שבת שלום!

מזגזגת2

New member
שבת שלום!

אני הראשונה?
מקווה שאינני נחשבת כקוף קופץ בראש...
שבת שלום לכולם!

שבת שלום

והשכר הוא לכל העשרה ראשונים

יינה של תורה

נשאלתי:

יש לי שאלה קטנה לאלוהים

המראות הצובאות
כל כך משבחים את הנשים שהתקשטו לבעליהן.
כל כך החמיאו על היוזמה וההשקעה ביופי.

למה לקחת את זה?
את כל התכשיטים לקחת למשכן
את המראות לכיור

למה הסכמת שארבעים שנה נשים תלכנה מוזנחות ולא מקושטות??

תשובתי

אני חושב שעליתי כאן על הרעיון.הכללי של התייחסות התורה לנשים מסתבר שכותב הטקסט לא היה בקטע של נשים ולכן הוא סבר שכל ההתיפפות הנשית היא משאב מיותר ומבוזבז ועדיף להשקיע בגבר החתיך של העדה שילבש שמלות וכל מיני טוניקות לתפארת ...

ירא אדם

New member
לא ברור כלל למה התכוון "כותב הטקסט"

בטקסט המקראי אין שום איזכור שמדובר במראות שהיו בשימושן האישי של נשות ישראל. זאת פרשנות של חז"ל.

אגב, אולי למישהו יש פירוש אחר לטקסט הזה "ויעש את הכיור נחושת ואת כנו נחושת במראות הצובאות אשר צבאו פתח אהל מועד"? זהו טקסט עמום במבט ראשון

זוגי2

New member
חז"ל במקרה הזה כנראה צודקים

"מראות הצובאות אשר צבאו פתח אהל מועד", מדבר כנראה כן על הנשים שצבאו על פתח אהל מועד.
אסמכתא לכך מהפסוק הבא: "וְעֵלִי זָקֵן מְאֹד וְשָׁמַע אֵת כָּל אֲשֶׁר יַעֲשׂוּן בָּנָיו לְכָל יִשְׂרָאֵל וְאֵת אֲשֶׁר יִשְׁכְּבוּן אֶת הַנָּשִׁים הַצֹּבְאוֹת פֶּתַח אֹהֶל מוֹעֵד" (שמואל א' ב, כב).
שבת שלום!

ירא אדם

New member
לא כל כך ברורה לי האסמכתה

וכי מכיוון שצירוף המילים מוזכר בשני מקומות, הכוונה בשניהם שווה?

לעצם העניין, נכון שכנראה הכוונה לנשים כלשהן שצבאו על פתח אהל מועד, פשוט בגלל שזה מה שנאמר במקרא, אבל הפיסקה "במראות הצובאות אשר צבאו" רומזת שהיו צובאות מסויימות שאליהן התכוון הכותב, ועל זה שאלתי למה הכוונה. במילים אחרות, בצורה הרגילה היה מתבקש שיכתוב "במראות הנשים אשר צבאו", והשינוי הזה מעניין.

ירא אדם

New member
שבת שלום ומבורכת

במקור זה "הדיוט קופץ בראש", וזה אמור בסיטואציות שבהם יש אנשים חשובים ואנשים פחותים, לכל הפחות לפי פירוש רש"י (ראה מגילה יב ב) אז לא נראה לי שזה יכול להיות תקף בפורום דנן..

שבת שלום ומשימה

כולי תקווה לסופשבוע שקט ורגוע.

לינקים לסרטים/סרטונים בתחומי המדע לילדים יתקבלו בברכה...

חלושעס

New member
שבת שלום

אגב, אמר לי חבר שאין בעיה לתכנת איזה agent שיכול לשלוח הודעה בשבת עם היוזר שלו - כך שאם אתם משתמשים במבחן הזה על מנת לוודא זהות של משתמש - עשו זאת עם קצת תיחכום.

דיברנו על זה בעבר

לא חסרים דרכים לעבוד על אנשים, ידוע הסיפור על ההוא שרימה את כל בני ברק כי הוא לקח חומש בשקית אטומה וסיפר לכולם שזה סידור...
אזאם מישהו רוצה לעבוד עלינו לפחות שיתאמץ, סה"כ מדובר באמון וירטואלי.

אפשר להתכתב

למשל הודעתי הנוכחית לא יכולה להיות מתוכנתת מראש כי היא מתייחסת לתכנים שאתה כתבת היום
ולא יכולתי לצפותם מראש.
ועדין שערי ערמה לא ננעלו, יש גוים בעולם וישת גם מקומות שבהם שבת נכנסת ויוצאת בשעות אחרות
בקיצור, שום דבר לא יכול לספק בטחון של מאה אחוז וכל אחד צריך לבחור את רמת ההסתכנות שלו

קוף קופץ בראש

סתם
הזכרת לי משחק ילדות. כך קראנו למשחק הכדור מחניים, כשאחד באמצע בין שניים שמוסרים זה לזה, ועליו לתפוס את הכדור.....היו ימים.

שבת שלום

בציפיה לשבתות אחרות שיבואו
ושיקוים בי (במלואו) מאמר חז"ל:
" עשה שבתך חול ואל תצטרך לבריות"

למעלה