שדרוג ציוד

nirkr88

New member
שדרוג ציוד

שלום לכולם אחרי הרבה שנים אני חושב להשתדרג מבחינת ציוד
יש לי מגבר סילברהד 30W וגיטרה ג'קסון קצת ישנה שקניתי לפני 10 שנים בערך
במידה ואני יכול לשדרג רק אחד מהם- גיטרה או מגבר? אם מישהו יכול לתת דעה אני אשמח
וכמובן המלצות התקציב הוא בערך 2000-2500 שקל
תודה מראש

retermaister

New member
המלצתי

יש 2 אפשרויות:
הראשונה, להגיד לנו איזה דגם הגיטרה הזו, במידה והיא שווה משהו למכור אותה ואז לקנות גיטרה יותר טובה ומגבר יותר טוב בעזרת הכסף שאתה מוכן להשקיע ובעזרת הסכום כסף שמכרת את הגיטרה. למשל אם נגיד תמכור את הגיטרה ב2000 שקל ויש לך נגיד עוד 2500 משמע סה"כ 4500 אתה יכול להשיג ציוד יפה מאוד במכיר הזה. למשל מגבר פיווי 80 וואט בנדיט יד שניה עולה בסביבות ה1100 שקל. משאיר לך 3400 ש"ח. אתה יכול להביא אחלה פנדר או כל גיטרה שאתה חפץ בה. מה שמוביל אותי להמלצה השניה: בעיקרון לפי דעתי מגבר יותר חשוב מגיטרה. גם אם תביא גיטרה שעולה 10,000 שקל קאסטום ולא יודע מה למגבר של 30 - 40 וואט זה בזבוז, עדיף (לדעתי) שיהיה לך מגבר טוב ורק אז גיטרה.
במידה והגיטרה שלך לא שווה הרבה ואתה בכלל לא רוצה למכור, עדיף לך להשקיע במגבר טוב. ב2500 שקל אתה יכול להביא מגבר מנורות טוב - טוב מאוד.

Rainstick

New member
זה מאוד תלוי...

ממגבר סילברהד אי אפשר לצפות להרבה, כך שאותו הייתי מחליף בכל מקרה. לג'קסון יש דגמים מעולים ודגמים
בסיסיים מאוד, כך שלא נתת מספיק אינפורמציה כדי לתת תשובה רצינית. אני מניח שאם קנית אותה כמתחיל,
מדובר בגיטרה די בסיסית. גם לא כתבת על הסגנון שלך, אבל אני מניח שלא סתם בחרת ג'קסון, ואתה בסגנון
כבד יחסית.

אז אם הסגנון שלך וירטואוזי - חפש את הג'קסונים / איבנזים ודומיהם שיתנו לך תחושה נוחה. אם לא, אולי הגיע
הזמן לעבור לגיבסון כזה או אחר. אולי יותר מתאים לך פנדר, אם פספסתי לחלוטין בסגנון שלך. ואם אתה רואה
שגיטרות בסדר גודל מחיר שאתה יכול להרשות לעצמך לא נותנות לך יותר מהגיטרה הקיימת... כנראה שנפלת טוב,
ואין טעם לשדרג.

לגבי המגבר - גם כן, עניין של טעם אישי. אם אתה לא מחפש מגבר מנורות, אני אישית מעדיף את המארשלים
הישנים על פני ה-Peavey - יש תמיד מגברים יד2 מהסדרות חצי מנורה (VS, Valvestate, AVT) שלדעתי הן
הסאונד האופטימילי שאפשר להגיע אליו ממגבר סוליד סטייט באותו סדר גודל של מחיר, 1000-1500 ש"ח
תלוי בגודל. אם אתה מנגן רק בבית, אפשר בסדר גודל כזה של מחיר למצוא מגברי מנורות קטנים ולא רעים
בכלל כמו ה-Marshall Class 5, Blackstar וכו' בסביבות ה-2000-2500 לחדש, ובערך חצי מזה למשומש.
יש הרבה שאוהבים את ה-Fender Blues Jr, שגם אפשר למצוא משומש בסביבות 1200-1500, אני אישית
לא מת עליו, אבל שוב - עניין של טעם וסגנון.

pril

New member
כרגיל, כולם מציעים מגברי מנורות

(ולפעמים solidstate קלאסי). אני חושב ש-Fender Mustang כלשהו עדיף. אין מנורות לדאוג להן, טוב גם בווליום חלש, מגוון סוגי מגברים, אפקטים נחמדים, presets, אוזניות, יציאת USB להקלטה על מחשב.

לגבי גיטרה, תלוי מה יש לך. מעבר לסאונד, היא נוחה לך? יש דברים ספציפיים שאתה לא אוהב בה?

doc monti

New member
המוסטנג יותר נוח

אבל להגיד שהוא נשמע טוב? לא מסכים
לא מזמן אחיין שלי רצה לנגן איתי והביא פנדר מוסטנג 15W מהסדרה החדשה.
בשביל המחיר הזה אפשר לקבל מגבר שנשמע יותר טוב, גם אם פחות מגוון

pril

New member
יש הרבה דברים שאפשר לכוון

ישבת עליו ממש? עם ה-1 גם כנראה חלק מהדברים נגישים רק על המחשב. עוד דברים שמשפיעים הם ה-cab והרמקול, ששונים ב-2 וב-3, מעבר לוואטים. יכול להיות שתעדיף אותם.

doc monti

New member
לא ישבתי עליו "ממש"

ניגנתי בו כמה דקות. סאונד מאוד דיגיטלי וקופסתי.
אבל באמת שקשה להשוות כשיושב לידו מסה

מד שני- אחיין שלי מרוצה ממנו עד הגג...

DC400

New member
אני מאוד אוהב את הקונספט של המגברים האלה

כי בתור נגן מתחיל , אתה מקבל מושג על כל שרשרת הציוד ואלמנטים שמשפיעים עליו בזמן נורא קצר ובצורה יחסית ידידותית .
זה כמו בית ספר זול לסאונד גיטרה .

ככה גם אפשר לדעת לאיזה כיוון לשדרג בעתיד .

pril

New member
תנסה לבלות יותר זמן איתו,

או עם אחיו הגדולים יותר שכוללים בין השאר גם רמקולים טובים יותר.

לא שאין מקום לשיפור, אבל להגיד שהם נשמעים רע זה קיצוני, והם בטח שידרוג לעומת silverhead 30W.

doc monti

New member
ברשותך, אני אוותר

Rainstick

New member
נקודה מעניינת...

גם אם לא מאוד קשורה לנושא המקורי.

יש מחנות די מובהקים, לתחושתי, בעניין התפקיד של מגבר. יש את אלו שבעד המגברים שנותנים המון אופציות
כמו ה-Line6 למיניהם, Roland Cube והפנדר מוסטנג. לא יצא לי לנגן על המוסטנג, אבל כל אלה שניסיתי עד
היום היו חסרי אופי לחלוטין (טוב, הם צריכים להיות, כדי לקבל את האיפיונים של כל מגברי העולם). התוצאה
הסופית היא מגבר אנמי אבל מאוד ורסטילי.

המחנה השני הוא של הפוריטנים, שיעדיפו מגבר שיעשה רק את הדברים הבסיסיים, קלין/אוברדרייב ואקולייזר סביר,
אבל שייתן סאונד בעל אופי, כשהאופי כבר באמת צריך להתאים לנגן ולסגנונו. על זה שכל אחד כבר ישים אפקטים
חיצוניים (שלרוב אוכלים בלי מלח את האפקטים הפנימיים, מה לעשות) בהתאם לטעמו האישי.

אני לא חושב שיש צודקים ולא-צודקים במחלוקת הזו... למרות שברור לי לחלוטין איפה אני נמצא בתוך החלוקה
הזו. לי ברור שהייתי בוחר מגבר מארשל (כדוגמה למגבר בעל אופי מאוד מובהק) על פני מגבר שעושה איזשהו
חיקוי דיגיטלי שמדמה 50 מגברים סופר מגניבים, אבל תכלס לא נשמע באמת נשמע כמו אף אחד מהם.

ואם לסגור את המעגל לשאלה המקורית - וואלה, נקודה למחשבה. אם אין לך אפקטים וזה משהו שמדבר אליך,
משהו מהמגברים האלה בהחלט יכול לפתור לך את הבעיה (גם אם אני אישית הייתי מעדיף רולנד על המוסטנג,
לפחות ממה ששמעתי ביוטיוב). אבל אם אתה מחפש מגבר עם עצמות חזקות - תתרחק מהם כמו מאש.

pril

New member
בקשר לעוצמה, זה תלוי בדגם הספציפי

בשימוש ביתי, ה-Mustang 3 (100W) נמצא אצלי לרוב בין 2-3 master volume, לפעמים פחות.

למעלה