שבת דיכאון או כיף...?

עוד לא נתקלתי באדם

שמסקנות הגיוניות הניעוהו לצאת או לכפור, ושניחם על כפירתו כי שכלו הורה לו כך. לטעמי, דבר כזה לא סביר שיתרחש. להיפך בהחלט ראיתי - אנשים שחזרו בתשובה בגלל סיבות 'שכליות' ואחר כך חזרו בשאלה מאותן סיבות. בדרך כלל הם קיבלו אינפורמציה שיקרית ממחב"תים למיניהם. קיימים כמובן אלו שעשו את הצעדים הנ"ל מסיבות רגשיות, ועל אלו אין לי תמיהות. אני מודעת לכך שעשיתי חלוקה שרירותית בין שכל לרגש כאן, ועדיין סבורני שהנקודה מובנת. וזה חל על כל הדתות.

לחוד

New member
אך גם את מסכימה

שהנחת היסוד של האנוסים (ושל היוצב"שים) אינה אמורה להיות "אנחנו לעולם לא נחזור", אלא להשאיר את הענין בסימן שאלה. אמנם מקרים של היתפסות וחזרה לאמונות הישנות כמעט ואינם קיימים, אך ברמת הפרט כמדומני שהיושר מחייב שלא לפסול אפשרות שכזאת. הביטחון הטוטאלי והמלא בצדקת הדרך שייך בדרך כלל לבעלי האמונות הטפלות, ולמה זה נחליף אמונה כוזבת באחרת?

אני כבר אמרתי ל'לחוד'

שהוא לא זקוק לכתב ההגנה על בוגרי הישיבות העילגים... לעניינינו: כספקנית מטבעי אני מסתייגת מכל נחרצות שהיא, אבל אחרי הכל, אנחנו מבססים את חיינו על הנחות יסוד שניראות לנו בסבירות גבוהה כנכונות. אחת ההנחות הללו עבורי היא, שאלו שכופרים בגלל ששכלם הובילם לכך, לא יחזרו. אין כאן קביעה, אלא רק הנחה סבירה מאד.

גבעון 1

New member
גם אני חשבתי ככה...

פעם חשבתי ככה, כשנסעתי לחו"ל וראיתי אנשים עושים בנג'י מ-30 40 מטר לנהר, הבנתי שהכל אפשרי...

סלסרו

New member
אני עם שניכם.. ../images/Emo13.gif

יתכן שאובדן האמונה הוא לא כמו שבירת ביצה שתוכנה נטרף (=בלתי אפשרי לגמרי להחזיר אותה להיות ביצה שלימה), אלא כמו כוס שנשברה (=ניתן לאחות את השברים ולהופכה שוב לכוס). אבל גם כשמאחים את שברי הכוס היא לעולם לא תראה בדיוק כפי שהיתה. תמיד יראו שהיא בנויה משברים. עובדתית, היו מקרים של יוצב"ש שחזרו בתשובה. אך גם הם לעולם לא חזרו לקדמותם. אולי "לעולם" זו מילה חזקה מדי, אבל כל המקרים שידועים לי היו כאלה (סטאריק, למשל). הם חזרו לחיק הדת, אבל לא בדיוק לאותו מצב שהיו בו לפני כן (למשל, לא שבו לאותה חסידות שזנחו, או ששבו ואימצו אורח חיים מודרני יותר כד').

לפי דעתי לא לזה היתה כוונת סוגי

לא נראה לי שהיא התכוונה שבטוח אנוס לא יחזור בתשובה היא רק דיברה על סיכויים.אין מה לעשות,הסיכוי שאנוס אמיתי יחזור בתשובה הוא קלוש. אנוס אמיתי זה בדרך כלל אחרי הרבה מחשבות לבטים הרהורים ותהיות כך שאין הרבה סיכוי שפיתאום יחזרו לדבר שכבר גילו שאין בו כלום.

נטע 2

New member
משטרת האמונות

סוג ב' אני מסכימה עם אסתי. גם מרגישה הרבה זמן שאת לא מעוניינת באנשים שלא חושבים בדיוק כמוך (זה יוצר הרגשה של ריחוק). יש אנשים שהאמונה נשארה אצלהם, רק שהם גם מאמינים שיש עוד דרך. אי אפשר לכפות על אדם אי אמונה, אבל עדיין צריך לדעת לקבל אנשים שרוצים לשנות דברים. וזה לדעתי פחות חשוב מאיזה מקום זה מגיע. אדם הוא דינמי ועובר תהליכים לכל כיוון וזה מה שיפה. אם כולם היו חושבים אותו דבר לדעתי העולם היה משעמם. נחמד לי לקרוא את מה שאת חושבת ונחמד לי לקרוא מה שאחרים מאמינים. המכנה המשותף של הפורום יכול להיות יותר רחב. אנשים שמסיבות שונות לא יכולים לממש את מה שחושבים שמתאים להם, כל אחד ברמה שלו (לא צריך לשנות בין חרדים לדתיים).

סוג ב

New member
העניין היחידי בהקמת הפורום

היה, לתת בית לכל הלא מאמינים שחיים כמו חרדים. כל השאר לא קשורים. אני מאוד מבינה את החיים הקשים שלכם, כי גם אני הייתי שם, אבל כאן זה לא המקום. עברנו את זה כבר ואנחנו מעוניינים לחזק את הגרעין של הלא מאמינים. לכן הצעתי לכם לפתוח פורום משלכם. אני מקבלת אותכם בתוך הלב, אבל לא כאן. המטרות של הפורום ברורות- כמו גם קהל היעד של הפורום. אין צורך להיות רצויים בכוח. תפתחו פורום משלכם ותעזבו אותנו בשקט. הודעות של שבבניקים בסגנון, איך עברה השבת ואיזה ניסיון זה לא להדליק טי.וי, לא רלוונטיות, כי אין לנו נסיונות, אין דבר כזה ניסיון. אנחנו לא שומרים שבת (לאלו שיכולים), רוב החברים כותבים כאן גם בשבת. או הודעה בסגנון, אני חייבת ללכת למקווה להיטהר, אבל רוצה להזדיין עם גוי, נו באמת???? ובגלל שלא כולם חושבים אותו דבר וכדי שלא יהיה עולם משעמם, יש יותר ממאה פורומים בתפוז ולכל פורום, קהל יעד משלו. מאמינים לא שייכים לכאן. נ ק ו ד ה.

נטע 2

New member
לדעתי זו טעות

סה"כ אנו מתמודדות עם בעיות מאוד דומות. נושא האמונה הוא נושא אישי ופנימי ולכל אחד יש זכות לחשוב מה מתאים לו, וזה לא צריך לשנות להתמודדות בדרך שהוא חושב שמתאימה לו. מעניין להבין איך אנשים מצליחים להמשיך הלאה עם כל המורכבות שהם נמצאים בה וכיצד הם מצליחים להתמודד (במיוחד בבעיות הקטנות של היום יום). אני לא מכירה עוד פורום שעוסק בנושאים האלו ובכלל שמצליח להבין את המורכבות. סוג ב' אני חושבת שאת מביאה למצב שבסוף תשארו חמישה - עשרה כותבים (שחושבים בדיוק אותו דבר) וחבל.

סוג ב

New member
הסתרדנו מצוין עד היום

ולא עם חמישה. ונכון שאין פורום בשבילכם- תפתחו אחד כזה. זה מה שעשיתי כשלא מצאתי פורום בשבילנו..

מתבי6

New member
אני חייב להתעכב על עניין הבית ספר

באמת יש אצלכם כיתות כאלה? ואיפה הבת שלך נמצאת? את לא לומדת יום שלם? מה הקשר אצל הילדה אם אבא שלו מדבר פוליטיקה חצי יום ושאר הזמן עובד לבין אבא שעושה את זה כל היום? איזה מזל שאני שייך לקהילה חסידית ששם עדיין אין את השטויות כאלה

סוג ב

New member
אני עם חרדית תוהה וחייםבזרם

זה לא פורום בשבילך. לך לחרדים מתלבטים או משהו. אנשים כאן לא מאמינים ואין לנו ניסיונות.

גם לי

השבת היא מאוד קשה למרות שאני רואה טלוויזיה וגם משתמש במחשב אני מרגיש בדידות מאוד גדולה בשבתות ואני מחכה כל פעם שהשבת כבר תסתיים

סוג ב

New member
לא רוצה לחשוב בשמך

אבל אולי זה בגלל שאתה רגיל ששבת, זה משפחה וכולם סביב השולחן?

יוסי2302

New member
לא . בכלל לא

אני הרבה שנים כבר לא בפוזה הזו . אבל הייתי רוצה שיהיה יותר מעניין פחות מדכא . לאו דווקא רוחני . אפי' להיות עם מישהו או מישהי שאני אוהב כל השבת ביחד . לאכול לישון הכל ביחד . היה עושה לי טוב . הבעיה שאני ממש בודד . גם ביום חול כ''ש בשבת .

למעלה