שבת שלום לכולם

שבת שלום לכולם

שבת המלכה בדרך אלינו , ואני נכנסת לכוננות להכין את הבית לקראתה אתמול במקום להתכונן לכבודה יצאתי לי לקניות לסדר לי את
שחזרנו הביתה עם הקניות התלוננתי על ריח מוזר במטבח ואחי מייד סגר את ברז הגז ואמר, מחר תתקשרי לטכנאי שיבוא לבדוק לבשל לא בשלתי, כי הוא סגר לי את הברז של הגז שבבית השבת אוכלת את מה שיש מוכן במקפיא , מזל שיש משהו מוקפא ואני הכנתי חצילים, להכין תבשיל של חציל ועוף בלימון לאכול בערב השבת רק ביום ראשון בבוקר יבואו לבדוק מאיפה דליפת הגז במטבח שבת עם קצת דאגות , ואני אוהבת שבת שקטה מנוחה לגוף ולנפש ולכולם מאחלת שבת נעימה וחמימה , כי מדברים על גשם בשבת

פשו שי ת

New member
שבת שלום ומבורך

נסיכתי היקרה מאחלת לך שבת חמימה ורגועה הרבה בריאות ומנוחה אוהבת חגית

../images/Emo24.gif חבל שאת לא שכנה שלי

הייתי האה לעשות אצליך שסת שמתי פלטת שבת עם מים חמים וירקות שבילו קצת במיקרו ועברו לשבת בסיר שעל הפלטה להתבשל כמו חמין לשבת ולערב השבת חממתי משהו במיקרו אז משהו יהיה לאכול אבל אני דוואגת , מאד לא שקטה , הפעם נשברתי שמעת את זה בפון הדמעות לא מפסיקות לרדת ,הלוואי והיה לי לאין לברוח לבלות את השבת אולי זה סימן בשבילי שאני צריכה לצאת מפה, ,לא מבינה איזה מסר מה מנסים להעביר לי כל כך הרבה תקלות בבית לאחרונה , שריפה של הסיר של המרק ועכשיו הדליפה של הגז ועד שלא נארגן תנור/כיריים חדשים אין לי איך לבשל רק לאכול אפוי או לבשל אצל השכנים ומזל שישלי שכנים טובים סביבי שלא יגידו לי לא , ואני מתביישת לבקש

פשו שי ת

New member
נסיכה יקרה שלי

שבוע טוב ומבורך יקירתי כל השבת חשבתי עלייך איך תסתדרי אולי באמת את צריכה לעבור מהדירה הזו או אפילו לצאת לעיר אחרת זה לא קל ומי כמוני יודעת אבל אולי זו ההזדמנות שלך לשנות משנה מקום משנה מזל בעז''ה הלוואי ותבואי להיות שכנה שלי (למרות שגם אני לא יודעת לאן אני עוברת) שולחת לך המון המון
מאחלת לך שהשבוע הבא עלינו לטובה יהיה שבוע טוב ומבורך אוהבת אותך מאד חגית

שבת רטובה ולמדתי כמה שיעורים בחיים

שהדלקתי נרות הודתי לבורא על כל מה שהוא מעניק לי , אומרים שצריך לברך גם על שיעורים קשים בחיים ובמקלחת בכיתי המון , התלבשתי חם וזהו , המקלחת תמיד עוזרת להתגבר על הקושי בחיים המחשב שחיכה לי אחרי הקידוש והאוכל ושם מצאתי חברים בצט שבילנו בשיחה עד שעה 2 בלילה במהלך היום היה אוכל שקניתי עם אחי מהסופר, לצערי הירק התבשל יותר מדי וזה ממש לא אכיל רגע בוכה ושניה אחרי זה נרגעת האזכרה של אחותי צריכה להיות השבוע (ז בשבט) היום התקשרה החברה שעוזרת לי ואמרה למה לא באת לעשות שבת איתנו , היא בת עירי אבל השבת הזו הבנתי המון דברים , אוכל להסתדר גם עם דברים לא מבושלים , מזל שהלכתי לקניות עם אחי יוגורט פירות וירקות חיים עם יוגורט או פרוסת לחם , תודה לאל אני לא רעבה , היה שפע מים חמים לתה לא ממהרת לקבל החלטה מה לעשות הלאה, , הדירה של ההורים ולא כולה שלי , אין לי האפשרות הכלכלית לעבור למקום אחר, בכל מקרה יש את הפרויקט פינוי בינוי אולי המבחן הוא להתנתק מהקטע החומרי , הרי מברכים על הלחם ולחם לא חסר ברוך השם יש בשפע ני אצטרך להערך אחרת עם המזון להסתדר עם מה שיש , יש מיקרו יש תנור , ושיש ראש על הכתפיים אם אדע לתמרן עם הפלטה של שבת אוכל להסתר גם בלי גז , רק אחרי האזכרה אחליט מה הלאה בחיים כי אני הבנתי שהטלפון הסלולרי התקלקל שאצא מהבית בו דלף גז ושאחי יגלה את הדליפה לפני שיהיה פיצוץ וכמו שאני רואה את זה פה יש לי הגנה מהבורא , ונפלאות דרכי הבורא וישועתו כהרף עין דווקא פה יש חסד אלוקי עלי השומר אותי מכל רע , כי שעברתי לגור אצל החברלשעבר ואחר כך עברתי לצפון קצת אחרי מצאו אצלי את מחלת הסרטן בלימפה , שחזרתי הביתה הכימו עבד נהדר והחלמתי אותו דבר שהייתי עם אמי בבית החולים התפתח סרטן בשד וברחם , שחזרתי הביתה אחרי מותה קבלתי טיפולים והחלמתי לכן אני אשאר בבית שהבורא זיכה את ההורים שלי אז בקורת גג שהם היו צריכים לפנות את מקום המגורים שלנו

פשו שי ת

New member
יקירתי נסיכה שלי

כשם שמברך על הטובה כך מברך על הרעה מכל דבר בחיינו אנו רואים את השיעור שבורא עולם נותן לנו הרי ידוע שאדם לא מקבל דבר שלא יוכל לעמוד בו ולכן כל נסיון שקיבלנו סימן שמתאים לכוחות הסבל שלנו ואנו נעמוד בו בעז''ה כמובן מאחלת לך שכל החלטה שתקבלי תהיה הכי טובה בשבילך בורא עולם איתך שומר עלייך אוהבת
חגית

בנתיים לא מחליטה על כלום

קודם כל לעבור את האזכרה בז בשבט ורק אז נראה מה הלאה בנתיים הלךב מאוטט שצריכה להרגע ומהר , לחיות עם מה שיש לראות מה יש בשוק , ומה מתאים לי , בטוחה שהשכנה תשמח לבשל עבורי בנתיים השבוע נכנסת למצב מנוחה טואטאלי

דוביבר

New member
ועל מי בכל זאת לכעוס ?

אבוי, נסיכה יקרה, כה עצוב ומקומם ומתסכל לקרוא את הקורות אותך וכה נוגע ללב לקרוא אותך בצערך. קבלת הדין שלך היא מצד אחד כה מדהימה ואני מניח שמטעינה אותך בכוחות התמודדות ומצד שני כמעט מפחידה ובו זמנית כמעט מעוררת הערצה (אני שומע ברקע את איוב המביט במבט מלא בוז באישתו האומרת ״ברך (קרי -קלל) אלוהים ומות״). אם לא על הקב״ה אולי תמצאי איזה בשר ודם שניתן להטיל עליו/עליה קמצוץ של אחריות ואשמה ולהפנות אליו/יה את כל כעסי העולם שראוי שיופנו לאנשהו על הרעות הפוקדות אותך ובודאי שאינך ראויה להן. אני מבטיח להצטרף אליך ולגייס מלוא החופן כעסים כלפי התקופה הקשה ולקוות איתך לימים של שמש ואור בגורל וברגשות ביחד עם גשמים ועננות בעולם הטבע. למרות הכל וככלות הכל שיהיה לכולנו שבוע חורפי וטוב דובי

דובי מתוק ../images/Emo24.gif

ב53 שנותי למדתי לא לכעוס, הכעס לא עוזר בכלום בטח לא עוזר להתמודד למדתי להכין שהכל שיעורים שלומדים בחיים , וצוברים רק חוכמה ואמונה עמוקה יותר סיפור חיי לא קל , זה לא המקום לצלול לזכרון , אבל זכיתי לאהוב מלאכית משלי לכמעט 21 שנים היא תשאר לעד בת 20 השבוע האזכרה שלה , זו שנתנה לי את השם חיבה דובי היא לימדה אותי לחייך ולאהוב שהיא הופיעה בחיי מתנה לגיל 10 זכיתי באחות קטנה במקום בובה זכיתי לקבל את מתנת החיים הכי יקרה שקבלתי בחיי , וגם שנהרגה לא כעסתי קבלתי את גזר הדין הבנתי שהשליחות של המלאכית שלי הסתיימה היא עולה לבורא , ושומרת עלי מאז מלווה אותי בחלומות

דוביבר

New member
אז אמצא מישהי/ו אחר/ת לכעוס לו/לה

שמח בשבילך שסללת לך נתיב ללא כעס. מסיר את הצעת חיפוש קורבן לכעס מסדר היום ושב ומאחל לך שבוע של חורף מאיתני הטבע ואביב פרחוני ברגשות ובמה שמביא עימו השבוע החדש. ליל מנוחה דובי

היש חיים ללא כעס?

אני חושבת שאחד הדברים שמשחררים אותי זה היכולת שלי לכעוס ...

דוביבר

New member
לכעוס, לבכות ואז הכל כל כך רגוע...

כל כך מסכים ומכיר בחשיבות הכעס המשחרר ובלבד שלומדים ויודעים לכוון את הכעס לעוצמה הנכונה, למועד, לנמען הנכון ויודעים גם לסיימו ולהניחו בצד או אפילו להשליחו לתהום. יחד אם זאת, אם הנסיכה יצרה לעצמה נס ופילסה לעצמה נתיב חיים נטול כעס הנותן לה את הכוחות הדרושים לה(ומקריאת דבריה דרושים לה כוחות רבים) -אין לי אלא לשמוח בשבילה, להסיר בפניה את הכובע הוירטואלי(למדתי את הלקח, נסיכה, רק מסיר את הכובע, לא קד קידה), ולא להתעקש על כוחו המשחרר של הכעס והייגון - בשקט ובשלווה המוחלטת שמגיעים אחריהם. בברכת ימי חורף טובים ושלווים דובי

דובי מתוק , הנה עוד סיפור ארוך שנכתב בשבילך

פעם אחד הציע לי אחד מגולשי הצט בואי נריב נקלל ככה בצחוק ולאין זה יוביל שאלתי אותו , אז נתפייס ונעשה אהבה מתוקה צחקתי חחחח אתה יודע מה בוא נתחיל מהסוף וישר נתפייס ונעשה אהבה מתוקה ורכה כמו באגדות , האיש הזה ליווה אותי בצט כמה שעות ואז התקשר ודברנו עד אור ראשון , שאני עמוד בתוך השמיכות עם עיניים עצומות ולמחרת התקשר מתעקש את לא אמתית , אני רוצה לראות אותך , ואני מדברת על אדם דתי , חבוש כיפה שחורה תמים ומתוק אמיתי נסע ב3 אוטובוסים עד שהגיע אלי , ישבנו דברנו על החיים שלו הסברתי לו איך מבשלים דגים בטוסט אובן לקראת שבת בצורה קלה ללא גז , אין לו כיריים קמתי שלפתי דגים מהמקפיא הדגמתי לו איך שמים אותם בתנור הקטן והלכתי לתלות כביסה היה זה ימי קיץ ואותו שלחתי להכין סלט ,, שמתי לידו ירקות שטופים וקרש חיתוך , ככה בפשטות הבן אדם היה בהלם , את חיה פשוט אבל למדתי ממך המון היום , חלפה לה מחצית השעה הדגים נאפו בתנור ברוטב לימון שמן זית ואורגנו , הריח התפשטט בבית , על השולחן האוכל הערוך היה סלא ירקות וסלט חסה הוצאיתי לחם וגם מלח וכיסיתי אותו לבריכת המוציא שמתי בקבוק מים והוצאתי כוסות , והבאתי דגים לשולחן הערוך בנתיים סיים האיש להתפלל ערבית בתפילת יחיד , ברך על הלחם וישבנו לאכול היתה אוירה שקטה בבית כמו שאני אוהבת , הוא נהנה מהמזון הקל , הסברתי דברים נוספים שאני מבשלת בתנור , הטוסט אובן פעיל מאד אצלי במטבח שהוא בעיקר צמחוני ורק לששי שבת אוכלת מרק עוף עם ירקות, , הוא לימד אותי איך מכינים עוף עם תפוחי אדמה בתנור אותה תקופה היה לי תנורישן שרק להבה אחת דלקה , לכן עשיתי המון דברים באפייה הוא ברך על האוכל ועניתי אמן אחריו והוא התארגן לשוב לביתו , ואמר לי את באת מעולם אחר את באמת נסיכה נשבעת לך דובי נולדתי בארץ, יש לי דרכון שאפילו חתימה אחת אין בו , אבל החינוך שלי בא מבית סבי וסבתי מדמשק ושם הכל נעשה בשקט , בלי צעקות וקללות , הכל באצילות כיאה לנכד שגדל אצל ראש קהילת דמשק הנה לך עוד סיפור מסיפורי הנסיכה , שפעם יערכו ויתכנסו בספר על דרך חיים אחרת בהוויה הישראלית בבית שהכל נעשה בשקט בלי צעקות וקללות , באהבה גדולה לכל ברואיו של הבורא הכל יכול וסליחה על אורך הסיפור , מה לעשות אני מספרת סיפורים , אגב כיום אני ללא כיריים של גז מבשלת על הפלטה של השבת ובטוסט אובן עד שאארגן לי כיריים של גז ותנור חדש אז מה שלמדתי את הבחור עושה כיום עבור עצמי כי לא ניתן לאכול אוכל קר בימים קרים אילו אז פלטת השבת פועלת גם באמצע השבוע אם צריך אוכל חם בערב קר

דוביבר

New member
מאזן של הפקת לקחים בין טוב לרע

המ... גם סיפור ארוך שנכתב בשבילי וגם חיבוק גדול וכל זאת בתוך פחות משעה. וואוו בודאי עשיתי משהו טוב בשבוע שחלף שבזכותו אני זוכה לכך. מצד שני השבוע רק התחיל וכבר הספקתי להתעמת עם הגננת החצופה של הבן הקטן ולהיכנס להיסטריה קלה עד מתונה בלי סיבה של ממש כי לא הצלחתי ליצור קשר עם אחותי שהשגיחה על הילדים ונעלמה ליעד לא ידוע. (הניידים היו על שקט והיו פקקים), כך שבמאזן הכולל של הדברים הכותרת להיום היא כשם סיפרו של אפרים סידון: מעולם לא היה מצבנו. !! עוד בשולי דברי הנסיכה, בהמשך הלילה דובי

תשמע הנה עוד ../images/Emo24.gif ענק שתרגע קצת

העמדת אותי כנסיכה וגם קדת קידה , לרגע נבהלתי קלות אני נכשלתי בהבנת הנקרא או הנקרע , אז בטוח משהו עשית טוב ואני עצמי אחרי שבת רטובה למדי תרתי משמע השמים בכו ואני איתם וקמתי למקלחת וחמה והתיישבתי למחשב והתחלתי לכתוב ומסתבר שהכתיבה היא זו הביאה אותי לשקט ולחיוכים במקום כעסים למדתי לדבר עם אנשים דרך קצוות האצבעות דןבי אחות = דודה הם מוסד נאמן תסמוך עליה אמרה הדודה המרובעת שיש לה המון שעות של בביסיטר ל4 21 19 כנעט 18 ועוד מעט 7 שגדלו בשני שלבים בידיים שלי , המון שעות של אהבה ושמירה השקעתי בהם דובי נכון כייף לריב איתי במילים , הנה קבלת עכשיו חיבוקים ותבוא הערב לצט ונדבר במילים בזמן אמת, בחדר של הפורום יש צט הערב

דוביבר

New member
פרטים

טוב, צ'אט, נשמע מעניין. מתי מתקיים ואיך מגיעים אליו ? דובי

הנה ככה אתה נכנס

בסרגל הכחול שבכותרת הפורום יש כתוב CHATTV דבל קליק על זה תחתח לך חלון זה כרוך בהתקנת פקד שניתן להוריד מהתפוז של ג'אבה , ואז תכנס לצט בשעה 10 הלילה ואתה במילא ציפור לילה אז אין לך בעיה עם השעה נכון? בטוחה שאז מטלות היום שלך כבר נמרו הילדים במיטות תראה חברה שאת השמות אתה רואה בפורום

למעלה