שגיאות כתיב

ענת 2003

New member
כרטיסי ניווט - שגיאות כתיב

לפני מספר שבועות העלתי לפורום כרטיסי ניווט בנושא אשר יכולים לתרום רבות. במידה ותרצי כרטיסי ניווט נוספים תפני אלי למייל היות והקבצים גדולים ולא ניתן להעלותם לפורום! בהצלחה

ענת,

מאחר ויש כפי שאת רואה ביקוש גדול אני בטוחה שנשמח אם תעלי אותם למאגר הקבצים (שם אפשר להעלות קובץ בכל גודל) הכנסי למאגר הקבצים ->קבצים שהועלו ע"י משתתפים -> תבחרי תיקייה מתאימה או שתעלי בעמוד של התיקיות... תודיעי כאן שהעלת ו... כולנו נודה לך

sarono

New member
חשבתי על רעיון.......

כבר סיפרתי אין ספור פעמים שאני לגמרי חדשה (שנה שנייה - המשכתי עם כתתי לכתה ב'). ואולי נדמה לי שזה רעיון חדש...ואולי כבר נוסה.......ספרו לי, אבל בכל מקרה חשבתי שאולי כדאי את ההכתבות לא לערוך בפורמט הרגיל, מנת מילים ללמוד ואחר כך הכתבה על אותן המילים, אלא : מנת מילים כמובן ואחר כך משפטים בהם משולבות המילים. כך למילה יש יותר משמעות, היא בתוך משפט, והילד כותב בשטף את כל המשפט ורק אם המילה ממש ממש "יושבת טוב" הוא יקבל 100. נשמע הגיוני ? שירן

אוריתר

New member
שירן, זה מאוד הגיוני

אצלנו אכן נהוג כך: בכל הכתבה מכתיבים 10 מילים מאלו שנלמדו באותו השבוע, והתלמידים צריכים לחבר בעצמם גם חמישה משפטים עם חמש מילים לפחות מתוך הרשימה שהוכתבה. (שמתי לב שבנות - יותר מבנים - מנסות לשלב כמה מהמילים במשפט אחד). כך אנו רואים אם המילה "יושבת" היטב. זו גם הזדמנות טובה לשפר ניסוחים. כיוון שעוסקים כאן במשפט בודד ולא בפסקה או בחיבור שלם - אני נוהגת לאסוף מתוך המשפטים שבהכתבות משפטים שגויים ולרשמם על הלוח, והתלמידים צריכים לזהות את השגיאה ולהציע ניסוח תקין. כיוון שאצלנו יש אחוז גבוה של דו-לשוניים, זה מאוד חשוב. חשוב לציין שאנו מסמנים רק את המילה השגויה, לא את האות שבה שגו, והתלמיד עצמו צריך לזהות את השגיאה ולתקן. ההכתבות נעשות במחברת הכתבות. התלמיד מתקן את המילים ששגה, ובהכתבה הבאה - בודקים שאכן תיקן את השגיאות שבהכתבה הקודמת. בחוברת "טיב הכתיב" של מיכאל אביטן, יש הכתבה אחרי כל שלוש יחידות, בה הוא מכתיב משפטים שלמים שבהם משובצות מילים מהמילים החדשות. אני לא אוהבת להכתיב משפטים שלמים, כי אז יש בעייה: אי אפשר לעבור בשתיקה על שגיאות כתיב במילים שלא נלמדו, ומצד שני, הרי זו הכתבה, ואי אפשר להשאיר שגיאת כתיב. ולכל המתנגדים להכתבות: אני ראיתי שיפור רב ביחס לכתיב מאז שהנהגנו הכתבות. יש יותר מודעות לעובדה שיש מוסכמות כתיב, ויש הרבה השתדלות למצוא כתיב נכון של מילים - בכתיבה בכת המקצועות. חוץ מזה, באנגלית יש להם כל שבוע הכתבה, אז למה שלא יהיה בעברית? אורית

ענת 2003

New member
אשמח לשלוח אך...

חיה, אשמח לשלוח לטובת כולם את כרטיסי הניווט לשגיאות כתיב, אך אצטרך סיוע הדרכה - שלב אחר שלב כיצד ניתן להעלות את הכרטיסים למאגר הקבצים.

הנה.. קלי קלות

הכנסי לקישור הבא רדי עם הגלגלת עד סוף העמוד והעלי את הקובץ כמו באימייל אם יש מספר קבצים אז קובץ אחר קובץ ותודיעי כאן שהעלת. את יכולה גם להכניס את זה לתיקיית הבעה אותו דבר, בתיקיית הבעה להעלות כרגיל

ענת 2003

New member
תודה חיה

תודה חיה אני מייד מעלה את כרטיס הניווט שברשותי למאגר

דרדרית

New member
עוד משהו קטנטן על ה"שגיאים:..

ראשית- עושה הפרדה בין כתיבה ספונטנית של ילד לבין העתקה או כתיבת תשובות כשהטקסט מונח לידם. בכתיבה ספונטנית אינני מתערבת הואיל ולא רוצה לחבל ברעיון ורוצה שילד יעסוק ב"מה" ולא ב"איך". אך- לגבי העתקה או תשובות- מלמדת את הילד את המילה בקרה. כיצד הוא בודק את שכתב והעתיק. כל התהליך לא גוזל מכמה שניות. לא מקובל עלי (וגם לא בכתה ב') שבשאלה כתובה מילה ובתשובה המילה מופיעה שגוייה. מלמדת את הילד להבחין ולקחת אחריות על כתיבתו. מנסיון- הילדים מפנימים ובודקים לאחר הכתיבה את תשובותיהם ואת מה שהעתיקו ואחוז השגיאות יורד. והשגיאות מהיכן הם? - הילד קורא את שכתוב על הלוח וכותב "כמו שהוא שומע" במקום כמו שהמילה נראית. הוא בעצם לא מעתיק את המילה מהלוח. כאן פשוט מעלה למודעות שלו את לקיחת האחריות והבקרה. תבדוק מה כתבת. בהצלחה.

ISC

New member
../images/Emo92.gif שגיאות כתיב + חג ומועד

ריקי ערב טוב, ממליצה לך להציץ בתוכנית "כתיב בחג ובמועד" בהפקת מתי"א בת-ים בתוך תיקיית "תוכניות לימודים" באתר אגף החינוך המיוחד של משרד החינוך: http://207.232.9.131/special/tochniyot.htm או http://education.gov.il/special/tochniyot.htm או http://207.232.9.131/download/moed.doc (לצערי, הקובץ יורד בקצב איטי למדיי!) בהתאם לתוכנית זו אפשר "לנצל" חלק מחגי ישראל ומועדים שונים בשנה לטיפוח כתיבה בכתיב נכון. בט"ו בשבט נוכל להקנות לתלמידים את הכלל "מילים מעולם הצומח באות ע´"; ביום המשפחה נקנה את הכלל "מילים של בני משפחה באות א'",בפורים נזַמן את הכללים "מילים של שימחה וששון – באות שׂ" ו"מילים של מלכות באות כ´"; בפסח נציג את הכלל "מילים הקשורות בחג ובמנוחה באות ח´", ובשבועות – " מילים המציינות זמן באות ע´".לדברי החזאי הערב, בקרוב נוכל "לנצל" ימים גשומים להקניה של הכלל "מילים רטובות באות ט´" ואת יום המשפחה להקניית הכלל "בני משפחה באות א´". על-מנת לחזק ולבסס את ידע הכללים חשוב להכין: כרזות,כרטיסיות,משחקים, תפזורות, תשבצים ודפי עבודה. כמו כן, מומלץ להיעזר באלפון אישי. חוברות נוספות בהן ניתן להיעזר בבניית תוכנית למניעה ולטיפול בקשיי כתיב הן: ברכה וינגרוד: ליקויי למידה – הקניית כתיבה – תיאוריה, זיהוי קשיים, דרכי טיפול. הוצ´ אח.(בחוברת תמצאי "טיפים" יעילים). צפורה מאק: נתיב הכתיב - שגיאות כתיב, אבחון, דרכי מניעה וטיפול. הוצ´ המחברת, 1993. צ´רנוב, זילברמן,ורוזנברג: סימני דרך לכתיב ולהבנה. מדריך למורה + 2 חוברות. הוצ´ קרני, 1991. קרח-שגב, טל, ל. ואלון: כתיב לכל עט. 3 חוברות: ב, ג, ד. הוצאת מודן, 2001. שיף והר-צבי: כתיב במחשבה תחילה. הוצ´ רכס, 1999.

ענת ג2

New member
ומענין לענין באותו ענין פתק שעבר

באמצע השעור: בשדר תישלי אים גם טלי רוצה לסכק טובשת בעבשקה.

ענת ג2

New member
דרך אגב, בעקבות הפתק בקשתי

שהתלמיד יעבור בדיקת שמיעה. (לפעמים יש תועלת גם בפתקים.)

למעלה