שבת רוחנית

giingiit

New member
באיזה כינויים התבטאת כלפי?

מוכן לתת רמזין? הסקרנות..........

אנדרי ז

New member
את צודקת במאה אחוז ../images/Emo24.gif

עכשיו כולנו מבינים מאיפה כל הנאצות והשיקוצים מפי גאון הדור הספרדי המהולל! או שמא דבריו אינם חסרי תרבות, אלא רק מייצגים את התרבות שהוא מכיר...

giingiit

New member
אם אתה מתכוון לרב עובדיה

הבעיה בדרשותיו זה שהן נדרשות בפני קהל תלמידים שמבינים גמרא ואילו אתם שמקשיבים לדבריו או מתיחסים לנקודה קטנה בתוך כל המלל לא מבינים למה הוא מתכוון ומנתחים רק ביטוי אחד מבלי להבין מה קדם לזה או מה בא לאחר מכן. יש על זה ביטוי חילוני נחמד מאד "לחמור לא מראים חצי עבודה", כך שמי שיש לו בעיה עם דברי הרב עובדיה שישאל את עצמו אם הוא שמע את כל הדרשה ואם הוא באמתמסוגל להבין אדם בדרגתו של הרב עובדיה. אם אביא לכאן ציטוט אחד קטן מספרים שהוא חיבר, גם החכם מביניכם לא בטוח שיוכל להבין במה מדובר. אז אני מקווה שלא מהחמורים אתה. לילה טוב תמנה

אנדרי ז

New member
זה לא בשבילי, תודה

אני מודה ומתוודה שאני לא משקיע מאמצים מיוחדים בלרדת לרמה הדרושה על מנת להבין את הדרשות הגאוניות שלו. תמיד מספרים לנו שהגאונים האלה לא מתכוונים למה שזה נשמע ושאנחנו לא מספיק חכמים בשביל להבין אותם. השאלה היא מדוע הם לא מספיק חכמים להבין שהתלמידים הגאונים שלהם גם הם לא כולם מספיק חכמים על מנת לא לפרש את דבריהם כלשונם וככתובם (תודי שזה היה משפט די חכם). כשגאון הדור אומר שישמח כששולמית אלוני תתפגר (לא זכור לי בדיוק באיזו צורה הוא אמר את זה, זה היה די מזמן) יש סיכוי סביר שיימצאו אי-אלו מתלמידיו שישושו לשמח את רבם האהוב... ותחשבי על זה.

giingiit

New member
אז בוא אתן לך דוגמא למה טוענים זאת

למשל הרב מדבר הרבה על טומאה. הדיעה הרווחת בקרב הציבור הלא דתי ללא רקע תורני היא, שטומאה זה לכלוך אבל זה בכלל לא. טומאה זה קשור למצב רוחני של בהירות ראיה רוחנית. כשהרב אמר למשל שילדים שנולדים מתוך תאווה וללא טהרת משפחה יהיו טמאים (לא זוכרת את הביטוי המדוייק) כל המדינה געשה אבל מה הוא בעצם אמר? הוא אמר, שילדים שנולדים בלי טהרת המשפחה נולדים כשמראש ישנה אטימות על הראיה הרוחנית שלהם ומה זה אומר? טומאה זו קליפה שמכסה את הנשמה שלנו. ככל שיש לנו יותר קליפות כך אנחנו פחות ופחות מחוברים לנשמה הרוחנית שלנו ופחות ופחות מסוגלים לראות ראיה רוחנית. אפשר לראות זאת כזכוכית. כשמסתכלים דרך זכוכית נקיה לחלוטין, לפעמים נדמה שאין זכוכית כלל ואפשר לראות דרכה בבהירות אבל אם פעולות רוחניות של האדם מנקות זכוכית ופעולות תאווניות (חומריות) של האדם אוטמות את הזכוכית, ככל שיעשה פעולות תאווניות כך הזכוכית תלך ותיעשה אטומה אבל מה זה אומר לגבי אדם? זה לא אומר שהוא מלוכלך כלל אלא שאם ירצה אי פעם להטהר רוחנית, יהיה לו קצת יותר אטימות להסיר. אם היית מקשיב לדרשתו של הרב עובדיה היית מבין זאת כך? סביר להניח שלא אבל כשמסבירים למה הכוונה דברים נשמעים לגמרי אחרת. חוץ מזה כשמוציאים דברים מהקשרם לרוב מאבדים את המטרה שבאמירה וגם זה חשוב. לא זכור לי שהוא אמר ששולמית תתפגר. זו בטח המצאה של המדיה. אם הוא אמר משהו, זה היה יותר שאלה של מהות נשמתו של רשע ומה יקרה לו בעולם הבא אבל איני מכירה את המקור המדויק לדבריו אז לא יכולה לענות על זה ספציפית. יום נפלא תמנה

אנדרי ז

New member
כל דבר אפשר לתרץ

לשם הדגמה בלבד: כמה פעמים שמענו ממוסלמים שג´יהאד זה לא בדיוק מה שאנחנו חושבים ושאנחנו מוציאים את דבריהם מהקשרם כשהם מעודדים לג´יהאד? טיעונים כאלה את קונה? יואיל נא הרב עובדיה הנכבד, אם הוא כל כך מעוניין בקירוב לבבות ואהבת אחים, להסביר את עצמו בצורה יותר בהירה, גם לציבור החילוני, ולא לומר השכם וערב דברים שנשמעים לכל בר-דעת כאוסף הבלים במקרה הטוב, וכהסתה פרועה במקרים הפחות טובים.

giingiit

New member
הרב מוסר שיעורים בלווין לתלמידים

שלא יכולים להגיע לשמוע אותו אישית. המדיה מצוטטת לשיעורים אלו ומביאה קטעים נבחרים. הרב לא נותן את הדרשות בראיון למדיה, כך שאם מישהו רוצה להבין, שילך ללמוד תורה. זה לא משנה מה הרב יגיד, תימצא תמיד דרךלהכפיש כי כשרוצים להכפיש תמיד מוצאים איך

טל קר

New member
אפשר הסבר דומה בנוגע לשטות

הקודמת שלו, על כך שאם האמא נראית כמו מלפפון הבן יצא כמו אבטיח, או ההפך?

giingiit

New member
בטח שאפשר.

מי שלומד אצלו גמרא מבין את כוונותיו ומי שאים לו רקע תורני מפרש כפי שמתחשק לו את הפשט.

giingiit

New member
מה אינך יכול לקנות בשבת?

אתה יכול לקנות הכל, אפילו שינקה, אבל מה אגיד אני, שאוהבת שבת רוחנית ללא רעש של מכוניות? האם אתה מוכן להתחשב בי, או שאתה חייב לכפות את הפיח והרעש עלי, גם ביום השבת? מה לעשות שאני גרה בתל אביב ואין כאן רחובות נקיים ממכוניות בשבת... אני רוצה שקט בשבת. איך אתה מציע שנתפשר? לילה טוב תמנה

אנדרי ז

New member
בואי נחשוב לרגע

ונגיד שהיית גרה בכרך הגדול ניו-יורק. האם שם היית משתמשת באותם תירוצים על-מנת לא לאפשר לחיים להימשך בשבת? ודאי שלא, הרי אלה גויים שם! והרי לא איכפת לך שהם ימשיכו לעשות מה שהם רוצים בשבת. אבל פה מדובר על יהודים. וכשמדובר על יהודים, פתאום הרעש בשבת מתחיל להפריע. ופתאום גם אי-אפשר לפתוח קניונים, שמא ילדייך יגיעו לשם בטעות ויתייוונו. נו באמת... את רוצה פשרה? אין בעיה. בעצם זה כבר קיים היום. באותה מתכונת כמו בניו-יורק. באיזורים חרדיים מובהקים אפילו שם סוגרים היום כבישים, אבל רק בתוך השכונה עצמה. בתוך האיזור החילוני ההיפך הוא הנכון: הכבישים צריכים כמובן להישאר פתוחים, וגם חנויות שמעוניינות בכך. ובעניין הזכות למנוחה: מי שעובד בשבת גם היום אמור להיות מתוגמל יותר מביום רגיל, ובנוסף סביר שיקבל יום חופש אחר בתמורה. אבל זה כבר צריך להיות נושא סוציאלי נטו, לא תירוץ לכפייה דתית כמו היום.

giingiit

New member
כנראה שאינך מבין שכל ישראל

עברים זה לזה ולגויים אסור לשמור שבת בעוד יהודים חייבים לשמור שבת. זה הבדל עצום. חילול שבת שלך פוגע בכל עם ישראל, לא רק בך.

טל קר

New member
says who? אני חושבת שהדבר הזה

זה שטות גמורה. אם את רוצה לאחוז בדעותיך, זו זכותך, אבל לנסות להכריח גם אחרים לפעול על פי האמונות שלך? מה זה חייבים? מי אמר? ומה זה לשמור שבת? ומה זה לחלל שבת? הכל הולך אצלך על פי פרשנות אורתודקסית שלא מקובלת על הרוב. אולי הרבה מסורתיים, אבל אם נצרף חילונים+מסורתיים+רפורמים+קונסרבטיבים של היהודים באשר הם, לא נראה לי שכמות האורתודוקסים גוברת.

למיטב זכרוני

אמור לשבות גם "הגר היושב בקרבך, למען תדעו כי גרים הייתם בארץ מצרים" - כלומר האנשים שנמצאים באותו מעמד כאן כמו שעם ישראל היה במצרים. זה צריך להיות תקף לגבי לא-יהודים באותה מידה (כן, אני יודע שפרשנים מאוחרים פרשו זאת בדיוק להפך - רק מי שהתגייר. זה פלפול סרק, שחוטא לכוונה במפורשת של הכתוב). כלומר: לפי התורה, כל הקהילה - כולל הלא-יהודים שבקרבה - צריכה לשבות. זה לשיטתך. ולשיטתי, אם את חושבת שהתורה אמיתית זה עניינך הפרטי. אם את חושבת שאני חייב לפעול בהתאם לדעתך על אמיתות התורה, זה לא קביל. פעולותייך הם עניינך, ופעולותי - ענייני (כל עוד כמובן אינך יכולה להוכיח שפעולותי מונעות ממך לעסוק בעניינייך).

אנדרי ז

New member
סוף סוף התגלה פרצופה האמיתי ../images/Emo5.gif

שימו לב חילונים יקרים. תקראו את ההודעה הכל כך טיפוסית הזאת ותבינו בשביל מה אנחנו כאן בפורום. אמרנו לכם, נכון? אמרנו לכם שהחרדים רוצים לכפות על כולנו לשמור מצוות כמוהם כי אחרת זה עושה להם כל מיני בעיות, למשל משיח וכו´. עכשיו אתם רואים? היא חושבת שאנחנו צריכים להתיישר לימין לפי הדרך שלהם, כי גורל העם כולו תלוי בזה שכל אחד מאיתנו ישמור שבת. לא פחות! דרך אגב תמנה יקירתי, סקרנותי מתגברת לנוכח השאלה, מה תעשי אם תחיי בשכנות לגוי (טוב נו, אולי אני קצת מגזים, אבל בכל זאת כתוב "וגר זאב עם כבש") ושומו שמיים, הוא יתעקש לשמור על השבת?

cusamano

New member
אני חושב שברגע זה

נתת לדרור את מה שהוא רצה (האם זה נכון דרור?) וזה להוכיח שאת מנסה לירמוז לנו (ועכשיו דיי בבוטות!) שהשבת שלנו היא לא מספיק טובה לנו ובכן איך אומרים את זה...לא! בתור חילוני מושבע אני יכול להגיד לך שאני דיי אוהב את השבת שלי כמו שהיא ואם לא הייתי יכול ליכתוב בה את כל השיעורים שלי לשבוע או יוצא לרוץ עם הכלבה שלי (לחיצה על הכפתור של החגורה זה חאט! גוואלט!) או רואה טלוויזיה או הולך לקולנוע או כל הדברים האלה הייתי פשוט מישתגע! אני מת על יום השבת שלי כמו שהוא בלי כל חוויה רוחנית כל שהיא שבה אני פשוט הםם...יכול ליקרוא ספר אולי ביום כיפור (כשאני נימצא בארץ בימי כיפור. וזה כבר ניהיה נדיר) אני פשוט מישתגע! זו חוויה רוחנית זו? זה שיעמום טוטאלי במסווה של חוויה רוחנית כל אחד יעשה מה שנוח לו לי נוח ליצפות בסרטים ביום שבת מה רע?

giingiit

New member
מה באמת? ואני לתומי חשבתי

שהתכוונתי למה שכתבתי כשזכיתי לתגובתו של דרור וגם לתגובתי אליו בפעם השניה אבל אולי אתה מכיר אותי יותר טוב משאני מכירה את עצמי ויודע שהתכוונתי בכלל למשהו אחר (סליחה על הציניות אבל זה התבקש) שבוע נפלא לך (אני לא מתכוונת שהשבוע לא יהיה נפלא אם לא אברך אותך) תמנה

אנדרי ז

New member
שבת ורוחניות

כנראה שלעולם לא אבין מדוע חשובה לכם כל כך הרוחניות הזאת בשבת. ואני לתומי חשבתי שזה אמור להיות יום מנוחה. דווקא כל ההתרוצצויות לבית כנסת נשמעות לי די מעייפות. דווקא רציתי שתדעי שבשבת הזאת הרגשתי הרבה רוחניות, מעצם ההנאה שבהקדשת הזמן לענות לך באשר תכתבי. נכון פעילות נהדרת ומרעננת (ורוחנית כמובן) לשבת קודש? אני באמת מאמין שאת טועה. אומנם לא עניתי לכל הודעותייך האיכותיות, אבל לא פיספסתי אף אחת מהן...

giingiit

New member
אנדרי שבוע נפלא

למה חשובה הרוחניות? כי יש בנו צד רוחני שצריך לקבל ביטוי ואת זה הוא לא מקבל כשהחיים שלנו מסתובבים מסביב לסיפוק צרכים חומריים. השבת אינה שבת של "מנוחה" אלא של עונג כלומר, במסגרתשמירת השבת מלבד אי עשיית מלאכה, על האדם להמנע גם מעשיית דברים שיביאו לו לצער. אם אדם לא מסוגל לאכול בשר למשל, עליו להמנע מאכילת בשר ואם אישה למשל נהנת מצליל קולו של החזן, עליה ללכת לבית הכנסת למרות שאינה מצווה. הגברים מתפללים במנינים בים השבת וקוראים ועולים לתורה, שזה חוויה מרגשת ורוחנית משל עצמה. בנוסף, מי ששומר שבת זוכה לכניסת נשמה יתרה, שזה חלק נוסף מהנשמה, שלרוב לא נמצא בתוכנו. הנשמה ברובה נמצאת מחוצה לנו ובשבת מי שזכאי, זוכה לתוספת נשמה, לתוספת רוחניות ולכן כל דבר שקוראים, כל דבר שאוכלים מרגישים טיפה שונה וטיפה יותר רוחניים. זכותך לחשוב שאני טועה כמובן. כל אחד זכאי למחשבותיו הוא. אני סך הכל מביאה לפה צד אחר - את הצד שאותו אוהבים לקטולפה מבלי להכיר. יש כאלו שיכעסו על כך (יותר קל לשנוא את מי שלא מכירים) ויש כאלו שישמחו על ההזדמנות לישר את האינפורמציה שמקבלים מאתר חופש (אינפורמציה לא כל כך אוביקטיבית בלשון המעטה). שבוע נפלא לך תמנה

אנדרי ז

New member
הבעיה היא בכפייה

זכותכם ליהנות מכל הדברים שתיארת בשבת ובכל זמן אחר. זכותי ליהנות ממה שאני אוהב בשבת. אולי בשבת אני דווקא אוהב לעשות קניות? אולי זה מביא לי תענוג אין קץ, ואי-עשיית הקניות ביום המנוחה השבועי תעכיר את מצב הרוח חסר הרוחניות שלי? דרך אגב, זכותי כמובן גם להיעזר בתחבורה ציבורית בדרך לקניות. תאמיני לי שלא מעניין אותי כהוא זה מה אתם עושים בשבת או בכל יום אחר. הבעיה שאת החרדים, או לפחות את נבחריהם, מעניין מאוד משום מה מה אני עושה בשבת, ומה אני אוכל וכו´. זכותם לחשוב שאנחנו טועים כמובן. אבל להיכנס לנו ככה לצלחת?

למעלה