כל הכבוד,
ענית. "ובזבזת הרבה זמן בלכתוב הודעה שלא תקבל תגובה... " אני לא מבזבז את זמני. נהניתי מעצם התגובה אליך, והתגובה נקראה על ידי עוד שניים-שלושה אנשים חוץ ממך. אני את שלי עשיתי
ועכשיו נמשיך (לפחות אני). "אני אומר שיש לה זכות כמו לגבר לדברים שעליהם אנחנו מתווכחים." בוא נבדוק את דבריך. האם יש לאישה את הזכות להתפלל? להיות במניין? להיות עדה? (אלו הדברים עליהם אנחנו מתווכחים, לא?) "אני חושב שאשה לא יכולה להניח תפילין, אבל זה לא קשור." בוודאי שזה קשור. זה מראה שהיהדות היא שוביניסטית ומפלה (לא רק זה, אבל נניח לרגע שכן). למה אתה, הפרט ולא הכלל, אתה עצמך, זה שיש לו מוח בקודקודו ויכול לפתח מחשבות לבד - חושב שאישה לא יכולה להניח תפילין? "בשרשור נאמר שאין לאדם בעיה עם הדת אלא עם אלה ש"שומרים אותה"....והמשפט שלו נהיה חסר הגיון." טוב. נתחיל בהבהרה אישית. לי עצמי אין שום בעיה עם שומרי המצוות. אכן יש לי בעיה עם המחב"תים ועם העסקנים הפוליטיים המלוכלכים. אין לי בעיה עם אדם דתי באשר הוא. אבל אותו כותב שכתב במקור, ייתכן שהוא חושב כמוני, וייתכן שיש לו בעיה עם כל הדתיים באשר הם. כמו שיש אנשים שיש להם בעיה עם כל הערבים באשר הם (נשמע מוכר?
) "במקרה שנשקפת סכנה לאשה אז אני "אאשר"(לאו דווקא סכנת מוות), ברוב המקרים האחרים אני לא "אאשר"." (אגב, במאמר מוסגר - זה שלך אישית אין כח להשפיע על מדיניות ההפלות כרגע, זה לא הופך את הדיון ללא-רלוונטי) כלומר, לדעתך, אם אישה נאנסה בברוטליות ונכנסה להריון, יש לאשר את ההפלה או לא? ובוא ואקשה עליך מעט יותר. אם האישה נאנסה על ידי בעלה, והיא לא רוצה ילד, אבל הוא מחליט שכן, והוא אונס אותה כל ערב עד שהיא נכנסת להריון, האם תאשר הפלה או לא? לעניין אתר חופש: "אני לא מסכים עם חלק מהמטרות, כמובן, אבל זה לא נשמע נורא מבחינתם. מבחינתי זה נורא, אבל לפי דעתכם זה דבר נכון לעשות". שמע נא, איני מייצג את חופש. אני כותב כאן כאינדיבידואל ואשמח אם לא תכלול אותי בקבוצה כלשהי לכאן או לכאן. ולענייננו, סביר להניח שלא תסכים עם המטרות. אבל האם הפגנת פתיחות לדעות חדשות ואחרות נשמע לך כמו דבר נורא כל כך? אני מסכים איתך בעניין האנטי-דת, או אם נדייק, בעניין ה"למה אלוהים לא קיים". הדיון בעניין זה מיותר למטרה שלפנינו. מסתבר שיש אנשים שחושבים שהם יכולים לשכנע אנשים אחרים שאין אלוהים, ובכך לגרום להם לנטוש את הדת. אני חושב אחרת. אני חושב שזה לא משנה אם יש אלוהים או אין אלוהים. ייתכן שאלוהים קיים. אבל גם אם כן, היוהרה הבלתי אפשרית הזו של האדם, לקבוע לעצמו מה אלוהים רוצה ממנו, היא מטופשת בעיניי. וזה מה שהדת עושה. זו הבעיה עם כל הדתות - הן החליטו שהן יודעות מה אלוהים רוצה שהן יעשו. זו הייתה הבעיה כשהיהודים השמידו את עמלק; זו הייתה הבעיה כשהנוצרים עשו את מסעות הצלב ובדרך הרגו, בזזו, שרפו, אנסו וכו´; וזו הבעיה של המוסלמים היום. אנשים שבטוחים שהם יודעים מה אלוהים רוצה. תסביר לי בבקשה, איך יש כל כך הרבה אנשים שבטוחים שהם יודעים מה אלוהים רוצה, אבל בכל זאת אין הסכמה בין כל האנשים האלו? "השואה אומרת לכותב שאין אלוקים" לי השואה אומרת שהאדם הוא יצור שאפשר לשטוף לו את המוח בקלות (נשמע מוכר?) ולגרום לו לעשות מעשים איומים לאנשים אחרים. השואה לא מעידה דבר וחצי דבר על אלוהים. הדתיים יפרשו את זה כסימן לכך שיש אלוהים ושזה עונשנו, והעיוורים בצד השני יפרשו את זה כסימן לכך שאין אלוהים. סימנים אפשר למצוא גם בפחי זבל, אם מחפשים ממש טוב. "אז יש עוד דעותץ בנוגע לעניין" תמיד יש עוד דעות בעניין. בכל עניין. זה מה שיפה בעניינים
. "למה משתמשים רק בשואה? כדי לעורר רגש מאשר טיעונים רציניים!" מצוין. אהבתי. אתה צודק במאה אחוז. ודאי שזה אינו טיעון רציני. זה מטופש להשתמש בשואה כדי להוכיח משהו. מסכים איתך. קוראים לזה "דג מלוח אדום". טיעון לא קשור שנועד ליצור רגש חזק כלשהו שיטה את השומע לטובת האומר. "הכותב לא חשב על זה שההבנה של האדם מוגבלת?" בסדר, ואם יש אלוהים, אז אנחנו לא נוכל להבין אותו. אז מה? אנחנו לא מבינים גם דברים אחרים בעולם, שיכלו להסתדר גם בלי אלוהים. אנחנו לא מבינים איך מרפאים איידס. לא קשור לאלוהים. "אני מאמין שאלוקים ישנו. זהו!" האמונה שלך, תסלח לי, לא שווה את ההדגשה ששמת עליה. אלוהים לא צריך שתאמין בו. אם הוא קיים, האמונה שלך לא שווה שום דבר. אם אלוהים היה צריך את האמונה שלך, זה היה אומר שאתה יותר חשוב ממנו, ואז מי פה אלוהים באמת? ומכאן שאמונתך לא שווה כלום ולא חשובה באמת לאף אחד למעט לך עצמך. וזה נחמד שאתה מאמין במשהו - השאלה היא
למה אתה מאמין באותו משהו. אתה מבין, אני לא "מאמין" בשום דבר כמעט. אני מוצא קושי רב באמונה במשהו. אין לי נימוקים משכנעים להאמין בשום דבר כמעט.... הכל יכול להיות, והכל יכול שלא להיות. "השאלה היא בעצם אם היהודים צודקים, הנוצרים, המוסלמים, השינטואיסטים, או כל דת אחרת... אני מאמין שהיהודים צודקים" זאת השאלה? אני חושב דווקא שאף אחד לא "צודק". מי אתה (או כל רב גדול שהוא) שישים דברים בפי האלוהים? מי אתה שתפרש את דבריו? שתחליט מה הוא רוצה? שהרי פסק הלכה קובע בסופו של דבר מה רוצה האלוהים. אז מי אתה? יש אלוהים, גדול ונורא,
ואתה תחליט מה הוא רוצה?! לא. אין צודקים. היהודים לא "צודקים", ולא המוסלמים ולא הנוצרים. אין חיה כזו פשוט. אי אפשר לדעת מה אלוהים רוצה כל עוד אין לנו קשר ישיר עימו. "אני מציע שהפורום יתעסק ב"חופש" ולא בניגוח שלי אישית, ושל הדת בכלל..." ההצעה נרשמה. אני אישית מנגח אישית כל אדם שכותב דברים שאינם מסתדרים לי עם ההגיון שלי. אני נהנה מזה. ניגחתי פה חילונים, אני מנגח אותך, אם תרצה לקרוא לדיון הזה ניגוח. לא מתאים לך? קשה לך? מסובך מדי? אתה יכול לפרוש. זה יהיה מאוד עצוב. ושוב, כדאי לך להגן על דעותיך, כי אם אינך יכול להגן עליהן כראוי אולי אינן מבוססות היטב. על שאלתי למה אתה מאמין באלוהים ענית : "אני לא מתכנן להמשיך להגיב לתקיפות בעניין המסויים הזה". מעניין למה אתה לא רוצה להגיב...