שבת שלום

שבת שלום../images/Emo24.gif

"ויכֻלוּ השמים והארץ, וכל צבאם. ויכל אלוהים ביום השביעי מלאכתו אשר עשה, וישבות ביום השביעי מכל מלאכתו אשר עשה. ויברך אלוהים את יום השביעי ויקדש אותו, כי בו שבת מכל מלאכתו, אשר ברא אלוהים לעשות "
(בראשית, פרק ב' פסוקים א'-ג')
 
שבת שלום.../images/Emo189.gif אחרת

שבת שלום לכל הפורום אעפ"י שחסרים לי כאן כמה את הברגה גבר עשעת יפה לך
 
בואכם לשלום מלאכי השלום

זה הפיוט ששרה לפני הקידוש ומקדמת בברכה את מלאכי השרת שבאים עם שבת המלכה לארח לי חברה להגיד אמן לקידוש שלי ויש לי סיפור יפה על השירה למלאכים אבל זה לא בשביל היום
 

ben 911

New member
שבת שלום אותה אחרת. ../images/Emo140.gif

איזה יופי של ברכה, אחרת.
כשהייתי נשוי הייתי "עושה" קידוש מדי ערב שישי.
דהיינו מפה לבנה, גביע יין, כיפות צחורות, אור נרות קודש נוגהות על פנים מחייכות. אומרים אישה בונה אישה הורסת... אז בעוונותיי מאז שהתגרשתי...וואלה קידוש, וואלה בטיח.
 
שבת שלום ובוקר טוב

בשבילי שבת זה קידוש ונירות דולקים ברקע לא משנה מי עמי , בשנים האחרונות ערכתי שולחן לי ולמלאכי השרת שאמרו אמן אחרי גם שהייתי באשפוז דאגתי שיספקו לי את היין והלחם לקידוש רק שהייתי אצל אחי זה לא התקיים , לכן בערבי השבת מעדיחפה להיות בבית , אפילו שאני לבד
 
תמיד אפשר..../images/Emo13.gif

לחדש משהו, גם בנושא של ארוחה משותפת, או נרות שבת וקדוש שיוצר אוירה שונה לחלוטין. אתה יודע ישנם תקופות גם בחיי נישואים שקיימות מחלוקות, ישנם כל מיני קונפליקטים שלא נותנים מנוח, אבל הנרות הדולקים בערב שבת, יוצרים הילה אחרת, תוסיף את ריחות הבישול, את השולחן הערוך, את החלות העטופות במפה צחורה, את היין וגביע הקידוש, לאחר הברכה מעבירים את הגביע מיד ליד, מברכים בברכת שבת שלום, נושקים אחד לשני, שום דבר מאותם קונפליקטים שהיו קודם לא נעלם, אבל למרות הכל יש משהו שמחבר, שיוצר הרמוניה גם אם לשעות ספורות בשל קדושת השבת והחיים.
 

ben 911

New member
את כל כך צודקת, אחרת.

ריחות התבשילים של שבת לא יסולאו בפז. זוכר עד היום את ריח תבשיליהן של השכנות, של אמי. ביום שישי בצהריים בזמנו כשגרתי בבנין ללא מעלית. הייתי מטפס במדרגות ומרחרח.
בכל קומה הניחוח משלו. זו (התימניה) בישלה מרק רגל תימני בגלל ריח החוואייג'. בקומה ב' אתיופיים ריח מאד מוזר. לא מכיר את התבלינים שלהם. בקומה ג' טריפוליטאים עם דג חריימה, רק מהאדים החריפים צריך להכנס אצלם עם מסכת אב"כ. אמי הייתה אופה חלה של שבת שבעזרתה הייתי מנגב את הרוטב האדום והחריף של הדג. לא בכדי אני נראה כמו דב גריזלי.
 
טוב...הבנו../images/Emo6.gif

הבחור רוצה מחמאות...קדימה חברה תתחילו לפרגן
בנצוק אתה אחלה, הלוואי על בית ישראל
 
בן זה עניין של מה שעושה לך טוב

אם הקידוש עושה לך טוב אז תאחד את האפרוחים שלך לידך בערב השבת לארוחת ערב משותפת ותראה טוב ונעים לך אז תמשיך הלאה , קצת מסורת יהודית של כינוס משפחתי
 
בנצוק..גבר גם יכול לשקם,,לבנות,,

לגבש, לאחד את המשפחה...אצלי העניין של קידוש לשבת החל דווקא בתקופה שהייתה לי זוגיות [לא עם ה
] הרבה ליפני..זה היה לו מאוד חשוב,,לי זה נראה נחמד...הוא כבר יצא מחיי אבל ההרגל הזה נשאר...אפילו כשאני בבית רק עם הקטן [הבן] יש קידוש..
 
למעלה