שגרירתנו!

• פותח הנושא j123
  • פורסם בתאריך

j123

New member
שגרירתנו!

למי שעוקב ולמי שלא עוקב: לפני כשבוע החלה בישראל שידור תוכנית "השגריר-חמש יבשות", תוכנית שעוסקת כמובן בהסברת ישראל בעולם, בצורה של ריאליטי על כל המשתמע מכך. השנה, חברי הקבוצות מורכבים מהרבה עולים חדשים, אחת מהן היא מלודי סחרוביץ'. מלודי, 25, עלתה מגרמניה כבת למשפחה יהודית-ציונית. תוכלו לקרוא עליה יותר בקישור המצורף. בכל מקרה אני גאה ושמח שזכינו לייצוג יהודי-גרמני מאוד מרשים ומאוד מרתק בתוכנית פריים-טיים בטלוויזיה הישראלית. אולי זה יביא יותר אור לטלוויזיה הישראלית. נ.ב. לא לשכוח להצביע עבורה!

טליה ג

New member
אני לא צופה בתוכנית

אבל מעניין לראות עולה חדשה מגרמניה. לא נתקלים בהרבה יהודים עולים מגרמניה, כי לרוב היהודים שנולדו וגדלו בגרמניה טוב שם והם לא רואים סיבה לעלות לארץ.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני מכירה יהודי עשיר אחד, שחי בגרמניה, ויש לו וילה בארץ, כי לדבריו:"לעולם אין לדעת מתי הם יכריחו אותנו לרוץ..."

טליה ג

New member
אז שיעלה לארץ וזהו../images/Emo13.gif

אבל הוא מעדיף ליהנות מכל העולמות, מהשפע בגרמניה ומתחושת הביטחון בישראל.

Guy E

New member
זאת ממש understatement

"תחושת הביטחון בישראל".... מצא לו מקום להרגיש בטוח...

schlomitsmile

Member
מנהל
בשביל ניצול אושוויץ, כמותו --ולא רק בשבילו, ישראל בהחלט מעניקה תחושת ביטחון. למרות, שברור שבאופן אוביקטיבי, יותר יהודים נהרגים כאן בשל יהדותם מאשר בגרמניה .

schlomitsmile

Member
מנהל
ועוד משהו- לא יודעת אחוזים, אבל חלק גדול מיהדות גרמניה של היום, אינם יקים, אלא אנשים שבמקרה הם גם יהודים (לרובם זה אומר מעט מאד) שהגיעו לשם מברית המועצות לשעבר, בחיפוש אחר רווחה כלכלית. להם מובן שאין סיבה לרצות לחיות כאן.

j123

New member
שמעתי על זה

היות וגרמניה מפותחת יותר מישראל והיות והיא מעניקה סל קליטה עשיר יותר מסל הקליטה הישראלי, יהודים מבריה"מ מחליטים לעבור לגרמניה מאשר לישראל. אני חושב שבאחוזים זה אפילו אחוז די ניכר. ייקים, הם לא, אומנם כפי שכבר ציינו פעם באחד הדיונים, הגיוני יהיה כי במוקדם או במאוחר הם יספגו את הייקיות.

roy barr com

New member
איך אתם מגדירים ייקים?

לפי מה שאני יודע, זה עולים מגרמניה. היהודים מברית המועצות לא משתלבים בקהיליות היהודיות וגורמים להרבה צרות ממה ששמעתי. בקשר ליהודי שאת מקירה, זה דבר מאוד נהוג אצל היהודים להחזיק דירה או בית בישראל. בירושלים יש שכונות רפאים שלמות של בתים של יהודים בגולה. הקטע הוא שיש להם כל כך הרבה כסף שהם אפילו לא טורחים להשכיר אותם.

justmelody

New member
צרות של עשירים

ד"א הגדרה ליקים זה חלק בעצם מעבודת חקר שאני כותב בימים אלה, כחלק מחוק לימודיי בבית הספר. אני מנסה במהלך מחקר על התעשייה הגרמנית, לשים את האצבע על מה שנקרא ה-"אני הקיבוצי" של הגרמנים, אם זה דייקנות, אם זה משמעת, אם זה קבלת סמכויות. אני אתן דוגמא קטנה, גרמנים ידועים כאומה לא חברית במיוחד, בעיקר משום שקשה לאדם להצטרף ל-'מעגל החברים' של גרמני אחר. אולם, ידוע הוא כי לאחר שאותו אדם כבר הצטרף אל אותו 'מעגל חברים', החברות היא ברמה גבוהה מאוד, הכוללת סיוע אחד לשני, דאגה בעיתות משבר ושאיפה להצלחה משותפת. לכן, הפירמות הגרמניות בנויות כפירמות קטנות-בינוניות בהם חשובה שמירת הקשר בין העובדים, למען יצירת קשרים משותפים. כך, נוצרים 'מעגלי חברים' בין העובדים, השואפים לעזור אחד לשני ולחתור להצלחה. זו דוגמא קטנה. למעשה, כלכלה של מדינות מבוססת על עניינים חברתיים ופסיכולוגיים של העמים. לכן הרבה מוטיבים בתעשייה הגרמנית מושפעים ומושלכים מתהליכים חברתיים. אשתדל להביא דוגמאות נוספות בעתיד, כמו גם את המחקר השלם אותו אני מקווה לפרסם כאן בפורום, ב"ה.

j123

New member
התגובה בשמי- אני מתנצל

אני מתנצל התגובה נכתבה על ידי, פשוט מאוד נכנסתי בניק של קרוב משפחה. עמכם הסליחה.

schlomitsmile

Member
מנהל
יהודים שמוצאם מגרמניה בין אם הם חיים בה עדיין או שהם חיים בארץ אחרת. התיחסות כמו שעולה מדבריך כלפי יהודי ברי"המ לשעבר,("גורמים להרבה צרות") אופיינית לגישתם של היקים ל"יהודי המזרח"-ost juden ,הכוונה כמובן למזרח אירופה. חוויתי לפני שנים, ליל סדר מצמרר בקהילה היהודית בברלין. היחס המתנשא וחסר הסובלנות של הרבי היקה לרוב המשתתפים שהיו "מזרחיים", העביר לי את התיאבון לקניידלך ולחרוסת...

j123

New member
שני יהודים- שלושה בתי כנסת

לצערי הרב זו תכונה הרבה יותר "יהודית" מאשר "ייקית". יהודים אוהבים לריב ביניהם ולהיות דעתניים, עד שנאמר כבר: "שני יהודים- שלושה בתי כנסת". הדבר לא מאפיין רק את יהודי גרמניה אלא את כלל היהודים, לטוב ולרע- זה בדמנו כנראה. אבל מה שכן, חובה עלינו להשתפר!

roy barr com

New member
זאת לא ההגדרה שאני מכיר

מעולם לא שמעתי שקוראים לגרמני יהודי - ייקה, ומעולם לא שמעתי שקוראים לאמריקאי יהודי מגרמניה - ייקה. ממה שאני יודע הכוונה היא רק לישראלים מגרמניה. גם ההגדרה שלך לאוסט יודן לא מדוייקת כי זה מושג ישן ולא רלוונטי לימינו. כיום גם יהודי גרמניה הם יהודים רק כהגדרה שניה. פעם הייתה האידיש שעשתה מהיהודים עם אבל כיום שהשפה מתה זה לא המצב. לכן זה לא הוגן להאשים אותם שהם יהודים רק במקרה. מעולם לא שמעתי מישהו משתמש במושג אוסט יודן. רק קראתי עליו בספר הסטוריה. המושג היה גם בזמנו לא מתאים כי גם המוצא של יהודי גרמניה הוא מהמזרח (התיכון) אבל כיום לא יתכן להאשים אותם מצד אחד שהם לא יהודים אבל מצד שני לקרוא להם יהודים (מהמזרח).

schlomitsmile

Member
מנהל
היידיש לא מתה! לא טענתי שהיקים בברלין קראו לחברי הקהילה החדשים ost juden . סיפרתי, שהיחס שהייתי עדה לו, הזכיר לי את ההתנשאות מצידנו (היקים) מהמאה ה-19, כאשר השתמשנו במושג הזה. מרבית היהודים שעזבו את ברי"המ לשעבר איבדו קשר עם מורשתם היהודית, ולעובדה שהם יהודים יש משמעות מוגבלת מאד מבחינתם- ואיני מאשימה בכך איש (אולי את סטאלין...)

roy barr com

New member
בברלין אין יקים וגם במאה ה 19 לא

את מעוותת מושגים. הכנסת מושג שנוי במחלוקת מהמאה ה19 שסכסך בין יהודי גרמניה לסיפור עכשווי ואת מנסה להחיות את האידיש. רואים שאת חותרת למשהו...

schlomitsmile

Member
מנהל
מסקרן לשמוע-למה לדעתך אני חותרת? אני לא מנסה להחיות את היידיש- גדול ודגול ממני כבר אמר: את היידיש מספידים כבר מאה שנה, והיא מסרבת לגווע...

למעלה