שבת שלום לכולם.
אם אתם תוהים מה קרה והאם נעלמתי, אני אספר לכם מה שקרא. ואני אגיד גם כמה דברים כלליים על הפורום ומה קורה איתי בזמן האחרון. אני חושב שמה שקורא איתי משפיע במידה לא מבוטלת גם על הפורום. אחרי ההודעה הזאת אני אשתדל להתייחס באופן אישי גם למי שכתב כאן בימים האחרונים כי אני יודע שחלק מכם מצפים לזה.
נתחיל במה קרא שילשום ואתמול. הסיפור מתחיל בצורה טכנית, אין מה לעשות, חלקנו או רובנו מאד מותרדים ממה קורה למחשבים שלנו ולקישור שלנו לאינטרנט, כי אנחנו זקוקים לזה כמו לאוויר לנשימה. חלקכם אולי זוכרים, סיפרתי לכם לפני זמן מה שהתקנתי windows xp גם בבית וגם במשרד שלי. מה שקורה הוא שבמשרד אני מחזיק שני מחשבים במיני - רשת, כלומר מחוברים ביניהם, עם כרטיסי רשת משתפים פעולה ונותנים גיבוי אחד לשני. מסתבר שבהתקנת xp יש אפשרות לשמר את מערכת ההפעלה הקודמת כאופציה. אני לא ידעתי את זה, אך כאשר התקנתי, באחד המחשבים שימרתי את ה win 98 ובשני לא. ואז אחרי שהפעלתי את שני המחשבים, הסתבר כל אחד מהם עובד בסדר כשלעצמו, כמעט אין בעיות, אך הרשת לא מתפקדת. לאחר סבב של שאלות והתיעצות עם טכנאים, מומחים, פורומים, הגעתי למסכנה שאם אני רוצה שהרשת תפעל בלי שיהיה עליי להחליף חצי מחשב וכל מיני דברים אחרים, אהיה חייב להחזיר את מערכת win 98 למחשב ממנו היא נמחקה. לשם כך ביצעתי איזו פעולת גיבוי הרכבתי דיסק קשיח נוסף במחשב והתחלתי להתקין בו. אני לא נכנס לכל הפרטים הטכניים המיגעים, בכל מקרה העסק נתקע. בסופו של דבר הייתי צריל להשאיר את המחשב באמצע כי אתמול גם הייתי ביום מילואים, ואחרי שחזרתי ניסיתי כל מיני דברים, כמה דברים נתקעו באמצע לפי חוקי מרפי, ובסוף לא היה מנוס מפירמוט שני הדיסקים, כלומר מחיקת המחשב וגם הגיבוי
וזה מה שהיה. חלק מהנתונים נאבדו כי לא היו מגובים גם על המחשב השני. עכשיו אתם יודעים למה לא הייתי בפורום כמעט ולמה אתמול לא היה לי עברית.
עכשיו אני רוצה לספר לכם שבימים האחרונים הופיעה לי איזושהי הזדמנות עיסוק מאד מעניינת, אפשרות לשלב את האהבה הגדולה שלי לאינטרנט, אהבה שתמיד תשאר, גם כשלא אהיה יותר מכור, עם העיסוק המקצועי המשפטי שלי. אני לא יודע אם אצליח להתברג בזה, כי זה כמובן לא תלוי רק בי, ואפשר להגיד שהסיכוי הוא בערך אחד למאה, אבל העניין באחלט יוצר אצלי תקוות והתרגשות.
הנושא השלישי קשור לפורום למה קורה בו ולמה אני מרגיש בעניין. מי שקרה את ההודעות הראשונות שלי או שנמצא בפורום הזה הרבה זמן, יודע כמה דברים שכנראה כמה חברים חדשים לא יודעים. הקמת הפורום הזה לא היתה דבר קל. בחו"ל ובעיקר בצפון אמריקה ישנם קבוצות תמיכה וירטואליות רבות מאד. בארצנו הקטנטונת דוברת העברית והאינטרנטית למדי, לא היה אפילו אחד. אני באתי עם הרעיון להקים דבר כזה עוד לפני שידעתי שדבר כזה קיים בחו"ל. הרעיון כרגע הוא לא להתנפח אלא להסביר לכם שהפורום הזה הוא לא דבר המובן מאליו. בתור אדם שחי את האינטרנט וגם מסתובב מאחורי הקלעים של הפורטלים בארץ, אני אומר לכם שיותר קל להקים פורום על גידול חסה בשטחים מאשר על הנושא הזה. אני לא אכנס לזה כרגע אבל אם מישהו רוצה לדעת למה, אני אהיה מוכן להסביר. בכל מקרה, עברתי את המסוכות, בהתחלה רציתי שהפורום יהיה בתפוז, אך דחו אותי, אחר כך פניתי ל iol הגוסס, שם אפילו לא ענו לי, הם היו בתהליך של חיסול הקהילות והעברה של השרידים לוואלה, פתחתי פורום פרטי על שרת דיבורים, ואחרי איזה חדשיים, פנו אלי מתפוז והודיעו לי שכן רוצים את הפורום הזה אצלהם. למי שעדין לא מבין: כל מה שעשיתי עשיתי ואני עושה בהתנדבות כשירות לקהילה, לקידום דברים שאני חושב שהם חשובים. אני לא עובד של תפוז ובטח לא של הגולשים. התחלתי את הפורום כאן עברו בו הרבה מאד גולשים, חלק רק הציצו, חלק גם "שמו אצבע" חלק רשמו קצת והלכו הלאה, חלק נעזרו בו, חלק התאכזבו, חלק עזרו לאחרים. נוצרה איזו קבוצה קטנה, איזשהו גרעין. היו כמה שעזבו כי הרגישו שהם לא מכורים, אחרים פשוט נאלמו בלי להגיד אפילו שלום. היו גם מקרים של גולשים שסיפרו לנו שבני המשפחה ניתקו אותם מהרשת, ואין לנו מושג היום איך הסתדרו ואיך עברו את זה. אחת הבעיות שראיתי בפורום, היתה שלא ראיתי בו מספיק עזרה ותמיכה הדדית. תמיד הרגשתי שיותר מידי מצפים לתגובה שלי, הדבר הזה הוא טבעי וכנראה שהוא נובע במידה רבה מסגנון הניהול שלי. היו מקרים שנאדרתי יום אחד מהפורום וכבר היתה דאגה ומחאה אפילו. מובן כי התופעה של אנשים שעוברים דרך הפורום נעזרים בו ונאלמים בלי להגיד שלום, פגעה בי ושחקה אותי, עד כדי כך שלעיטים חשתי שאינני רוצה שיבואו גולשים חדשים לפורום. מובן שאיש מכם אינו אשם בכך וכי כל אחד יכול להיכנס ולצאת מתי שהוא רוצה, ולכתוב איך וכמה שהוא חפץ, כל עוד אינו מפר את תקנון הפורום ואת כללי המנהל. בזמן האחרון, היתה פרישה די גדולה של כותבים בפורום. לא מדובר דווקא על גולשים שנעלמו, בעצם למה להגיד גולשים, בואו נעמיד את הדברים על דיוקם, גולשות, שפנו אלי בערוצים פרטיים וזנחו את הפורום. מצד שני באו כמה גולשים וגולשות חדשים, שאנחנו עדין לא כל כך "מכירים" חלק מהגולשים האלה רק באו וכתבו הודעה וההודעה לא היתה תואמת לכללי הפורום ונהליו, ואני הערתי להם על כך, ולחלק אפילו נאלצתי למחוק הודעות. על כך זכיתי לביקורת ולנזיפות. הביקורת כשלעצמה, היא לגיטימית, אני לא שולל אותה, אני רק רוצה שתבינו, אני הקמתי את הפורום הזה, אני מנהל אותו, אני מכבד את חופש הביטוי של כל אחד מכם, אבל כבוד זה דבר שחייב להיות הדדי. מי שרוצה שיכבו אותו, שידאג קודם לכבד את הכללים של המקום ושל האנשים שנמצאים בו. אז הוא יזכה לכבוד ואפילו להערכה. אם למישהו לא נראה הניהול שלי, הוא כמובן יכול להגיד לי את זה, והוא גם יכול ומוזמן לפנות להנהלת הפורומים של תפוז בתלונה נגדי, ומבחינתי אפילו להציע את עצמ או את עצמ לניהול במקומי. אין לי שום בעיה עם זה. מה שחשוב לי כרגע, הוא |דגש| שיהיה פורום תמיכה בעברית למכורי אינטרנט ולאו דווקא בניהולי. רובכם לא יודעים, אך תהיו בטוחים שלי יש מה לעשות בחיים גם במציאות וגם במרחב הקיברנטי, ואני עוסק בעוד דברים, לאו דווקא כe-magine. כל עוד שאני מנהל את הפורום, אני אדאג שהפורום הזה ישאר איכותי ומועיל. ותאמינו לי שהפורום הזה אכן נחשב לאיכותי בין אנשים שמתמחים בפורומים. אני מודה לכל מי שקרא את ההודעה הארוכה ומזמין אתכם גם להגיב. שבת שלום.
אם אתם תוהים מה קרה והאם נעלמתי, אני אספר לכם מה שקרא. ואני אגיד גם כמה דברים כלליים על הפורום ומה קורה איתי בזמן האחרון. אני חושב שמה שקורא איתי משפיע במידה לא מבוטלת גם על הפורום. אחרי ההודעה הזאת אני אשתדל להתייחס באופן אישי גם למי שכתב כאן בימים האחרונים כי אני יודע שחלק מכם מצפים לזה.