שבת

שבת

כל נושא השבת מאוד קשה עלי החל מיום שישי עד יום יום שיני ני סוב מהרבסה חרדות ועצבים במיוחד שבאים אורחים לפני יותר משנה הפסקתי לשמור ובמקום לשחק על המחשב בשבת אבל עדין מאוד קשה לי עם שבת זה נכון לגבי גם סתם חופשים וגם בימים כמו חנוכה מה עושים עם זה?

schlomitsmile

Member
מנהל
האם יש הבדל מבחינתך אם אתה יודע מתי האורחים באים? האם משנה מיהם האורחים? וכשאין אורחים- בכ"ז יש חרדות ועצבים? באותה מידה כמו כשיש? מה אתה עושה בשבת ובחופשים? ומה בימי חול?

אצטרך לחשוב

ני לא יכול לענות על זה מיד גם כשאין אורחים ני לא מתמודד טוב עם שינויים בשגרה

האם אפשר לתכנן מראש איך תראה השבת?

האם אתה יודע אם באים ומי מגיע? השיגרה מאוד עוזרת לכולנו נטי"ם ואסי"ם ואם תוכל לתכנן גם את הימים הללו ביחד עם ההורים או כל מי שמלווה אותך כדאי לשתף את ההורים אני חושבת שעם הבנה מהם יהיה קל יותר בהצלחה

אמא שלי מאוד משתדלת

לעזור מה שהיא יכולה אבל זה לא קל כי נחנו עדין לא באמת מבינים מה קשה לי כל כך בשבתות גם אחרי שנה אצל פסיכולגית שעזבתי לפני חצי שנה טוב זה לא הפתעה היא עשתה כל מה שהיא יכולה כדי להקשות עלי שלא יהיה לי זמן לחשוב איך לגרום לעצמי להרגיש יותר טוב

dina199

New member
אל תצפה מאחרים.

תנסה לקבוע את שגרת החופשים לעצמך. כמו שאתה כותב כאן , אתה יכול גם להכין לעצמך רשימות מראש

tamarus1

New member
שאלה לא קלה.

אני מבינה שהיית שומר שבת ועכשיו לא? זה משבר קשה מאוד לכולם. האם זה מה שקשה לך שבאים אורחים? שישאלו שאלות לגבי מה שאתה שעושה? אולי כדאי לחפש איך לא להיות בבית שהם ישנם?

נכון

ני חושב שיש הגיו במה שכתבת אבל ני גם חושב שללכת למקומות אחרים זה לתת להם להשתלט על הבית שלי אבל אצטרך לחשוב על הדברים שמח ששאלתי פה תם עוזרים לי לחשוב:)

tamarus1

New member
יש פורומים של דתיים לשעבר

כדאי אולי להתייעץ שם מה לעשות....

arana1

New member
גם אצלי זה היה כך הרבה שנים

עד היום אני לא אוהב שבתות אם כי זה נרגע עם השנים ופעם הייתי חוטף כל שבת כאב ראש נורא מה שאני חושב זה שיכול להיות שהשבת מעצם היותה זמן ריק, שנועד גם במקורו לשמש למנוחה והרהורים וחשבון נפש, פשוט מציפה כאנשים שגם ככה יש לנו חיבור מאוד רופף לקצב ולצורה ולמסגרת של החיים כמו שמוסכמת על ידי הסביבה כל עצירה כיציאה מהשיגרה מציפה את המידה המחרידה של בדידותנו וניתוקנו לכן זה נכון גם לחגים או לכל זמן חופשי ושונה או יוצא מהכלל גם הצורך בעתיד מובנה ומובטח מראש מתערער בזמנים שהם מחוץ לשגרה התשובה שאני יודע לתת לעצמי זה לבנות ולהיבנות מתוך מי ומה שאני ופחות לסמוך על הסביבה למשל יש להרבה אוטיסטים כלים לא רעים בכלל לצפות את הבא,זה לא סתם שהם כל כך צריכים את זה והרבה פעמים לאנשים שמאוד צריכים משהו יש גם את הכישורים לספק את הצורך הזה,הבעייה שבמקום שהא"ס ילמד ויסמוך על כישוריו בהבניית זמנו הוא מתרגל,גם בגלל היחס אליו שלא באמת מעודד ומבין את זהותו,לצפות מאחרים להתנהגות שלא תחרוג מציפיותיו הנוקשות,מה שמחולל ואפילו מחריף עוד יותר הרבה מהמצוקות האופייניות לקיום האוטיסטי זה קשה,ביחוד בתנאים של סביבה שמוכנה ויכולה להתחשב רק במה שהיא מכירה ומבינה,למצוא ולפתח את היכולות המקוריות שלך לניהול זמן אוטונומי אבל לדעתי ומנסיוני לא רק שזה אפשרי אלא שדווקא א"ס מצויידים לכך הרבה יותר טוב מהרגיל, כאמור העובדה הזאת מאוד לא ניכרת בגלל שקשה מאוד לבן אדם לראות בעצמו דברים ויכולות שסביבתו מתעלמת ואפילו מדכאת אותן לחלוטין אצלו

לחברה הדתיים שבת די מובנת תפילות וסעודות

די מסודר ומאורגן אולי כאשר אדם עוזב את מה שהיה מובנה קשה כי אין שיגרה שרגילים אליה מה רע להיות במחשב בשביל להירגע? אפשר לטייל בסביבה הקרובה שיש עומס וקושי ולחזור רגועים יותר לדעתי כדאי לך לברר עם עצמך טוב טוב את עזיבת הדת ואם החלטת אל תפחד מהתמודדות עם אנשים אחרים ושאלות מעצבנות לגבי ההורים כדאי לכבד אותם בבית

arana1

New member
אלא שאני ממש לא דתי ועובדה שגם אני סבלתי מזה

אין לי מושג בדת ובמסורת ומעולם לא ראיתי בית כנסת מבפנים ועובדה שגם אני נטיתי מאוד לסבול בשבתות ובחגים להיות במחשב בשביל להירגע זה מצויין וגם לטייל בסביבה הקרובה לדעתי דת במובנה המסורתי יכולה להיות הכי מאוד לא מתאימה לא"ס

זה לא שני לא אורתודוקס

אבל יש הרבה חומרות שגם הלכתית אפשר בקלות בלעדיהם ני התעמקתי הרבה בפילוסופיה יהודית יש הרבה נושאים שיועדו במיוחד לאנשים עם נטיות אספיות כל נושא הוכחת הקיום והאל ובסוף שם הוא מביא פסוק ' דבש וחלב תחת לשונך ' כלומר הנושאים האלה נועדו רק לאנשים שנוטים להתעמק ולחקור בדברים כאלה ולא לכל אחד ואם יכפו עליהם הם ישנאו את התורה ולכן גם אסור לכפות עליהם אלא שכל אחד ילמד את מה שהוא אוהב ובאמת ני אחד שמתעמק ומאוד נהנה מהדברים אז זה נועד לי : )

arana1

New member
מסכים,אולי גם הנביאים היו אוטיסטים

הם בוודאי היו חריגים ולא פעם כשאני קורא כל מיני דברים אני מזהה בשפה ובביטויים תחושות מאוד מוכרות ונוגעות בכלל בשפה העברית יש קסם מסתורי ובדרך שבה היא מתבטאת בכתובים אפשר לחוש בזה במיוחד

לא נכון כל כך

יש הרבה נטי"ם עוד שהייתי מסתובב איתם שלא ממש התרגלו אין שאלות מציקות מהורים אמא שלי יודעת ורוצה רק שיהיה לי טוב ולא החלטתי לעזוב את הדת חח מה הלאה? תמיד היו דברים אצלי שחיפו על הקשיים האמתיים שהייתי ילד ולא הייתי מסתכל לאחרים בעניים אז פרשו את זה שני בדיכאון כי אבא שלי נפטר ועוד כל מיני דברים כאלה ציך לתמקד בבעיות האמיתיות

יש חפיפה בתחושות

שאתה מביע שהיו עוברים עלייך בשבת ני לגמרי מרגיש דברים מסוים ' כאנשים שגם ככה יש לנו חיבור מאוד רופף לקצב ולצורה ולמסגרת של החיים כמו שמוסכמת על ידי הסביבה כל עצירה כיציאה ' לא נראה של שהאי שמירת שבת זה הדבר גורם את כל הבלאגן אולי קצת ממנו העיקר נראה לי שזה חלק מהדברים שכתבת ועוד כל מיני דברים שני ציך לברר עם אחרים ועם עצמי

ענתנוי

New member
בעיה מאד מוכרת וכואבת

בשבת כולם נפגשים ואז מתחילים הלחצים ל"התנהגות נורמלית", במיוחד כשבאים אורחים.... הפתרון שלי, לצערי, הוא לנתק מגע עם כל מי שלא מסוגל לקבל אותי כמו שאני, כי בגילי המתקדם "התנרמלות" זה כבר עניין של בריאות, ולחץ חברתי יכול להוביל למצבים שיש בהם סכנת חיים...

dina199

New member
תנסה לקבוע סדר יום ספציפי

לשבתות וחגים ואז תהיה לך שגרה אחרת מיום חול אבל עדיין שגרה. למשל אתה לא חייב לשחק במחשב כל היום. תקבע מראש שעות לדברים כמו מחשב, טלוויזיה, קריאת עיתונים וספרים, סידור החפצים שלך ,טיולים בחוץ , ספורט וכד' - דברים שמתאימים לך . ותרשום אותם על דף או לוח שיהיה לך מול העיניים. ואם אתה יודע על שינוים מראש (כמו אורחים) תרשום את השינוים באותה רשימה כמה שיותר זמן מראש ( מקסימים שאתה יודע).

למעלה