מעניין אם כך מדוע
איתרע מזלה של מילה זו לשיבוש בפיות רבים כל כך? *** "העלמה רוזה פרבשטיין נכנסה בשעה הקבועה לחדר-מיטתה לגבות את חלקה בנועם החלומות, שירד לעולם תשעה קבין בשבילה, וקב אחד בשביל כל העולם. לאור מנורה בת ארבע-עשרה נהורות היא פושטת את בגדיה בדרך לבישתם, בעזרת הראי והמסרק; אחר כל פשיטה ופשיטה היא מסתכלת בראי, בודקת בעצמה, איך היתה נראה יפה עכשיו בעיני גברים. כשהיא פושטת מעליה את החזיין, היא משהה את עצמה קצת יותר; מעבירה מסרק ארוך לרוחב תלתליה, שמאחרי ערפה; מדקדקת, שיפלו על שכמיה הוורודות בכיסוי ובגלוי;
פורפת את ליבונה לסירוגין; מיישרת קומתה, מטילה פסיעות דקות כלפי הראי; מצליפה עינים על צילה שבראי, ועל פניה נראים סימני נחת מתוך דאגה, כאומרת: כך נאה וכך יפה, אלא שאף-על-פי-כן חסר משהו." (
הבחינות - יהודה שטיינברג) *** "לפעמים היא חושבת עליו, ומשתדלת מאוד לשוות למחשבותיה אופי מיני; רק כדי להרגיש בטוחה שהוא מפסיד משהו. כשהיא לא מצליחה היא פונה אל המראה הגדולה שבחדר ובוחנת את עצמה. מועכת את הלחיים, או מחפשת שערות תועות באזור הגבה. זה מעביר את הזמן. היא לא בדיוק מתגעגעת. יותר משועממת. אבל ההרגשה כמעט אותה הרגשה, וקשה לה שלא לבלבל את הרעב הזה עם השני. את שני החללים ביחד. היא אולי תבלה עוד קצת זמן מול המראה, או תשתעשע בתכנון מותה (שיהיה טרגי), אבל יודעת שבסוף תלך לישון, והיום יתמזג אל המחרת כשאינה עדה לכך. תמיד בסוף הדמות שבמראה
פורפת כפתור, משתחלת ממכנסי הכותנה, ומתיישבת לבושה בטי-שירט ובתחתונים על שולי השמיכה. הדמות מושכת מעלה, במעלה המיטה, איבריה נעלמים מחוץ למסגרת, ורק זוג רגליים יחפות עוד מגיחות מדי פעם, ובסוף נעלמות גם הן מתחת לשמיכה. במיטה זרוק ספר. בחודשים האחרונים שוכב שם קובץ של סמואל בקט, שברוב הלילות מוסט הצידה, כדי לפנות לה מקום. את בקט היא קוראת בלי להבין, אבל תמיד מתפעלת מצירופי המילים המופלאים, הבלתי אפשריים. מדי פעם בליל המילים נרקם לסיטואציה קצרה, משהו פשוט, אדם בקופסא, ומתפרק שוב מקשריו. לפעמים היא מתפתה לקרוא בו מעט, ומוותרת מהר. מכבה את האור, ומתהפכת. הלילה לא נוגע בה. לא זורם דרך החלונות, לא משתף אותה בקולותיו הקטנים: בצרצרים, בכלבים הנובחים, או בגרגור המכוניות, המאחרות אל תוך השעות הקטנות. מחשבותיה עצלות ואמורפיות, מבלבלות את עירנותה. בלילות עולמה עומד בה כמו מים. מכביד, מדכא, חסר כיוון. והוא אינו שייך לה, ריק, ורחב, ובודד. והיא, בנכותה הרגשית, טובעת באמצעיתו. וזה טרגי. בבוקר היא תקום, משתדלת לשוות למחשבותיה אופטימיות. רק כדי להרגיש בטוחה שהיא עלולה להפסיד משהו" (פורום סטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון, סטודנטים כותבים,
ריקנות - תשע) *** זה לא יכול להימשך ככה. הוא קם על רגליו ומחה את האבק מברכיו. אחר הצמיד את קנה הרובה למצחה ואמר גם את רוצה לדפוק את הראש? אפילו במוות של הבן-אדם אין לו פרטיות? יאללה, כמעט שש. לכי להתלבש עם שש לכל הרוחות. אבל היא, היא הביטה אליו, היא
פורפת את כפתורי החולצה, מתעקלת לאחור ושומטת את חולצתה על האדמה חושפת חזה ילדותי שטוח. היא הכניסה אויר ובטנה מתכנסת אל מאחורי הצלעות. הצמידה שלוש קצות אצבעות דקיקות לראש השקע המשולש שנוצר. כופפה את קנהו אל השקע אחר פושטת ידיה לצדדים מבליטה חזה אל מול רובהו הכניסה את שפתה מתחת לשיניה הקדמיות ופרצופה המחייך כלפי מעלה. הידיים רועדות לי אני מרגיש את דפיקות הלב שלה דרך הקנה הוא פועם כל כך חזק. אני עוצם את העיניים, מסב ראשי ומתכופף שוב עם הברכיים הרובה נעלם לי מהידיים. אני מרגיש את המגע הרך שלה מלטף את פני מכוסי הזיפים. לחי-סנטר-לחי-סנטר-לחי-יריה-דריכה-יריה. (
המקרה המוזר של מר ה - יואב איתמר)