו עד דימונה =) אה...חוץ מאחד שרוצה בכוונה לתת לה כנסות =\ בכל מקרה לא ממש מתחשק לי להכנס פה לדיון עמוק על החוקים במדינה הדפוקה הזאת. מי שרוצה שיפנה ל 335660036 ... אני כבר אענה... אה דרך אגב אני דיסלקט וכשאני כותב באי סי קיו יש לי לא מעט שגיאות כתיב וטעויות שטויות אז סליחה מראש לכל מי שידבר איתי. בכל מקרה אני חשוב שלי יש את הזכות המלאה להפר כל חוק שנעשה על בסיס דתי, או כ לחוק שמפלה לרעה קבוצה מסויימת שלא לצדק. ואין פה רוב לדת...אנחנו חיים במדינה שהיא בלי רוב דתי אפילו, ונותנים לדת לשלוט...זה לא כמו באיראן שיש איזה 90% דתיים...פה יש הרבה פחות, לא רק זה, גם בערך 20% (אין לי את הנתונים המעודכנים אני לא יודע...) מהאנשים פה בכלל לא יהודים... אני גם שומר לעצמי תא הזכות, אומנם לא בצדק, להפר חוקים שבעיניי טיפשיים במיוחד או שהם מפריעים לי לעשות משהו שלא פוגע באף אחד ואם כבר תורם... וד"א, ברגע שאני עובר מבחן תאורתי זה חוקי שאני אסע עם אבא שלי כל עוד אנחנו תולים שלט כזה של "ל"... נו...אמרתי שאני לא רוצה לפתח את זה פה ובכל זאת כתבתי... אז הגיע הזמן להפסיק...

עכשיו ממש הגזמת ../images/Emo176.gif

אנחנו חיים במדינה דמוקרטית. אנחנו קובעים מי יהיו מחוקקי החוקים. אנחנו חייבים לציית לחוקים שקבעו מחוקקי החוקים שבחרנו. לא רוצה לציית - אל תחיה כאן. אתה יכול לעבור על חוקים שנוצרו על בסיס דתי (כמו מכירת חמץ בפסח), אם כי מוטב לכבד אותם. אבל חוקים בכביש זה כבר לא צחוק. העובדה שילד בן 13 וחצי ינהג במכונית, לא משנה איזה שלט הוא תולה ומי מלווה אותו, לא יכול לפגוע רק בך. אתה יכול לפגוע באחרים, והרבה. וזה שהחוק הזה בעיניך טפשי במיוחד, זה לא אומר כלום. החוק הזה חשוב לנו, ובעיה שלך אם אתה חושב שהוא טפשי.

סנדרין

New member
צודקת../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo79.gif../images/Emo142.gif

יש הרבה חוקים שנראים לי טיפשיים - הגבלת גיל לנהיגה היא לא אחד מהם - אבל זה החוק, ולכן אני לא מפרה אותם. בדמוקרטיה, מה שהרוב החליט *נכפה* על כולם, וזה לא משנה אם תטען שהכנסת לא מייצגת בלה בלה בלה. אלו נבחרי העם, ובעצם החיים במדינה הזאת אנחנו מסכמים עם מערכת השלטון. לא רוצה
לך.

למעלה