אני חייב לציין..
שהקביעה שלך הזויה לחלוטין..
אני יודע שיש לך הבנת הנקרא, ובכל זאת, אצטט -שוב- את מה שכתבתי:
"ואל תחשוב, שאין לי ידע בעניין הזה, עיין בספר מהפך 2 של הרב זמיר כהן.." וכו'.
לא מבין מדוע בחרת להתעלם מזה שטענתי שיש לי ידע בנושא.
אמת, מדען, אני לא, אבל יש לי ידע, ואני יודע היטב מה להשיב לאפיקורס, אל תדאג, עשיתי את זה הרבה פעמים במשך המון זמן.
"לפסול את כל בטענה שזה כפירה זו טיפשות ובערות."
אני מבין שאתה מבין גדול יותר מכל הרבנים. והם, שטוענים שזו כפירה, קטנים ממך, וטפשים ונבערים.
"כאשר תתקל בהוכחות או כשיציגו בפניך קושיות מסוג זה- תהיה חסר תשובות ונבוך."
"דע מה שתשיב לאפיקורוס"- אתה אינך יודע מה להשיב. בכל שיחה שלך עם חילוני שבקיא באבולוציה תצא עם היד על התחתונה... "
שוב,
מניין הקביעה ההזויה הזאת?
ממתי הפכת להיות תא במח שלי כדי לקבוע מה אני יודע ומה לא? טוב, כמו שאמרתי, מוזר..
"-מי אמר לך מה גילו המוחלט של עולמנו? אנחנו רק יודעים מה גילו של העולם הזה. הרי נאמר "בונה עולמות ומחריבן" ולכן יש בהחלט מצב להאמין שעולמות אלו ארכו מיליוני שנים. לכן מי אתה שתקבע ש"להאמין שהעולם בן מיליוני שנים זו כפירה"??"
הו, ברור, אם זה ככה, אז אתה צודק. רק שלא הבנתי משהו.. עשית מין ערבוב בין "עולמנו", לבין עולמות שהקב"ה ברא לפני העוה"ז, והחריבם.
את גיל העולמות שהקב"ה ברא לפני העוה"ז, אינני יודע. אבל את גיל העוה"ז, הנוכחי, ודאי שיש לי דרך לדעת.. וזה לא מגיע למליונים, אלא לפחות מששת אלפים..
כך שאם אתה מסכים שהעוה"ז הוא לא מעל לחמש אלפים ושבע מאות שבעים ושניים שנים, ודאי שזו לא כפירה. לא טענתי שזו כפירה לומר שהיו עולמות בני מליוני שנים, לפני העוה"ז, טענתי שזו כפירה לומר כן על העוה"ז.
" מאיפה לך כיצד ברא הקב"ה את החיות? האם ספר בראשית הינו ספר ביולוגיה או פיסיקה שאתה קובע נחרצות ש"מי שקובע שהחיות נבראו בתהליך של אבולוציה והתפתחות- זו כפירה"?"
תשובה: על פי האבולוציה, האדם הוא סוג של קוף, מפותח, שהתפתח עד למדרגת האדם. לפי התורה האדם נברא בן 20, שלם, והוא בהחלט אינו תוצאה של התפתחות של קוף מסויים עם השנים. האם צריך להדגיש את הסתירה שיש בין עמדת התורה לבין העמדה של האבולוציה בזה? מי שמאמין שהאדם בא מהקוף, הרי זו כפירה שאין כדוגמתה.. האם אתה טוען אחרת? שאפשר להאמין שהאדם בא מהקוף, ובכל זאת נברא? אממ טוב, אם זה כך.. אז.. מה אני יכול עוד להגיד בזה..
" מאיפה לך כיצד ברא הקב"ה את החיות?"
תשובה:
"ויאמר אלהים ישרצו המים שרץ נפש חיה ועוף יעופף על הארץ על פני רקיע השמים; ויברא אלהים את התנינים הגדולים ואת כל נפש החיה הרומשת אשר שרצו המים למיניהם ואת כל עוף כנף למינהו וירא אלהים כי טוב; ויברך אותם אלהים לאמר פרו ורבו ומלאו את המים בימים והעוף ירב בארץ; ויאמר אלהים תוצא הארץ נפש חיה למינה בהמה ורמש חיתו ארץ למינה ויהי כן; ויעש אלהים את חית הארץ למינה ואת הבהמה למינה ואת כל רמש האדמה למינהו וירא אלהים כי טוב;
מנין אני יודע כיצד הקב"ה ברא את החיות? זהו לא ספר ביולוגיה? אממ לא מדוייק אחי.. כתוב במפורש; "ויאמר אלהים תוצא הארץ נפש חיה למינה בהמה ורמש חיתו ארץ למינה ויהי כן;" הרי שהבהמה והרמש יצאו מן הארץ. לא בתהליך אבלוציוני.
"ואת כל נפש", "ואת כל עוף כנף".
"כל", ז"א שלא היו אחרי הבריאה תוספות כאלה או אחרות. לא של אבולוציה, ולא של משהו שדומה לזה. כל מה שנמצא פה כעת, היה פה אז, אך לא כל מה שהיה אז, ישנו כאן היום. ישנם מינים שנכחדו, לא מינים חדשים שנוצרו (מלבד "דולי
).
ועל זה נאמר, שמה שהיה הוא שיהיה, ושאין כל חדש תחת השמש. האם המדענים חכמים משלמה המלך? הפסוק הזה לבדו סותר את כל תורתו של דארווין.
הן אמת, שאכן חלו שינויים מסוימים במנגנונים הביולוגיים של בנ"א בע"ח במהלך השנים, מאז בריאת העולם,כגון מה שחז"ל אמרו שאצל האדם, הזרע והשתן, יוצאים משני צינורות שונים, זהו דבר שהשתנה, והיום שניהם יוצאים מאותו "צינור", ואצל בע"ח, למשל, חז"ל אמרו שכינה אינה פרה ורבה, מה שהיום, לא תמיד כן הוא, שכן ישנם מינים של כינים שאכן פרים ורבים. וישנם עוד דברים .
זה לא סותר את הדרך שבה הגענו לעולם, וכן בע"ח. אמנם, מעולם לא תאמה עמדת התורה את התאוריה שבאנו מקוף, או שתרנגול זה התפתחות של דינוזאור, וכן התנין. בקיצור, התורה לחלוטין סותרת את האבולוציה, להאמין בשניהם? אממ טוב, עיין במה שכתבתי על העמדה שהאדם בא מהקוף. ותגיד לי אתה..
"אני שב ומציע לכל אחד ללמוד על אבולוציה (מתוך ספרי המדע) ולא לנקוט בגישה החרדית האטומה, הסגורה והמתגוננת בפני מציאות מוכחת. אחר כך צריך לקרוא את ההסברים הדתיים. תנוח נפשך שאף אחד לא יכפור כתוצאה מתהליך זה"
אחי, עם כל העברית הרהוטה שאתה מציג, אתה "שב ומציע" לעולם ללמוד כפירה.. אתה צריך להבין ולהשלים עם זה.. מה תעשה עם זה? זה עניין שלך, אבל אתה חייב להיות מודע לעובדות שמי שמאמין שהאדם בא מהקוף, הוא לא בדיוק האדם המאמין השלם, בלשון המעטה. ייעץ לאנשים ללמוד מתמטיקה, גאוגרפיה, וכו', אבל ללמוד דבר שישירות מנגח את התורה? אם זו לא כפירה אחי, אז מה כן..
הגישה החרדית ה"אטומה", כזו, בדיוק בכדי למנוע מצב, כמו זה שקורה כאן.. אתה יהודי, מאמין, עם כיפה על הראש, שמצדד באבולוציה.. אתה מצדד בדבר שסותר לחלוטין את התורה..
וכן, אנשים לא רק עלולים להגיע לכפירה בגלל זה, ובגלל ה"השכלה" בכלל, אלא גם הגיעו גם הגיעו..
כמובן, שעבורי, זהו ויכוח ענייני לכל דבר, ואין לי שום כוונה להתנגד או להתנצח.. ככה שאם גישתך אחרת... סבבה
מבחינתי אני רוצה להעביר את האמת כפי שאני מכיר אותה, ולא מנסה לדחוף בכח עמדות אחרות שסותרות את אלו שלך.