שבת רוחנית

giingiit

New member
עניתי לך וזה נכנס מתחת להודעה אחרת

משום מה. שאלתי אותך מה אינך יכול לקנות בשבת? ובקשר לתחבורה ציבורית, יש מוניות ויש מכוניות פרטיות אבל כל פעם כשאתה נוסע בשבת, אתה הורס גם לי. לי נורא מפריע רעש של מכוניות בשבת, אז מה אתה מציע? איך נתגבר על כך? איך אתה מציע להתחשב בצרכים שלי לשקט מוחלט בשבת? לילה טוב תמנה

אנדרי ז

New member
יש דברים שמפריעים גם לי

יש למשל הרבה חילוניים שגרים בסמיכות לבית כנסת. לשמחתי אינני אחד מהם, אבל לו הייתי, איך היית מציעה להתחשב בצורך שלי לא לשמוע משהו שמבחינתי הוא רעש בלתי נסבל? היית מסכימה שנכריח אותם להתפלל בשקט או שנזיז את בית הכנסת למקום יותר מרוחק? המסקנה היא שאף אחד משנינו לא יכול לצפות לשקט מוחלט בשבת, ואם זה מה שאת מחפשת אולי תוכלי למצוא את זה במקום מרוחק כלשהו בטבע (או באמצע מאה שערים). קשה לי מאוד לקנות אוכל בשבת. אומנם יש כל מיני מכולות פתוחות, אבל אין שם כל מה שאני צריך (למשל לחם), והמחירים לעיתים תכופות בשמיים. פה ושם יש גם סופרים יותר רציניים, למשל בשפיים (לא בדקתי אם יש שם סופר פתוח בשבת, אבל אני מאמין שכן), אבל בד"כ אי-אפשר להתקרב למקומות האלה בשבת מפאת הפקקים (שנוצרים כמובן ערב נדירותם של המקומות הללו). תארי לעצמך שבכל עיר הייתה רק חנות כשרה אחת. אם הייתי שואל אותך מה את לא יכולה לקנות, התשובה הייתה שאת יכולה לקנות הכל. אבל כשמדובר רק בחנות אחת, פתאום חשוב גם בכמה מקומות אפשר לקנות את זה, נכון?

giingiit

New member
קיבלתי את הרושם שאתה גם באזור חרדי

לאור הראיה ממקור ראשון של אבנים נזרקים על ידי חרדים על אמבולנס (או שזה לא היית אתה?). טעיתי? אם קשה לך לקנות אוכל בשבת, כמו בעית הרעש - תעבור לגור איפה שכן ניתן לקנות אוכל בשבת. אתה לא צריך לספר לי על נדירות מקומות כי עד לפני שנה וחצי היית גם אני כמוך מבלה במקומות אלו, אז מכירה בדיוק את הפקקים. רוב הפקקים הם בכניסות לשווקים שקורים במילא רק בשבת. אדם שרוצה לקנות אוכל לא יעשה זאת בשבת במילא כי רוב האנשים לא עובדים ביום שישי ויכולים לעשות קניות. כל מה שכתבת זה רק תירוצים. תירוצים יש למכביר אבל הם לא המחלה אלא הסימפטום של המחלה.

טל קר

New member
זה מאוד פשוט. לך יש זכות לשלוט

על פעולותיך לא על פעולות אחרים. זה שיש לך צורך ש*אחרים* יעשו כך או אחרת רק כי זה מפריע לך, אז מדובר בבעיה שלך. אבל יש פתרון- אם לך יש צורך עז בשקט מוחלט, שימי מבודד קול בקירות ובחלונות, ואם זה לא מספיק, יש אטמי אזנים מצויינים.

giingiit

New member
אבל מה יקרה כשאלך לבית כנסת?

כיצד אבודד את עצמי מהרעש? ואני יכולה לפתור גם אותך באותה התשובה, שאם את רוצה לשנות משהו (תחבורה בשבת) כדי שיהיה לך נוח, זו בעיה שלך. אם יש לך צורך באוטובוס בשבת, תשכרי אוטובוס. זה הטון של תגובתך.

טל קר

New member
הרשי לי שוב להמליץ על אטמי אוזנים.

ואני בהחלט מוכנה לשלם דמי נסיעה על התחבורה הציבורית שתעבוד בשבת. יש הבדל בין צורך של מישהו בשקט, להבדל של צורך של אחרים בתחבורה. כי בתחבורה רק החילוניים יסעו, אף אחד לא יכריח דתי לנסוע בכוח בתחבורה בשבת. לעומת זאת את מנסה לכפות את "השקט" שלך על כולם.

noone4yet

New member
שאלה קטנה לתמנה (ג´ינ´ג´ית)

הצצתי בכמה מהודעותייך ותהיתי... קודם כל, אני שמח שאדם כמוך מגיע לידי הידברות עמנו וניסיון הבנה שלנו, כן ירבו כמוך. שנית, רוב השאלות שלך בפורום הזה היו נענות בצורה חדה, חלקה וברורה באמצעות ביקור לא ארוך באתר חופש. האנשים שכתבו את החומר באתר השקיעו עשרות אלפי שעות עבודה בשביל להביא לך את המידע כבכפית ובפירוט המקסימלי לשם הבנה. במידה ולא מצאת דרכך במנגנוני הניווט השונים באתר, בכל שאלה שיש לך אל הציבור הלוחם בכפיה דתית ובעד חופש מדת - את יכולה פשוט לחפש באמצעות מילות מפתח במנוע החיפוש שצירפו לאתר. דרך צלחה וכל הכבוד על המאמץ. חזקי ואמצי. נ.ב., הייתי מזמין אותך לאורגיות של דרור, אבל הליבידו שלי פגוע מויכוחים בנושאי אמונה דתית.

פינגו

New member
שבת נפלאה

השבת שלי לא הייתה רוחנית (שהרי אין במקור רוח, אבל אפשר לעשות רוח...), אבל היא בהחלט הייתה עשירה ומעשירה מאין כמוה... עשיתי ספורט, המשכתי לכתוב משהו שהתחחלתי מזמן ועתה מצאתי לו המשך ראוי, סיימתי לקרוא ספר, אכלתי ארוחת סופשבוע בחיק המשפחה, שוחחתי רבות עם החבר שלי שנשאר שבת, יצאתי לרקוד את נשמתי - 5 שעות בלי הפסקה, הלכתי לים, טיילתי מעט והתרגשתי לפני תחילת שנה"ל שהולכת להיות מעניינת ומעשירה מאוד אף היא. דרך אגב, מה רע באורגיה, אם כל הצדדים מעוניינים בה?

למעלה