זה מאוד תלוי...
ממגבר סילברהד אי אפשר לצפות להרבה, כך שאותו הייתי מחליף בכל מקרה. לג'קסון יש דגמים מעולים ודגמים
בסיסיים מאוד, כך שלא נתת מספיק אינפורמציה כדי לתת תשובה רצינית. אני מניח שאם קנית אותה כמתחיל,
מדובר בגיטרה די בסיסית. גם לא כתבת על הסגנון שלך, אבל אני מניח שלא סתם בחרת ג'קסון, ואתה בסגנון
כבד יחסית.
אז אם הסגנון שלך וירטואוזי - חפש את הג'קסונים / איבנזים ודומיהם שיתנו לך תחושה נוחה. אם לא, אולי הגיע
הזמן לעבור לגיבסון כזה או אחר. אולי יותר מתאים לך פנדר, אם פספסתי לחלוטין בסגנון שלך. ואם אתה רואה
שגיטרות בסדר גודל מחיר שאתה יכול להרשות לעצמך לא נותנות לך יותר מהגיטרה הקיימת... כנראה שנפלת טוב,
ואין טעם לשדרג.
לגבי המגבר - גם כן, עניין של טעם אישי. אם אתה לא מחפש מגבר מנורות, אני אישית מעדיף את המארשלים
הישנים על פני ה-Peavey - יש תמיד מגברים יד2 מהסדרות חצי מנורה (VS, Valvestate, AVT) שלדעתי הן
הסאונד האופטימילי שאפשר להגיע אליו ממגבר סוליד סטייט באותו סדר גודל של מחיר, 1000-1500 ש"ח
תלוי בגודל. אם אתה מנגן רק בבית, אפשר בסדר גודל כזה של מחיר למצוא מגברי מנורות קטנים ולא רעים
בכלל כמו ה-Marshall Class 5, Blackstar וכו' בסביבות ה-2000-2500 לחדש, ובערך חצי מזה למשומש.
יש הרבה שאוהבים את ה-Fender Blues Jr, שגם אפשר למצוא משומש בסביבות 1200-1500, אני אישית
לא מת עליו, אבל שוב - עניין של טעם וסגנון.