שבת שלום לכולם

לאבלי1

New member
שבת שלום ../images/Emo140.gif אני חדשה כאן

ראיתי בהודעה של הקהילות שיש פורום תימני ושמרתי את הקישור. גם אני תימניה(חצי..החצי השני אשכנזי) ותמיד כששואלים אותי מאיזה מוצא אני אני אומרת שאני תימניה עם דפקט ...
המשפחה שלי במקור מצנעה. אני רוצה לשאול אם יש מישהו פה שמכיר את מורי עם? תודה ושבת שלום

אהלן וסהלן לכולם

אהלן כולם ראיתי שפתחו פורום חדש לתימנים, ישר כח! אני חושב שתימנים הם סבבה, יש לי כמה כאלה חברים, חכמים, והג'חנון שפעם אכלתי, אוכל טעים לאללה, ובכלל התימניות כוסיות. אני אשכנזי. שבת שלום לכולם

Bmaya

New member
שבת שלום וברוכה הבאה

למה הכוונה מורי עם?

שושי 13

New member
ברוכים הבאים לפורום הכי אסלי ../images/Emo140.gif

אנחנו כולנו חושבים שיאמאמנים זה סבבה ואני שמחה שמצאת אותנו, תביא את כל החברה שלך לכאן, יש מספיק מקום. בקשר לג'חנון - תיקי הביאה אחלה ג'חנון, תראה אם אתה יכול גם להתכבד - הוא נראה שיגעון.

לאבלי1

New member
מורי,זה אמור להיות מורה

מורי עם היה מורה בארץ בערך בשנת 1950 ויש כאלה שמכירים אותו

למי שיודע/ת

בעקבות השבתת המואזין, נסתפקתי מהו השיר שהיו הלויים משוררים על הד`וכ`אן ?

שבת שלום לכולם../images/Emo24.gif

אנחנו כבר אחרי ארוחת הבוקר..... ואגב עדיף מאוחר מאשר לעולם לא ברכותיי פתיחת הפורום -

שושי 13

New member
שבת שלום וברוכים הבאים ליאמאן ../images/Emo140.gif

אוף, איזה ג'חנון מדליק, זה מעכשיו , טרי? אפשר לקבל חתיכה? ממש עכשיו קמתי, איך מתאים לי. עם מה אתם אוכלים את הג'חנון בבקר שבת? הבנתי שלכל אחד יש מנהג קצת שונה בהקשר, זה נכון?

שושי 13

New member
שבת שלום ליאמאנים הכסלנים

רציתי לידע אותכם שהכנסתי לקישורים של הפורום את רוב הלינקים שהובאו לכאן ועוד אחרים. אם אתם מסתכלים על סרגל הכלים מעל שורת הפורום אתם יכולים לראות שכתוב את המילה "קישורים" ליחצו עליה ותגיעו לקישורי הפורום. שם אתם יכולים לקראו דברים מעניינים על מסורת תימן, לשמוע מוזיקה תימנית אסלית ולראות כמה קליפים של ריקודים תימניים. אני מתכוונת לפתוח אלבום לפורום ולשם זה אני זקוקה גם לעזרתכם. אם יש לכם תמונות מעניינות הקשורות בתימן, אנא הביאו לכאן, אני אאסוף אותן ואכין לנו אלבום יפה לפורום. יש בקישורים גם קטגוריה של מתכונים, תכנסו תראו ותהנו ואם יש לכם מתכונים מיוחדים, משהו תימני אסלי, או כל מתכון מעניין, אנא הביאו לכאן ואצרף לקטגוריה - מה אתם אומרים? אגב לאלבום של הפורום גם אתם יכולים להכנס ולצרף כל תמונה שתרצו - אז קדימה חברה. אם יש לכם הצעות לקטגריות נוספות אשמח לשמוע ולפתוח קטגוריה נוספת. עד כה פתחתי את הקטגוריות הבאות: אודות תימן מוזיקה תימנית פיוטי תימן מתכונים אנשים ודמויות מפורסמות מהעדה התימנית יש לכם עוד רעיונות???

שושי

שמעתי שהרב קאפח הפקיד בידי הספריה הלאומית קלטות על כל התפסיר. ואם ישנה גישה לקלטות הללו ברשת אשמח אם תצרפי קישור. ואם לאו, לא אתנגד אם תפעילי ותנצלי את קשרייך על מנת להעלות את הקלטות הללו ברשת

מתיעה להוסיף לקישורים

את האתר של "תימני-נט" - אתר מדליק עם המון מידע, מאמרים וקישורים. יש אפילו אפשרות לסיור וירטואלי בתימן... אני גם רואה ששכחת לצרף קישור לאתר של מקהלת מזמורי תימן - אז מצרפת שוב את הקישור.

מתיעה=מציעה...../images/Emo9.gif ועוד המלצות

ויש גם מאגרי מידע נוספים, כמו "מתימן יבוא" - שם ניתן למצוא סרט וידאו על עליית תימן, כולל ליווי מוזיקלי - ויש אפילו קישור לתחנת הרדיו שלהם (כולל הרצאות של אמנון יצחק
...) או האתר של יהודי תימן (בעברית ובאנגלית) - שם גם אפשר להאזין למוזיקה מקורית. ולא פחות חשוב -האתר שמספר את סיפורם של תימני כנרת, אשר בהמשך הקימו את שכונת מרמורק, אשר סיפורם מתואר באתר נפרד - מתימן לארץ ישראל. אז, תגידו - אחרי כל זה לא חייבים לדרוש אייקון של ג'חנון?...

שושי 13

New member
גם שני האתרים שהבאת קיימים שם

אולי לא שמת לב - שניהם מופיעים ברשימה. יש לכם בצד שמאל רשימת קטגוריות, אתם פשוט צריכים ללחוץ על קטגוריה מסויימת ונפתח דף אחר.

שושי 13

New member
זו תגובה לגובלינית להודעה הראשונה

בהודעתך הראשונה שני הלינקים שרשמת כבר קיימים. מהודעתך השניה לקחתי את שלושת הלינקים והוספתי בתודה גדולה לך. ו - כן - לבקש דחוף אייקון של ג'חנון - מהר לעשות הצבעה - רגע, רגע - אין משהו שיכול להיות אייקון חוץ מג'חנון? נראה לי שצילון של ג'חנון לא ייראה משהו טוב - לא???

סתם רציתי להוכיח שאני משקיעה...

אז - לא שמתי לב לכל הקישורים...
אבל, האם אתם מכירים את האתר של נפתלי הילגר? מדובר בצלם ישראלי שביקר בתימן אצל היהודים האחרונים שנשארו שם. בזמנו, התכנסנו כל המשפחה בבית התפוצות ושמענו את ההרצאה שלו בליווי צילומים. פשוט מדהים, מרגש ומרתק. מדובר בתמונות נדירות ורשמים אישיים של שישה ביקורים ב-18 השנים האחרונות ועוסקת בקשר המפתיע שנרקם בין מוסלמים ויהודים בתימן בת זמננו. ההרצאה מתמקדת בתרבות המוסלמית והיהודית: נופים עוצרי הנשימה של הרי הצפון, כפרים נידחים היושבים על פסגות הצוקים, שווקים הססגוניים, ארכיטקטורה ייחודית, המוגדרת ע"י ארגון ה"אונסקו" כמורשת עולמית. פגישות עם האוכלוסייה העירונית והשבטית, השומרת באופן מרתק על אורח חיים מסורתי. חלק נרחב מן ההרצאה מתמקד בקהילה היהודית הקטנה, ששרדה במשך כ-40 שנה בתנאים קשים, מנותקת מהעולם היהודי החיצון. רק בשנים האחרונות ניתן לקהילה הזאת חופש הגירה, ומאז עלה חלק גדול לישראל. סיפור אישי מעולם שהולך ונעלם. אז, "תקבלו" קישור לתקציר של ההרצאה. ותצלומים של יהודים בתימן. וגם תצלומי נופים של תימן. אולי שווה פעם לארח אותו בפורום או לארגן הרצאה לחברי הפורום?

למעלה