שבת שלום...

משאלה2

New member
שבת שלום...

שוב ליל שבת, זה מגיע מהר מהצפוי. שוב הלכנו לסבא וסבתא לסעודה למהדרין, ושוב אנחנו צועדים ברחובות בני ברק המצופים מודעות מחאה גדולות הקוראות לציבור הקדוש איך להתנהג ביום שישי השחור בו יצעדו תועבי ישראל ועוכריה ברחובות י-ם. והשורה שהכי אהבתי מכל הבלב בלה בלה שם היתה השורה התחתונה: "לא לשכוח ללכת לטבול במקווה כבר באשמורת הבוקר". קבלו את מנת ה"הומיות" שלכם מוקדם בבוקר כדי שתיהיו פנויים להתעסק בחיי המין של אחרים.... קבוצה של נערים בני שמונה עשרה חבושים בכיפות לבנות, לבושים בג'ינס וחולצה לבנה צעדה בניחותא ברחובות השקטים. בינהם צעד הרב ה"מקרב" והסביר להם בקול שקט על שבת בבני ברק. הם היו נראים מרמלה או משהו, עיניהם נוצצות, שבת ראשונה בטח שהם שומרים. ריחמתי עליהם, ניסיתי לחשוב מה פיתה אותם להכניס את עצמם לבית הכלא הזה מרצונם החופשי, מה גורם להם לחזור במנהרת הזמן מאות שנים אחורה אל החושך? לא הצלחתי להבין. אח"כ ניהלתי שיחת פילוסופיה עם ילדי בן ה5. כמו כל ילד דוס מבני ברק צדו את עיניו האורחים הנ"ל. לכו תסבירו לילד בן 5 למה הם חזרו בתשובה, איפה הם גרים וכו' נס שאני מורגלת בשיחות הנפש האלה עם קטני (ששאל השבוע אמא מי האמא של העולם? המלמד אמרה שה' הוא האבא....) ממש לפני הכניסה לבית חיכתה לי דווקא חוויה מרנינה, כמה בחורי חמד ליטאים עדויים במיטב המחלצות של בורסילנו ושות' עונדים לצווארם עניבות מריבות בשלל צבעים, עברו לידי, מותירים אחריהם שובל של ריח בושם גברי וחזק. אהבתי (רק ניסיתי לדמיין שעד לא מזמן כ"כ חלק מחברי המבלים איתי בריקודים מעורבים בברים חשוכים בת"א היו נראים ככה...לא יאומן...) בני ברק. ליל שבת.

הך נוסטלגיה

כבר 8 שנים לא טיילתי במסלול תצוגת האופנה שנקרא רחוב רבי עקיבא בליל שבת, זה דווקא היה נחמד בזמנו.

אבי1985

New member
באתי לכתוב על זה עכשיו

וראיתי שכבר כתבת. 4 שנים לא צעדתי בחובות בני ברק בשבת. והיום, יצא לי ללכת. אפילו אדם אחד לא זיהיתי... הרגשה מוזרה

פנדיאני

New member
ורק אני

אף פעם לא טיילתי ברבי עקיבא בליל שבת. בשעתו הייתי מסתובב שם הרבה בימות החול, והייתי מנסה לזהות בין שלל הילדודס את הבגדים של קידי שיק. עבדתי במחסנים ובמלאי של קידי שיק, ואז הייתי יוצא העירה ורואה "או, הנה חולצה 67558"; ואפילו זיהיתי פעם ילדה שהיתה לבושה מכף רגל ועד ראש במותגי קידי שיק. אוהו, איך עלז ליבי.

פנדיאני

New member
עבדתי שם כשנה, כאמור

עד היום שמורה לי פינה חמה בלב למקום הזה, ואני מאחל לעצמי עד יום מותי בוסים נחמדים ומפרגנים כמו שהיו לי שם.

rachel21

New member
באמת נוסטלגיה...

כבר שכחתי איך זה -עד שהעלת את הנושא. אולי כשאבוא לביקור בארץ אבקר בליל שבת ברבי עקיבא?? שווה???

חזרתי עכשיו מת"א

ברבי עקיבא יש יותר כוסיות למראית עין. אי למראית עיין.. אוי גיוואלד

אני זוכרת את השבת היחידה בחיי

שביליתי בבני ברק, לשמחתי הייתה אז אופנה נהדרת! הכוסיות הלבושות על פי מיטב צו האופנה הנוכחי נראו היטב מכל כיוון. יסלחו לי כל אנני הטעם, אבל הגיזרה והצבע היו עדיין מכוערים, אבל איכות הבד! תענוג! (וזאת היתה פחות או יותר הנקודה שבה זרקתי את כל מושג הצניעות מהלקסיקון שלי, אם זאת האופנה *הדתית* בבני ברק - אני יכולה ללכת *ואלך* איך שאני רוצה!) >ספל חמאה מעולם לא ראתה (לפני/אחרי כן) כוכך הרבה ציצים וישבנים קופצניים (ויצא לי להיות במקומות הומי אדם)<

אבזץ

New member
הבנתי. את בקטע של ליטוואקע ' ס?

את בעניין פאות אונטערן אויער? אפרופו המודעות החרדיות - מי שלא ראה את שער "העיר" (עיתון תל אביבי), לא ראה *פּאשקעוויל מימיו. טוב יעשה מי שיעלה זאת לרשת או ברשת... ואם כבר מדברים עברית, עניבה עונדים? מצורף לינק להתחזקות בלשון עברית: לינקי נ.ב. הבן שלכם ממש חכם (בלי ציניות). אני לא שאלתי שאלות כאלו... אגיטע וואך *פּאשקעוויל מיינט דערשיינלעכע צעטליך מיט שקר אדער אמת'ע לשון הרע געצילט צו באשמיצען און פארשעמן איינעם.

מצטרף להנל למרות שהוא א שטיק גר

אני גם לא העזתי לחשוב שיש לעולם אמא. אני חשבתי על זה בתור אחד שכולל את הכל למה בכלל צריך שניים? עוד תבוא אמא מרקואיה ותגיד שהבן שלה שאל ומי האלוהים האשכנזי?

ראיתי את הפשקוויל

לא מצחיק. חוץ מהכותרת שהיה כתוב בה בפונט הנכון "בחיאת ראב"ק" הרג אותי פשוט הרג אותי. תשאל אפילו את שירה.

אבזץ

New member
את... אם אגיד שעכשיו בוקר,

תגידי לילה... עד שלא ימות החתול השחור שעבר בינינו יהיה קשה לדבר איתך. וכמו שאמרו חז"ל: "אל תרבה סיכה עם האישה". רמז להומואין+וואזלין.

אבזץ

New member
נ.ב. השמלה שלך יפיפייה

והיא בכלל לא לבנה. זה פשוט עיוורון צבעים, בלשון סגי נהור.

בבקשה שמישהו יזביר לי

למה כל פריט לבוש נשי מתקרא בפי הגברים שמלה? חולצה זו שמלה חצאית זו שמלה סטרפלס זו שמלה קרדיגן זו שמלה. מה יש לכם? מה זה אוצר המילים המוגבל הזה? ומה הבעייה דאמט עם חצאית לבנה. הרי זה לא יאמן זרם התגובות והדימוים שחצאית לבנה עשויה לגרום לאנשים. ומה בנוגע למעיל הדובון האידיאולגי שלך? נכון שאתה מסתובב איתו גם בקיץ לא בגלל החום או הקור אלא בגלל האמירה? ואין שום חתול שחור או ברבורה לבנה. אני פשוט מאוהבת בך בסתר ליבי (מאוד בסתר..) אתה לא יודע שצביקי היה מושך לרבקה'לה בצמות כי הוא אהב אותה..

אבזץ

New member
עזבי, אנחנו עסוקים בלבנות חלליות.

חצאית, שמלה, נו שויין. רגע, חצי או שלמה - בלבלת אותי. נחום, אפשר כבר להמריא?! 0, 1, 2, נחומק'ה, תחזיק אותי. נ.ב. צ'טערת, לא מתחתן בחורף. קריר מדי.

uri80

New member
זה פשוט. לכן יש אלף וריאציות

של ירוק, מ"ירוק בקבוק" ועד לא יודע איזו שטות אחרת. אנחנו לעומת זאת מבינים שירוק זה רק ירוק, ובקבוק זה משהו שיכול להכיל בירה (עדיף חבית כמובן). כנ"ל לגבי בגדים. בגלל זה החיים שלנו פשוטים הרבה יותר.

למעלה