שבת שלום לולם

giingiit

New member
שבת שלום לולם ../images/Emo16.gif

מכיוון שאני צריכה עוד להגיע לירושלים (בסביבותיה( לפני כניסת השבת, אפרד מכולכן. אם פגעתי במישהי מיכן באופן אישי נאי מתנצלת. דיונים כאלו נוטים לפעמים לגלוש לפסים אישיים וזה קורה לכולנו. אני מאחלת לכולכם שבת רוחנית, שתזכו להרגיש כניסת נשמה יתרה. זו חוויה שלא ניתן להסבירה במילים. וקצת על השבת בכל זאת

cusamano

New member
ועוד קצת על השבת

כפי שנאמר בספר שמות מי שלא מקיים את יום השבת, מות יומת עכשיו תודו שיש לכם הרגשה רוחנית ביותר לקיים את יום השבת,נכון?

cusamano

New member
קודם כל

מי שמחלל את השבת מות יומת ניתן לפרש בשני פירושים האחד שזה תפקיד אלוהי לעשות זאת השני שזה תפקיד של האנשים להרוג כל מי שמחלל את השבת כאן ההוראה המפורשת בתנך להריגה של אנשים שלא בדתה גם בספר שמות רשומים המצוות שיש ליסקול למוות אנשים על אי קיומם לדוגמא הומוסקסואליזם שנית, אתה מעוניין לומר לי שאתה אם אתה שומר שבת אינך תמות לעולם?!

neatsun

New member
גם מי שמקיים את השבת ימות

אחד הדברים שלא מבדילים בין דתיים וחילוניים הוא המוות.

טל קר

New member
לפחות מי שמת בצד החילוני לא מנסים

לנחש במה פשע שזה מגיע לו.

טל קר

New member
אה, וגם לא מאשימים לא את המזוזות

ולא את הריקודים המעורבים.

giingiit

New member
מוות פיזי זה מוות של הגוף

שהיווה כיסוי לנשמה לתקופת 70 שנה בערך. כשהגוף מת, הנשמה עולה חזרה לעולם הנשמות ושם מקבלת עונש או זכות במידת הדין כלומר, מידה כנגד מידה. לפעמים מגיע לה לחזור בגלגול אחר, לפעמים להתנקות בגהנום או כל עונש אחר או זכות. כל הנשמות שאינן בגוף נמצאות בעולם הנשמות שם הן מחכות לאחרית הימים (סוף האלף השישית) ואו שיזכו אז בגן עדן או שתכרתנה נשמותיהן מנשמות עם ישראל. זה תלוי בזכויות שצברו בזמן היותם בגוף, כי רק הגוף הפיזי מאפשר לנשמה לעשות עבודה רוחנית על מנת להתעלות בדרגות רוחניות ולהיות זכאית לגן עדן באחרית הימים. מוות של נשמה זה כשהנשמה נכרתת מכלל עם ישראל ואם וכאשר כזה דבר יקרה, זה תלוי יהיה במה שנדרש מאותה הנשמה ובהתנהגותה בזמן היותה בגוף. נשמות של רשעים יכרתו ונשמות של צדיקים יזכו לעולם הבא אבל כמובן שיש ברבה דרגות ביניים וזה כמו לשבת ליד מדורה ביום קפוא. מי שיושב הכי קרוב למדורה יהנה מהחום ומי שיושב רחוק יהיה לו קר. כמה קרוב אדם ישב ליד המדורה תלוי במעשיו. סביר להניח שמחללי שבת בפרהסיה מתוך קנטרנות ובזדון לא\\ישבו במקום אחר מאלו ששמרו את השבת. בכל מקרה, כיצד בדיוק זה עובד זה מסובך מדי וזה תלוי בעוד הרבה גורמים שלא מתאימים לתיאורים בפורום מהסוג הזה. אז כשאדם מחלל שבת, גם אם הוא לא רואה את התוצאות מיד, הוא יכול להיות שקט ובטוח שיום אחד יתן על כך את הדין. אם היו רואים תוצאות של דין מיד, לא היה שייך אז מושג כזה של בחירה חופשית. לילה טוב תמנה

neatsun

New member
בטח גם יש לך הוכחות

לכל המיתולוגיה המפוארת הזו, וציטוטי ציטוטים ש"יוכיחו" שזה מה שבאמת קורה/יקרה. מבחינתי, העולם הזה - זה מה שיש.

giingiit

New member
זכותך כמובן לחשוב כך

אבל ההבדל ביני לבינך הוא בזה, שהאפשרות שאת צודקת היא 50-50 וכנ"ל האפשרות שאני צודקת היא 50-50. אם את צודקת, אז אני חייתי חיי רוחניות ובסוף הפכתי למאכל לתולעים וגם את. אם אניצודקת, אזכה בחיי נצח ואת עדיין תהיי רק מאכל לתולעים. אני מעדיפה לקחת את הסיכון. אגב, מה תגידי לאישה שהתעוררה בקבר לאחר שנרשמה לה תעודת פטירה? היכן היא בעצםהיתה בזמן שהגוף שלה היה מת?

dagon

New member
והאספקט ששכחת לציין..

"לקחת את הסיכון" אומר להגביל את עצמך במאות ואלפי הגבלות שונות ומשונות ולחיות את חייך באמונה עיוורת ביישות מסתורית ועלומה ללא שום צורך, תוך כדי הגבלת החופש שלך, ופיתוח תלות רבה בפקודות של "רבנים". מה שאת אומרת שווה לללכת לכל מקום עם סלע של שלושה טון על הגב בגלל ששמעת שאולי תצטרכי אותו פעם, אין טיפשי מזה. את לא חיה את החיים במלואם רק בשביל התקווה "לחיות" את המוות, אני מעדיף לחיות איפה שאני _בטוח_ שחיים ולקחת את הסיכון שאיזו יישות מסתורית תשתלט עלי אחרי המוות (נשמע לי דבילי אפילו לכתוב את זה). כלומר, נניח שיש סיכוי ש-neatsun טועה, היא לפחות חייתה את החיים במלואם ולפי רצונה, אם _את_ טועה הפסדת את הכל. ולגבי האספקטים הרפואיים של מוות, אין כאן שום דבר מדהים, וזה קורה המון בניתוחים, הלב מפסיק לפעום או שהדופק נחלש עד כדי כך שאי אפשר לזהות אותו ללא מיכשור מתקדם, זה לא אומר שהמוח מפסיק לעבוד לעומת זאת, ולעיתים קרובות הלב מצליח להתאושש כשעוזרים לו או אפילו בעצמו. האישה לא הלכה לשום מקום כשליבה הפסיק לפעום (או נחלש), כל עוד המוח חי, האדם חי.

giingiit

New member
אבל זה מה שאני מנסה להגיד לכם

ההגבלות שאתם חושבים שהן כל כך נוראיות בעצם נותנות איכות חיים הרבה יותר טובה מאשר לחיות חיי חומר בלבד. כתבתי למטה שגם לו הכל היה מתברר כטעות, לא הייתי מוותרת על גמילות חסדים ושבת. השבת זו המתנה היפה ביותר שקיבלתי ומאז שהתחלתי לשמור שבת השבוע עצמו נראה אחרת לגמרי. החופש שאתה טוען שאני מגבילה הוא לא "חופש" אלא שיעבוד לחומר כי אפילו אם אדם חושב שהוא רוחני, אין לו מושג כלל מה זאת רוחניות ואיך להשיג אותה והרי הטענה שאין רוח אלא רק חומר היא שטותית ואי לכך, השאלה היא מה עושה אדם מאושר מבחינה רוחנית ותאמין לי שלא סיפוק תאוות פיזיות. זה נותן הנאה קצרת טווח. תראה זאת במגן דוד, כשהמשולש הרחב למטה וצר למעלה משקף הנאות חומריות. בהתחלה אתה מאד נהנה וכלל שאתה עושה זאת יותר ויותר, כך ההנאה הולכת וקטנה ואי לכך צריך מנה גדולה יותר של הנאה לקבל בדיוק את אותה תחושת הנאה ראשונית. הביס הראשון בסטייק הרבה יותר טעים מהביס השני וכך הלאה עד שלא נשאר מההנאה הזו כלום. לכן הסרטים הולכים ונעשים יותר אלימים (פוליטרגיסט כבר לא מפחיד אף אחד) ומשחקי המחשב הולכים ונעשים אלימים יותר, הפרסומות הולכות ונעשות חצופות יותר, הכל עובד על העקרון שההנאה הולכת וקטנה ולכן צריך מנה גדולה יותר (כמו סם). ומה נשאר לאדם בשנות ה- 70 לחייו מכל סיפוק התאוות החומריות? כלום. בקושי יזכור מה עשה ועם מי. המשולש הצר למטה ורחב למעלה - זהו משולש הרוחניות. כל פעולה רוחנית שאדם עושה, נשארת איתו לעד והמשולש שבהתחלה הוא צר הולך ומתרחב כי הנאה רוחנית לא הולכת לאיבוד. למשל אדם שעשה גמילות חסדים אמיתית בגיל 20, כשיהיה בן 70 אם יזכר במעשיו, אותה תחושת הנאה מהמעשה עדיין תהיה איתו. אז מה שאני מנסה להגיד לך שגם אם הכל סתם, עצם עשיית הפעולה שנותנת עילוי לרוח על חשבון הגוף תישאר איתי לכל חיי כתחושת הנאה בלתי רגילה ובסוף ימי יהיה לי על מה להשען להנאה מה שלא היה נכון אם הייתי ממשיכה להעביר את כל חיי כעבד החומר. ובד החומר הכוונה לא רק לעשיה פיזית אלא גם לימודים למשל שיכולים לתת הנאות רוחניות אבל כשהן נעשות על מנת לקבל תואר או מתוך רצון לכבוד או כדי לפתח קריריה, זה כבר לא בדיוק עשיה רוחנית. יום נפלא תמנה

neatsun

New member
חשבת על זה שאולי

אחרי שתמותי, ותגיעי ל"בית דין של מעלה", יתברר לך שהמבחן היה אחר לגמרי ממה שהבנת... הרבה יותר מתוחכם... כפי שראוי למבחן שמתכנן "בורא עולם" למעשה זה היה מבחן בחשיבה עצמאית, בהתפתחות עצמית ובסובלנות. ואת, כך יאמר השופט, לקית בצייתנות עיוורת, באטימות, בחוסר גמישות מחשבתית ורוחנית, בחוסר סובלנות. ודינך נגזר. הפוך על הפוך. 50-50. את לוקחת את הסיכון? :) דבר אחר - זה שאני לא מאמינה ב"עולם הבא" שלך, עדיין לא אומר שחיי בעולם הזה הם חיי חומרניות בלבד, בניגוד ל"רוחניות" שלך. תשכחי מזה. אין לך שום בעלות על רוחניות ותרבותיות. רחוק מזה.

giingiit

New member
כלומר, את מסכימה שיש בית דין של

מעלה? זו כבר התקדמות אבל הבעיה תהיה בבית דין של מעלה שהם גם ישאלו אם חשיבה העצמאית כביכול באה ממקור ראשון ומוסמך, או אדם הלך כעיוור אחרי עיתונות, מדיה, וכו´. בכלל, כשהם ישאלו אותך אם חשבת עצמאית מה תעני להם? הלכתי כעיוור אחרי עצת הרופא, עו"ד, מנהל חשבונות, מורים, הורים, חברים, עיתונות...? הרי אין כזה דבר מחשבה עצמאית. כל מחשבה שאדם חושב מקורה במקור אחר ושהיא תוצר של השפעה של מישהו אחר כמו דעת קהל (אופנה), הורים, מורים, חברים, עיתונות, טמבלויזיה וכו´. המחשבה העצמאית של כל אחד ואחד היא מכלול של מחשבות של עיתונאים, הורים, מורים וכו´ כי אין כזה דבר מחשבה עצמאית שאינה מושפעת מהסביבה. עכשיו שאנחנו יודעים שאין כזה דבר מחשבה עצמאית, מה עוד יכולים לשאול אותנו? יכולים לשאול אותנו אם היינו אנחנו והאם ביררנו את האמת. למשל אדם ששונא חרדים (או כל אדם אחר) צריך לשאול את עצמו למה הוא בעצם שונא חרדים? מה המקור לשנאה זו? הרי בפסיכולוגיה למשל טוענים שאדם שונא את מי שמזכיר לו את עצמו או שהוא מזהה באותו אדם משהו מעצמו (גם רש"י טוען זאת) והרב דסלר למשל טוען שאין כזה דבר אפיקורס אלא אדם שעוצם עיניו מראות את האמת כי הוא מפחד מהאמת. אז אולי מחשבה המקורית שאת חושבת שיש לך מקורה הוא בפחד מהאמת, ובזיהוי עצמך במה שאת שונאת? מה דעתך? לאדם יש דבר נוסף שנקרא "בחירה חופשית" וגם על זה ישאלו אדם בבית דין של מעלה. ישאלו למה אדם לא בחר בטוב במקום ברע. למה בחר בחומר במקום ברוח, הרי אחת הסברות טוענת כיום שאין כזה דבר תינוק שנשבה כי כל אחד ואחת מעם ישראל שומעים מספיק על דת וחרדים כדי שיתעוררו אצלם שאלות ויבררו את האמת, אז מי שלא מברר או שמפחד או שלא יכול או רוצה לוותר על חיי חומר. אבל מה אגיד לך, לא תפקידי לדאוג לחיי העולם הבא שלך אלא רק שלי וזה מה שאני עושה ונהנית מכל רגע תוך עשיה. חים רוחניים הרבה יותר מתאימים לי מחיים שיש בהם רק חומר. להיות גומל חסדים זו תחושה שמעולם לא הרגשתי לפני כן וגם אם יתברר שהתורה אינה אמת ואין כזה דבר בורא לעולם - שני דברים לא אוותר בכל מקרה - שבת וגמילות חסדים. יום נפלא לך תמנה

neatsun

New member
"בית דין של מעלה"

לדעתי זה שטויות גמורות. רק הבאתי לך תסריט אלטרנטיבי ל 50 אחוז שלך. באותה מדה יכולתי לשאול מה תעשי אם תעלי למעלה ויתברר לך שהשופט הוא בודהה, ואופס, פיפספת את הסיכוי שלך כי הימרת על המצוות הלא נכונות. כבר כתבתי שמבחינתי החיים זה כאן ועכשיו. אלא שבניגוד לתיאוריות המופרכות שלך, אין זה אומר בכלל שבחרתי בחומריות על פני רוחניות. זה רק אומר שאת ההכרעות המוסריות שלי אני עושה על פי מערכת הערכים הפנימית שלי, וכשאני בוחרת ב"טוב" אני עושה את מטעמים מוסריים באמת, ולא מפני פחד "בית דין של מעלה" כלשהוא, ולא כדי "לקנות לי עולם הבא" להבנתי, זו המוסריות האמיתית, שאין שכרה בצדה.

giingiit

New member
ומה ההגדרה שלך לטוב?

איך אתיודעת כשאת עושה מעשה "טוב", שהוא טוב עבורך אולם אינו מזיק לאחרים? איך את יכולה לדעת שהתוצאה תהיה לטובה? מי אמר שהגדרתך לטוב היא נכונה? ומה אם כדי להיטיב עם מישהו צריך לעשות מעשה שנראה רע? ומה עם מעשה טוב לאחד בא על חשבון השני? מה אז? כיצד מתנהגים? מוסר אנושי הוא סוביקטיבי וככזה, הוא לא אמין. המוסר שאתמדברתעליו אינו "ללא שכר בצידו" כי הוא נעשה בהרבה מקריםמתוך גאווה, והבחירה של כיצד הוא יעשה נעשית מתוך מחשבה לרוב אנוכית. שכר בעולם הבא אינו שכר שרואים מיד וגם אין אדם יודע במדויק את שכרה של כל מצווה, כך שרוב המצוות נעשות לא למען שכר בעולם הבא. זה רק הבונוס.

למעלה