שבת שלום לכולם.

e-magine

New member
שבת שלום לכולם.

אם אתם תוהים מה קרה והאם נעלמתי, אני אספר לכם מה שקרא. ואני אגיד גם כמה דברים כלליים על הפורום ומה קורה איתי בזמן האחרון. אני חושב שמה שקורא איתי משפיע במידה לא מבוטלת גם על הפורום. אחרי ההודעה הזאת אני אשתדל להתייחס באופן אישי גם למי שכתב כאן בימים האחרונים כי אני יודע שחלק מכם מצפים לזה.
נתחיל במה קרא שילשום ואתמול. הסיפור מתחיל בצורה טכנית, אין מה לעשות, חלקנו או רובנו מאד מותרדים ממה קורה למחשבים שלנו ולקישור שלנו לאינטרנט, כי אנחנו זקוקים לזה כמו לאוויר לנשימה. חלקכם אולי זוכרים, סיפרתי לכם לפני זמן מה שהתקנתי windows xp גם בבית וגם במשרד שלי. מה שקורה הוא שבמשרד אני מחזיק שני מחשבים במיני - רשת, כלומר מחוברים ביניהם, עם כרטיסי רשת משתפים פעולה ונותנים גיבוי אחד לשני. מסתבר שבהתקנת xp יש אפשרות לשמר את מערכת ההפעלה הקודמת כאופציה. אני לא ידעתי את זה, אך כאשר התקנתי, באחד המחשבים שימרתי את ה win 98 ובשני לא. ואז אחרי שהפעלתי את שני המחשבים, הסתבר כל אחד מהם עובד בסדר כשלעצמו, כמעט אין בעיות, אך הרשת לא מתפקדת. לאחר סבב של שאלות והתיעצות עם טכנאים, מומחים, פורומים, הגעתי למסכנה שאם אני רוצה שהרשת תפעל בלי שיהיה עליי להחליף חצי מחשב וכל מיני דברים אחרים, אהיה חייב להחזיר את מערכת win 98 למחשב ממנו היא נמחקה. לשם כך ביצעתי איזו פעולת גיבוי הרכבתי דיסק קשיח נוסף במחשב והתחלתי להתקין בו. אני לא נכנס לכל הפרטים הטכניים המיגעים, בכל מקרה העסק נתקע. בסופו של דבר הייתי צריל להשאיר את המחשב באמצע כי אתמול גם הייתי ביום מילואים, ואחרי שחזרתי ניסיתי כל מיני דברים, כמה דברים נתקעו באמצע לפי חוקי מרפי, ובסוף לא היה מנוס מפירמוט שני הדיסקים, כלומר מחיקת המחשב וגם הגיבוי
וזה מה שהיה. חלק מהנתונים נאבדו כי לא היו מגובים גם על המחשב השני. עכשיו אתם יודעים למה לא הייתי בפורום כמעט ולמה אתמול לא היה לי עברית.
עכשיו אני רוצה לספר לכם שבימים האחרונים הופיעה לי איזושהי הזדמנות עיסוק מאד מעניינת, אפשרות לשלב את האהבה הגדולה שלי לאינטרנט, אהבה שתמיד תשאר, גם כשלא אהיה יותר מכור, עם העיסוק המקצועי המשפטי שלי. אני לא יודע אם אצליח להתברג בזה, כי זה כמובן לא תלוי רק בי, ואפשר להגיד שהסיכוי הוא בערך אחד למאה, אבל העניין באחלט יוצר אצלי תקוות והתרגשות.
הנושא השלישי קשור לפורום למה קורה בו ולמה אני מרגיש בעניין. מי שקרה את ההודעות הראשונות שלי או שנמצא בפורום הזה הרבה זמן, יודע כמה דברים שכנראה כמה חברים חדשים לא יודעים. הקמת הפורום הזה לא היתה דבר קל. בחו"ל ובעיקר בצפון אמריקה ישנם קבוצות תמיכה וירטואליות רבות מאד. בארצנו הקטנטונת דוברת העברית והאינטרנטית למדי, לא היה אפילו אחד. אני באתי עם הרעיון להקים דבר כזה עוד לפני שידעתי שדבר כזה קיים בחו"ל. הרעיון כרגע הוא לא להתנפח אלא להסביר לכם שהפורום הזה הוא לא דבר המובן מאליו. בתור אדם שחי את האינטרנט וגם מסתובב מאחורי הקלעים של הפורטלים בארץ, אני אומר לכם שיותר קל להקים פורום על גידול חסה בשטחים מאשר על הנושא הזה. אני לא אכנס לזה כרגע אבל אם מישהו רוצה לדעת למה, אני אהיה מוכן להסביר. בכל מקרה, עברתי את המסוכות, בהתחלה רציתי שהפורום יהיה בתפוז, אך דחו אותי, אחר כך פניתי ל iol הגוסס, שם אפילו לא ענו לי, הם היו בתהליך של חיסול הקהילות והעברה של השרידים לוואלה, פתחתי פורום פרטי על שרת דיבורים, ואחרי איזה חדשיים, פנו אלי מתפוז והודיעו לי שכן רוצים את הפורום הזה אצלהם. למי שעדין לא מבין: כל מה שעשיתי עשיתי ואני עושה בהתנדבות כשירות לקהילה, לקידום דברים שאני חושב שהם חשובים. אני לא עובד של תפוז ובטח לא של הגולשים. התחלתי את הפורום כאן עברו בו הרבה מאד גולשים, חלק רק הציצו, חלק גם "שמו אצבע" חלק רשמו קצת והלכו הלאה, חלק נעזרו בו, חלק התאכזבו, חלק עזרו לאחרים. נוצרה איזו קבוצה קטנה, איזשהו גרעין. היו כמה שעזבו כי הרגישו שהם לא מכורים, אחרים פשוט נאלמו בלי להגיד אפילו שלום. היו גם מקרים של גולשים שסיפרו לנו שבני המשפחה ניתקו אותם מהרשת, ואין לנו מושג היום איך הסתדרו ואיך עברו את זה. אחת הבעיות שראיתי בפורום, היתה שלא ראיתי בו מספיק עזרה ותמיכה הדדית. תמיד הרגשתי שיותר מידי מצפים לתגובה שלי, הדבר הזה הוא טבעי וכנראה שהוא נובע במידה רבה מסגנון הניהול שלי. היו מקרים שנאדרתי יום אחד מהפורום וכבר היתה דאגה ומחאה אפילו. מובן כי התופעה של אנשים שעוברים דרך הפורום נעזרים בו ונאלמים בלי להגיד שלום, פגעה בי ושחקה אותי, עד כדי כך שלעיטים חשתי שאינני רוצה שיבואו גולשים חדשים לפורום. מובן שאיש מכם אינו אשם בכך וכי כל אחד יכול להיכנס ולצאת מתי שהוא רוצה, ולכתוב איך וכמה שהוא חפץ, כל עוד אינו מפר את תקנון הפורום ואת כללי המנהל. בזמן האחרון, היתה פרישה די גדולה של כותבים בפורום. לא מדובר דווקא על גולשים שנעלמו, בעצם למה להגיד גולשים, בואו נעמיד את הדברים על דיוקם, גולשות, שפנו אלי בערוצים פרטיים וזנחו את הפורום. מצד שני באו כמה גולשים וגולשות חדשים, שאנחנו עדין לא כל כך "מכירים" חלק מהגולשים האלה רק באו וכתבו הודעה וההודעה לא היתה תואמת לכללי הפורום ונהליו, ואני הערתי להם על כך, ולחלק אפילו נאלצתי למחוק הודעות. על כך זכיתי לביקורת ולנזיפות. הביקורת כשלעצמה, היא לגיטימית, אני לא שולל אותה, אני רק רוצה שתבינו, אני הקמתי את הפורום הזה, אני מנהל אותו, אני מכבד את חופש הביטוי של כל אחד מכם, אבל כבוד זה דבר שחייב להיות הדדי. מי שרוצה שיכבו אותו, שידאג קודם לכבד את הכללים של המקום ושל האנשים שנמצאים בו. אז הוא יזכה לכבוד ואפילו להערכה. אם למישהו לא נראה הניהול שלי, הוא כמובן יכול להגיד לי את זה, והוא גם יכול ומוזמן לפנות להנהלת הפורומים של תפוז בתלונה נגדי, ומבחינתי אפילו להציע את עצמ או את עצמ לניהול במקומי. אין לי שום בעיה עם זה. מה שחשוב לי כרגע, הוא |דגש| שיהיה פורום תמיכה בעברית למכורי אינטרנט ולאו דווקא בניהולי. רובכם לא יודעים, אך תהיו בטוחים שלי יש מה לעשות בחיים גם במציאות וגם במרחב הקיברנטי, ואני עוסק בעוד דברים, לאו דווקא כe-magine. כל עוד שאני מנהל את הפורום, אני אדאג שהפורום הזה ישאר איכותי ומועיל. ותאמינו לי שהפורום הזה אכן נחשב לאיכותי בין אנשים שמתמחים בפורומים. אני מודה לכל מי שקרא את ההודעה הארוכה ומזמין אתכם גם להגיב. שבת שלום.

אי היקר ברוך שובך בשלב זה אני רק

רוצה להגיד לך תודה חמה על כל מה שכתבת ושיתפת אותנו יש לי מה להתיחס לגבי הפרטים אבל אעשה זאת יותר מאוחר כי גם אני לא רוצה להשתלט י פה יותר מדי על הפורום ,מוצפת-רגשית שכמותי על כל פנים הדברים שפגעו בך לגבי ההיעלמויות פגעו בי באותה מידה לפחות שאת זה תדע ממש כיף שאתה קיים ואני כל כך מקווה שתתמיד בעבודתך האנושית המבורכת. שבת שלום נשמה

liz_liz

New member
לאי .../images/Emo39.gif

שמחה שאתה כאן ...ושמחה שחזרת . עדיין מתבלבלת עם כל ההודעות ,ואיך והיכן לרשום אותם . אבל לאט לאט מסתדרת .מקווה שלא אעשה עוד בעיות " טכניות". שיהיה לך שבת שלום וסוף שבוע נעים .

lady_anne

New member
פורום מצויין בנית פה ../images/Emo45.gif

כמנהלת פורום מוכרת לי תחושת הבעסה שנובעת מירידה בכמות ההודעות, אבל אני מאמינה שלפורום איכותי תמיד יהיו "קונים" ומוֹתר האיכות על הכמות. מעבר לזה אל תשכח שבניגוד לפורום שלי כאן מדברים על דברים די קשים שפוגעים ישירות בבטן, ולא לכולם קל בנסיבות כאלו. לגבי אלה שבאים, שמים הודעה ובורחים יתכן שהסיבה היא פחד מחשיפה, כי כשנשארים פה מספיק זמן משתחרר מידָע אישי בכמויות, וזה דבר שלא כולם רוצים בו. בקיצור - תתעודד. We are here to stay (עד שיפול לנו הגג על הראש או משהו דומה). שב"ש וסופ"ש נעים.

שירז**

New member
לא כולם נעלמו ../images/Emo38.gifעדיין ../images/Emo26.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

ערב טוב ושב"ש לכל החדשים והותיקים , חלקם אולי לא מכירים אותי וחלקם הגדול מכיר, נכון שתקופה ארוכה לא כתבתי כאן , ולא לא נעלמתי בלי להגיד שלום . יש דברים אחרים בחיים המציאותיים שמעסיקים אותי ומונעים ממני להתיישב ולענות לכל שאלה שעולה כאן . אז הנה שוב כאן תמיד עוקבת ולא תמיד כותבת , לא ארחיב לגבי ניהול הפורום כרגע , אמרתי ואומרת שוב שהמקום מנוהל בצורה נבונה ומכובדת , לא מעט פעמים חשבתי על הפורום ומה זה נותן לאחרים , האם זה יכול לעזור באיזה שהוא מקום או לא, ידוע וזה הוכיח לא מעט פעמים שיש כמה גולשים שנעזרו בכמה המלצות של חברי הפורום חלקו ע"י מנהל המקום אי מאג´ין ,אחת השאלות שעולות שוב ושוב הוא עד כמה ניתן להתמך בפורום מעין זה, ואולי חלקם מרגישים שהמקום מיצא את עצמו ועוברים הלאה, חלקם עדיין ממשיכים לשתף ולעדכן , חלקם הלכו להם להמשיך את דרך חייהם כמו שהיו רגילים ללא כוחות נוספים של מלחמת התשה , להיות מחובר כמה ולמה?.. פשוט זורמים עם ההרגשה ללא כוח נוסף לעבור שינוי או הגבלה מסויימת של גלישה, לא נוכל לדעת בודאות את כל הבעיות והשערות שעולים לגולשים כאן ,אבל אי מאג´ין לא נוכל לחייב אנשים להיות צמודים לפורום חלקם עדיין גולשים ולא כותבים , כי לא תמיד יכולים לשתף או להגיד מילה, לפעמים יש כוחות ויש ימים שאין , וזה מתבטא לא מעט פעמים בפורום אצל חלק מהגולשים . אני אישית חושבת שהמקום עם קומץ אנשים , גרעין זוכה לאהדה לא מעטה מכמה אנשי מקצוע רק חבל שהם לא כאן על מנת לעודד אותך , אז הנה אני כאן בשמם מברכת את הצלחת המקום וכולי תקווה שאולי יום אחד איש מקצוע רציני יותר יכתוב כאן ואף יתן יעוץ לחברי הפורום , דינה ראלט כאן החלה מקווה שתמשיך ואף לכוון ,כל יעוץ או עזרה יתקבל בברכה,עברתי על השלאון קצת מורכב וארוך אולי יקשה על חלק מהגולשים להקדיש לזה זמן ,אני עברתי על זה עדיין לא סיימתי מקווה לענות בהמשך לשאלון הזה. לגבי החיים המציאותיים , צאו החוצה תפרחו תאהבו דברים שהזנחתם מזמן , נסו לשים את הגבול הדק בין הנט לחיים המציאותיים תהנו משני עולמות בצורה בריאה . אני חייבת להגיד לחברי הפורום שאהבתי את הדיונים שפיתחתם כאן בימים אחרונים , זה מראה רק שאין גבול לשאלות , ולתשובות, כל תשובה נכונה בצורה שונה , כל תשובה ניתנת לפי מיטב הניסיון ידע, מחשבה, ורגש של כל אחד מכם כאן , תמשיכו כך , בהערכה לכולם שירז

שבילים

New member
רק הערה קטנה - לגבי ההעלמות

יכול להיות שחלק מאלה ש"נעלמו" פשוט החליפו את הניק? אולי זה לא היה בסדר מצידי, אבל אני רוצה לציין כבר עכשיו שכתבתי כאן גם לפני שהייתי שבילים. ובגלל שפחדתי ונבהלתי מהחשיפה כאן החלטתי להחליף את הניק שלי. (לפני כן השתשמתי בשם האמיתי).

soulbird

New member
e -magine ברוך השב

כן גם אני כאן למרות שאני פסיבית. אני סטודנטית שאותותו יש לה מבחנים ויש לה פרויקטים (שאל אחד דיברתי איתך) שאני צריכה לסיים. וסתם עיסוקים בRL . כן גם אני די וותיקה בסייבר ואני חייבת לומר שפורום זה הוא בן המוצלחים בנושא תמיכה. אני חוקרתי את הנושא (בשביל אתה יודע מה) . ובקשר לXP אני החלפתי את מילניום לXP ואני מה זה מרוצה. מערכת הפעלה ממש מעולה (לא כמו המילניום).אני עדיין לומדת את המערכת. שבת שלום

אי רק תדע שאם לא היית קיים היה צריך

להמציא אותך ככה אני מרגישה ואגב זו מחמאה שקלואי ידידיתי באקטואליה נתנה לי לפני כמה זמן ומאד שמחתי על מה שהיא אמרה לי אני מאד מאד אתעצב אם תחליט להתייאש מהפורום הזה בשבילי הוא ממש סם חיים יומיומי

ולשירז רק תדעי שאת וסילקי שבכלל

כבר המון זמן במושגי רשת לא היתה פה וגם קצת מבעבעת ונוגעת לא נוגעת ארבעתן חסרות לי כמו אויר לנשימה ואני חושבת שאפילו כשאין חשק וזמן וכוח וסבלנות וסיבה זה כמו משפחה כזאת שלפעמים מתקשרים לשאול מה נשמע גם כשאין חשק כי תדעו שאוהבים אותכן ומתגעגעים אליכן מאד מאד פה וזקוקים לכמה חיבוקים ונשיקות מידי פעם

ואל תשאלו כמה אני מצוברחת בגלל המחש

המחשב שלי בבית החדש ישן שקניתי מחבר אך טרם שילמתי בשש מאות שקלים שאתמול הגיע אלי הביתה וכבר היום הודיע לי על וירוס מימדה דבליו שלושים ושתיים אני לא יודעת על מה ולמה החבר אמר שאצלו זה היה נקי מוירוס עד הרגע אחרון שעבד איתו ולמה אצלי על היום השני יש וירוס נראה לי שזאת קונספירציה של עולם המחשבים כולו נגדי כדי לגרום לי שאעזוב את הרשת הודעה מאלוהים של ביל גייטס כנראה עכשיו אני כותב מהמשרד שוב ואני ממש ממש מיואשת ואני גם לא יודעת אם יהיה מישהו שיתקן לי אותו וינקה מהוירוס

שבילים

New member
המחשב עצמו בכלל מדכא

ונראה לי שמצבי אפילו יותר חמור משלכם. כל השבת הפורום ריק ונראה לי שרק אני משוטטת כאן בלי מטרה וזה ממש... לפעמים גורם הרגשה ממש רעה. אבל כשמגיע המצב שהמחשב ו/או האינטרנט גורמים להרגשה רעה, בכל זאת יוצא מזה משהו טוב: זה גורם לי לכבות את המחשב סוף סוף ולעשות גם דברים אחרים... אבל העצלנות הזאת... וכשאני לא גולשת אני לא עושה כלום. יכול להיות שבסופו של דבר, אצלי לפחות הבעיה היא לא רק ההתמכרות.

שירז**

New member
מאדאם !

ועובדה שהנה אפילו הגבתי והראתי שכן איכפת לי מהמקום , אז הנה אני כאן עוקבת ושואלת מה שלומכם?..... אז אם את כל כך צריכה שולחת לך המון המון
אז כמו שאמרת כמו משפחה מדי פעם קופצת לביקור... אני לא יכולה לדבר בשמם אל אחרות מאדאם אבל אני בטוחה שגם הם כאן רואות ואינן ניראות ואולי זו הבחירה שלהן להיות כרגע במצב הזה, ואולי קצת ניגמלו או לא, אבל הרי לא נביא בכוח חברים לכתוב כאן נכון?... כל מי שמרגיש צורך בכך הנה כמו שאי אמר מוזמן לשתף ולהביע את דעותיו שלא נוגדות את כללי המקום הזה, כבדו ותכובדו , זה המוטו של המקום וזה למעשה סוד ההצלחה של פורום אכותי . ואני מאדאם אשתדל להיות נוכחת אםפ זה כך כך מפריע לחלק מחברי המקום . המשך ערב נעים וחמים

מבעבעת

New member
מאדאם, טרם נהניתי מדבריך

כמו אלה שכתבת מהלב כאן (עד שהגעת לענייני וירוסים: נו נו נו). במיוחד... שאם לא היה קיים, היינו צריכים להמציא אותו. זה נגע בי, בחיי. וזה לא מריחה, זה ממש כך.

תודה נשמה ואני גם אוהבת לקרוא כל

מה שאת כותבת ותעשי לי טובה תבואי לפה הרבה כי אני מאד זקוקה לקשר אתכם אני עוברת אורדיל שממש קשה לתאר וכל פעם צריכה לקום מהתהום כמו עוף החול

מבעבעת

New member
../images/Emo26.gif ../images/Emo5.gif ../images/Emo36.gif

e-magine היקר באדם (וירטואלי או RL), זקני צפת לא זוכרים מקרה בו השמעת דברים כ"כ אישיים וכואבים כאן בפנינו. דבריך הם רציניים וחריפים, ומטרידים. בוודאי שהם מטרידים. אותי כאדם ואותי כאדם שמבקר קבוע בפורום שלך. קודם כל - ברמה האנוכית. מי שבחר ובוחר להיות פה עושה זאת כי זה עושה לו טוב באיזשהוא מקום. זה לא בגלל הכותרת של הפורום, כי קביעת נושא כשלעצמו פשוט לא עושה את זה. המרקם האנושי פה הוא מגוון למדי, גם הדעות (כשמשמיעים) והסגנונות. ומה מאחד את כולם? והופך אנשים בודדים ונושא מוצהר ומקום המפגש הזה בעצם לפורום? והופך את הפורום לבמה ראויה לשמה? אתה. e-magine. בשורה התחתונה - זה אתה! ברמה האנוכית, אנחנו פה לעשות לעצמינו טוב, אמרתי? בעקיפין, אם עשינו לך טוב, e-magine, או לאחרים טוב, זה חלק מכלל העניין, אך לא יעד. טוב, אני יורדת כאן מעניין ההכללות. אני מדברת רק על עצמי, כמובן. נכון, אתה איש עם רגישויות. מזל שכך! אבל מי כמוך מודע לכך שאין אתיקה באינטרנט. נכון, אתה מצפה שמי שמתישב לך בסלון החמים הזה שלך יגיד שלום לפני שהוא זז. אבל זה לא תמיד עובד ככה. ואני בהחלט מסכימה עם הדעה שהשמיעו כן חברותי שיש משהו מבהיל בחשיפה האישית כאן. (לי זה קרה, ולקח לי זמן לאגור אומץ ולחזור). יש משהו מבהיל בהכרה הראשונית שמשהו לא כשורה אצלך למרות שאתה אדם בינ"ל, נורמלי לחלוטין, עם משפחה ומשכנתא. רב הנסתר על הגלוי כאן. יש קבועים שאתה לא מודע להם כי הם לא משתתפים בכתב אלא במחשבה ובלב בלבד. בוודאי חלק מה"נוטשים" בחוסר נימוס, לטעמך, נמנים על הרוב הדומם שאתה חש בקיומם. אני, למשל, לא מוכנה להשתתף בשום פורום אחר. רק פה. למה? כי אתה הוא זה שבראש וראשונה עושה את המקום למה שהוא. ואל תתחיל לנפנף לנו שמי שרוצה יכול לנהל במקומך. כי זה לא מדוייק. "הפורום הזה" בהנהלת אדם אחר הוא לא "הפורום הזה". פשוט לא. אני מרגישה קצת במבוכה, קצת כעוסה אפילו. פתאום אני מרגישה שהתפרצת אחרי תקופה ארוכה של מחשבות בינך לבינך. השמעת רמזים, אולי ידענו שזה בא בעצם. כמו כן, לא תפסתי אף פעם כמה אתה קשור לפורום במימד אישי. אתה רואה למה אני/אנחנו נהנית/נהנים? יש אבא. יש מישהו שאיכפת לו מאד מאד. זה כמו שבחרתי לגור בישוב עם ועדת קליטה. יש מי שעושה סדר ודואג שהמקום יהיה ראוי למשתתפיו. זה אתה, e-magine. אני מתענגת על הדברים של מאדאם בי. שאם לא היית קיים, היה צריך להמציא אותך. ותאמין לי שיש כאן עוד מקום להרחבות. המשך לנהל את הפורום ברגישות הגדולה שלך לרווחת כל משתתפיו הנראים ושאינם נראים. (ובהצלחה עם ההזדמנות העיסקית, רק תשאיר לנו מספיק זמן!) המבעבעת

e-magine

New member
../images/Emo51.gif על התגובות, ../images/Emo39.gif

כשאני אשתחרר קצת מהבלגן שיש לי כאן בעבודה, אני גם אגיב באופן פרטני.

למעלה