שדה ומוליכים...

Inballllll

New member
שדה ומוליכים...

שלום. יש לי שאלה כזאת: .נתונה קליפה מתכתית דקה ברדיוס R1 המוכלת בקליפה עבה מוליכה בעלת רדיוס פנימי R2 וחיצוני R3. על הקליפה הפנימית ברדיוס R1 יש מטען כולל Q1 והקליפה החיצונית, העבה, הינה נייטרלית. הקליפות כדוריות וקונצנטריות ומרכזן בראשת הצירים. אני לא מצליחה להבין אם השדה בין הקליפות הוא אפס, או שהוא (q/r^2). מישהו יכול לעזור?

johngalt2

New member
השדה בתוך קליפה כדורית טעונה באחידות

הוא אפס. חוץ מזה אם יש לך מוליך שיש בו התפלגות מטענים כלשהי ויש בתוכו איזשהו חלל ריק (שנמצא לגמרי בתוכו), בתוך החלל הזה תמיד יהיה שדה אפס. ככה שיש שתי סיבות שונות למה בתוך החלל במוליך שנמצא ב- r בין אפס ל- R2, השדה בכלל אינו מושפע מהמוליך. אפשר להתייחס אליו כאילו הוא לא קיים.

Inballllll

New member
לדעתי לא אפס

לדעתי דווקא מה שהבחור לפניך כתב זה נכון (שהשדה לא אפס). רק רציתי הסבר קצת יותר מפורט. אבל תודה גם לך בכל אופן.

johngalt2

New member
לא הבנת את הכוונה שלי

מה שאמרתי זה שהשדה בתוך המוליך לא מושפע מהמוליך. אם לא הייתה בתוכו איזושהי קליפה טעונה, השדה בתוכו היה אפס. מכיוון במקרה הזה יש בתוכו איזושהי קליפה טעונה, השדה לא אפס בין R1 ל- R2 אלא מה שנברא כתב לך. נתתי לך הסבר על מה שקורה באופן כללי, כדי שהוא יוכל לשמש אותך גם בשאלות אחרות. את יכולה להסיק מההסבר הכללי על מה שקורה בשאלה הספציפית הזו.

למעלה