שהאלום לכולם!

uuuaaa

New member
אם מותר לי להתערב

אז אני אנסה לענות. דרך-אגב, ההודעה שלך ממש ארוכה. אז סתם עצה - גם אני כשהגעתי כתבתי הודעות בלי סוף, עד שהגעתי למסקנה שאני מבזבז מלא זמן בשביל שאולי מישהו יטרח לקרוא אותי, ואולי יטרח עוד קצת להגיב. אפשר גם לכתוב את כל הטענות בקיצור. ובקשר לשאלותיך: נשים. לכל אחד ואחת יש זכות להתפלל ולקיים מצוות. השאלה האם הוא מחוייב בזה. הגבר כן. גברים גם מחוייבים בהרבה מצוות אחרות שנשים פטורות, משום שהאשה היא יותר רוחנית. הגבר הוא יותר גס ומגושם ולכן הוא צריך יותר את המצוות שיזככו אותו. הגבר מברך "שלא עשני אשה" מכיוון שהוא שמח שהוא מחוייב במצוות שהאשה פטורה מהם. לגבי עדות, יש לי מאמר שלם בקשר לזה. אני לא בטח שיעניין אותך יותר מדי. ולגבי אפליה, מה כאן האפליה ? גבר חייב ללמוד תורה כל הזמן וזה קשה מאוד, אז למה כשהנשים פטורות מזה אתה קורא לזה אפליה ? הפלה, האשה יכולה למסור את הילד לאימוץ. למה לרצוח אותו ? אלוקים, אנו כן יודעים מה הוא רוצה, אבל לא בגלל שהמצאנו את זה, אלא כי הוא התגלה אלינו ואמר לנו מה הוא רוצה. למה יש הרבה אנשים שבטוחים שהם יודעים מה אלוקים רוצה ? כי כמו בכל דבר, יש את האמת ויש את השקרנים. "השואה לא מעידה דבר וחצי דבר על אלוהים" השואה היתה מאורע מדהים ומזעזע כל-כך שאי אפשר שלא ללמוד ממנו כלום. זהו פשוט מאורע על-טבעי. איך זה שהעם הגרמני, אחד העמים המתורבתים והמנומסים ביותר, מחליט תוך כמה שנים למחוק עם אחר ?? פשוט אי-אפשר שלא ללמוד מזה כלום. "אלוהים לא צריך שתאמין בו. אם הוא קיים, האמונה שלך לא שווה שום דבר. אם אלוהים היה צריך את האמונה שלך, זה היה אומר שאתה יותר חשוב ממנו, ואז מי פה אלוהים באמת?" באותה מידה אפשר לשאול - למה אלוקים צריך כל-כך הרבה אלקטרונים ופוטונים ובכלל מה הוא צריך את כל העולם ? אם הוא הרכיב דברים קטנים מאוד, אז ודאי שדבר יותר גדול ומופלא כמו האדם מעניין אותו. ומה הקשר כאן לחשיבות ? האם ילד יותר חשוב מההורים שלו ? זה מה שיוצא לפי דבריך. כשנגר בונה שולחן - השולחן יותר חשוב ממנו ?

אלדד26

New member
תשובתי.

נשים. האישה יותר רוחנית? אתה צריך לחזור למקורות שלך. על פי התורה, האדם נוצר בצלמו ובדמותו של האל; האישה נוצרה מהאדם, ולא מהאל - אין לה שמץ רוחניות. היא גשמית. נוצרה מצלע. עצם. עצם דומם. "הגבר מברך "שלא עשני אשה" מכיוון שהוא שמח שהוא מחוייב במצוות שהאשה פטורה מהם" לא מקובלת עליי הפרשנות שלך. אני דווקא חושב שהגבר מברך "שלא עשני אישה" כי הוא יודע כמה נחותה האישה ביהדות לעומת הגבר. "האשה יכולה למסור את הילד לאימוץ. למה לרצוח אותו ?" נסה אתה לסחוב 9 חודשי הריון ולידה כואבת בסוף, כדי לתת לאימוץ את הילד שנוצר בתוך תוכך מתוך מעשה אונס ברוטאלי. אין לך מושג על מה אתה מדבר; אתה חסר רגישות לחלוטין. זה מה שיש לי לומר לך. לקחת חוק דתי ושכחת אנושיות מהי. "אלוקים, אנו כן יודעים מה הוא רוצה, אבל לא בגלל שהמצאנו את זה, אלא כי הוא התגלה אלינו ואמר לנו מה הוא רוצה" מי זה אלינו? אלוהים התגלה אליך? אלוהים התגלה לאיזה חבר שלך? איפה? מתי? האם אותו חבר שלך גם אמר לך מה אלוהים רוצה? אתה יודע, כל האנשים שאלוהים התגלה להם בסבירות גבוהה (הם נקראים מיסטיקונים) קובעים חד משמעית שאין כזה דבר "מה שאלוהים רוצה מאיתנו". אנשים אחרים הלכו ופירשו את זה. "כי כמו בכל דבר, יש את האמת ויש את השקרנים." ועוד לא ענית לי איך בדיוק אתה יודע מהי אותה אמת אבסולוטית, ואיך אחרים "משקרים". "השואה היתה מאורע מדהים ומזעזע כל-כך שאי אפשר שלא ללמוד ממנו כלום. זהו פשוט מאורע על-טבעי." באמת? אתה משוכנע במה שאתה אומר? במאה אחוז? אוקיי. כי בסוף המאה ה - 19 ותחילת המאה ה-20 טבחו התורכים בארמנים. 3.5 מיליון ארמנים התפוגגו להם. גם זו שואה. אפילו יותר קשה משלנו, אם מסתכלים על אחוזים מהאוכלוסיה הארמנית. העולם איכשהו הדחיק את זה לצד. יש להקה שלמה היום, System of a down, להקת מטאל שוודאי אינך מכיר, שזו האג´נדה שלהם. הם מדברים על זה בלי הפסקה. אף אחד לא מקשיב. אז... מה אתה מבין מהשואה הארמנית? "איך זה שהעם הגרמני, אחד העמים המתורבתים והמנומסים ביותר, מחליט תוך כמה שנים למחוק עם אחר" העם הגרמני, בנוסף להיותו עם שהפיק אנשים חכמים מאוד, פילוסופים ענקים וכו´, הוא גם עם מאוד, מאוד יסודי, מאוד מאוד מכני, ומאוד מאוד קטלני. למה תוך כמה שנים? אתה זוכר מי התחיל את מלחה"ע הראשונה ב - 1914? צא ולמד. בוא ואתן לך רמז: אותו עם שמוזכר בפסקה הזו ממש. והגרמנים - כשהם מחליטים לעשות משהו, הם עושים אותו מסודר. למרבה צערנו. על "הגל" (The wave) שמעת? זה היה ניסוי שערך איזשהו מורה בארה"ב, אני לא זוכר את הפרטים הקטנים, אבל הוא לקח את הכיתה שלו ותכל´ס הפך אותם לנאצים. הוא הפסיק את הניסוי ממש לפני שהכיתה כמעט הוציאה להורג את שני הבודדים שהתנגדו לו בכיתה. עשו על זה סרט. מזעזע. מה הפואנטה? אפשר לשטוף לך את המוח, ואתה לא תדע מזה בכלל. האמת היא שאתה אישית שטוף לגמרי, ואין לך מושג מזה. אולי יום אחד תבין מה הנזק שגורמת לך הדת. כמה שאתה לא מגשים את עצמך ולא מפתח את "האני" הפנימי שלך. כמה שאתה חסום בפני חשיבה פתוחה באמת. "באותה מידה אפשר לשאול - למה אלוקים צריך כל-כך הרבה אלקטרונים ופוטונים ובכלל מה הוא צריך את כל העולם ?" בוא ואגלה לך סוד: אלוהים לא צריך את כל הדברים האלו. אלוהים הוא יישות כל כך גדולה, כבירה ואדירה, שאין לה צורך בכל הדברים היומיומיים האלו שאתה מדבר עליהם. זה לא רלוונטי. "כשנגר בונה שולחן - השולחן יותר חשוב ממנו ?" בוודאי. אם לא היה צריך שולחן, לא היה צריך נגר. אלא אם הנגר הוא חרדי, כמובן, ואז הוא מקבל משכורת מהמדינה, ולא צריך לעשות שולחנות.

uuuaaa

New member
תשובה

ואני שוב מייעץ לך לקצר בהודעותיך. כי קורא שכותבים הרבה ואף אחד לא טורח להגיב ומתבאסים מאוד. קרה לי כמה פעמים. אני מאמין בשתי התורות. אלה הם מקורותיי. לפי התורות, האשה יותר רוחנית. זה עניינים שקושרים בנשמה לא בגוף. אם אתה לא מקבל את זה שאני מאמין בשתי התורות - אז תפנה את שאלותיך לפורום קראים. כמה האשה נחותה ביהדות ? למה היא נחותה ? כי לא סוחרים בה ? ולא עושים בה אונס קבוצתי ? ולא מפרסמים איתה ביסלי/קולה/פפסי/מכוניות/סרטים/עיתונים/ציפס/צמיגים ? או אולי כי היא לא זוכה להיות מזכירה של איזה בוס ? או כי היא לא זוכה להיות החפץ התורן לצידו של כוכב כדורגל ? או אולי כי לא "משריינים" לה מקום בכנסת ? או אולי כי היא לא צריכה להתאפר שעתיים ולחשוף חצי מגופה כדי שגברים יסתכלו אליה ? ובכלל, האם אחוז הפרופסוריות והמנהלות שווה לאחוז הנשים באוכלוסיה ?? נראה לי שלא מתקרב. כי אתם סתם מצהירים על שוויון. כדי להרגיע את המצפון. ברור שהאשה סובלת, אבל זה עדיף מלרצוח. ובכלל, יש הרבה מאוד לא דתיים שמתנגדים להפלות. אז אין קשר לשכיחת האנושיות. בדיוק ההיפך, הדת היא קבועה ולא משתנה. אבל מי שאין לו חוקים קבועים - הוא משנה את החוקים והמוסר מתי שבא. כמו הפלות והמתות חסד. אלוקים התגלה לאבות אבותיי. מליוני אנשים, שהעבירו מדור לדור את חווית ההתגלות. העדות הזאת ממשיכה לעבור, כפי שניתן לקראות, גם בדורנו. ומכיוון שאב וודאי לא ישקר לבנו - סביר להניח שזה נכון. גם הנוצרים בחרו לבסס את אמונתם על מעמד הר סיני. הם הבינו שאי אפשר להכחיש כזה דבר. בסדר, גם השואה הארמנית זה דבר על טבעי. מה הנזק שהדת כבר גורמת לי ? אז אפילו אם הכל שטויות, אז מה ? אז אני לא אהיה פרופסור או סופר או כוכב כדורגל. בכל מקרה כולם מתים בערך בגיל 70. אז למה להתאמץ ? ותאמין לי, אני באמת נהנה בדת. אני באמת נהנה ללמוד תורה. זה לא שכנוע עצמי. האם ילד יותר חשוב מהוריו ? לאלוקים אין צורך בכלום. צודק. הוא אדיר וגדול ומושלם ולא חסר לו כלום. אבל הוא רצה להיטיב למישהו. והוא רצה שהאנשים לא יתביישו בכל הטוב שהוא נותן להם, ולכן הוא רוצה שיעבדו קצת בשביל הטוב שהם מקבלים. והוא רוצה שהעבודה הזאת תהיה אמיתית - לכן הוא מעמיד את האנשים בבחירה חופשית בין הטוב לרע. זהו. מה לא הגיוני פה ?

DaCritic

New member
תגובה קצרה לשם שינוי

ומה אחוז הנשים הרבניות (אצלכם האורתודוקסים)? ועדיין לא ראיתי תשובה טובה לשאלה מדוע אישה שעדה לרצח אינה יכולה להעיד על כך בבית דין רבני? (אני יודע שבתי דין רבניים אינם דנים כיום ברצח, למזלנו, אבל לכך היהדות האורתודוקסית שואפת, לא?)

uuuaaa

New member
תשובה

פספסת את כל הפואנטה שלי. או שלא מספיק הסברתי אותה. כל הפואנטה היא שאין שוויון בין המינים ולא יכול להיות. אבל לא בגלל שהנשים נחותים מהגברים, אלא כי לכל אחד יש במהותו ונשמתו תכונות שונות. לכן לכל מין יש תפקיד שונה בעולם. ונשים בכלל פטורות מלימוד תורה, אז ברור שלא יהיו הרבה רבניות. וגם אם כן, יש עם זה בעיות צניעות. בעניין העדות, אני אשתדל לחפש את המאמר שיש לי ולסכם אותו בכמה מילים. ואני לא בורח או מתחמק, אני אשתדל למצוא את זה.

DaCritic

New member
ואם הן רוצות?

אם לא אסרו עליהן ללמוד, כיצד שאין נשים רבניות? ומהן בעיות הצניעות הכרוכות בדבר? ממתין לתשובה לגבי עדות על רצח.

voguemaster

New member
וואו, אני מזמין אותך לרשום את זה

בפורום פמיניזם. אתה עלול להיות מופתע מהדברים שיענו לך שם. "לכל מין יש תפקיד שונה בעולם". זה מעניין, באמת. מי קבע מה התפקיד של כל מין ולמה לדעתך הקביעה הזו נכונה ? ולמה לדעתך נשים לא מסוגלות לעשות את מה שגברים עושים ולהיפך ? זה אחד הדברים שמאפיינים פמיניזם: אין תפקיד מוגדר לגבר או לאישה, כל אחד או אחת יכול לעשות ככל העולה על רוחו. וכן, יש הבדלים בין גברים לנשים, גם אני חושב כך. אבל אני לא משליך את זה על מעשים כמוך. בעיניי נשים וגברים יכולים לעשות כל דבר שהוא, ללא קשר למינם.

אלדד26

New member
אתה חמוד נורא.

אתה ממשיך לייעץ לי. אתה לא מקשיב לי. תודה רבה, באמת, אבל אני אסתדר. ובוא נראה מה כתבת. אני טענתי שבעולם החילוני יש שוויון? אתה יכול למצוא אותי בפורום פמיניזם, מנסה לעזור משהו לשוויון בין המינים. אבל היהדות אשמה בחלק גדול מחוסר השוויון הזה. גם כשיהיה שוויון מלא בין גברים לבין נשים בעולם החילוני, עדיין לא יהיה שוויון בעולם החשוך והשחור של הדת. "ברור שהאשה סובלת, אבל זה עדיף מלרצוח." הבנתי. כלומר, במקביל לאי השוויון אצלכם, אצלנו רוצחים נשים. אוקיי, עכשיו אני יודע
"אלוקים התגלה לאבות אבותיי. מליוני אנשים, שהעבירו מדור לדור את חווית ההתגלות.... ומכיוון שאב וודאי לא ישקר לבנו" א. תוכיח. ב. מיליונים? ספרת? ג. כמובן. כל האבות הם נשמות טהורות ולעולם אינם משקרים. אני בטוח שרוב הגרמנים ב - 1920 לא חשבו שהיהודים כולם כאחד הם חלאות שצריך להרוג אותם. והנה, תראה מה קרה, בא אדם אחד ושכנע אומה שלמה - או לפחות חלקים מאוד נרחבים באומה הזו - שצריך להרוג את כל היהודים. פואנטה? אפשר לשטוף את המוח למיליוני אנשים. בטח כשהם בחום הלוהט של המדבר ואיזה מגמגם מסביר להם שהברקים שהם רואים זה אלוהים. "גם הנוצרים בחרו לבסס את אמונתם על מעמד הר סיני" הנוצרים הם יהודים בבסיסם, כך שאין שום הבדל. ואיך תסביר את 200 מיליון המוסלמים? את מאות מיליוני הבודהיסטים? כולם טועים, ואתה יודע את האמת? פחחחחחחחחחחחחחח. "בסדר, גם השואה הארמנית זה דבר על טבעי." וזה בגלל שהארמנים לא צייתו למצוות הדת היהודית, אני מניח?
"בכל מקרה כולם מתים בערך בגיל 70. אז למה להתאמץ ?" כדי להגשים את משמעות חייך במקום לחשוב בטעות שאחרי שתמות תגיע לעולם הבא. אתה יודע מה יהיה הכי מצחיק? אם תמות ותגיע לגיהנום בטעות, על איזו שטות שעשית פעם בחיים. טחנת חושך ותורה כל היום, כל החיים - ובסוף אתה נשרף באש הגיהנום. לפחות ליהנות עכשיו
"ותאמין לי, אני באמת נהנה בדת. אני באמת נהנה ללמוד תורה. זה לא שכנוע עצמי." אני מאמין לך. אתה לא יודע כמה שצלופח הוא טעים או כמה זה כיף לישון בשבת עד הצהריים, אז ברור שאין לך פרספקטיבה נכונה. אתה פשוט לא חווית את הדברים הטובים. "אבל הוא רצה להיטיב למישהו." במילים אחרות, אתה יודע מה אלוהים רצה?
(בכלל, אמרת "הוא רוצה" 4 פעמים, ודיברת על מה שהוא עושה שלושה משפטים שלמים. לפי דעתי, חיללת את שמו הקדוש ובקצב הזה לא תגיע לגן עדן)

uuuaaa

New member
תשובה

על רוב הדברים שלך עניתי בהודעה אחרת שפרסמתי עבורך היום: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=264&msgid=5567401&place=0 מה זאת אומרת לא יהיו שוויון ביהדות ? אף אחד לא חושב שיהיה שם שוויון, כי לא יכול להיות שוויון בין שני דברים שונים. אי אפשר לעשות שוויון בין ענבים לתפוחים. זה שני דברים שונים. וחוץ מזה, אנחנו לפחות לא מצהירים השכם והערב על שוויון, כמו שקורה אצלכם, ולמרות זאת, יש אצלכם הרבה פחות שוויון. לגבי היטלר שהזכרת. זה לא דומה. זו היתה תקופה כלכלית קשה מאוד, והוא רק עורר אצל ההמונים שנאה שכבר היתה אצל כל אחד. הוא מצא מישהו להאשים, ובהזדמנות מצויינת. לעומת זאת, מעניין אותי לדעת, האם היטלר היה מצליח לשכנע את העם הגרמני, שכל אחד יהיה חייב להכניס לו לחשבון 100 דולר, כל חודש, כל החיים ?? "אם תמות ותגיע לגיהנום בטעות, על איזו שטות שעשית פעם בחיים. טחנת חושך ותורה כל היום, כל החיים - ובסוף אתה נשרף באש הגיהנום" אין כזה דבר. שמעת על המושג "תשובה". כל פעם שבנאדם מצטער באמת על החטאים שעשה ומבטיח לעצמו באמת שלא יעשה אותם - החטאים נמחקים. גם יום כיפור מוחק חטאים. (כמובן רק אם אתה צם ומצטער על חטאיך) ובכלל, כל אחד כמעט נכנס לגיהנום. אני כמעט בטוח שגם אני אצטרך להכנס לשם. הגיהנום זה בעצם "מכבסה". כי ה´ רותצה להביא את כולם לגן-עדן, אבל לפני זה הנשמה צריך לעבור ניקוי בגיהנום, מכל החטאים שעשתה. לאחר הניקוי הזה, מגיע השכר. שכר אינסופי. על כל מצווה ומצווה. צלופח אף פעם לא טעמתי. אבל לא תמיד הייתי ממש דתי. רק בשנים האחרונות התחלתי להתחזק. נראה לי שאת רוב הדברים שעשית גם אני עשיתי.

The_Mighty_Perr

New member
בלה בלה בלה.

בס"ד מי אתה שתדבר על מקורות. לא הבנת למה הוא התכוו תשאל אותו מאשר להעליב אותו! הגל הוא סרט, שראיתי, והוא לא קרה במציאות למיטב ידעתי. הו אל הפך אותם בדיוק לנאצים, אלא למשהוא דומה. זה היה ניסוי פסיכולוגי ומחשבתי מעניין מאוד. אבל מהן המסקנות? די עם הירידות על החרדים ללא קשר לעניין.

The_Mighty_Perr

New member
ארוך מדי

בס"ד ובתגובה לא ראוים את ירידת השורות. חבל... התגובה שלי עלולה להיות לא מדוייקת... לאשה יש זכות להתפלל. לא יכולה להיות לה זכות להיות במניין, כי ההגדרה של מניין(במקרה הזה) היא "עשרה אנשים". בספרות ההלכתית - אנשים ולא נשים מצביע על גברים. הבנת? אין פה עניין של זכות. זה עניין של הגדרה! אני חושב שאשה לא אמורה להניח תפילין כי זה מה שקיבלנו מהתורה ומחז"ל. אני לא מכיר מחב"תים, אז כרגע אין לי בעיה איתם. יש לי בעיה עם "עסקנים פוליטיים מלוכלכים". המשפט המקורי עדיין חסר היגיון בהקשר שהבאת. אתה נותן תשובות ארוכות אבל מתחמק. אם הבעל אונס את אשתו כל ערב...ובכן, תחפש ותדע מה עונשו... אני באמת לא יודע מה לעשות במקרה הזה, כשיהי לי תואר רבנות, וכשאני אדע הרבה יותר ממה שאני יודע עכשיו אני אוכל לענות על השאלה הזו. בינתיים את השאלה הזו תשאל מישהוא יותר חכם ממני. אמרתי שהפגנת פתיחות לדיעות של אחרים היא דבר נורא... לא הבנת אותי... תקרא שוב את ההודעה שלי. אני יודע מה אלוהים רוצה כי זה רשום בספר שנקרא ´תנ"ך´. שמעת עליו? "תסביר לי בבקשה, איך יש כל כך הרבה אנשים שבטוחים שהם יודעים מה אלוהים רוצה, אבל בכל זאת אין הסכמה בין כל האנשים האלו?" 1. לא מעניין אותי. 2. לא קשור לעניין. 3. אני מפנה את השאלה חזרה אילך כדי להוכיח נקודה -שאלה שלא קשורה לעניין אפשר להפנות ל-2 כיוונים. על הסימניפ בפחי זבל אני מסכים. יש סדרת ספרי פנטסיה שנקראת "בלגריאד", וסדרת המשך שנקראת "מלוריאן", מתורגמות מאנגלית, בהוצאת אופוס, נדמה לי. ואחד הגיבררים אומר שם: כשאתה יודע שמשהוא הולך לקרות ותא המחפש סימנים אתה צריך לזכור שלא כל דבר הוא סימן, אל נעוץ בסבב הרגיל של סיבה ותוצאה, אבל כשיגיעו הסימנים אתה לא רוצה להחמיץ אותם, הבעיה היא לדעת מה סימן ומה לא... מסכימים שוב. "בסדר, ואם יש אלוהים, אז אנחנו לא נוכל להבין אותו. אז מה? אנחנו לא מבינים גם דברים אחרים בעולם, שיכלו להסתדר גם בלי אלוהים. אנחנו לא מבינים איך מרפאים איידס. לא קשור לאלוהים." מה הקשר בין אלוהים לאיידס? העניין הפשוט הוא שמה שקרה קרה, ואל תשאל למה אלוהים עשה או לא מנע, כי אתה לא יכול להבין. לא הבנת שוב. אלוהים ישנו. אני מאמין בו. אני עושה את מה שהוא רוצה(או לפחות משתדל). ובעוד כמה עשרות שנים אני אראה שזה השתלם לי מאוד. אני מאמין כי...אני מאמין. אמונה היא לא דבר רציונאלי. אמונה היא יותר דומה לרגש, למשהוא אמוציונלי. השאלה פרובוקטיבית וחסרת מטרה. אתה שואל שאלות של מחב"תים,אבל לכיוון ההפוך. אז אתה גרוע כמוהם. אז שאני לא אדמע ממך מילה על כמה שאתה שונא מחב"תים! אלוהים, לפי דעת היהדות לפחות, נתן ל"שופט שיהיה באותו זמן" שכות לקבוע מה יעשה העם, ולקבוע הלכה. אם קרת דיון בגמרא פעם, אז אולי שמת לב שההלכה מתבססת על הפסוקים, או על אותוריטה קודמת וגבוהה יותר, בעצם. 1. אפשר לדעת מה הוא רוצה, אתה פשוט מסתיר את עיניך מכך. 2. זה פורום חופש ולא פילוסופיה לכל. תשאל את השאלות הללו בפורום הנ"ל להבא! אל תרשום את ההצעה, תתנהג בהתאם אליה. יש הבדל בין דיון מכובד לניגוח ע"י שאלות פרובוקטיביות, שאלות וטיעונים לא קשורים, וכו´... ********************************************************* מכיר את הסרט "שקרן שקרן"? זה אתה! השאלה המקורית: "מצוין. לא ענית תשובה מוחלטת. דהיינו, אתה מסכים שיכול להיות שיש חייזרים, ויכול להיות שאין חייזרים. אבל אתה יודע, יש "עדויות" להופעת חייזרים. כל מיני סיפורים על צלחות מעופפות וכל מיני כאלו, כמו קריעת ים סוף וסנה בוער - אז בעצם, אם אתה לא יודע אם יש חייזרים - איך אתה יודע שיש אלוהים?" התשובה שלי: "אני לא מתכנן להמשיך להגיב לתקיפות בעניין המסויים הזה" הטיעון העלוב שלך: "על שאלתי למה אתה מאמין באלוהים ענית : "אני לא מתכנן להמשיך להגיב לתקיפות בעניין המסויים הזה". מעניין למה אתה לא רוצה להגיב..." אם אתה תיעלב, אז אל תקרא את השורות הבאות. שקרן עלוב שכמותך! אתה שאלת איל אני ***יודע*** שאלוהים קיים, וקישרת את זה לחייזרים. 1. אני לא יודע, אני מאמין. והסברתי את זה עשרות פעמים. 2. אין כל קשר לחייזרים. 3.כדאי שאתה תפרוש עם הטיעונים השקריים, העלובים, וחסרי השוה הללו. כשאין לך משהוא הגיוני להגיד אתה מקשקש את כל הבולשיט הזה! הדות שלך לא מבוססות היטב, ובגלל זה עברת לטיעונים שקריים כאלו! נכון?!?! ********************************************************* תרגע חמוד...

ילדים לא לריב...

אני רק רוצה להעיר, שכשדיברתי על "השומרים אותה" לא התכוונתי לדתיים, שאני מעריך ומכבד (איש באמונתו יחיה) אלא על המחזירים בתשובה, האמנון יצחקים למיניהם, שטופי המוח, אלא שעושים הכל בשביל הדת, אלה שעיוורים מספיק כדי לא לחשוב בעצמם, וכו´. אין לי שום בעייה עם דתיים.

ואגב, תיקון קטן...

אני בין דאיסט לאתאיסט, מכיוון שאני מאמין שגם הכוח העליון הזה שיצר את העולם מציית לחוק הקיום, שהוא החוק העליון ביותר. מכאן שהוא אומנם כוח יוצר, אבל הוא אינו אלוהי.

לשנינו ברוכים הבאים ../images/Emo13.gif

אז נתחיל בכך שאני לא אוהב לשים על עצמי תוויות. אני חושב שהן מבלבלות הרבה אנשים, והוכחה לכך הם הויכוחים הבלתי נגמרים על משמעות האלוהים, החייזרים, השמאל והימיו וכו´. אבל אם צריך, רק בשביל לתת איזה שהוא תיאור כללי שלי, אז ככה: אז אני חילוני כרגע, אף נוטה מעט שמאלה כרגע, קפיטליסט מתון (בעד תחרות חופשית ופירוק תאגידי ענק), דמוקרט בענייני פולוטיקה, אינדיבידואליסט בענייני החברה. פתוח לביקורות, אוהב רעיונות חדשניים, מקבל את כל האמונות ולא מאמין במלחמה בין דת ומדע.

begone

New member
משהו קטן קטן קטן

"מקבל את כל האמונות ולא מאמין במלחמה בין דת ומדע" כשהדת החלה לצוץ, עוד לא היה בכלל מדע. לכן ספק רב אם אפשר לומר שאין מלחמה בין דת ומדע - הדת הקדימה את המדע, והמדע נלחם בדת במשך מאות שנים. אתה יכול לראות את זה באופן מובהק - המדינות החילוניות ביותר בעולם כיום, הן המדינות המדעיות ביותר בעולם כיום. יש קשר ישיר בין חילון ובין מדע.

אלדד26

New member
שטויות

1. יש הרבה אנשים דת שהם מדענים. 2. המדינה הדתית ביותר בעולם היא ארה"ב. 98% מאמינים שם באלוהים. כמדומני מרבית התיאוריות ב - 100 השנים האחרונות יצאו משם. 3. הדת והמדע לא מתנגשים בהכרח. במקרים ספציפיים דוגמת סיפור הבריאה, יש התנגשות. לרוב אין התנגשות.

alon14

New member
מאיזה אתר מיסיונר קיבלת את זה?

בארה"ב 10% הם אתאיסטים מוצהרים, ובסה"כ 40% הינם חסרי דת. מתוך ה-60% שנשארו, די מעטים תורמים לכפיה הנוצרית שם חוץ מבתרומות לארגוני עבדות (ע"ע "כנסיות").

למעלה