שבת בצהריים...

וגם, חולפי חביב, אתה לא היחיד שחבש את ספסלי

האוניברסיטה. הידע אינו מונופול.

לא טענתי שאני היחידי שלמד באוניברסיטה חלילה

ההתייחסות היתה לזה שלמדתי בהרחבה ארכיאולוגיה פרהיסטורית- מה שלא משתמע שאתה או "לחייך תמיד" בקיאים בו. ולכן הוויכוח נשמע עקר. לשלוח מישהו לקרוא ב"ויקיפדיה" לא עוזר לאף אחד.

מעבר לזה, אין לי מה לדון באבולוציה עם אתאיסט. זה מחוץ לדיון ועניין של אמונה, לא של עובדות. אופן פרשנות הממצא הוא עניין של אמונה (כן, כן, גם לאתאיסטים יש אדיאולוגיה ואמונה- הם לא חפים מזה. לפעמים היא חזקה באותה מידה כמו של אדם דתי מאוד)

לא טענתי שאני היחידי שלמד באוניברסיטה חלילה

ההתייחסות היתה לזה שלמדתי בהרחבה ארכיאולוגיה פרהיסטורית- מה שלא משתמע שאתה או "לחייך תמיד" בקיאים בו. ולכן הוויכוח נשמע עקר. לשלוח מישהו לקרוא ב"ויקיפדיה" לא עוזר לאף אחד.

מעבר לזה, אין לי מה לדון באבולוציה עם אתאיסט. זה מחוץ לדיון ועניין של אמונה, לא של עובדות. אופן פרשנות הממצא הוא עניין של אמונה (כן, כן, גם לאתאיסטים יש אדיאולוגיה ואמונה- הם לא חפים מזה. לפעמים היא חזקה באותה מידה כמו של אדם דתי מאוד)

עדיין לא הראית לי איפה טענתי שהאבולוציה סותרת

דת. תהיה הוגן אם תחזור בך ממה שכתבת ש"פורטי ודומיו עושים בזה שימוש להצדיק את האידיאולוגיה וחוסר האמונה"
וכמו כן, זאת שטות גמורה לשים הגבלה על אדם דתי ולומר לו שאין לו מה לדון עם אתאיסט, וזה תקף לכל נושא שהוא. הדיאלוג אפשרי תמיד, ואם יש צורך, ניתן להסכים שלא להסכים.

מצטער אם הכללתי אותך שלא במקום. סליחה

יחד זאת, דבריי עדיין שלוחים לכל שאר אתאיסטים שכן עושים שימוש באבולוציה כדי "לעשות נפשות" לדתם חסרת האל.

לא שמתי הגבלה על אף אחד חלילה. דיברתי על עצמי. לי אישית לא היה רצון להשתתף בדיון עם אתאיסט על אבולוציה. הייתי שם יותר מדי פעמים, זה הכל :) דבריי כוונו דווקא ל"לחייך תמיד".

אין בעיות, איש חביב

הראשונים שקיבלו את התורה, היו צריכים להתייחס

לפסוק "אתם ראיתם את כל אשר עשה ה' לעינכם". אם הם לא היו רואים בעיניהם את עשר המכות,יציאת מצרים, קריעת ים סוף, מתנת המן 40 שנה, ענני הכבוד וכד' , הם היו אומרים שהספר שקרי (אי אפשר להגיד לאדם: "אתה ראית" והוא לא ראה בפועל). ואם כך, מהימנים עלי עדותם של מאות אלפים.
מצד שני אני מודה ש"כל עצמותי תאמרנה ה' מי כמוך" , אז אצלי האמונה לא נשענת רק על הסבר לוגי.

מצחיק שאתה מצטט את הפסוק הזה

דווקא עליו התווכחתי עם הר"מ שלי למחשבת ישראל בתיכון. זו הוכחה רעועה בעיניי כיוון שאיננו יודעים מה היה אחוז האוריינות בעם (עבדים משוחררים ממצרים שעסקו בבוץ ולבנים רוב היום) כדי שיוכלו לאשר או להסכים עם הנכתב בדורם. מעבר לכך שהפסוק שצטטת לקוח בספר דברים, ספר שלא היה ידוע לעם עד ימי יאשיהו שמצאו מחדש. לכן זו ראיה נוספת שהדור שהיה קרוב להתרחשויות לא יכל להעיד על הדברים כי סביר להניח שלא היה מודע להם באופן פעיל ונגיש.

כמובן שזה לא בא לסתור את אמיתות התורה ח"ו. אבל הראיה הזו לא קנתה אותי כבר בגיל 16

מה?!

אתה רוצה לומר לי שלא קראו את חומש דברים עד ימי יאשיהו???
זה חדש לי...
או.קיי, אז מה עם הפסוק מחומש שמות "אתם ראיתם כי מן השמיים דיברתי עמכם"? מעמד הר סיני היה בעצמו התרחשות ניסית. ומה שאמרתי, רלוונטי גם לפסוק זה

אלו דברי הכתוב במלכים ב', לא דבריי

הנה להלן:
"וַיְהִי, בִּשְׁמֹנֶה עֶשְׂרֵה שָׁנָה, לַמֶּלֶךְ, יֹאשִׁיָּהוּ; שָׁלַח הַמֶּלֶךְ אֶת-שָׁפָן בֶּן-אֲצַלְיָהוּ בֶן-מְשֻׁלָּם, הַסֹּפֵר, בֵּית יְהוָה, לֵאמֹר. ד עֲלֵה, אֶל-חִלְקִיָּהוּ הַכֹּהֵן הַגָּדוֹל, וְיַתֵּם אֶת-הַכֶּסֶף, הַמּוּבָא בֵּית יְהוָה--אֲשֶׁר אָסְפוּ שֹׁמְרֵי הַסַּף, מֵאֵת הָעָם. ה ויתנה (וְיִתְּנוּהוּ), עַל-יַד עֹשֵׂי הַמְּלָאכָה, הַמֻּפְקָדִים, בבית (בֵּית) יְהוָה; וְיִתְּנוּ אֹתוֹ, לְעֹשֵׂי הַמְּלָאכָה אֲשֶׁר בְּבֵית יְהוָה, לְחַזֵּק, בֶּדֶק הַבָּיִת. ו לֶחָרָשִׁים, וְלַבֹּנִים וְלַגֹּדְרִים; וְלִקְנוֹת עֵצִים וְאַבְנֵי מַחְצֵב, לְחַזֵּק אֶת-הַבָּיִת. ז אַךְ לֹא-יֵחָשֵׁב אִתָּם, הַכֶּסֶף הַנִּתָּן עַל-יָדָם: כִּי בֶאֱמוּנָה, הֵם עֹשִׂים. ח וַיֹּאמֶר חִלְקִיָּהוּ הַכֹּהֵן הַגָּדוֹל, עַל-שָׁפָן הַסֹּפֵר, סֵפֶר הַתּוֹרָה מָצָאתִי, בְּבֵית יְהוָה; וַיִּתֵּן חִלְקִיָּה אֶת-הַסֵּפֶר אֶל-שָׁפָן, וַיִּקְרָאֵהוּ. ט וַיָּבֹא שָׁפָן הַסֹּפֵר, אֶל-הַמֶּלֶךְ, וַיָּשֶׁב אֶת-הַמֶּלֶךְ, דָּבָר; וַיֹּאמֶר, הִתִּיכוּ עֲבָדֶיךָ אֶת-הַכֶּסֶף הַנִּמְצָא בַבַּיִת, וַיִּתְּנֻהוּ עַל-יַד עֹשֵׂי הַמְּלָאכָה, הַמֻּפְקָדִים בֵּית יְהוָה. י וַיַּגֵּד שָׁפָן הַסֹּפֵר, לַמֶּלֶךְ לֵאמֹר, סֵפֶר נָתַן לִי, חִלְקִיָּה הַכֹּהֵן; וַיִּקְרָאֵהוּ שָׁפָן, לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ. יא וַיְהִי כִּשְׁמֹעַ הַמֶּלֶךְ, אֶת-דִּבְרֵי סֵפֶר הַתּוֹרָה; וַיִּקְרַע, אֶת-בְּגָדָיו. יב וַיְצַו הַמֶּלֶךְ אֶת-חִלְקִיָּה הַכֹּהֵן וְאֶת-אֲחִיקָם בֶּן-שָׁפָן וְאֶת-עַכְבּוֹר בֶּן-מִיכָיָה וְאֵת שָׁפָן הַסֹּפֵר, וְאֵת עֲשָׂיָה עֶבֶד-הַמֶּלֶךְ--לֵאמֹר. יג לְכוּ דִרְשׁוּ אֶת-יְהוָה בַּעֲדִי וּבְעַד-הָעָם, וּבְעַד כָּל-יְהוּדָה, עַל-דִּבְרֵי הַסֵּפֶר הַנִּמְצָא, הַזֶּה: כִּי-גְדוֹלָה חֲמַת יְהוָה, אֲשֶׁר-הִיא נִצְּתָה בָנוּ, עַל אֲשֶׁר לֹא-שָׁמְעוּ אֲבֹתֵינוּ עַל-דִּבְרֵי הַסֵּפֶר הַזֶּה, לַעֲשׂוֹת כְּכָל-הַכָּתוּב עָלֵינוּ. יד וַיֵּלֶךְ חִלְקִיָּהוּ הַכֹּהֵן וַאֲחִיקָם וְעַכְבּוֹר וְשָׁפָן וַעֲשָׂיָה, אֶל-חֻלְדָּה הַנְּבִיאָה אֵשֶׁת שַׁלֻּם בֶּן-תִּקְוָה בֶּן-חַרְחַס שֹׁמֵר הַבְּגָדִים, וְהִיא יֹשֶׁבֶת בִּירוּשָׁלִַם, בַּמִּשְׁנֶה; וַיְדַבְּרוּ, אֵלֶיהָ."
וכמובן הספר הוא ספר דברים. לא אספר לך מה אומרים על זה באקדמיה, שתשאר תמים ;)

ולעניין ספר שמות, אזי לא תופס הנימוק לעניין קוראי הקרוא והכתוב בתקופה שהיו מועטים...

da87

New member
בפשטות-

היא לכשעצמה....אצלי לפחות זה רגש שלא ניתן להסבירו. כמו שתשאל מישהו למה הוא מאמין באהבה? אי אפשר להסביר, זה פשוט שם...

קשה שלא להיות מזועזע מהתשובות

התוצאות של אמונה הן לא פשוטות הן ברמת הפרט והן ברמת המדינה.

תשובות שכאלה מחייבות את העונה המאמין למחשבה מעמיקה ואחראית.

שוב חזרת להרעיל את בארותינו?

להטיל דופי וגנאי בדת ישראל וקדושיה?

לא התגעגעתי בכלל, בלשון המעטה

חח מת על הפאתוס המזוייף

אולי תתחיל בהוכחת קיומו של האל ושדתו אמת לפני פגיעה באנשים.

ובדיוק לכך התכוונתי, לא מספיק להאמין כי בא לי, כי סבא שלי האמין או כי סבתא שלי נהרגה בשואה. לדת יש תוצאות.

da87

New member
?!

הרבה זמן לא שמעתי שטויות כאלה (סליחה על הבוטות).... העולם שלנו לא מתנהל רק עם שכל (למזלנו) אלא הוא מערב גם רגשות ואמונות. אני לא מצפה מסוגך לנסות ולהאמין (ותאמין לי יש לי מספיק חברים אתאיסטיים שתמיד לאחר ויכוחים שני הצדדים מגיעים למבוא סתום) כי מן הסתם הם רק מחפשים הוכחות אך אין מה לעשות לא לכל דבר תמיד יש הוכחות ויותר מזה- מה שיהווה הוכחות בעיניי ממש לא יהווה הוכחות בעיניך. בעיני לא חסרות הוכחות בעולם שלנו לקיומו של האל. דברים שבעיניך ייחשבו כמקרה או כמדע בעיני הם כוח עליון. זכותך לחשוב כרצונך אבל אתה לא יכול לומר לכל אלו שמרגישים אחרת לחשוב כמוך. ולהרבה דברים בחיים יש תוצאות- גם ללהיות ימני או שמאלני, גם לגור בחו"ל או בארץ, גם למס' הילדים שתבחר להביא (בדרכים כאלה או אחרות...) יש משמעות הן פרטית והן לאומית. אין מה לעשות. החיים מלאים ב"תוצאות" אך הן לא מה שישתקו אותנו.

Nחמן

New member
טיף טף!

בא להרביץ לך. אתמול דווקא הייתי קרוב אליך אבל לא הפעלתי את שירות המודיעין שלי כדי לגלות היכן אתה...
אז התמזל מזלך.

עכשיו ברצינות: את מה נטשת? הרי תסכחים איתי, שאתה יהודי מאמין ורוצה לקיים מצוות אבל קשה לך. אז מה! האם הדרך להתמודד עם קשיים היא לברוח מהם? לא ולא! הדרך הנכונה היא להתמודד איתם. אז נניח, שאינך יכול לק חיים את כל תרי"ג מצוות. תרי"ב אתה יכול לקיים? תר"י? לא חשוב כמבה. אפילו מצווה אחת היא בעלת ערך.
חבל, שלא פגשת אותי בהזדמנות זאת. לא הייתי משכנע אותך להפוך את עורך אבל בהחלט הייתי מנסה לעזור לך להתמודד עם מה שאתה יכול ולא לנקוט בשיטת "הכל או לא כלום".
מה גורם לי להאמין בה'? הניסים הגדולים, שאני רואה בכל יום.

Hagay35

New member
היי מני

ערב טוב לא מצאתי את התגובה שולח לך שוב.
תודה לך
אני קורא פה ושם בפורום ופשוט מאוד אוהב את הפורום למרות שאני סטרייט למהדרין.

מישהו מכיר רב ירא שמיים צנוע ללא חצר של עסקנים סביבו,בעל מידות טוב ובאמת הוא צדיק לשמו,אני בעקבות התכתבות עם רב אני רוצה לעשות תפילה עם היכל פתוח לזיווג ולפרנסה ולהצלחה ,אז מישהו מכיר רבנים כאלו תעדכנו אותי במסר פרטי.

הינה התכתובות ביני ובין הרב .

חודש טוב שבוע טוב מארי.
לצערי לא יצא לי להכיר את מורי ,שנתיים אחרי לכתו התחזקתי באמונה וברוך השם שאנחנו לומדים וקוראים את מורי ,פשוט נפעמים מהידע הרב שהיה למורי בהלכות ברמב""ם וכו.

השאלות שאני שואל אותך כבוד הרב אלו ששאלות שאים המורי היה בחיים הייתי שואל אותו פנים מול פנים.

תודה לך וסליחה על הטרחה .
א. האם זה שאדם לא מצא את זיווגו עד גיל 35 למרות השתדלות והביטחון בהשם בנושא האם זה מה שנקרא ייסורים עונש לאדם ?

ב. האם בן אדם שבוטח בבורא אמונה מוחלטת שום עין הרע לא יכולה לפגוע בו?

ג. האם זה שאדם לא מתפרנס טוב ולא בנה את ביתו ולא נשא אישה זה נגזר על האדם ביום הכיפורים או ברגע לידתו?

ראוי לציין שהאדם עושה השתדלות ומשום מה לא הולך לו עד כה.

ד. לדעת ריבינו אם אב מקלל את בנו הקללות משפיעות על הילד מה שנקרא ?

ה. אני שוקל ארגן תפילה עבורי עם היכל פתוח ולהוציא ספר לתיבה כמו ביום כיפורים זה מותר לעשות עם כך עם רב ו10 תלמידי חכמים בכדי לעורר רחמי שמיים בתחום הזוגיות והפרנסה,האם מותר לי לעשות כך?

ן.לידת תינוק ביום הכיפורים מהי המשמעות מבחינת הגמרא על תינוק שנולד ביום הכיפורים?
תודה לך כבוד הרב סליחה על הטרחה.

חודש טוב ומבורך
has been answered:

א. אנו כבשר ודם לא נוכל לדעת אם ייסורין אלו ייסורי עונש, אלא ייסורים, שצריכים לעורר את המתייסר לבדוק את הליכותיו ומידותיו, אם שגה, כדי שיתקן.
ב. נזקי עין הרע, לפי רבינו, הם נזקים שבני אדם מזיקים זה את זה, בגלל צרות העין, קנאה וחמדנות וכיו"ב. לא די שאדם יבטח בה', כדי שיינצל מכל נזק, עליו ללמוד תורה, ולנהוג כדת וכהלכה, ולהיות בעל מידות טובות, ושקול, ולא מתראה, ולא מתרברב וכיו"ב, ואוהב את ה', אדם כזה, קרוב לוודאי שלא יינזק בנזקי עין הרע הנ"ל.
ג. אין שום גזירה שאין האדם יכול לדחותה או לבטלה. תשובה, תפילה וצדקה, מעבירין את רוע הגזירה. ולעולם אסור לאדם להתייאש מן הרחמים, ואם שערי תפילה ננעלו, שערי דמעה לא ננעלו.
ד. אם האב המקלל הוא ח"ו שוטה, אין קללתו כלום. ואם האב המקלל הוא ירא ה' ונבון, וכעס על הבן כעס מוצדק, הרי אפשר שמן השמים יענישו את הבן, אבל גם דבר זה ניתן לדחות, לבטל, כאמור, בתשובה ג'. ובתנאי שיפייס את האב, ויבקש ממנו מחילה, ואם האב כבר מת, יעלה על קברו עם עשרה מישראל, ויאמר חטאתי לאבי שבשמים, ולאבי ע"ה. וה' יסלח לו.
ה. אין צורך בכך. די שכל יום תשכים קום לשיעורי תורה, ותשטח תחינותיך לבורא עולם בדמעות שליש, וכאמור בתשובה ג'.
ו. שום משמעות. יש להודות לה' וכמובן אם צריכים לחלל את יוה"כ לצורך היולדת והוולד, כדי שלא יסתכנו, עושים זאת, ומעלה עליהם כאילו שמרו את יוה"כ.

Nחמן

New member
ממליץ לפנות להו"ד או ל"כמוך"

יש להם מאגר מכובד...

גנימדס

New member
מה רבו מעשיך השם.

עכשיו השמש שוקעת. תהליך נפלא ומרהיב.
היו ימים בהם חבדתי בתל אביב, וברגעים האלה הייתי הולך לים ומתפעל.
השמש תזרח מחר ותשקע שוב.
הים גדול ורחב ידיים. ובכל זאת החולות עוצרים אותו.

בני האדם מתקיימים במורכבות מופלאה.
קרה לך ששלשלת פעם? קרה לך והיית צריך משקפיים?
אחרי זה תדע להעריך אפילו משהו כמו המעיים שלך, תבין באיזה גאוניות היא עובדת. העיניים עובדות בתיאום נפלא עם המוח. .....

הצמחים מיצרים חמצן שאותו אנחנו נושמים.

הגבר מיצר חומר שכאשר הוא מתרכב עם החומר בגוף האשה נוצר עובר. עובר שמתפתח לאדם שלם.

כל אלה, וסבות רבות נוספות מראות שיש כאן משהו מלמעלה, משהו שמכוון את הבריאה.

ואני מעתיק בחוצפתי את ההוכחה מהגמרא- אנחנו יודעים שסוודר נסרג בידי התופרת. אז בטח שיצירה מורכבת כמו היקום נעשתה בידי מישהו.....

למעלה