שבת דיכאון או כיף...?

יוסי2302

New member
שבת דיכאון או כיף...?

למי ששומר שבת כאן ולא גולש ולא עושה שאר מלאכות . מה אתם עושים בשבת . .? מה עושים שלהתפלל לא מעניין , נמאס אין חשק . לגלוש אסור . ואת לא עם משפחה . והחברים לא בקטע שלך . אז איך ניצלים מהדיכאון הזה . אני פשוט מחכה כל השבת מתי היא כבר תצא , יש לי ניסיון לא לגלוש בשבת . יכולתי להיפטר מכל השיעמום והבדידות הזאת . יש פה עוד מישהו שמרגיש וחושב כמוני .??

Avi k 1983

New member
שבת זה הדבר הכי חרא שיכלו להמציא

הולך להיות לי שבת גיהנם ובודד

כבר פעם שניה

שאני קוראת היום את המילה המגונה "ניסיון" זו כזו מילה דוסית מעצבנת!
יש לך נסיון לא לגלוש בשבת? מה זה לעזזאל הניסיון הזה? רוצה לגלוש? תגלוש! לא רוצה לגלוש? אל תגלוש! אם אתה חושב שאסור לגלוש בשבת מה אתה בכלל בא לשמוע את הדעות שלנו? כולנו סוברים שמותר לגלוש בשבת.

האמת

גם בעיני לא מצא חן ושמחתי לקרוא את ההודעה של סוג ב' שהיא לא אוהבת מאמינים פה בפורום. כי זה נהיה פורום של מאמינים מתוסכלים.

Avi k 1983

New member
לדעתי ניסיון זה דבר חיובי...

לדוגמא: לי יש הרבה ניסיון בלעשות מה שבא לי:) מה לעשות שהדוסים עיוותו את המשמעות של מילה כ"כ נורמלית.

../images/Emo31.gifחשבתי אחרת

היית מצפה מכאלה שעברו את אותו תהליך שאני עוברת ליותר סובלנות גם אם אני כבר לא מאמינה ברמה כזו או אחרת זה לא משהו שקורה בן רגע אלא תהליך אישי שבאופן טבעי מלווה בהרבה סתירות ותנודות קדימה ואחורה כך למשל אצלי: משאירה שעון שבת אבל מכבה ומדליקה פה ושם. משאירה פלטה בשבת, אבל מחממת עליה כל דבר אני עושה עוד הרבה דברים אבל לא מסוגלת נפשית להדליק מחשב או טלפון ולהתחיל לגלוש ככה זה, ואני לא מוצאת לנכון לעשות דברים שיגרמו לי לתחושה רעה רק כדי להוכיח או להראות למישהו משהו. (ואל תשכחו שגם יש ילדים שמסתבבים בבית ומוציאים הכל החוצה) לדעתי האישית, טוב וראוי שהפורום הזה ישמש כבית לכל מי שכבר מרגיש בנפשו לא שייך לעולם הדתי בלי קשר לשלב שבו הוא נמצא. אחרת נצטרך לפתוח שרשרת של פרומים לחרדים בע"כ (בעל כורחם) שעושים הכל ולחרדים בע"כ ששומרים חצי ומאמינים רבע ולחרדים שמאמינים חצי ושומרים רבע, ממש כמו בבית ספר של הבת שלי ששם יש כיתה לבנות אברכים וכיתה לבנות עובדים חצי יום וכיתה לבנות עובדים יום שלם... וספציפית למה שכותבת חיים בזרם: יוצאים בשאלה לא מרגישים מתוסכלים וחרדים בעל כורחם שלא מאמינים בכלל וגולשים בשבת לא מרגישים מתוסכלים אז גם אלו שעדיין מאמינים ברמה כל שהיא (ואני מקווה שאני לא מפתיעה אותך עם העובדה שלאמונה גוונים רבים) לא מתוסכלים.

סוג ב

New member
בכיף

תפתחו פורום לחרדים שמואסים ברבנים. פה זה פורום לחרדים אנוסים. אלו שכבר אחרי השלב הזה ולא מאמינים יותר. אנשים כמוכם, שעדיין מאמינים, יכולים לקבל ג'ננה ולחזור בתשובה (כמו חני חרדית) האנוסים- לעולם לא יחזרו בתשובה.

לא הבנתי

למה כל כך ברור שאנוסים לא חוזרים בתשובה לעולם למה כל כך חשוב שיהיו כאן רק כאלה שלעולם לא יחזרו בתשובה ולמה כל כך דחוף לזרוק החוצה את מי ששומר שבת אבל לא שומר דברים אחרים

הערה חשובה

סוגי יקרה, כתבת פה משפט "תמים" למדיי, אך לחלוטין הצלחת לקומם אותי ברמות שלא ייאמנו. תיכף אבהיר את דבריי, אבל אני מוכרח לציין כבר בשלב זה שמדובר כאן בהערה שלדעתי מהותית היא, ויש לה השלכה עצומה על אופן ההסתכלות והתפיסה הכללי הראוי, בנוגע לדבר ועניין בעולם המחשבה והדעות. ובכן, כתבת את המשפט הבא: "האנוסים- לעולם לא יחזרו בתשובה". אילו הייתי פשטני הייתי אומר לך בקצרה: never don't say never. אבל תרשי לי לומר יותר מזה. אחד מהדברים היותר חזקים ויותר משפיעים שאני חוויתי במסע הלמידה החופשי שלי (באומרי מסע למידה חופשי, למי שמעוניין לדעת, אני מתכוון מסע למידה נטול כל "הנחת מבוקש" מראש, שולל קביעת מסקנה ורק אחר כך אישושה) היה עקרון "אי הוודאות". ככל שצעדתי, ככל שקראתי – בכל תחום של רעיונות ודעות (עוד רגע נגיע גם לעניינים שבפיזיקה) – שמתי לב ששום דבר אינו מוחלט, שום דבר אינו וודאי, דבר אינו יכול להיכנס למסגרת של "לעולם לא" או "לעולם כן". במקרה האידיאלי, נגיע ל"ככל הנראה"... בתחילה זה היה בתוך מסגרת היהדות עצמה. נחשפתי לחוגים אחרים, לקהילות אחרות – שלהן דעות שונות והשקפות שונות מזו שלי. גם הם היו יהודים יראים ושלמים, ולא ניתן היה לבטל אותם במחי יד, כדרך שעשו חבריי ורבותי. אז הבנתי שתתכננה שיטות שונות להגשמת היהדות, ואין דרך אחת "אמיתית". אבל, באותו זמן היה ברור לי שאחרי ככלות הכול "רק היהדות, לעולם, תהיה הדת האמיתית". כעבור זמן, נחשפתי לעולם של עקרונות מוסריים ותיאולוגיים לא יהודיים, והבנתי שיתכנו שיטות חיים אחרות, לגיטימיות כמו היהדות. אך עדיין באותו שלב הבנתי שהמוסר הוא אבסולוטי. כעבור זמן נוסף הבנתי שאין שום דבר מוחלט. שלכל דבר יש פרספקטיבות שונות, שהמושגים הבנה ומסקנה הם ארעיים, ומצבים שונים וחוויות שונות ומקומות אחרים יכולים להוביל אותך בקלות לשנות את דעתך. [אגב, אפילו בעולם הפיזי הדברים אמורים. הפילוסוף והמדען תומס קון הוכיח באריכות שהמדע (פיזיקה וכדו') בנוי על בסיס "פרדגימות", והמדע אינו בנוי כלבינה על גבי לבינה, אלא יש קפיצות – בלתי קשורות האחת לשנייה, וגם ביחס למדעי הפיזיקה המושג "אמת" הוא יחסי לאותה פרדיגמה בלבד.] מכאן, שהקביעה כאילו אנוס אינו יכול לחזור בתשובה אינה נכונה, והיא סותרת את רוחי האנוסית (ורוחם של אנוסים אחרים) שקובעים שאסור לקבוע שום דבר.

סוג ב

New member
never don't say never

צודק לגמרי. אבל עדיין, לעומת המודרנים והשבבניקים, המס' שעלול לחזור הוא מזערי. רציתי להעביר לה את הרעיון, אל תתפס לקטנות. אבל טנקס אני וואי...

ואוו חברים, נמאס לי להיות משטרת השפות ../images/Emo3.gif

אבל אומרים never say never או אם ממש רוצים don't ever say never להגיד never don;t say never זה בערך כמו לומר בעברית לעולם לא אל תגיד לעולם לא. סורי שאני מציקה.

גבעון 1

New member
לימו, אני דווקא מקבל בברכה../images/Emo13.gif

אני דווקא מקבל בברכה, כל הערה, בתחום הדיקדוקי, לפעמים קשה מהפון לתקן.... חשוב מאוד לכולנו...

לא בטוח -

אנוסים שאמונתם התערערה עקב הכרה בכשלים מוסריים או לוגיים באמונה היהודית, סיכוי נדיר עד בלתי קיים שמוחם יוכל 'לדלג' על הכשלים ולהדחיק אותם מחדש, ולחזור להאמין בלב שלם. נצרכת שטיפת מוח מאסיבית כדי שזה יקרה. באיזשהו מקום כתבתי כבר, שלו היה מדובר בין בחירה בין שתי אמונות, כאשר האינפורמציה היתה פרושה וגלויה מראש, תיתכן שינוי דעה ובחירה באמונה אחת במקום בשניה וחוזר חלילה. אבל במקרה דנן, מדובר על אנשים שחיו בתוך קופסה סגורה, בלא שתהיה להם אפשרות לחקור, לבדוק, להרהר ולערער על העקרונות שחונכו עליהם. מהרגע שאדם מביט מחוץ לקופסא ומעז לחשוב אחרת מהצורה בה גדל, כבר לא תהיה לו אפשרות לחזור לקופסא ולהתעלם מהמידע שנחשף בפניו ומהמסקנות הבלתי נמנעות.

ברובד המיידי

יש צדק בדברייך. גם אני, ממקומי העכשווי, נוטה להגיע לכזו מסקנה כי לא ייתכן שאי פעם אשוב להאמין. אבל זאת בדיוק הנקודה. מלימוד ומנסיון נדמה בעיני, שנטילת מסקנה בצורה גורפת ופסקנית מהווה לעתיד, עלולה להתברר כמשגה חמור. בהחלט, כרגע איני רואה בעצמי שום סיכוי להגיע לבדל של אמונה ביהדות האלוהית כפי שהיא מוצגת על ידי דבריה התורניים של התלמודיות היהודית. יחד עם זאת, נאמן לשיטתי שהובעה בפורום כמה פעמים, אני מודע היטב לעובדה שלא רק ההיבט הרציונלי הביאני למסקנה זו. הרבה קטליזטורים (שמרביתם נבטו בתוככי החברה החרדית עצמה) הותכו יחד למנוע ענקי רב עוצמה שדחפני לעברה של אי האמונה. לכן, סבורני שלא ניתן לשלול מצב בו בעקבות שינוי באותם קטליזטורים (שהם אינדיבדואלים ביסודם), פתאום ישתנה הרציונל. במילים אחרות, האדם נוטה "לשכנע את עצמו" - להכניס עצמו לתהליכי רציונליזציות - ולכן יכולים לבוא מצבים כאלו שידחקוהו לעבר אמונה, יכולים בהחלט לבוא, ומשיבואו מצבים אלו, ומשיובילוהו לעברה של האמונה בשנית - הדבר ייתכן. ייתכן וייתכן. לכן אמירה "לעולם לא" במקרה הזה היא יומרנית, והיא גם מכילה סוג של נחרצות שאני נוטה לסלוד ממנה. כמובן, חשוב להבהיר, שאני מדבר על האחוזים היותר נמוכים, כי אכן ההיגיון נוטה בגדול לטובת העדר אמונה, ולכן הסיכוי שאדם יעשה מעשה לא הגיוני ושממרבית הבחינות גם פחות יעיל, הוא נמוך.

למעלה