תפילה מהלב
אומרים שבעת הדלקת הנרות זו הזמן לתפילה מהלב ואני שתי מלחמות מולי , ושניהם יקרים לי אמי הפרטית וגם עמי וארצי כתבתי תפילה פרטית ממשלי לומר אותה מול הנרות שאולי אצליח להדליק היום אבקש את השבת המבורכ שתביא עמה שקט ושלווה לכולנו שהמלאכים ישמרו על כל החיילים בדרכם באשר הם נמצאים כי קשים לי המראות בתקשורת , קשה לי הכאב ,האנשים שבמקלטים בצפון ויש לי הרבה חברים בצפון הרחוק והקרוב ואילו הנפגעים מהשחר האדום שבדרום קשה לי לראות את חיפה , העיר האהובה עלי , במצוקה קשה העיר שידעה על הדו קיוום שנים רבות ,והיתה לסמל של דו קיום בשלום לראות ולשמוע על החיים שנגדעו בשל הלחימה בצפון ובדרום לשמוע על סיפורי הגבורה שמזכירים לי את סיפורי אבי ממלחמת העצמאות על האנשים שהקריבו עצמם למען חבריהם שנפלו על הרימון על הנשיאה של החברים הלוחמים תחת אש למקום מסתור אולי הלחימה היום על קיומנו כעם בארצו חופשי ושאנן , ותפילה אחת אקרא בשפתיי שזה שברא את עולמו, ובחר בנו כעמו , יביא עלינו את השלום שלו והארץ תשקוט והילדים יגדלו בשקט ובשלווה לעולם אחר מלא באהבה "עושה שלום בעולמו, הוא יעשה שלום עלינו , ועל כל ישראל" "ואמרו אמן" , כך נאמר בתפילה של ברכת המזון וזו התפילה שלי להיום הזה הארוך והמורכב כל כך . ושתהיה לנו שבת שקטה ומבורכת יפה ונעימה .