שהחיינו

לאונידס

Active member
אני הייתי מאושר יותר אם היו לומדים אזרחות

אם הם היו מבינים את ההבדל בין דמוקרטיה לבין דיקטטורה של ההמון.
אם היו מבינים שבדמוקרטיה צריכות להיות זכויות יסוד לפרט שהרוב לא יכול לשלול אותן.

לא שאני שולל לימוד תורות מדעיות שונות, לא מבין למה נדלקו דווקא על האבולוציה ולא נניח על גרוויטציה, אבל אני לא בטוח שדווקא מדע ולא הומניזם צריך להיות הדגל.

רון סי

New member
לצערי, מבחינה זו, הילדים שלי כבר גדולים

והנכד שלי עוד תינוק, אחרת הייתי שולח אותם למורה לאבולוציה עם סדרה של שאלות קשות.

לאונידס

Active member
להערכתי אין מורה לאבולוציה, יש מורה לביולוגיה

אם הילדים שרדו סיפורים על נחשים וחמורים מדברים, אח רוצח את אחיו בגלל פולחן טקסי, אבא שולח את בנו בכורו למות במדבר ומאיים לשחוט את בנו הצעיר, איש שמכניס את כל החיות שבעולם לקופסה לתקופה ממושכת ומצליח להוציא אותן בחזרה כל אחת למקומה, או סיפור על בני אדם שנוצרו באיזה גן פרחוני
נראה לי שאיזושהי קושיה לא פתורה באיזה תת נושא במקצוע שאיננו ראשי לא תהיה הבעיה העיקרית.

לאונידס

Active member
זו לא השוואה, זו אנלוגיה

כמו שבשיעור שדנים בו באסטרונומיה ניתן להציג מנורת שולחן כאילו היתה השמש.
ההצגה נכונה כדי לתאר תופעת יום ולילה או ליקוי חמה, אין בה כדי להעיד על שום תכונה אחרת, השמש למשל לא מופעלת ע"י חשמל.

היה מענין לראות איך היית עושה את זה

למרות שעם רמת המורים, יכול להיות שהיית מוצא מורה שהיה מתקשה לענות על השאלות ה"קשות" שהעלית שוב ושוב. אולי פינוקי היה עוזר לך?

רון סי

New member
במחשבה שניה, כנראה הייתי חס על המורה

מאחר ואני מסכים איתך לגבי הרמה שלהם.
לתקוף את המורה זה כמו לצעוק על נציג השירות בטלפון בגלל הטקסט שהוא מקריא לך מצג המחשב שלו. אדם שעובד עבור שכר מינימום כדי להתפרנס, ומעביר תכנים שלא הוא חיבר ושאין לו סיבה או יכולת לבקר אותם, כי זו ההוראה שקיבל ואחרת יפטרו אותו.

שתי הערות:

1) לגבי השאלה של לאונידס, מה חשוב כל כך דווקא באבולוציה- זה מפני שהיא נמצאת בחזית המאבק על ה"הוכחות" לקיומו של אלוהים ולכן גם לחובה לקים את כל המצוות.
2) אני חושש מאד שהתוצאה תהיה שמורים בחטיבת ביניים, בלי יותר מדי ידע בתחום יצטרכו להתמודד עם תלמידים שחומשו במיטב הדמגוגיה הבריאתנית. גם אם ידע מתאים קשה להתמודד עם הדמגוגיה הנ"ל, במיוחד כשהקהל עוד לא יודע מספיק.

E טי

New member
מדהים אותי

איך שפורום חופש, שבו מתיימרים אנשים לדאוג לחופש, מישהו יכול לכתוב דברים כאלה.
לא פלא שהחרדים מרגישים שכל מטרת החילונים היא רק לגרום להם לכפירה.

InDeoRideo

New member
אין משמעות לדבר בביולוגיה אלא לאור

תורת האבולוציה. הסיבה היחידה שלא מלמדים אותה היא שהיא עומדת בסתירה לדוגמה היהודית. חופש זה, בין היתר, ללמד בשיעור מדע את המדע, גם אם הוא סותר דוגמות דתיות. אם הייתה סתירה בין תורת הכבידה לדוגמה היהודית ובגלל זה לא היו מלמדים את תורת הכבידה, היינו נלחמים למען לימוד תורת הכבידה.

E טי

New member
אין לי שום בעיה עם הטענה הזאת

אבל זה לא מה שקודמך בדיון טען.
הוא לא טוען שהוא מעוניין ללמד אבולוציה לשם ההשכלה.
הוא טען שהוא מעוניין ללמד אבולוציה לצורך עימות דתי.
וזאת הבעיה שלי.

מה הבעיה?

זה שמישהו מעיז לרמוז שאולי אין אלוהים, וממילא אין טעם במילוי מצוות?
אף אחד לא מפריע *לך* למלא את המצוות.
זה - חופש.

E טי

New member
זאת לא הבעיה

הבעיה היא שהוא טוען בפה מלא שהסיבה שהוא מעוניין להכניס את החומר לבתי הספר היא לצורך עימות דתי.
אין לו שום עניין בהשכלה אלא רק במיסיון...
זה מה שמדהים אותי.

מהיכרותי הוירטואלית איתו, הפכת את היוצרות

להערכתי (וכך קראתי את הודעתו), כוונתו היתה שמאחר וגורמים דתיים מתנגחים דווקא בתורת האבולוציה, ואפילו המציאו פסאודו-תורה ("תכנון תבוני") רק כדי לנסות לערער עליה - דווקא משום כך חשוב ללמד את יסודות התורה המדעית.

כלומר, הוא לא מעוניין בלימוד לצורך עימות דתי - אלא מאחר ויש עימות דתי על רקע הנושאף חשוב ללמד אותו.

E טי

New member
מעניין

בקריאה מחודשת, באמת אפשר לקרוא את הודעתו כמוך.
למרות שהוא הדגיש - "המאבק על ה"הוכחות" לקיומו של אלוהים"
ולא כתב שהמאבק הוא על הביולוגיה, או המדע.

בכל אופן אפשר לדון אותו לכף זכות.

E טי

New member
אם אתה לא מעוניין שאנשים ישפטו את הדברים שלך

פשוט אל תכתוב אותם בפורום.

לא "שפטת" את דברי

התיימרת לדון אותי על סמך דברים שייחסת לי ו"הדהימו" אותך. רד מכס השיפוט, מקומך על ספסל הנאשמים.

E טי

New member
בהחלט שפטתי אותך - על הדברים שאמרת

אם התכוונת לדרוש לימודי אבולוציה בבתי ספר דתיים רק כדי להתנצח על נכונות היהדות אתה ראוי לכל גינוי.
ועל זה עמדת על ספסל הנאשמים.

במקום להצטדק כדאי שתנסה להסביר את עצמך..

למעלה