שבת שלום

שבת שלום

שבת המלכה כבר כאן , הבית מבריק לכבודה היום בישלתי והכנתי דברים לשבת דגים בתנור סלט חסה ולמחר בבוקר דייסה של שבולת שועל עם מיץ חמוציות תמיד מחכה לערב השבת שעבורי הוא היום המועדף תחושה מיודת שמתחזקת עם הדלקת נרות השבת איך נראת השבת אצלכם השבוע

ben 911

New member
שבת שלום. ../images/Emo140.gif

שניצל בפיתה נחשב? כי זה מה שבא לי עכשיו.

ויש לך שניצל?

תמיד שומרת שניצל מחממת על הפלטה ואוכלת עם סלט חסה בצהריים אבל היום יש קציצות בשר ברוטב לימון , ופיתות נגמרו יש לחמניה חומה

ובתנורי מתחמם לו אט "מאלובה" סורית,

עוד מעט החבר'ה שלי באים ונהפוכותותה, הולך עם כרוב קצוץ עם שום, שמן,ולימון טרי,

מה זה האוכל הזה?

יודעת על קובה וחמוד ועוד כל מיני מאכלים סורים ,דרך אגב אמי היתה ילידת דמשק למעשה סוריה ולבנון זה אותו מטבח ,מה התבשיל הזה, מה הוא מכיל ? אני מכורה למעודה בטטה שכל פעם שחושבת על בית סבתא בשבת הריח עולה באפי זה המאכל המסורתי שתמיד היה מוגש בערב שבת וחג

מאלובה זה אוכל מסורתי של סוריה ולבנון,

של יום שבת בצהריים, הוא המקבילה של החמין/סחינה ,הקוגל, הטביט של העירקים ועוד, לפני כמה זמן ראיתי בתוכנית האוכל של גידי גוב שמישהי הכינה אוכל וקראה לזה מאלובה גיסתי הסורית תרגמה לי ואמרה שמאלובה זה להפוך,אני לא מבינה ערבית גם לא תימנית (הוריי עלו לארץ מתימן בתחילת המאה הקודמת) המאלובה זה שילוב מקרונים +בשר או עוף, חמותי הלבנונית היתה קוראת לזה "מעקרונה מעה לחמא" מבשלים קודם בנפרד מקרון ועוף ואחר כך שמים ביחד בסיר מתבלנים עם בהרט וכל תבלין חשוק מכניסים לתנור כמו חמין, כשמגישים לשולחן אזזזזזז שופכים הכל לתוך מגש ענק,ומפה בא השם מאלובה= בהפוכה, זה הבן הנוסטלגי שלי שדורש אוכל מבית אבא, אני אישית בררנית להחריד בכל מה שקשור למזון,כשאני הרבה ימים מחוץ לבית כמו בחו"ל למשל, אני חוזרת עם כמה קילוגרמים פחות,

אני אכן מכירה את זה

דודתי מכינה את זה וזה מעדן אמיתי אני מכירה את זה בשם מקרונה מעאה לחמא דדתי אכן מכינה את זה בארוחות גדולות וחגיגיות מכינה במקביל קובה בסנייה זה כמו להכין קובה אבל בתבנית ומגישים ליד זה סלט חסה סלט ירקות וסלט חצילים עם טחינה

אתמול בדקתי כמה זמן לוקח לי "לגמור"...שעה ו27

דקות. שבוע שעבר לקחתי אותם למסעדה, שמתי 300 ש"ח היה אחלה אוכל והם כל הזמן קיטרו שהם רוצים אוכל של אמא בבית ..אז איזה ברירה יש לי ? החלטתי לבדוק כמה זמן לוקח לי . מנה ראשונה - בוקרס תפוחי אדמה עם רוטב פטריות מנה עיקרית- עוף ברוטב אדום בטעם שום אפונה אורז צבעוני כזה עם תוספות קישואים בתנור כזה אנטי פסטי וסלט ירקות כמובן שאין ארוחה בלעדיו מנה אחרונה - פירות מעורבים מקופסא - אל תגזימו אני לא עד כדי כך בשלנית ..שיאכלו מקופסא מוזמנים כולם - אם אתם יכולים להגיע תוך כמה דקות כי אחר כך אני כבר לא יודעת אם ישאר . איזה כייף האושר של החיים שלי השולחן הזה בערב שישי זזזתי ...עוד מעט הם יחסלו בלעדיי . שבת נהדדדדדדדדדרת לכולנו אורלי

את זה כתבתי אתמול..

היום אני יודעת שבפעם הבאה אכין גם מנה אחרונה יען כי הלכו לי עוד 100 ש"ח על הגלידה שהבנות הלכו לקנות אחרי האוכל
סתתתאם שיהיו בריאים . כל שקל שאני מוציאה עליהם שווה את הנוכחות שלהם בחיים שלי. היום אוכלים את השאריות מאתמול .

נשמע טעיםםםםםםםםםםם

העיקר לאכול כולם יחד סביב השולחן מפגש משפחתי חד שבועי אבי הקפיד לאסוף אותנו לקידוש וארוחת ערב בליל שבת זה יצר איחוד משפחתי , לא האוכל כי עברנו לאוכל חלבי קל מאד אבל היחד הזה נתן איחודחזק מאד של כל חלקי המשפחה , אנשים שונים מאד שהיו למשפחה חמה מאד

למעלה