כלומר, את מסכימה שיש בית דין של
מעלה? זו כבר התקדמות אבל הבעיה תהיה בבית דין של מעלה שהם גם ישאלו אם חשיבה העצמאית כביכול באה ממקור ראשון ומוסמך, או אדם הלך כעיוור אחרי עיתונות, מדיה, וכו´. בכלל, כשהם ישאלו אותך אם חשבת עצמאית מה תעני להם? הלכתי כעיוור אחרי עצת הרופא, עו"ד, מנהל חשבונות, מורים, הורים, חברים, עיתונות...? הרי אין כזה דבר מחשבה עצמאית. כל מחשבה שאדם חושב מקורה במקור אחר ושהיא תוצר של השפעה של מישהו אחר כמו דעת קהל (אופנה), הורים, מורים, חברים, עיתונות, טמבלויזיה וכו´. המחשבה העצמאית של כל אחד ואחד היא מכלול של מחשבות של עיתונאים, הורים, מורים וכו´ כי אין כזה דבר מחשבה עצמאית שאינה מושפעת מהסביבה. עכשיו שאנחנו יודעים שאין כזה דבר מחשבה עצמאית, מה עוד יכולים לשאול אותנו? יכולים לשאול אותנו אם היינו אנחנו והאם ביררנו את האמת. למשל אדם ששונא חרדים (או כל אדם אחר) צריך לשאול את עצמו למה הוא בעצם שונא חרדים? מה המקור לשנאה זו? הרי בפסיכולוגיה למשל טוענים שאדם שונא את מי שמזכיר לו את עצמו או שהוא מזהה באותו אדם משהו מעצמו (גם רש"י טוען זאת) והרב דסלר למשל טוען שאין כזה דבר אפיקורס אלא אדם שעוצם עיניו מראות את האמת כי הוא מפחד מהאמת. אז אולי מחשבה המקורית שאת חושבת שיש לך מקורה הוא בפחד מהאמת, ובזיהוי עצמך במה שאת שונאת? מה דעתך? לאדם יש דבר נוסף שנקרא "בחירה חופשית" וגם על זה ישאלו אדם בבית דין של מעלה. ישאלו למה אדם לא בחר בטוב במקום ברע. למה בחר בחומר במקום ברוח, הרי אחת הסברות טוענת כיום שאין כזה דבר תינוק שנשבה כי כל אחד ואחת מעם ישראל שומעים מספיק על דת וחרדים כדי שיתעוררו אצלם שאלות ויבררו את האמת, אז מי שלא מברר או שמפחד או שלא יכול או רוצה לוותר על חיי חומר. אבל מה אגיד לך, לא תפקידי לדאוג לחיי העולם הבא שלך אלא רק שלי וזה מה שאני עושה ונהנית מכל רגע תוך עשיה. חים רוחניים הרבה יותר מתאימים לי מחיים שיש בהם רק חומר. להיות גומל חסדים זו תחושה שמעולם לא הרגשתי לפני כן וגם אם יתברר שהתורה אינה אמת ואין כזה דבר בורא לעולם - שני דברים לא אוותר בכל מקרה - שבת וגמילות חסדים. יום נפלא לך תמנה