שואה בקמרון

• פותח הנושא Nathi
  • פורסם בתאריך

Nathi

New member
שואה בקמרון

הידעתם - צרפת בשנות ה-60 השמידה במודע מאות אלפי קמרונים משבט הבמיליקה. תחת שילטונו של שרל דה גול. מי היה מאמין. מסמך מצמרר...נפלתי עליו במקרה במהלך חיפוש אחר אדריכלות שבטית באפריקה. לא רוצה לדכא אתכם ביום העצמאות. אבל לא יכולתי להתעלם מזה. ידועים לנו מעשי ההרג והטבח שעשו הצרפתים באפריקה. אבל מדובר פה בשנות ה-60!לאחר השואה שלנו! ממש מזעזע. LA FRANCE...

יש לי הצעה, "קצת" צינית...

תעבירי את המידע למערכת למה-נט. עם קצת מזל, הם יקראו את המייל שלך. עם עוד טיפה מזל, העורך יעניק את הסיקור והתחקיר לכתב העונה לשם רשף לוי. הוא, כבר ימצא דרך להכחיש את זה, ואפשר יהיה לישון בשקט בלילה. הנ"ל הכחיש מעל דפי למה-נט את השואה הארמנית, בטענה שלא ייתכן שהארמנים, על אף כיעורם וריח גופם (וכל זאת למרות שמעולם לא פגש ארמני או היה בארמניה) יגרמו למישהו לשנוא אותם כל כך עד כדי שיחולל בהם שואה שכזאת, וששטמה כזאת יכולים למשוך אל עצמם רק יהודים, כי רק יהודים מסוגלים לדעתו להשניא את עצמם עד כדי הצדקת השמדה המונית שכזאת. מאחר ואין לי גישה ללמה נט, אני כבר לא יכולה להביא את הלינק, אבל אם מישהו מעוניין ויכול - עשו חיפוש עפ"י כתב "רשף לוי" ומדובר בכתבה על "השקרים הגדולים בהסטוריה" שכותרתה "שלא יעבדו עליכם".

een ogenblik

New member
זו לא אותה תקופה

בה הבלגים נתנו "עצמאות" לקונגו תוך כדי הרג והרס כל מי שניסה להתנגד להם? צר לי, איני חושבת שהעולם למד משהו מהשואה, מעבר לשיטות השמדה יעילות. המערב למד להסתיר טוב יותר את מעשי הזוועה שלו, ולצעוק חזק נגד מעשי זוועה של אחרים.

Bambi Prague

New member
שיעור בהסטוריה הבלגית

למי שמעוניין.... רצ"ב סיכום של מאמר לגבי ההסטוריה של אחד העמים "הנאורים"

זה שאתם מתפלאים על מעשיהם של עמים

'נאורים' לדבריכם, זה כמו גזענות, רק לכיוון השני. כי הלקח הגדול מהשואה, צריך להיות העובדה שזה יכול לקרות לכל עם, ולצערי זה אכן קורה לכל עם. המושג 'עם' הוא מושג מופשט שנועד לפרנס ממשלות וגנרלים. אין הבדל מהותי בשאיפות או ברצונות של אנשים מעמים שונים. כולנו נולדים ומתים באותה דרך ושואפים להנציח את הדור. צבע או שפה הם הבדלים קוסמטיים. כך שכל עם שנתקל בסיטואציה אזרחית קשה (כלכלה גרועה, תחושה של 'כולם נגדנו'...מזכיר לכם משהו??) יבחר בדרך הקלה - להתלכד סביב שנאת האחר. ומאחר וכולנו בעלי חיים - קצת התאכזרות לא תזיק אך פעם....והמשפט האחרון כמובן נכתב בכאב על דרך האדם. אז אנא מכם - אין דבר כזה 'עם נאור'.

een ogenblik

New member
מסכימה לגמרי

ונדמה לי שזו הייתה הנקודה אותה רציתי לומר בתגובתי המקורית לנתי, אך נראה לי שהיא לא הובנה. טוב שאת כאן.

Nathi

New member
תראי, אני שמאלנית

ודוגלת בערכי שיויון וחופש, אבל לא מטומטמת. לא חושבת שאפילו שווה לי להגיב לדברים שכתבת פה. להשוות GENOCID --שואה-- למה שקורה בארץ, תתביישי. רואים שעברת שטיפת מח. לא יאומן כמה את חלשת אופי, אתם עוברים לחו"ל והופ מחליפים חליפה, אבל לא רק את הווסט והמכנסיים אלא גם את העניבה והגופיה שמתחת. במדינת ישראל אין השמדה של עם, יש כיבוש, ויש גם טרור להזכיר לך(ותחשבי קצת איך היה בתקופת אוסלו, אנשים נוטים לשכוח אותה). ולפעמים כשיש פיגוע רב עוצמה צריך לצערי להגיב, לעקור את הטרור מהשורש מה אומר שצריך למצוא את החוליה הראשונה שבשרשרת המפגע. מה שאומר חיסולים נקודתיים (בגלל שאותם מפגעים מסתובבים תמיד תמיד עם ילדים ונשים, לפעמים לא שלהם, לעולם לא לבד).אז גם הם נפגעים או נהרגים מהחיסול. זוהי מלחמה,אינתיפדה אלאקצא, כמו הראשונה, הפעם היא לוקחת גם מימד הסברתי תעמולתי שלא היה פעם. ומלחמה כמו במלחמה. צריך בכל זאת להכיר את זכותינו להגן על עצמינו. אז מה את אומרת: שכשיש פיגוע צריך לשבת בשילוב ידיים?! אני מוצאת את עצמי כאן מדברת כמו שאני מדברת אל אלג'יראי צרפתי שבור בנושא הסיכסוך הישראלי פלסטיני, וכיבינימט-אתם ישראלים לא? יודעים מה שקורה וקוראים עיתונים!??! סליחה על הכעס, אבל דברייך חיממו אותי. אני בטוחה שיהיה לך מה להגיב. יהיה עדיף שאת דברייך הכביכול נאורים תשמרי לעצמך. בן אדם נאור לדעתי הוא אדם שחושב, את מאלה שאומרים לך משהו ובטח משתכנעת במיצמוץ עין. ועוד משו-אין עמים נאורים. מי טען בכלל שהוא נאור?!?! ישראל?כל ישראלי שבאמת ישראלי, אדם חושב אינו מתגאה כלל במצב. אינו חושב שהוא טוב מאחרים. ישראלים ויהודים הם חרא בדיוק כמו כולם. אני מדברת על צרפת שדוגלת בכל מה שהיא דוגלת-שנות ה 60..ומבצעת כאלה פשעים. אני מדברת על ד מ ו ק ר ט י ה שמבצעת כאלה פשעים. תחשבי על זה. לא כי הצרפתים נאורים, אלא כי הם חושבים אחרת מאשר האנשים שחשבו במשטר של צדאם. בושי לך שאת משווה שואה למה שקורה בארץ. פוליטיקה לומדים מעיתונים,מקורות מידע,סוכנוניות ידיעות, טלוויזיות, ולא ממילים מטופשות של צרפתים בורים. יאללה פרשתי.

Nathi

New member
אהה, ודרך

אגב, האלג'יראי הצרפתי שהזכרתי, הוא מישהו שאת הזכרת לי אותו..שלא תתחילי להתפלסף לי עליו...

קודם כל תנשמי עמוק.

אני מניחה שנעם לך להוציא על מישהו קיטור. אבל החטאת אותי מאד. לצערי, אני מאלה שראו יותר מדיי. דבריי הקודמים היו תגובה על השימוש במונח 'עם נאור'. עיקר דבריי (וכאן אני מרגישה כמו בקורס הבנת הנקרא) היו על כך שאין עם נאור!! בשם הנאורות עשו דברים איומים ומחרידים. וכן, כן. גם הצרפתים / הספרדים / הטורקים וכל אחד אחר. בתוך סוגריים היתה אמירה: "מזכיר לכם משהו" והיא כוונה לכך שמצב מדיני קשה מוביל הרבה פעמים - ע"י פוליטקאים - להקצנת דעות ולשנאת האחר. כשאין תשובות בבית, תמיד קל יותר להטיל אשמה על מישהו אחר. עכשיו, מכאן ועד האשמת ישראל בהשמדת עם, הדרך ארוכה. צר לי אם אני מנפצת לך איזושהי בועה, אבל מה שאנחנו עושים בשטחים זה מזוויע. בלי שום קשר לאיפה הייתי בצבא (ותאמיני לי שראיתי), רק מהסתמכות על המקורות מהם את ניזונה, עם קצת פחות חשיבה של 'אנחנו מסכנים וכל הערבים רוצים לזרוק אותנו לים', תלמדי שגם ישראל עושה דברים איומים לאוכלוסייה המקומית. ומה לעשות, גם אנחנו בעברנו הלא רחוק פוצצנו מלונות, התנקשנו בפוליטקאים, וגירשנו באכזריות אנשים מביתיהם. אני סולדת מהפיגועים. אני השגרירה הכי גדולה של ישראל בנושא הזה, וכל בני שיחי מודעים לכך שאני חושבת שבפיגועים הפלשתינאים מאבדים את זכויותיהם כבני אנוש. אבל להגיד שאנחנו רק מגיבים על פיגועים בפעולות שלנו, מה שנקרא סיכול בעברית הנקייה, שגם אותה הפוליטקאים המציאו, ולא יוזמים כלום לטובתנו שלנו, זו אטימות וטימטום. את לא מודעת לכמה פעמים היו יוזמות הפסקת אש מהצד שלהם, שנענו בהתנקשות מהצד שלנו. שאלת את עצמך למה? הסתכלת פעם על תאריכון? אני לא אשלח אותך לעשות שעורי בית, אבל אני מציעה לך ללמוד קצת היסטוריה קרובה במקום לשפוט צרפתים. מה אכפת לנו מהצרפתים. תראי מה קורה אצלך בבית ותשני שם, לא אצל הצרפתים!!

Nathi

New member
במבי השתמש במושג

עם נאור מתוך כעס, כניראה לא חשב...בסה"כ הבאתי מיסמך מצמרר, שמעטים מתוכינו מכירים את המיקרה אם בכלל. הדהים אותי איך הפוליטיקאים הצרפתים בזמנו הסתירו את המיקרה. מה את ניכנסת לי להאשמות גזעניות כלפיי הישראלים , אני לא אמורה עכשיו להתווכח איתך אם אנחנו צודקים או לא. ברור שיש אי צדק בארץ. זה מתחיל בזכות השיבה וניגמר בהרג ילדים חופים מפשע. ידוע וידוע לי. אינך מנפצת לי אף בועה גם אני ראיתי דברים בצבא. יותר נכון למדתי דברים שאת מעולם לא תדעי, בעסה. שונאת את ההתנשואויות האלה אבל את התחלת. וסליחה-אבל כן השוואת שחור ע"ג לבן את המצב בארץ לשואה-מצחיק איך את סותרת את עצמך בין רגע: עם המשפט מצב כלכלי רע...מזכיר לכם משהו"? התחלת אחד אחרי השני להשוות בין כמעט כל הגורמים לעליית המפלגה הסוציאל דמוקרטית למצב בארץ.מה את אומרת השלב הבא?נבנה תנורים ומקלחות ציקלון B? כן את השוואת שואה של יהודים להריגת הפלסטינים. זה פה למעלה בשירשור. זה הריי היה הבסיס לטענה שלך, לא? מעבר לזה אין לי מה להוסיף. חורג מהנושא, ואין לי זמן.. ולגביי התאריכון שלך- יש לי כמה דברים, וזה מעבר לתאריכים, זה הסכמים. כשהציע לערפאת ברק חלקים מירושלים ושיבת הפליטים בהדרגה לישראל) מה היה? מה קרה לפעימה השלישית? מה היה ב 28 לספטמבר 2000?ומה זה המסמכים שנמצאו אצל ערפאת על כן הוכיחו כי הוא היה תומך כלכלית בטרור?יש לי אותם פה לידי..מסמך בלמ"ס), אז תביני עכשיו איך נתפשות בעיני הפסקות האש. ערפאת לא היה טוב לפלסטינים. אבל זה נושא אחר. ועוד משהו לגביי המשפט האחרון שלך-כאן זה פורום ישראלים באירופה, ועל כן הבאתי את המיסמך הזה. אם זה היה פורום פוליטיקה ישראלית או חדשות, לא הייתי חושבת להביא אותו. כניראה טעית בפורום.

een ogenblik

New member
נתי, מותר רגע?

צר לי, אך איני קוראת את כל אשר כתבת, מאחר ויש לי רק נקודה אחת לומר, ואיני רוצה להכנס לויכוח על פרטים מפרטים שונים (הרי לפורומי פוליטיקה איני נכנסת). בכל עם ובכל זמן קיים פוטנציאל לעשות מעשי זוועה. ההכרה בכך יכולה לעזור למנוע ולצמצם מעשי זוועה, מאחר ויש מי שיתריע על התקרבות לקו התנהגות מסוכן. המחשבה שהזעזוע מן השואה היהודית במלחמת העולם השניה, מנעה, או תמנע, התרחשויות דומות, גורמת לכך שלא מזהים תסמינים שעלולים להוביל להתנהגות דומה כנגד מישהו אחר. כך צרפתים יכלו לתמוך במעשי זוועה של ממשלתם מבלי לראות את מלוא הזוועה. כך בלגים יכלו לתמוך במעשי זוועה של ממשלתם מבלי לראות את מלוא מעשי הזוועה. וכולי תקווה שמעשי זוועה שכאלו לא נעשו בשמי, ולא יעשו.

Nathi

New member
מסכימה

אסור לשכוח שהמצב בארץ הוא יוצא דופן, אי אפשר להשוות אותו לסיכסוכים אחרים שהיו וישנם. הכל כ"כ מורכב וטעון. אבל איך שהצגת את הדברים-אני מסכימה איתך. מסקנה-איש לא למד מהשואה. זה מה שטענתי מלכתחילה.

למעלה