שלמה ארצי הפיק כמה פנינים
לפני שהתמסחר והפך לסוג של פארודיה על עצמו. עוד טקסט מדהים שלו הוא "נבראתי לך" (שאגב גם עבר במכבש הכוכבנולדי):
האם שמת לב אני ביקשתי רק דברים שאין, מקומות אבודים סימנים של אש. חיי בתל אביב, הסדרים רומנטיים, התבוננות פנימית, ומה שהאמנתי. כך יצאתי אל הדרך, כשהגעתי באתי נעמדתי בדלת, מה ידעתי לא ידעתי התפשטתי וזזתי כמו מטורף בחדר "אלוהים" אמרת, "שבוע תשאר פה" גם אני הרגשתי כך... כי אני נבראתי לך. ואני פתאום נזכר בטקסט המפר שלווה של "לילה לא שקט":
אני אומר לה זה חוזר, כן, זה לא עוזב היא משקה אותי קפה חם ומלטפת את כולי. אז היא שואלת זה עוזר, תעשן ותחזר היא מתפשטת גם כשלא חם ומפתה אותי. אך בלילה אני חולם עליך עם אותם פנים שהיו פניך ואותם קוצים קטנים שאז לא הספקת לגלח. ואני יורד מן המיטה, ומתייחד אך לא איתה כן אני מתחמק, כן אני מתאמץ, אבל היא מביטה. וואו. כמה הרבה רגש עובר בכל כך מעט מילים. אני לא יכול בלי להתייחס קצת לתופעת כוכב נולד. סך הכל כמה חבר'ה שאוהבים לשיר ורוצים להיות מפורסמים... אני מכיר את העושים במלאכה ויודע שהם באמת באים מאהבה, אהבה אמיתית למוסיקה ולכשרונות הצעירים האלה. ובאמת מתגלים שם כשרונות בתחום הביצוע. אמנם העונה האחרונה היתה שנוייה במחלוקת (איזה אנדרסטייטמנט) אבל עדיין מהנה ברובה. לפחות לדעתי. המיסחור הוא חלק בלתי נפרד מכל התופעה, וזה מפריע גם לי, אבל כנראה שאין מה לעשות וזה הצד השני של אותו מטבע. וסעדו.... אחחחח.... מעולם לא התחברתי לסלסולים משום סוג, אבל סעדו מצליח להרעיד לי את מיתרי הלב, ללמד אותי דברים במוסיקה שאני לא מכיר, ובעיקר להביא לי ת'דמעות לעיניים בצורה מיידית ובלתי אמצעית. מהרגע הראשון ששמעתי אותו, באודישן הראשון שלו, ידעתי שהוא הולך לזכות. איך אומר צביקה הדר? כוכב נולד זה כמו כוסברה. או שאוהבים או ששונאים. אני אוהב