שבת
בוקר טוב

Sarika

New member
טריאנדפילו, נו מי סטו יראנדו....

נעשה סדר בדברים - ראשית אינני טועה המילה "גוזאנדו" באה מהמילה גוזאר=להנות המילה "גוזאנו"=תולעת שונה לחלוטין והמילה "גוסתאנדו" שאתה סבור שפירושה נהנת, באה מהמילה גוסטו פירושה טעם.

מואיס

New member
אצלנו לא השתמשו במילה גוזאר אלא

כפי שטריאנדפילו אומר גוסטאר שפרושה גם לשמוח(להנות) וגם לטעום, בשני המילונים שיש לי כך מופיע את המילה גוזאר לא מצאתי במילון

מטיקה

New member
נו...ומי צודק מבין שתיכן???../images/Emo9.gif

ומהיכן הגיעה המילה "מואפק"? אולי זה בתורכית, כי אני מכירה רק "קוזינה"

SuzieRS

New member
חברה קירידה

הקשיבי (
) טוב: MUPAK -מופאק - לאדינו MUTFAK -מוטפאק- תורכית MITBAH -מיטבח- עיברית MATBAH -מטבח - ערבית האם מילים אלה לא דומות זו לזו? העיברית והערבית הן שפות שמיות. איך ומתי המטבח עבר לתורכית? אינני יודעת. מה שנראה לי בטוח,שהצורה 'מופאק' היא האחרונה שעברה גיור ונכנסה ללאדינו. שבת שלום קירידה

Sarika

New member
סוזי, שכחת את ה...קוזינה

מה מקורה? עד שהגעתי לפורום מעולם לא שמעתי את המילה מופאק או מוטפאק, אצלנו אמרו קוזינה. מתוך בדיקה שערכתי במילון של לדינוקומיוניטה - KOZINA,MUTPAK=KITCHEN והכי שחשוב שהאוכל יהיה טעים....

SuzieRS

New member
Sarika לא שכחתי ../images/Emo39.gif

mupak וכו' הם משורש שמי ת.ב.ח. התשובה היתה לשאלות :- מי איפה המילה"? " מתורכית"? KOZINA מלטינית- - COSINA בספרדית (קוסינה) - CUCINA באיטלקית (קוצ'ינה) - CUISINE בצרפצית (קויזין) את שמה לב שכתב כמו הצליל גם דומים זה לזה. אצל סבתא שלי KOZINAהיה מקום (מטבח) לשימצה. היתה אומרת:לה קוזינה איס אונה ניגרה (פילגש-שכחתי את המילה), כי שם מתעיפים מאוד. די לה קוזינה נו סי סאלה,וכו'.

Sarika

New member
נכון מאד, השאלה היא

איזו מהמילים הללו היא לאדינו - MUTFAK, MUPAK, KOZINA , ההשערה שלי שהמילה KOZINA דומה למילה הספרדית COSINA ולכן היא המילה בלאדינו. המילים MUTFAK ו-MUPAK כמעט זהות מקורן מטורקית, יתכן והמילים הללו אומצו ע"י דוברי הלאדינו בקלות בגלל השורש המשותף - ט.ב.ח. בכל אופן יוצאי קהילות הבלקן מתמשים במילה קוזינה.

SuzieRS

New member
אין לה קוזינה סי קוזינה -SARIKA

זאת משלנו וזאת משלנו,ושתיהן מעשרינו. רק:- MUTFAK לא משלנו. -זה לא מתורכית,זה תורכית. MU-P-AK -בלאדינו- הרי בעברית ה-P וה-F הן אותה פ.רק בתהליך הגיור ה-T נפלה. והקוזינה גם משלנו.איפה נבשל אם לא בקוזינה? רק שב-KOZINA יש נימה של עבודה קשה -של בישולים. את רואה:- כולנו משלנו

רותי ב.

New member
אי אמי מי פארסי קי לה פאלאב'רה

קוזינה אז לאדינו. לה פאלאב'רה מופאק פרימרה ב'ס לה 'אואי' (ב'ידי) אל פורום. נו לה קונוסו 'דה קאזה'.

קה אקונטסיו?

נועם קה טה אקונטסיו אן אסתה אורה דה לה מאניאנה? נו פואדס דורמיר או פישין אתורנטס דאל דב'ירתיסיו?

angelici

New member
אאאפצ'יייייייייייייייייייייייייי|ק

בואנוס דיאס קרידוס,,יו דללוביה ימבינו לאלרגיה אי דדמנינה כסטו סרנודאנדו=מתעטשת
יא בבי אל נס אי אל צ'אי קון ננה אגורה, אל חמין סטה דנדו גואזמו לקאזה אינטרה אי מטי מוסיקה דאוליבר שנטי אנסינה כמגרדה מטיקה אפנאס כטבייגו אינסיינדו אל חימום- אוהבת חורף
סיניוריקה קרידה טמנדו מונצ'ה פסנסיה אי

Sarika

New member
לבריאותתתתתתתת.... ../images/Emo101.gif

אנג'ליקי אוחח....
אל גואזמו דל חמין, יה ב'ה סאליר לוקה.....

למעלה