שהאלום לכולם!

שהאלום לכולם!

אני דור, בן 14, ממשפחה עם רקע דתי, דאיסט, ליברל, שונא כפייה, חילק עלונים של חופש והתווכח עם חב"דניקים (אתה חילוני פנאט! הנשמה שלך מתה!), לא נגד הדת אלא נגד אלה ש"שומרים אותה", מדבר עם אמא של גליה, מקבל בחינם קלטות של גליה, מוזמן למפגש הילדים המיוחד עם בית חב"ד, אוהב פילים, וזהו בערך. ושאלה קטנה לכל חברי הפורום... במה כל אחד מכם מאמין, אם בכלל?

alon14

New member
שלום גם לך!

אני באופן אישי מאמין שאין אלוהים, נקודה, ושהעולם הוא מה שאנחנו רואים. כלומר, בלי אלים, בלי חייזרים, בלי תיאוריות קונספירציה (כל עוד הן לא נגד בוש
), ובלי דברים שמזכירים את הכוח ממלחמת הכוכבים. במילים אחרות - אנחנו לא קיימים לשום מטרה, בני האדם הם חומר ותו לא, כל בני האדם הם בהמות משוכללות, וממילא היקום עוד 10 בחזקת 18 שנים יהיה מורכב אך ורק מחורים שחורים אז למה לטרוח. אה כן, ובנוגע לפוליטיקה אני שמאל קיצוני, פרו-ישראלי בסכסוך, מתירן קיצוני (בעד היתר גילוי עריות מעל גיל 18; בעד פורנו חופשי למרות שזה לא מעניין אותו; בעד הפלות על חשבון המדינה פלוס טיפול נפשי משלים למי שרוצה), ליברל עד מאוד גם אם זה פוגע בבטחון המדינה, מתעב ריאקציונרים, קפיטליסט (למרות החתימה שלי
), אינטרנציונליסט (וזה כולל יחס שלילי לציונות) ומאמין חזק בחופש הפרט (ואם זה אומר שלשב"כ אסור לענות אז זו בעייתו).

בוא נראה...

אני מאמין שיש כוח מסוים מעבר לנו, אבל מכיוון שהוא מעבר לנו לא אכפת לו מאיתנו, מכיוון שאנחנו קטנים מדי, והוא לא רוצה מאיתנו כלום. זה בעצם הדאיזם. הכוח הזה קיים כי משהו היה צריך להתחיל את היקום, זה היה צריך לצאת מאיזשהו מקום. אני מאמין בתיאוריית צורך הקיום. למה הפרפרים ביצים וקצת אחר כך מתים? כי הם צריכים להמשיך את הגזע שלו, אחר כך אין בו צורך. אותו דבר עם הכוח העליון (שאנשים נוטים לקרוא לו יהוה, או אללה, או זאוס, או כל דבר אחר), הוא נהיה כי היה צורך בו, כדי ליצור קיום כלשהו. עכשיו, כאשר יש קיום, אין בו צורך, והוא "מת" או "רדום". ולכן גם בני האדם קיימים, כדי להעביר קיום לדורות הבאים, בדיוק כמו בעלי החיים. אולם לבני אדם יש יכולת גבוהה יותר ליצור לעצמם איכות חיים ולהנות מהחיים שלהם, ואין סיבה שלא לנצל זאת. כאשר לא יהיה שוב קיום (אם היקום יתמוטט לדוגמה) הוא יהיה פעיל שוב. אני מאמין שזה פאתטי מבחינת האדם לשייך לכוח זה תכונות-על שנוגעות אליהם, ושזהו צורך פסיכולוגי בהגנה ותו לא. לגבי חייזרים, אני דווקא חושב שהגיוני שיש עוד צורות חיים פרט אלינו, מכיוון שלא הגיוני שיש רק כוכב אחד מתוך מיליארדים שהתפתחו בו תנאי חיים. בפוליטיקה אני מרכז מבחינה מדינית (תומך בהפרדה ובשתי מדינות לשני עמים, וכמובן במאבק בטרור) ושמאלן מבחינה חברתית (זכויות שוות להומואים לסביות וכו´, כינון זכויות לבע"ח, תומך במיסוד הזנות והסמים הקלים (מה שיחייב אכיפה גבוהה יותר), כמוך בעד פורנו חופשי (איש בחרמנותו יחיה), שכח מה זה ריאקציונרים, לא קפיטליסט ולא סוציאליסט, מתנגד לתאגידי ענק ולניצול עובדים אבל לא מאמין בקומוניזם, מאמין בחופש הפרט כל עוד הפרט כל עוד הפרט מכבד את החופש שלי, ציוני מובהק ומאמין שזה מה שצריך לאחד את הלאום היהודי, תומך בהמתות חסד ובהפלות, מאמין שאיכות חיים מסוימת קודמת לקיום חיים, תומך בסירוס אנסים ופדופילים גם בכפייה, ואף ללא הרדמה כאשר המעשים מזעזעים במיוחד, פמיניסט אבל מתנגד לאפליה מתקנת, שונא גזענים וכושים (סתאם
), עוד משהו?

alon14

New member
בנוגע לחייזרים

גם אני כמעט בטוח שהם קיימים, רק שהסיכוי שהם בטווח תקשורת מאיתנו הוא פשוט אפסי.

korinalir

New member
המממ

אני מאמינה בחופש הפרט לגמרי ולזכות של הפרט על גופו נגד עונשים גופניים באופן מוחלט (ככה שלא..גם עם אונס מזעזע אותי ביותר וגם מפחיד לא נסרס אנסים, והשב"כ גם לא יענה אף אחד) פמיניסטית בדם וגם אני מתנגדת לאפליה מתקנת (זה רק מנציח הבדלים שלא קיימים בכלל) אני שמאלנית בדעותי הפוליטיות נגד הכיבוש ובעד שלום. קפיטלסטית אבל נגד ניצול. ובעיקר אינדוודואליסטית ורואה כל אדם כאדם הפרטי שהוא בלי סווג לקבוצות שונות גברים, נשים, שחורים, לבנים, חומים, יהודים, נוצרים,מוסלמים,שמנים, רזים, אנגלים, צרפתים מי צריך את ההגדרות האלה? כל אחד הוא סתם אחד בעיקר עצמו ואין צורך לחלק את העולם לקבוצות ולאפיין כל אחד בדעות קדומות. זה הבסיס לאמונה שלי. כוח עליון? כן קיים הוא לא מפריע לי הוא רק עוזר או "הוא" או האמונה הפסיכולוגית בו בכל מקרה "זה" לא יבקש ממני להפריד חלב ובשר
זה היה עולמה של קורין ב-60 שניות הצטרפו אלינו בשבוע הבא

אלדד26

New member
יפה.

"הכוח הזה קיים כי משהו היה צריך להתחיל את היקום, זה היה צריך לצאת מאיזשהו מקום" לא. את זה אתה צריך להוכיח. וחוץ מזה, אולי הוא היה ונעלם? "הוא נהיה כי היה צורך בו, כדי ליצור קיום כלשהו" הנה משפט שאני אוהב. אם אלוהים (בוא נקרא לו ככה למטרת הדיון) היה צורך, הרי שהדבר החשוב הוא העולם; כי אחרת לא היה צורך באלוהים, נכון? במקרה כזה, העולם יותר חשובים מהאלוהים שיצר אותו - ואז בעצם אלוהים מאבד את ההגדרה שלו כאלוהים. "עכשיו, כאשר יש קיום, אין בו צורך, והוא "מת" או "רדום"." מי אמר? על סמך מה אתה אומר את זה? "ולכן גם בני האדם קיימים, כדי להעביר קיום לדורות הבאים, בדיוק כמו בעלי החיים." אמר ויקטור הוגו, וצדק - את המשמעות לחייו של האדם יוצק האדם עצמו לתוך חייו. לא הכלל הוא שקובע את משמעות חיי האדם, כי אז בעצם המשמעות נעלמת מהאדם, כי האדם אינו אינדיבידואל.

DaCritic

New member
הפרפרים

הנה נקודה למחשבה עבורך: אולי הפרפרים מתים זמן קצר אחרי בקיעתם מן הביצה* מכיון שאם הם היו מתים לפני בקיעתם מן הביצה, אז לא היו פרפרים? אולי פעם היו שני סוגים - כאלו שמתו לפני שבקעו, וכאלו שמתו אחרי, ורק האחרונים שרדו? אם אתה מתעניין באבולוציה (שמנסה לענות על שאלות מהסוג הזה) אני אשמח לדסקס זאת אתך. *(למעשה - אחרי השלת עורם האחרונה והפיכה מגולם לפרפר)

sandchicken

New member
אתה משעשע אותי

שמאל קיצוני אבל פרו-ישראלי בסכסוך? אם אתה שמאל קיצוני אנטי-ציוני אתה אמור להתנגד לכיבוש, ובכך אוטומטית להתנגד לעמדה הישראלית בסכסוך (זה לא מחייב נקיטת עמדה פרו-פלסתינאית, אבל זה בהחלט מחייב נקיטת עמדה אנטי-ישראלית). שמאל קיצוני וגם קפיטליסט? קשקוש, שמאל קיצוני הוא תמיד סוציאליסטי, הרי שמאל וימין מוגדרים ע"פ המצע הסוציו-אקונומי שלהם. אני גם יכול להתווכח גם על החיבור בין ליברליות ואמונה בחופש הפרט ובין קפיטליזם, אבל זה וויכוח ארוך וכואב, אז אני מוותר.

alon14

New member
מנקוגת המבט שלך

אני פרו-ישראלי בסכסוך במובן שאני אמנם מתנגד לכיבוש אבל חושב שערפאת טרוריסט בלי קשר ושסיום הכיבוש לא יפסיק את הפיגועים (גדר הפרדה כן). שמאל קיצוני וגם קפיטליסט - כן. במקור המונחים שמאל וימין היו חברתיים גרידא כיוון שהתייחסו להבדל בין השמרנים והליברלים בבריטניה ולא בין השמרנים והלייבור. אגב, הקפיטליזם שלי יותר נוטה לגרסה הליברלית של שוק שדמוה למה שהיה קורה היום אם הנסד"ק לא היה מתרסק במרץ 2000, ושמבוסס על שוק חופשי באמת ולא על תאגידי ענק. ובנוגע לקפיטל-ליברליות, איין ראנד חיברה ביניהם בצורה מצוינת.

הרשה לי לעדכן אותך

כי אני רואה שאתה לא בקיא במיוחד במדע של השנים האחרונות : לפי הממצאים האסטרונומים והמדעים החדשים שהתגלו בשנים האחרונות היקום לא רק שלא הולך להפוך כולו לחורים שחורים ולקרוס אלא שהוא מתפשט בקצב הולך וגובר עם הזמן כך שע"פ הממצאים של היום היקום ימשיך להתקיים לנצח וכמו כן בגלל המשך התפשטות היום והגידול באי הסדר הכוכבים ימשיכו להתרחק זה מזה בקצב הולך וגובר .

DaCritic

New member
עדכון נוסף

גם לפי תאורית ההתפשטות הנצחית, כל השמשות סופן לשרוף את עצמן. לפחות חלק מהן תתפוצצנה ותתפזרנה לכל הכיוונים, מפזרות חומר כבוי. מה שנשאר, יכול להתבטא במספר אופנים, אך בגדול - הוא יכול להיות חומר קר וכבוי, והוא יכול לקרוס לתוך עצמו וליצור חור שחור. המצב הצפוי אם כן, בהנחה של התפשטות מואצת, הוא שהיקום יתרחב לעד, ויכיל הרבה חורים שחורים, וכן, חומר "כבוי". הקטע עם חומר הוא, שגם חומר מתפרק. כן - גם לפרוטון יש זמן מחצית חיים (נדמה לי 78^10 שנים, אבל אני יכול לפספס בגדול, אולי זה 38^10 שנים? לא זוכר כבר...) ולכן - אחרי זמן מספיק, ישארו רק חורים שחורים. מצטער על ההרצאה, אבל יש לי זמן לשרוף... (ראיתם מה השעה?!)

voguemaster

New member
עזוב שמשות אתה חושב בקטן

אל תשכח שמרכז כל גלקסיה נמצא חור שחור שהולך וגדל עם הזמן. כן, יקח המוווווווון שנים עד שכל החומר של גלקסיה מסוימת ייפול לחור השחור שלה, אבל זה יקרה לכל הגלקסיות. כל חומר שהעשיר את המדיום הבינכוכבי כתוצאה מנובה או סופר-נובה יקרוס גם הוא בשלב כלשהו אל תוך החור השחור. בכלל, זה שהגלקסיות מאיצות ומתרחקות אחת מהשניה לאו דווקא קובע חד משמעית שהן ימשיכו כך לנצח. מקרה פרטי: תנועה הרמונית. שים לב מה קורה למסה בקצה של קפיץ ממש אחרי שהיא עוברת את נקודת שיא המשרעת שלה (היא מאיצה). כמובן שמה שאני אומר מניח שיש *משהו* שיגרום לשינוי בתנועה של הגלקסיות. אם דבר כזה קיים, לא ידוע כרגע.

אז ככה

אני לא מאמין באל/ים וכדומה. בחייזרים כן. ימיני מתון,ליברל, לא סובל את מערכת המשפט והחינוך. בעד הגבלת ילודה, הפלות. אין בעיה רעיונית עם עומשים גופניים [דגש על ה"רעיונית"].

......

אין לי שום טענה שתומכת בדעתי זו. פשוט נראה לי שיש חיזרים [וזה לא קשור לכך שיש הרבה אנשים שטוענים שראו חיזרים!].

The_Mighty_Perr

New member
אני לא מדגם מייצג של הפורום...

בס"ד אני דתי לאומי, בערך... ימני, יש כאלו שיגדירו אותי "ימני קיצוני", ויש כאלה שלא... חושב ש"חופש" משקרים(או טועים) בהרבה מה"קונטרסים" שלהם, והכתבות באתר. בעד הדת, ולא מבין מי אלו "השומרים אותה". לא יודע מי זה "גליה" אוהב כלבים וחתולים. מבחינה פוליטית מאמין שקודם בטחון, ואח"כ שלום, או במלים אחרות, קודם שירגעו ואח"כ, אולי, נדבר איתם(נו...טוב...קיצוני...) בנוגע לחייזרים, אני לא יודע... בנוגע לחופש הפרט, עד מידה מסויימת. אני לא יודע מה זה פמיניזם, כי כל אחד מגדיר אותו אחרת, אבל אנ בעד שנשים יקבלו הזדמנות שווה לגברים בתחום המקצועי. בנוגע לאפליה מתקנת, זה הורס יותר ממה זה נותן... בנוגע להפלות, תלוי במקרה... בברכה... נ.ב. בבקשה אל תתקפו אותי בשאלות, הערות עוקצניות, או כל דבר אחר... רק הכרתי את עצמי...

אלדד26

New member
הממממ.

(נ.ב. בהתחלה: אני מתעלם באלגנטיות מבקשות לחוסר התקפה. אני חושב שאנשים שלא מסוגלים להגן על דעתם לא צריכים לכתוב בפורומים) "אבל אנ בעד שנשים יקבלו הזדמנות שווה לגברים בתחום המקצועי." (שכחת לציין "ורק בתחום המקצועי". חלילה שלא יקבלו הזדמנות שווה בכל תחום בחיים) "ולא מבין מי אלו "השומרים אותה"..." אני אסביר לך: אלו ששומרים מצוות, מכיר? מצוות? שומרים? מצוות זה ההמצאות האלו של האנשים שהחליטו שהם יודעים מה אלוהים רוצה מהאדם. השומרים הם אלו שהקשיבו לאנשים המניפולטיבים שעליהם דיברתי במשפט הקודם, ונעשו עיוורים - בשם האלוהים. "בנוגע להפלות, תלוי במקרה" באילו מקרים תאשר ובאילו לא? "חושב ש"חופש" משקרים(או טועים) בהרבה מה"קונטרסים" שלהם" אשמח לשמוע איזה קונטרסים בדיוק מכילים שקרים ו/או טעויות, ואת התיקונים האבסולוטיים לאותם שקרים ו/או טעויות. "בנוגע לחייזרים, אני לא יודע..." מצוין. לא ענית תשובה מוחלטת. דהיינו, אתה מסכים שיכול להיות שיש חייזרים, ויכול להיות שאין חייזרים. אבל אתה יודע, יש "עדויות" להופעת חייזרים. כל מיני סיפורים על צלחות מעופפות וכל מיני כאלו, כמו קריעת ים סוף וסנה בוער - אז בעצם, אם אתה לא יודע אם יש חייזרים - איך אתה יודע שיש אלוהים?

The_Mighty_Perr

New member
נחמד מאוד מצדך...

בס"ד יודע מה? אתה צודק! באמת אם אני לא מסוגל להגן על הדעות שלי אני לא צריך לכתוב בפורום. אבל אם אין לי מה לענות אני פשוט לא עונה ובזבזת הרבה זמן בלכתוב הודעה שלא תקבל תגובה... חשבת על זה? רואים שלא... אבל אני אנסה לענות בכ"ז... איזה עוד תחום? אני אומר שמקומה של אשה הוא לא במטבח ובמטה. אני אומר שיש לה זכות כמו לגבר לדברים שעליהם אנחנו מתווכחים. אני חושב שאשה לא יכולה להניח תפילין, אבל זה לא קשור. נכון?!? ברור שיש לך בעיה בהנת-הנקרא(או שאני לא מתבטא כראוי). בהודעה הראשונה בשרשור נאמר שאין לאדם בעיה עם הדת אלא עם אלה ש"שומרים אותה". לפי ההגדרה שלך ל"שומרים אותה" כל מי שמקיים את מצוות אותה דת הוא ה"שומר אותה", ולכן אם לא יהיו ה"שומרים אותה", אז לא תתקיים הדת. והמשפט שלו נהיה חסר הגיון. כנראה שהוא מתכוון ל´מחב"תים´, או לאמנון יצחק וחבריו, או לרב עובדיה יוסף וחבריו. אבל הוא לא אמר את זה בתורה ברורה, ולכן אני לא בטוח... כרגע זה לא תלוי בי אז המשפט העוקצני "באילו מקרים אתה תאשר" לא קשור. העוקצנות לא במקום. אבל אני אענה לך בכ"ז. במקרה שנשקפת סכנה לאשה אז אני "אאשר"(לאו דווקא סכנת מוות), ברוב המקרים האחרים אני לא "אאשר". בנוגע ל"חופש", התבלבלתי, התכוונתי ל"דעת אמת", מצטער. אבל גם בחופש יש בעיות. הייתי באתר חופש, וקראתי את הלינקים שנותנים פה מדי פעם. בדף הבית שי לינק ל"אם אתה דתי לחץ כאן" "אם אתה חילוני לחץ כאן". נכנסתי ל"דתי", וקראתי את רשימת המטרות. אני לא מסכים עם חלק מהמטרות, כמובן, אבל זה לא נשמע נורא מבחינתם. מבחינתי זה נורא, אבל לפי דעתכם זה דבר נכון לעשות. ואז שמתי לב שהמאמרים מאוד אנטי-דתיים, אמרתם שאתם רוצים שהדתיים יעזבו אתכם, ואתם תעזבו אותם, נכון? מסתבר שמי שכתב את המאמרים על למה אלוקים לא קיים קצת הגזים, כנ"ל למאמר של "אלוקים והשואה". בנוגע למאמר "אלוקים והשואה" יש לי 2 דברים להגיד: 1. זה זלזול מדהים בשואה. השימוש באירוע נורא כדי לנגח את הדת והדתיים, נראה לי מגעיל להדהים. לא רק אלא שהיו הרבה דתיים ורבנים גדולים בשואה, חלקם שרדו, חלקם לא. והם עדיין דתיים. אז יש עוד דעותץ בנוגע לעניין. 2. השואה אומרת לכותב שאין אלוקים. וחורבן בית ראשון לא אמר את זה? בית המקדש, מרכז הדת היהודית, נחרב, הארץ נכבשת, גזרות קשות מוטלות. זה לא נראה כמו הוכחה לאי-קיום האלוקים? למה משתמשים רק בשואה? כדי לעורר רגש מאשר טיעונים רציניים! לא אמרנו כבר שדרכיו של האלוקים נסתרות? לא אמרנו שיש הבדל בין אדם למי שברא אותו. הכותב לא חשב על זה שההבנה של האדם מוגבלת? מסתבר שלא... נכון... לא התעמקתי בחייזרים, נדמה לי שהם לא קיימים, אבל זה יכול להיות. אני מאמין שאלוקים ישנו. זהו! זה שיש קפיץ שמתחו כדי להתחיל את היקום זה דבר אחד. השאלה היא בעצם אם היהודים צודקים, הנוצרים, המוסלמים, השינטואיסטים, או כל דת אחרת... אני מאמין שהיהודים צודקים. אני מציע שהפורום יתעסק ב"חופש" ולא בניגוח שלי אישית, ושל הדת בכלל... "מצוין. לא ענית תשובה מוחלטת. דהיינו, אתה מסכים שיכול להיות שיש חייזרים, ויכול להיות שאין חייזרים. אבל אתה יודע, יש "עדויות" להופעת חייזרים. כל מיני סיפורים על צלחות מעופפות וכל מיני כאלו, כמו קריעת ים סוף וסנה בוער - אז בעצם, אם אתה לא יודע אם יש חייזרים - איך אתה יודע שיש אלוהים?" אוקיי? אני לא מתכנן להמשיך להגיב לתקיפות בעניין המסויים הזה בברכה...

אלדד26

New member
כל הכבוד,

ענית. "ובזבזת הרבה זמן בלכתוב הודעה שלא תקבל תגובה... " אני לא מבזבז את זמני. נהניתי מעצם התגובה אליך, והתגובה נקראה על ידי עוד שניים-שלושה אנשים חוץ ממך. אני את שלי עשיתי
ועכשיו נמשיך (לפחות אני). "אני אומר שיש לה זכות כמו לגבר לדברים שעליהם אנחנו מתווכחים." בוא נבדוק את דבריך. האם יש לאישה את הזכות להתפלל? להיות במניין? להיות עדה? (אלו הדברים עליהם אנחנו מתווכחים, לא?) "אני חושב שאשה לא יכולה להניח תפילין, אבל זה לא קשור." בוודאי שזה קשור. זה מראה שהיהדות היא שוביניסטית ומפלה (לא רק זה, אבל נניח לרגע שכן). למה אתה, הפרט ולא הכלל, אתה עצמך, זה שיש לו מוח בקודקודו ויכול לפתח מחשבות לבד - חושב שאישה לא יכולה להניח תפילין? "בשרשור נאמר שאין לאדם בעיה עם הדת אלא עם אלה ש"שומרים אותה"....והמשפט שלו נהיה חסר הגיון." טוב. נתחיל בהבהרה אישית. לי עצמי אין שום בעיה עם שומרי המצוות. אכן יש לי בעיה עם המחב"תים ועם העסקנים הפוליטיים המלוכלכים. אין לי בעיה עם אדם דתי באשר הוא. אבל אותו כותב שכתב במקור, ייתכן שהוא חושב כמוני, וייתכן שיש לו בעיה עם כל הדתיים באשר הם. כמו שיש אנשים שיש להם בעיה עם כל הערבים באשר הם (נשמע מוכר?
) "במקרה שנשקפת סכנה לאשה אז אני "אאשר"(לאו דווקא סכנת מוות), ברוב המקרים האחרים אני לא "אאשר"." (אגב, במאמר מוסגר - זה שלך אישית אין כח להשפיע על מדיניות ההפלות כרגע, זה לא הופך את הדיון ללא-רלוונטי) כלומר, לדעתך, אם אישה נאנסה בברוטליות ונכנסה להריון, יש לאשר את ההפלה או לא? ובוא ואקשה עליך מעט יותר. אם האישה נאנסה על ידי בעלה, והיא לא רוצה ילד, אבל הוא מחליט שכן, והוא אונס אותה כל ערב עד שהיא נכנסת להריון, האם תאשר הפלה או לא? לעניין אתר חופש: "אני לא מסכים עם חלק מהמטרות, כמובן, אבל זה לא נשמע נורא מבחינתם. מבחינתי זה נורא, אבל לפי דעתכם זה דבר נכון לעשות". שמע נא, איני מייצג את חופש. אני כותב כאן כאינדיבידואל ואשמח אם לא תכלול אותי בקבוצה כלשהי לכאן או לכאן. ולענייננו, סביר להניח שלא תסכים עם המטרות. אבל האם הפגנת פתיחות לדעות חדשות ואחרות נשמע לך כמו דבר נורא כל כך? אני מסכים איתך בעניין האנטי-דת, או אם נדייק, בעניין ה"למה אלוהים לא קיים". הדיון בעניין זה מיותר למטרה שלפנינו. מסתבר שיש אנשים שחושבים שהם יכולים לשכנע אנשים אחרים שאין אלוהים, ובכך לגרום להם לנטוש את הדת. אני חושב אחרת. אני חושב שזה לא משנה אם יש אלוהים או אין אלוהים. ייתכן שאלוהים קיים. אבל גם אם כן, היוהרה הבלתי אפשרית הזו של האדם, לקבוע לעצמו מה אלוהים רוצה ממנו, היא מטופשת בעיניי. וזה מה שהדת עושה. זו הבעיה עם כל הדתות - הן החליטו שהן יודעות מה אלוהים רוצה שהן יעשו. זו הייתה הבעיה כשהיהודים השמידו את עמלק; זו הייתה הבעיה כשהנוצרים עשו את מסעות הצלב ובדרך הרגו, בזזו, שרפו, אנסו וכו´; וזו הבעיה של המוסלמים היום. אנשים שבטוחים שהם יודעים מה אלוהים רוצה. תסביר לי בבקשה, איך יש כל כך הרבה אנשים שבטוחים שהם יודעים מה אלוהים רוצה, אבל בכל זאת אין הסכמה בין כל האנשים האלו? "השואה אומרת לכותב שאין אלוקים" לי השואה אומרת שהאדם הוא יצור שאפשר לשטוף לו את המוח בקלות (נשמע מוכר?) ולגרום לו לעשות מעשים איומים לאנשים אחרים. השואה לא מעידה דבר וחצי דבר על אלוהים. הדתיים יפרשו את זה כסימן לכך שיש אלוהים ושזה עונשנו, והעיוורים בצד השני יפרשו את זה כסימן לכך שאין אלוהים. סימנים אפשר למצוא גם בפחי זבל, אם מחפשים ממש טוב. "אז יש עוד דעותץ בנוגע לעניין" תמיד יש עוד דעות בעניין. בכל עניין. זה מה שיפה בעניינים
. "למה משתמשים רק בשואה? כדי לעורר רגש מאשר טיעונים רציניים!" מצוין. אהבתי. אתה צודק במאה אחוז. ודאי שזה אינו טיעון רציני. זה מטופש להשתמש בשואה כדי להוכיח משהו. מסכים איתך. קוראים לזה "דג מלוח אדום". טיעון לא קשור שנועד ליצור רגש חזק כלשהו שיטה את השומע לטובת האומר. "הכותב לא חשב על זה שההבנה של האדם מוגבלת?" בסדר, ואם יש אלוהים, אז אנחנו לא נוכל להבין אותו. אז מה? אנחנו לא מבינים גם דברים אחרים בעולם, שיכלו להסתדר גם בלי אלוהים. אנחנו לא מבינים איך מרפאים איידס. לא קשור לאלוהים. "אני מאמין שאלוקים ישנו. זהו!" האמונה שלך, תסלח לי, לא שווה את ההדגשה ששמת עליה. אלוהים לא צריך שתאמין בו. אם הוא קיים, האמונה שלך לא שווה שום דבר. אם אלוהים היה צריך את האמונה שלך, זה היה אומר שאתה יותר חשוב ממנו, ואז מי פה אלוהים באמת? ומכאן שאמונתך לא שווה כלום ולא חשובה באמת לאף אחד למעט לך עצמך. וזה נחמד שאתה מאמין במשהו - השאלה היא למה אתה מאמין באותו משהו. אתה מבין, אני לא "מאמין" בשום דבר כמעט. אני מוצא קושי רב באמונה במשהו. אין לי נימוקים משכנעים להאמין בשום דבר כמעט.... הכל יכול להיות, והכל יכול שלא להיות. "השאלה היא בעצם אם היהודים צודקים, הנוצרים, המוסלמים, השינטואיסטים, או כל דת אחרת... אני מאמין שהיהודים צודקים" זאת השאלה? אני חושב דווקא שאף אחד לא "צודק". מי אתה (או כל רב גדול שהוא) שישים דברים בפי האלוהים? מי אתה שתפרש את דבריו? שתחליט מה הוא רוצה? שהרי פסק הלכה קובע בסופו של דבר מה רוצה האלוהים. אז מי אתה? יש אלוהים, גדול ונורא, ואתה תחליט מה הוא רוצה?! לא. אין צודקים. היהודים לא "צודקים", ולא המוסלמים ולא הנוצרים. אין חיה כזו פשוט. אי אפשר לדעת מה אלוהים רוצה כל עוד אין לנו קשר ישיר עימו. "אני מציע שהפורום יתעסק ב"חופש" ולא בניגוח שלי אישית, ושל הדת בכלל..." ההצעה נרשמה. אני אישית מנגח אישית כל אדם שכותב דברים שאינם מסתדרים לי עם ההגיון שלי. אני נהנה מזה. ניגחתי פה חילונים, אני מנגח אותך, אם תרצה לקרוא לדיון הזה ניגוח. לא מתאים לך? קשה לך? מסובך מדי? אתה יכול לפרוש. זה יהיה מאוד עצוב. ושוב, כדאי לך להגן על דעותיך, כי אם אינך יכול להגן עליהן כראוי אולי אינן מבוססות היטב. על שאלתי למה אתה מאמין באלוהים ענית : "אני לא מתכנן להמשיך להגיב לתקיפות בעניין המסויים הזה". מעניין למה אתה לא רוצה להגיב...

למעלה