שגיאה יחסית/מוחלטת

שגיאה יחסית/מוחלטת

מישהו יכול להסביר את המושגים האלה ולתת דוגמא לשאלה? איזה עוד מושגים מהסוג הזה צריך לדעת למבחן חקר? תודה

manutd2

New member
תשובה חלקית

באתר אל"פ ניתן למצוא הסבר על כל סוגי השגיאות(בתפריט בצד ימין>>מעבדה>>שגיאות מדידה) אני לא יודע לגבי מושגים נוספים ולכן מצטרף לשאלה...

מכיר את זה

אני קצת מבין יותר טוב עכשיו, אז אני אקצר את השאלה: השגיאה המוחלטת של וולטמט היא 0.1mA? (תמיד?)

manutd2

New member
במידה ומדובר בוולטמטר...

המדידה היא של מתחים ולכן mA לא מתאים כי זה יחידות זרם. בעיקרון,אני מאמין שאם זה מודד בוולטים אז וולט אחד זו השגיאה המוחלטת אבל אני אשמח אם מישהו יוכל לתת כאן תשובה ודאית

manutd2

New member
יכול להיות בעצם...

שאם הוולטמטר מודד מתח בצורה של 5.66 וולט נגיד אז "השנתה" הכי קטנה זה 0.01 וולט.

b u s t e d

New member
מצטרפת

היי.. נכנסתי לכאן מאותה הסיבה (גם אני נבחנת מחר. בהצלחה לנו
) באתר אל"פ כתוב "בסרגל המחולק למילימטרים מקובל שהשגיאה המוחלטת היא (+-) 0.5 מ"מ (יש האומרים שהשגיאה היא 1 מ"מ)." ---- מה אני אמורה לכתוב בבחינה, במידה וישאלו אותי? הרי יש כאן שתי תשובות שסותרות אחת את השנייה, וכל אחד נותן תשובה אחרת (חוץ מהמורה, שמסיבה לא ברורה אומר כל פעם משהו אחר
). מהי התשובה הנכונה לבגרות?

manutd2

New member
לנו אמרו..

שאורך השנתה הקטנה ביותר כלומר 1 מ"מ כדאי שעוד מישהו יאשר זאת

b u s t e d

New member
ממ~פרצוף-ללא-הבעה~

P: עם המזל שלי, בדיוק את זה ישאלו
אז אלך על מה שאמרתם.. מקווה שיעבוד. תודה רבה!

מושו 21

New member
חצי שעה לפני הבחינה - נקווה שמישהו קורא

השגיאה המוחלטת - גודל חצי מערך הכלי המודד - הכוונה - אם הגודל הקטן ביותר הניתן למדוד באמצעות שנתות סרגל מ"מ אזי השגיאה המוחלטת שלו היא +- 0.5 מ"מ. השגיאה היחסית - חלוקת השגיאה המוחלטת בגודל הערך הנמדד - אם מודדים עצם בגודל 20 ס"מ והשגיאה המוחלטת היא +- 0.5 מ"מ - אז מחלקים ומקבלים את השגיאה היחסית. בהצלחה לכולם.

למעלה