שבת שלום!!!

yossi018

New member
מוזר...

לגולנצ'יקים נותנים ליצרים לעבוד... לא מבשלים כלום עם סודה ולצערי הם שוכחים שיש דבר כזה שנקרא "מלח" באסה... אז אצלנו האוכל בלי סודה ובלי מלח... נתראה עוד 21 יום

MS6

New member
אולי בגלל זה כולם עליזים כ"כ בגולני

?? בעצם על מי אני עובד.. זה גולני איזה עליזים. אם כבר עליזים אז הנח"ל.

נח"ל שולטים ../images/Emo47.gif איפה אתה חי ?!

נ"חל זה הכי אחי ! רוב גדול מהקומונרים של הנוע"ל מתגייסים לנח"ל, אבל מרוב שצה"ל מעריך את הקומונרים של הנוע"ל הוא רוצה לפרק את הנח"ל, ולהעביר את הקומונרים להיות מפקדים ! ! ! נמנמ צה"ל אל תעריכו אותנו ! בלע !

MS6

New member
לא כ"כ קשור מה שאמרת..

מצדי שכל הנוע"ל יתגייס לנח"ל.. מה הקשר בין לזה לבין השם שיצא לנח"ל?? קבל משהו ששמעתי מהרבה מאוד חיילים... משהו שנכנס חזק לצה"ל: צנחנים חושבים ואח"כ תוקפים גולני תוקפים ואח"כ חושבים גבעתי חושבים שהם תוקפים ולנח"ל יש אחלה להקה

שטויות של צה"ל ../images/Emo70.gif

כמו הרבה שטויות של צה"ל עוד שטות ! ! ! לפי דעתי מה שמשותף לגולני, גבעתי, וצנחנים, זה שכולם קודם כל תוקפים ואח"כ חושבים ! ! ! ונח"ל באמת יש להקה שהיא קנאת כל החילות היום ! אבל יש גם אנשים מעולים, אנשים חשובים ! אלא אותם אנשים שבשנות ה-50 60, בנו את הארץ ! בנו קיבוצים ! ! !

MS6

New member
חח שמע משהו..

בגדול גם בית"ר בקטע של הנח"ל (גרעינים וזה) אז אני לא באמת שונא את הנח"ל... כי זה יותר השם שיצא ולא באמת מה שקורה. אגב באמת יצאו מהנח"ל אנשים מוצלחים והכל... אבל למה להזכיר את הקיבוצים? הרגע סיפרת כמה הנח"ל מוצלח אז איך אתה מזכיר יחד עם הנח"ל את המפעל הגרוע ביותר בתולדות ישראל?? הקיבוצים, יחד עם האידיאולוגיה של השמאל, נזרקו לפח ע"י ה'סוציאליסטים'. למה? כי הקיבוצים עשו בדיוק מה שכל שאר תנועות השמאל עשו: התאימו עצמם ל'מציאות'. אז אצל השמאל זה היה יריקה על כל אנשי השמאל בעבר וזריקת האידיאולוגיה שלהם לעזאזל (כמו למשל ברל כצנלסון שלך... שאני מסופק אם ידעת ש.. הוא תמך ברעיון הטרנספר? אגב אל תמהר לשאול את החברים שלך מהנוע"ל כי הם ימהרו להכחיש) אצל הקיבוצים זה היה יותר גרוע! מי שנשאר סוציאליסט- נסגר והפך ל'ישוב קהילתי' או שסתם הפך עני ונכשל.. ומי שרצה להצליח?? מי שרצה להצליח הפך קפיטליסט (כמו השכנים שלנו מצרעה)... הקיבוצים שאכלו את הכסף של המדינה שנים רבות על חשבון עיירות הפיתוח והראו כ"כ בבירור כמה השמאל הישראלי לא שם על סוציאליזם ושוויון חברתי.. הם ההוכחה שאידיאולוגיה של השמאל מתה. מזל שהיה בית"רי אחד (בגין ז"ל) שהשכיל להרים את הראש לעיירות הפיתוח... אגב אני כבר מצטער מראש שמה שכתבתי יצא ארוך.. נסיתי לקצר כמה שיותר.

אל תשכח שגם בית"ר בעברה ...

בנתה קיבוצים ... אבא של אחד מחברי היה חבר בגרעין "נחושתן" בבית"ר. והוא סיפר שהם הקימו קיבוצים ! ! ! האם זאת לא בריחה מהאידיאולגיה, וכל שאר השטוית ?! לגבי ברל, זה לא סוד שהוא רצה לגרש את הערבים, ובצדק. אני בטוח שרוב הגדול מישראל, ישמח אם כל הערבים בשטחים ובעזה, יעברו לירדן, או לעירק, או לאירן או לכל מדינה ערבית אחרת. אבל זה היה אז. והיום זה היום. וצריכים לבחון את המציאות מחדש !

MS6

New member
בית"ר? קיבוצים?

נראה לך היו מקבלים בית"רים לקיבוצים?? אתה יודע איזה שנאה הולכת בקיבוצים לבית"רים?? וחוץ מזה בית"רים לא קשורים לקיבוצים.. קיבוצים שייכים לשמאל. אין דבר כזה... אולי למשקי-חירות זה כן.. מושבים של משקי חירות ויש כמה כאלה בארץ.. אבל קיבוצים לא. החבר שלך טועה, אולי אבא שלו הלך מרצונו אבל במסגרת התנועה? זה בחיים לא. המציאות זה לא דבר נתון, מציאות ניתן וצריך לשנות כשהיא לא רצויה, כמו שהחלוצים הראשונים עלו ארצה למרות שאף אחד לא האמין באמת שיצא משהו מההתיישבות בישראל (מה שהוכח כלא נכון..). אבל אני דיברתי על ההגשמה האידיאולוגית שלכם. התנועות השמאליות בישראל, שהיו בשלטון זמן רב לא הצליחו להגשים את הסוציאליזם שהם כ"כ מטיפים לו.. ובכלל הם יצרו מעמדות! הקיבוצים אימצו אידיאולוגיה קפיטליסטית.. ובעשרים שנים האחרונות התנועות השמאליות גם בעטו בציונות והחלו לתת לה הגדרות חדשות, נראה לך שאם ברל כצנלסון היה חי היום הוא היה מבסוט מהנוע"ל?? הוא הקים תנועה שתעזור לנוער העובד שתהיה לו מסגרת ושלא ינצלו אותו הוא לא רצה גם תנועה פוליטית שמטיפה ליציאה משטחים של ארץ ישראל, הדעות המדיניות שלו הם כמו הדעות המדיניות של אנשי חירות או האיחוד הלאומי של היום, אז אין סוציאליזם, איו ציונות, אין הגשמה.

אבא של חבר שלי סיפר לי את זה.

ותתווכח איתו ?! לך תבדוק בהיסטוריה של גרעיני בית"ר מה עשו חברי גרעין "נחושתן". אם תצליח לגרד לנו תמונה, זאת תהיה מצווה גדולה ! בכל מקרה, אני לא יודע מה ברל היקר היה אומר אם הוא היה חי היום איתנו. ואני לא רוצה להגיד דברים בשמו. ורק דבר אחרון תפסיק לעשות קישור בין תנועות שמאליות לנוע"ל. כי אין ממש קשר, אנחנו מאמינים באותם דברים, אבל זה שהמפלגות השמלאניות לא הצליחו להגשים את רעיונתהם לא אומר שאנחנו לא נצליח !

MS6

New member
בית"ר לא מקימה קיבוצים..

לבית"ר יש יישובים משלה והם נקראים משקי-חירות.. קשה לי להאמין שהוא עשה את זה במסגרת התנועה ואם עשה את זה במסגרת התנועה אז זה דבר מאוד מאוד מוזר כי הקיבוץ מסמל הרבה דברים שבית"ר לא. ברור שיש קשר בין תנועות השמאל לנוער העובד. הנוער העובד הוא חלק מהשמאל.. חניכי הנוער העובד, תרצה או לא, הופכים למצביעי מפלגת העבודה ומנהיגים את מפלגת העבודה כמו שחניכי השמו"צ הופכים מנהיגים במרצ וחניכי בני עקיבא למנהיגים במפד"ל. ח"כים רבים ממפלגת העבודה של היום היו חניכי הנוער העובד, מפלגת העבודה תמיד מנסה לעזור לתנועה שלה... אולי רשמית זה לא ככה.. אבל מעשית זה כן.

טוב משקי חירות וקיבוץ נשמע לי דומה!

ולגבי תנועות השמאל והנוע"ל. אם אני לא טועה בעבר, היו יחסים חמים בין הנוע"ל למפלגת העבודה, אך עם השנים היחסים התקררו, והנוע"ל החל לעבוד עם ההסתדרות החדשה. ואתה עושה פה הכללה חמורה. רוב הקומונרים שאני הכרתי בנוע"ל הצביעו מר"צ. אני אישית חושב שזה טעות ! אבל זה זכותם. אני אישית חשבתי בבחירות הבאות להצביע למפלגת עם אחד. הבעיה שמפלגת עם אחד התאחדה עם מפלגת העבודה. ולכן נראה לי שהבחירות האלה, אני אתן קולי, או לירוקים, או למפלגת רע"ש !

yossi018

New member
אם כבר נח"ל...

גרעין "שועלי שמשון" אי שם בשנות ה-60 הוא, כן כן... גרעין של מעו"ז בית שמש... יש עשרות גרעינים של בית"ר שהיו בנח"ל, יעל שהיתה המפקדת מעו"ז השניה של המעו"ז מאז חידוש הפעילות היתה בגרעין נח"ל... בכל מקרה אם תרצו תלכו לאתר של בית"ר ותראו כמה גרעיני נח"ל יצאו מבית"ר... אה - וכן כל הנחלווים צהובים

shiroosh999

New member
איזה כיף לראות אתכם פה!

שיהיה שבוע טוב, נתגעגע אליכם עד לחופשה הבאה...

למעלה