שבת שלום

שבת שלום

קצת ערבית... כולנו היינו עדים לארועי השבוע האחרון בארץ - עסקת השבויים. אני מצרף לכם לכאן קישור לחלק מנאומו של' חסן נצראללה (קטע וידאו) ואף קובץ המכיל את הנאום הכתוב (את החלק הכתוב בהתאם לנאום שבקטע הוידאו). אני ממליץ לכם לשבת ולצפות בקטע. בעת צפייתכם עקבו אחר הנאום במסמך המצורף - זה אמור לעזור. בסוף השמיעה רצוי לתרגם כמה שיותר מתוך הנאום - זהו תרגול מעולה לאלה שרוצים להרחיב את אוצר המילים לקראת שנת הלימודים החדשה או לפני הצבא. אשמח לשמוע תגובותיכם... שיהיה בהצלחה. קישור לקטע הוידאו: http://www.youtube.com/watch?v=J1VjyMnkjGs (זה מתחיל אחרי כמה שניות... קישור לנאום הכתוב: http://www.upfree.net/6614754

נומיש

New member
תודה רבה!

הבעיה שלי בדר"כ עם קטעים משמיעה היא שהם נורא מהירים, וכאן הבעיה נפתרת! יש גם את קטע השמיעה וגם את הקטע הכתוב, ואפשר לעצור מתי שרוצים
ולמה להרחיב את אוצר המילים לקראת שנת הלימודים או הצבא, אי אפשר סתם?:p (למרות שהייתי שמחה לתרגל למען שניהם
)

בשמחה ../images/Emo13.gif

כל הכבוד על הרצון הטוב ללמוד. עלה והצלח ! קטע באמת מעניין... מדוע אינך יכולה לתרגל לצבא או לבית הספר?

נומיש

New member
עלי והצליחי../images/Emo3.gif

סיימתי י"ב ובגלל זה אני לא יכולה לתרגל לבי"ס, למרות שלא הייתי מתנגדת בכלל לחזור לשיעורי ערבית
. והצבא, לפני כמה שבועות נפלתי מאולפן תרגום (אחרי שנה של מיונים...), וממסלולי הערבית ומודיעין בכלל.

אווייי באמת בעיה...

אני מבין את תחושת האכזבה מזה שלא התקבלת למודיעין... אבל לא נורא אולי תמצאי מקום טוב יותר בצבא...

שלום לך, בקשר למודיעין..

מה הכוונה שנפלת מאולפן תרגום? שלא הצלחת להתקבל ליחידת התרגום במודיעין.? ואם כן, למה את לא יכולה להתמיין ליחידה אחרת במודיעין, ורק למקום אחר בצבא? ומצטערת שלא הלך לך, מקווה באמת שתמצאי תפקיד אחר שתאהבי

נומיש

New member
../images/Emo26.gif

אמרו לי שלא עברתי את הראיון הסופי (וכמו שאמרתי, היה עוד ראיון אח"כ, אפילו שניים...). נפלתי ממסלול אולפן תרגום ממסלולי הערבית. שלחתי עירור על ההחלטה וביקשתי גם להתמיין למסלולים אחרים. שלחו שלי "תשובה" שלא התיחסו בה בכלל למה שכתבתי... אני גם לא יכולה להתמיין במסגרת הצבאית הרגילה - אין לי מנילה. ולדוגמה, ביקשתי לפני כמה ימים מיונים למקצועות המחשב בצהל, וסרבו לתת לי (סרבו גם לאפשר לי לשלוח בקשה מנומקת..), והאבסורד הוא שיש לי בגרות במחשבים 5 יחידות והצטינות יתרה במחשבים ובמתמטיקה (והקורסים בכלל לא דורשים ידע מוקדם...). הם חסרי הגיון לחלוטין... נראה לי שאם אני אשלח עוד ערעור זה לא יעזור, חבל על העצבים שלי... עכשיו אני הולכת לכלל צהלי...

מוזר מאוד

איך זה שאין לך מנילה? אם את לא מתמיינת למודיעין בסופו של דבר היא צריכה לצאת מ"ההקפאה" לא? אני לא כל כך מבינה בדברים שקשורים לצבא אבל לפי אנשים אחרים, הבגרויות שלך משפיעות מאוד על התפקיד שלך בצבא, וחוץ מזה את הולכת לשרת שנתיים, כדאי שתעשי משהו שאת תבחרי ותהיי מרוצה.. תלחמי עוד אל תוותרי להם

נומיש

New member
גם לי זה מוזר../images/Emo4.gif

בדר"כ למתמינים למודיעין שולחים מנילה, והם צריכים למלא אותה, אבל הם לא מקבלים זימונים למיונים כל עוד הם מועמדים למודיעין. אני לא קיבלתי מלכתחילה מנילה, ומסרבים לשלוח לי זימונים... הבגרויות שלי דווקא לא רעות בכלל... כנראה שזה לא אומר הרבה
הבעיה היא שאין פשוט עם מי לדבר, כשהתקשרתי לבקש מיונים למקצועות המחשב סירבו לתת לי לדבר עם מישהו בכיר יותר (הם סרבנים גדולים, אה?
). אולי אני אנסה שוב עם המודיעין, למרות שזה כל כך מתיש...

אולי יש מישהו שאת מכירה בצבא שיכול לעזור

או לייעץ מה לעשות? וכן הם סרבנים גדולים, סתם לדוגמא הם סרבו לדחות לי את הזימון למודיעין בטענה שלא יהיה עוד אחד עוד הרבה זמן , בסוף דחו לי ל-30/7 אבל רק אחרי שבאתי לשם, והתברר לי שיש עוד מיונים ב-24/7 , ולא ברור לי למה הם לא אמרו מראש כן.. אבל זה לא אותו הדבר, סתם רציתי לקטר גם
בכל מקרה בהצלחה, אני לא רואה סיבה כלשהי ללמה את לא יכולה להתמיין למסלולים אחרים שם, הרי הם אומרים שחסרים אנשים שלומדים ערבית ויש מספר מסלולים לא רק תרגום

נומיש

New member
לצערי אני לא מכירה../images/Emo4.gif

הם תמיד אומרים את זה
עודדת אותי לנסות לנדנד להם שוב, תודה
איזו השתלטות עשיתי על השרשור

נומיש

New member
ועכשיו שאני חושבת על זה...

חבל שזה קטע שאני שמחה לקבל, שעוסק בעסקת השבויים וברכות לרוצחים... שנזכה להאזין לקטעים של הצעות שלום.
יה זכר החילים החחטופים ברוך

אני מרגיש קצת לא נעים עכשיו בגלל שהבאתי קטע

כזה... נקווה לשמוע ולראות קטעים טובים יותר... יהי זכרם ברוך.

pilpelmemule

New member
וואי תודה..../images/Emo140.gif

קראתי ושמעתי
.. מה הקטע עם הפיצוצים ברקע? חחחחח זה מפחיד \: ועם השירים.. חח בכל מקרה היו די הרבה מילים שלא הבנתי אבל גם כמה וכמה מילים שכן..

../images/Emo5.gifאיזה נאום זוועתי....../images/Emo186.gif

כל פעם שאני רואה דבר כזה זה מעלה לי את המוטיבציה להיות איפה שאני היום למרות שאני חייבת לציין שלא ציפיתי שזה יהיה כזה קשה...

למעלה