שבת ברוכה...

טשטושה

New member
שבת ברוכה...

מזה כשבועיים ימים, הגוף שלי ואני עורכים מעין דיון שכזה: הוא חושב שיש לי יותר מדי כיסים - אני חושב שהוא מכאיב לי ומגזים: הוא התעצבן והחל ליָצר אבנים בכיסים - אני לא ישנה בלילות ומשתמשת במשכחי כאבים... כך, אנחנו רוקדים לנו איזה שהוא ריקוד מוזר כשכולי תקוה, שהמחול הזה יסתיים במהלך השבוע הקרוב, רופא חביב תכול עיניים ינתק את הכיס ואבניו, אני אשאר לי לישון סוף סוף מנוחת לוחמות עם קצת משכח כאבים ואחר אשוב לי לביתי, משפחתי וחיי... המלצתי לכם? אל תשאירו שום דבר בכיסים - הליך הניתוק לא בהכרח נעים שבת ברוכה עליכם,

טשטושה

New member
סדקי לב...

כשהצלחתי סוף סוף לאסוף את עצמי מהמיטה עליה ישבתי, פגשתי את העיניים של עפיפה, עפיפה מאז שהכרנו הייתה מכונה בפי כל הגרסא הערבית שלי – לא יודעת להגיד אם עפיפה הייתה עוברת את מסלול החיים שאני בחרתי בו ללכת, אבל אין ספק שהיא הייתה בין יחידי הסגולה שהצליחו לראות לי בעיניים מבלי לבקש להבין את המתרחש... ראתה ושתקה ותמיד הייתה שם, כדי לשלוח מבט מבין, כדי להניח יד על הכתף – למרות שבחלומות ההזויים ביותר לא הייתה מעלה בדעתה מה בדיוק היה הדבר שהתרחש והיה לוקח ממני פעם אחר פעם את כוחות הנפש עד כלות הנשימה... התבוננה לי בעיניים – נצא לשתות קפה בחוץ? כן הנהנתי, הלכתי אחריה כמו ילדה קטנה שהצליחה לצאת מבועת הכעס שלה כמפלט אחרון, אולי בעצם קיוויתי שבחוץ, עם הקפה, תצאנה המילים סוף סוף – ואוכל להפסיק לשבת על המיטה ולצפות שהוא ישוב, אולי אפסיק לבהות בקירות ולחפש עוד סימן שהיה ברור לי שהותיר לי ורק עיניי הן אלו שתזהנה את חריפות המח ושובבות הנשמה שהייתה חבויה בו באיש הזה – קיוויתי שאוכל להסיר מעלי את נטל החיים שאף שאהבתי כל כך, היו חיי חטא קשים מנשוא עליהם שילמתי במחירים יקרים לאורך השבילים בהם בחרתי לפסוע ולו כדי להיות קרובה אצל נפשו... עפיפה ידעה להכין קפה שחור מצוין, הסברה שרווחה בבית-האבות אמרה שאת הקפה הכינה עפיפה עם תבלין ערבי מיוחד שהביאה איתה מהכפר., התבלין הזה היה בעל סגולות מדובבות דיבור וכך, כשזיהתה מי מאיתנו מצוות בית האבות "דורה" בנתניה כזקוקה לשחרור נפשי בשיחה, הכינה קפה... ישבנו על הספסל ברחבה המוקפת גינה ירוקת עד: הספסל היה מיותם רוב ימות השנה, מי שעוד היה בו הכוח להתהלך – עשה זאת וחרק תותבות עד כלות רק לא לוותר, לא להיכנע ולא לעלות לקומת התשושים וודאי לא לקומה העליונה שנקראה בפי כל "קומת קידמת עדן" – היא קומת הסיעודיים, מהקומה הזו, עלו רק לשערי גן העדן.. כך שהספסל נותר מיותם ואירח מפעם לפעם בני משפחה שבטרם יצאו אל דרכם, ישבו להניח למשקעי הביקור לשקוע היישר למקום בו אפסנו את אזל היד וצער הפרידה המתמשכת והלא מכובדת שבהזדקנות בצל מוסד ממשלתי סוג ד'... "מָא לָאקְ"? שאלה עפיפה והביטה לי עמוק בעיניים שלראשונה, אחרי שבועות ארוכים של שתיקה, הרגשתי את הלחלוחית עולה בהן. מה לי? עפיפה, איך לספר לך מבלי שתשפטי אותי ברמות המוסר איתן את באה לעולם הזה?, אך לספר לך כשבעצם גם אני עצמי חיה בפיצול שנים ארוכות כל כך כשמחציתי לא שלמה בעצמה עם מעשי? אבל ביודעי את סגולות הקפה של עפיפה, לגמתי לגימה ארוכה, החזקתי את הקפה בתוך חלל הפה ואפשרתי למרירות לריב עם מתיקות הסוכר על המקום בלשון ואז שחררתי את הנוזל הישר אל הקיבה משל ביקשתי להטמיע עמוקות את אותו סם נדיר שכולנו חשבנו שעפיפה "שמה" לנו בקפה.. הכול התחיל ערב אחד לפני כמעט עשר שנים סיפרתי, הייתה לי המשך...

טשטושה

New member
סדקי לב - חלק שני

הייתה לי שוב מריבה קשה עם הבעל, שוב צעקות, שוב הלך וחזר בין החדרים בבית ושוב בסופו של עניין קם אסף את המפתחות בהפגנתיות ויצא מהבית בטריקת דלת עצומה... לא שהמופע הזה היה חדש לי או לו – אלא שהפעם כשנטרקה הדלת, התחיל לרוץ הסדק שנוצר לי בין קירות הלב לאורכו – ממש כמו אותו סדק שניתן היה לראות על הקיר עליו ישב רעוע המשקוף של הדלת הכי נטרקת בביתנו.. אולי זה הסדק ואולי הריקנות שהחלה תופסת נפח בדיוק במקומות בהם עבר הסדק שהיה פעם צר ודקיק ועם השנים קיבל צורה וחיים משל עצמו: כך או אחרת, כהרגלי אחרי מריבה שכזו – הטבעתי את יגוני במקלחת מתחת למים הזורמים ויצאתי לקנח את טקס ההשקטה בקפה וסיגריה במרפסת הקדמית. אבל כשעברתי בסלון, מצאתי שהמחשב נותר דולק והאינטרנט מחובר: עצרתי עם הקפה והתיישבתי לעלעל בדפים שמאז ומעולם מצאתי אותם נטולי תחושות, זה היה בדיוק מה שהייתי צריכה באותו רגע, משהו יבש שיאפשר לי להטמיע את השקט, לשכוח את הסדק, את מפץ הדלק בשמורותיה ואת ההתפוקקות שהתרחשה אצלי אחרי כל תרחיש שכזה: התגלגלתי לצ'אט של IOL :בחרתי לי ניק הכי פחות מרמז, דומני שזה היה משהו כמו "משחקת שח-מט בשמאל" או משהו כזה וישבתי לבהות באנשים שהתערבבו בשיחה שלו הייתה מתרחשת בסלון ביתי סביר להניח שגם את טריקת הדלת של סמי לא היו שומעים. "רץ" היה הניק שפנה אלי ושלח פרח וברכת ערב מבורך: שיחה קלחה וזרמה והצלחתי אפילו ליהנות מהשנינות הזהירה שהציע אותו רץ על לוח השחמט של שיחה וירטואלית שאולה לכל הדעות: בהזדמנות הבאה כשסמי יצא למילואים סוף סוף ואפילו אפשר היה לראות שקירות הבית נשמו לרווחה, ישבתי לילות שלמים לחכות ל"רץ" שיגיע בריצה לצ'אט – אבל נאדה... הבן-אדם נעלם והתפוגג לתהומות הנשייה הוירטואליות. היות ועונג הבדידות הביתית הקיף את כל כולי, החלטתי להחליף לעצמי תלבושת, יצאתי ממשחק השח-מט ולבשתי את "ניחוח אישה"... ואוו עפיפה, לא תאמיני מה שהיה שם: עשרות גברים מכל המינים, גבהים, צבעים, גילאים שלחו לי שורות אדומות והבטיחו ורדים, קפה, עוגה (מאייקונים – נו, מהציורים של הצ'אט) ואני חיכיתי, חיכיתי שתגיע ורד בודדת, משפט אחד שייקח אותי ויסחף אותי לשיחה מרתקת שתשאיר אותי ערה ומסוקרנת, שתעורר בי את הנשיות ההולכת וכבה בי מזה שנים... וזה לא לקח הרבה זמן עפיפה, הוא הגיע.. תוך שלושה משפטים היה ברור לי ש-"חש צורך" הוא אותו "רץ" של אז, היום אני יודעת שהיה ברור לו בדיוק כמוני שמצא אותי אחרי שהצליח לשכוח את הניק ההזוי שבחרתי לעצמי אז... אבל הפעם השיחה רצה מהר יותר לפסים אישיים – סיפרתי פרורים מהתרחיש הביתי שלי, גם הוא סיפר וניער אבק מסיפור החיים שלו בביתו וכך, התגלגלנו בחידודי לשון, ניערנו אבק מחריצי המח שהפכו אפורים מחוסר שימוש והחיוך, החיוך עפיפה ישב אצלי על הפנים מתחילת השיחה ועד סופה וכמובן כל הליל הזה עד שהצלחתי להירדם – ולמחרת בצהרי היום כשחזרתי מהעבודה ומצאתי אותו מחכה לי בצ'אט תחת הניק "מחכה לניחוח היחידה"... גם אז קינן בי איזה שהוא ספק שמא הוא איזה שרלטן שאני מאפשרת לו להוליך אותי שולל כי זה בדיוק מה שאני זקוקה לו כרגע כדי להרים את הנשיות שלי מהתהום אל פני הים – אבל היה לי נוח וכייף וטוב וחם בלב ובנשמה ובעיקר התעורר לי המח ושרירי הפנים שחייכו אלי מהמראה וזה השתיק גם את הקול הקטן שהעז בכל פעם להזהיר אותי ממה שעומד להתרחש.. למעלה מחודשיים התכתבנו בצ'אט, משם התגלגלנו למיילים שם למדנו להכיר עמוק יותר, כי היה זמן לקרוא את השורות שוב, ללעוס אותן בשנית ובשלישית ובמקרים מיוחדים גם להעלות גרע שוב.. אחרי חצי שנה הזויה לכל הדעות בה כתבתי את עצמי, את החלומות ההזויים ביותר לי, את האינטימיות הפרטית שלי עם עצמי, חצי שנה בה פרסתי את נפשי לפרוסות דקות שניתן היה לראות דרכן את קמטוטי הכאב שישבו על כל נדבך – החלטנו לעבור לטלפון ומשם לקבוע פגישה לקפה: המשך...

טשטושה

New member
סדקי לב - חלק ג'

צחקנו, זה היה ברור לשנינו שהקפה הזה יהיה קפה מאוד ..."נטול קופאין" אם להשתמש בשפה מליצית – וכשנפגשנו עפיפה, עמד מולי איש במיטב שנותיו אז היה בן 65 ואני בת 38... הלם מנעד הפער הזה הכה בשנינו תקופה מאוד ארוכה, קפה בסופו של עניין היה גם היה, אפילו שתי כוסות רצופות גם לי, גם לו... אולי כי היה קשה לנו פתאום להבין שהצלחנו לעבור כל כך הרבה זמן אנושי מבלי לשאול מי בעצם יושב מעבר לצידו השני של הצג.. אולי כי הפער באמת היה עצום בעיקר למראית עין. אחר כך הייתה תקופה ארוכה של שקט, לא נכנסתי לצ'אט, רציתי להינתק, פחדתי, אולי כי ידעתי שהקמטים שפארו את פניו וכפות ידיו לא מפריעים לי, אולי כי עמוק בתוככי תוכי נגעתי ביכולת שלו, להבין את מהות הנשיות ולהצליח, להשיב לי אותה כמראה אל מול פני בכל זווית בה. התבוננותי בה הייתה זו שידעתי כי אם אגע בה ולו פעם אחת, לא אוכל לוותר על קיומה בחיי עוד, גם אם תהא מעוטרת קמטי כפותיים או פרוסטאטה סתומה... עפיפה הביאה קפה בכוסות גדולות יותר – אולי כי זיהתה את העומס הנפשי שהשלתי מעלי בין הלגימות הארוכות שגמעתי. מכאן, החל להתגלגל אם אפשר לקרוא לזה כך, רומן מטורף והזוי לכל הדעות: אישה ילדה בת 38 וגבר בן 65 שיכול היה להיות בנקל אביה... התשוקה בערה שם מכל כיוון, היא העניקה לו משב נעורים מחודש בכל פעם, הוא העניק לה את נשיותה ארוזה בכל פעם באריזת מתנה נועזת, מפנקת, מיוחדת אחרת ובכך השיב לה את כל מה שבעצם עליו דיברה עם סמי שנים ארוכות כל כך וההוא, כלל לא הבין במה המדובר ורק העמיק ועיבה את הסדקים ... כך חלפו להן השנים, נכדים נולדו אצלו, אני שלחתי את הגדול לצבא, לאוניברסיטה, אחר כך הבת התחתנה והצלחתי להשחיל אותו כבן זוג של חברה שמאז ומעולם ידעה לא לשאול מה שלא צריך ובכך קנתה את עולמה אצלי – לא הצלחתי להעלות בדעתי לחתן את הילדה מבלי שהתמיכה שלו תהיה שם איתי ולו במבט, ולו במגע של במקרה ולו ביכולת שלו להפתיע ולהחליף איתי בן זוג לריקוד הטנגו שמאז ומעולם היה הריקוד שלנו – גם אם רקדנו אותו בשיחה, גם אם רקדנו אותו צמודים גוף לגוף במיטה וגם אם הצלחנו לרקוד אותו בשתיקות שאהבנו בנגיעות הקטנות של הכפות השלובות בהתמוססות הגעש של אחרי שהתשוקה נספגה בנו... אחר כך היה שבר עצום נוסף אצלו במשפחה, אשתו הפכה סיעודית וזה הכביד מאוד על היכולת שלו לצאת החוצה מהבית, היא הצליחה להשביע אותו שכל עוד יוכל לטפל בה בעצמו שלא יוציא אותה לבית אבות, שגם שם לא יאריכו את חייה... – הייתה בי לא מעט אמפתיה לחיה'לה שלו, למרות שלא פעם לא יכולתי לסלוח לה שמעכה בו את הגבר המופלא שהוא יכול היה להיות גם בשבילה והמופת שיכול היה לשָמש לבניו לולא סירסה בו כל זֶכר גבריות. כשלא יכול היה יותר לסייע בעדה, אחרי בירוקרטיה ארוכת חודשים, הצליח לקבל עבורה את בית האבות "דורה" שבנתניה, מכר את הבית בת"א ועבר לגור ליד הים – כמו שתמיד רצה כל כך – אבל לבד, משם צעד יום יום עם 71 שנותיו לטפל בחיה'לה שמיום ליום הסתגרה בתוך בועה שאיש לא ידע לזהות את מיקומה על היקום הזה. אחר כך הזקנה באה, היא קיפצה ודילגה בשמחה על כל חלקה טובה שעוד נותרה בו, הקמטים העמיקו – וכתמי גיל החלו להופיע על גב כפותיו ופניו. השיער שעוד נותר בו כשהכרנו גם הוא, הפך לבן והתדלדל עוד יותר ואפילו התשוקה שידע להתמכר לה, גם היא הייתה מוגבלת יכולת ורחוקה ממה שהציב לעצמו אי-פעם כסטנדארטים גבריים מינימאליים: למדתי להזדקן איתו עפיפה, ראיתי מוקדם מדי את הפרוסטאטה כמו שידעתי שתגיע יום אחד, ראיתי איך שינה עשרים פעם ביום את הצוואה ולמד לאיים על ילדיו שלא באו לבקר את אימם מספיק לפי אומדני הזמן שלו – שינשל אותם מהצוואה וראיתי כיצד הזקנה נוגסת בו ברעבתנות שטחים גדולים ונרחבים יותר ממה שאפשרה נפשו הצעירה לגופו המתבגר בלשון המעטה.. ואז בוקר אחד, הוא התקשר והקול שבור וסדוק וכואב ובעיקר חסר אונים, הוא החליק במטבח והבין לפי חוסר היכולת לעזור לעצמו לקום ששבר כנראה רגל.

טשטושה

New member
סדקי לב - ס ו ף...

עצרתי את העבודה וטסתי לעזור לו: כשהגעתי, הוא שכב על הגב, דמעות התגלגלו מעיניו והוא נראה זקן כפי שלמעשה, לא ראיתיו אי-פעם: למרות הכאב והפחד שבחוסר היכולת לעזור לעצמך, מצא את כוחות הנפש ללטף את לחיי – ביקש סליחה שגזל ממני שנים יפות של נשיות, ביקש סליחה אם לא עמד ביכולת להעניק לי שמחת חיים מלאה כבעל לאשתו כפי שביקשנו תמיד לצייר לעצמנו.. לאחר שגובס מבהונות ועד קו המותניים כי ריסק לעצמו רגל ושבר את האגן, לא הייתה כל ברירה אלא לאשפז גם אותו בבית אבות – חוק העובדים הזרים דאז בפיקוחו של מי שהיה שר הפנים אל ישי לא הטיב עם ישראלים שביקשו לקחת לעצמם עובד זר וכנראה לא בכדי, אבל באותם ימים זה היה קריטי מבחינתו כשלא התאפשר לו להעסיק מי מהעובדים שיאפשר לו להישאר בביתו בהשגחה מלאה. כך, אחרי ימים ארוכים של שיחות קשות, הבין שלא תהא כל ברירה והסכים גם הוא להתאשפז באותו בית-אבות "דורה", כדי להיות קרוב לחיה'לה, כדי לאפשר לילדים להגיע לראות את שניהם – אם יהיה להם הזמן לכך יום אחד... ואני? אני מצאתי את עצמי מבלה כאן שעות ארוכות: בתחילה כשהיה לו חדר פרטי, כי נדרשו לו כל העזרה והסיוע בשל עובדת היותו מגובס במחצית גופו, ישבתי שעות, ימים וגם לילות בחדרו, סעדתי אותו ולא אפשרתי לאף אחד למעט רופאים להתקרב אליו. רחצתי אותו, צחצחתי את שיניו התותבות בלסת העליונה, סיפרתי את יתרת הפלומה שנותרה בראשו, גילחתי את פניו ונזהרתי על גזרת שפמו וזקנו הצרפתי ובלילות, כשנותרנו לבדנו במחלקה – למדתי לענג אותו ולראות כיצד השובבות מפעמת בעורקיו הגבריים ומאידך כיצד זולגות ללא כל שליטה הדמעות מעיניו... מאז, מאז אותם ימים הוא למד לשתוק – או אולי בעצם הייתי צריכה להגיד שמאז, למד לדבר עם העיניים ולא עם הפה... אולי כי בפעם האחרונה שכל זכריותו הייתה נתונה בפי, התפקעה והסתננה ממנו יבבה כמו של ילד שסף התסכול שבו נשבר ונחצה ללא יכולת איחוי נוספת: זו הייתה הפעם האחרונה שהרשתי לעצמי להטריד את מיניותו שכה אהבתי להתמסר אליה: בבקרים שבאו אחר כך, כבר לא התעורר בזקפת בוקר, אלא בפנים שלווֹת של אחרי הכניעה – כשהמצב החל להתדרדר לפני כחודשיים, באו הרופאים וניסו לדבר, להסביר שהוא ויתר – שלא נותר בו הרצון והכוח להמשיך בחייו. אולי קיווּ שאבין, שאקום ואלך לדרכי, שאחפש לעצמי תעסוקה אחרת במקום להפריע לצוות שבא, טיפל, החליף מצעים, טיטולים, תרופות, מגש עם אוכל ואחר כך גם זונדה כי הפסיק גם לרצות לאכול.. בעיניים דיברנו – שתקנו את הכאב של הפרידה שידענו שהיא יותר קרובה מרחוקה, כל שנותר לי היה לנשק לו את הדמעות שזלגו ממנו בכל פעם שההבנה וההכרה בנוכחותי בחדר הצטלבו וידיו לא נשמעו לכמיהה להרים את היד וללטף.. בשבת בבוקר, הגעתי מוקדם – מוקדם מאי פעם אולי כי הייתה לי תחושה שאם לא אגיע מהר ככל האפשר, לא יוותר לי ממי להיפרד.. הוא שכב במיטה, מגולח במפתיע, מחוייך כמקנטר ומלמל בלא הרף – תודה, תודה לך קרן אור שלי, תודה לך... בשתיים בצהרי אותו היום פסקו החיים להטריד את גופו ונשמתו יצאה למסע אחר עליו חלם שנים קודם לכן ותכנן בקפידה. יומיים לאחר מכן, נפטרה במפתיע ללא כל יכולת להסביר מאיזו סיבה חיה'לה... הבוקר, חודשיים אחרי – הופיע בנו בכורו בא לאסוף את מה שנותר לאביו ואימו בחדר הזה שהפך להיות הבית המשפחתי שלהם והמבט הזה שתלה בי, היה חזק יותר מכל ברזל מלובן והיה ברור לי עפיפה, שהילד הזה מסתובב עם ידיעה ברורה מי אני, איזה חלק לקחתי בחייו של אביו... תצטרכי להכין עוד קפה עפיפה, אני מוכרחה לשוב הביתה חזקה מספיק בשביל לטפל בסמי שלי – גם הוא שבר רגל ומתנהג כמו תינוק בעגלה... קצת יותר מתוק הפעם – טוב?....

טשטושה

New member
איזה עוד המשך IZU,

איזה עוד המשך לכתוב? משהו - אני מוכרחה להשאיר לך, לכל קורא, למחשבות שלו - לרצונות שלו הסיפור הוא לא רק פרי הדמיון שלי, סיפור הוא גם של הקורא... המשך נוסף הוא החלק שלך - החלק שאתה משלים וכל המשך שתבחר - מכובד ומקובל עלי. שבת ברוכה,

izuizu

New member
טשטושה אני מתנצל קראתי

חלק ב וציפיתי לחלק ג . בינתיים פרסמת את חלק ג ואז באתי על סיפוקי . תודה על הסיפורים הנחמדים שלך

חייםלוי

Member
מנהל
חיכיתי כבר לסיפור שלך והנה הוא בא

תגידי לכיס המרה שלך שאבנים צריכות להיות בשדה לא בכיס. אני מקווה שיפתרו את זה במהירות.

eruka6

New member
קראתי כל מילה מסיפורך../images/Emo108.gif

יש בו הכל אהבה, רגש, געועים למה שהיה, רחמים,בליל רגשות,חמלה

bimbo.

New member
התפעמתי מסיפורך....../images/Emo140.gif

מאחלת בריאות שלמה וללא כאבים

maxima

New member
טשטושה....קראתי בשקיקה

כל מילה.... מאחלת לך החלמה מהירה וקלה

yaely2

New member
מנהל
טשטושה, נהדר ונפלא, ואני מצפה../images/Emo4.gif

לסיפור/שיר הבא. מותר הצעה? כן? הייתי מציעה הוא צעיר והיא .....לא כל כך

טשטושה

New member
תודה לכן בנות - תודה מקרב לב,

ויעלי יקירה, לקחתי את הנושא שהעלית - מבטיחה לישון עליו, לנשום אותו קצת - משהו, בטח כבר יצא... יהיה לך סימן וזו אגב, לא תהא פעם ראשונה שאת מעלה בי רעיונות... שיהיה שבוע טוב, מבורך, חורפי וכייפי,

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo51.gif../images/Emo23.gifגם לך אוצר בלום שלנו../images/Emo47.gif

למעלה