שבת בצהריים...

אה אה..

אני אתייחס למה שאמרת לעיל; ״אתה לא דומה לאבא שלך״, בתור ראיה לאבוחוציה, ואחזור על מה שאמרתי כבר, בדיחה..

אתה מאמין בדבר, שצריך מליארדים של שנים ללמוד אותו.. אה אה.. מאוד אמין.. ז״א זה עדיין לא נלמד והוכח כפי הצורך, אבל בכל זאת מאמינים בזה .. כמו שאמרתי, זו בדיחה..
הכי נח להאמין בזה.

ואגב, אני לא לא לומד את זה, לא כי אינני חושש מבורות (למרות ששוב, לדעתי, מי שלומד את זה הוא.....
[רק בישראל, אגב, עדיין מלמדים את זה, מכל מדינות העולם])
אלא כי זה פשוט מתכון בדוק להרוס את האמונה וח״ו להחדיר כפירה.
ולא, אני לא צדיק, אבל גם את המעט שנשאר בי אני אהרוס? חלילה וחס.. ככה שזו תשובה ישירה למה שרמזת, שמי שלא לומד את השטוטולוציה, הוא בור. (כח הכבידה מקשור באמצע העולם? אם זה לא כרוך בטענות שסותרות את הבריאה, מי אמר שאני נגד ללמוד את
זה?)

מה אפשר לומר לאדם שמסרב להשכיל?

אם המניע היחיד שלך הוא חשש מהרהורי כפירה, אזי אתה ממשיך את מסורת הנוצרים והמוסלמים שמנעו השכלה מההמונים בדיוק מאותה סיבה.

בורות זה לא דבר כללי

יכול להיות אדם מבריק, בנושא מסוים, ובור, בנושא שני.
אני מסכים שהאבולוציה היא לא הדבר שבו אני מתמצא,
ברמה הכי גבוהה, אע״פ שיש לי לא מעט ידיעות בנושא הזה.

מודה באשמה. בדברי כפירה, אני מסרב להשכיל.

ובקשר למה שכתבת;
״אם החשש היחידי שלך הוא הרהורי כפירה״, אז.. זהו,
שזה ההבדל בין אדם חילוני לדתי.
לזה, זה העיקר,
ולזה, זה עניין של מה בכך.

זו בדיוק הסיבה שאמרתי שזה ויכוח שלא ייגמר, כי המניעים שלנו
שונים זה מזה, הרצונות הדחפים והאמונה.

אם היית אדם דתי, לא היית מגדיר הרהור כפירה כדבר של
״חשש יחידי״, דהיינו, עניין שולי, אלא היית מייחס לו חשיבות עליונה,
ועושה כל שביכולתך כדי להמנע ממנו.

וכן להפך, אם לא הייתי דתי, הייתי מייחס לזה חשיבות שולית, ולא עליונה.

ואכן כן, לא רק הנצרות והאיסלם מנעו כפי יכולתם את ההשכלה, אלא גם היהדות נלחמה ונלחמת בדבר בכל כוחה.
מה לעשות אחי, הייה עם עיניים פקוחות, ונטוש לרגע את הנקודה של מאמין/לא מאמין, והסתכל מנק׳ מבט דתית, ותראה שאכן ההשכלה ״רבים חללים הפילה״. מה לעשות? זה פשוט כך!
עזוב מאמין או לא, תראה בעיניך שזה ממש כך..

בקיצור, בעיניך מי שלא רוצה שתפגם אמונתו, ועל כן לא נוגע במה שההשכלה מציעה, הוא בור.
אבל בעין האמת, הוא לא בור, משני סיבות.
א. הכל כתוב בתורה, הפוך והפוך בה דכולה בה (שזה דבר, ששוב, הויכוח לגביו עלול לא להסתיים, כי הוא עניין אמוני[אע״פ שבעיני זה מוכח] ככה שאין טעם להגרר לויכוח על זה).
ב. ודאי שרצון רוב בני האדם, הוא להשכיל, אבל לא בדברים שעלולים לסכן את האמונה שלהם ואת דרכם הישרה בדרכי התורה. כך שזה לא נובע מאי רצון להשכיל.
אין מה לעשות אחי, חז״ל ידעו הכל, וגם מזה הם הזהירו כבר לפני אלפי שנים, לא להתעסק בספרים חיצוניים. לא מתוך אי רצון להשכיל, אלא מתוך כוונה לשמר את האמונה, כי מינות משכה. (מושכת).

OK הבנתיך
אניח לך לנפשך, אין לי שום טינה

אלא להיפך

ויכוח עקר בין שני אנשים שלא בקיאים בנושא

אני חושב שיציאה נגד תיאוריה בעולם המדע בלי ללמוד אותה היא מעשה טיפשות. תיאוריה מדעית לעולם מבוססת על הוכחות וממצאים כאשר התיאוריה היא הדרך הרציונלית הטובה ביותר להסבירם. זהו כלי שכלי. זה שפורטי ודומיו עושים בזה שימוש להצדיק את האידיאולוגיה וחוסר האמונה שלהם זה סירוס ועיוות של האבולוציה. ישנם מדענים רבים שמאמינים בבורא עולם ומחקרים הוכיחו שדווקא העיסוק במדע מחזק את ההכרה שלהם בבורא עולם כתוצאה מחשיפה למורכבות העולם ונפלאותיו (בדומה למה שכתבת על העין). וזה למגינת לבם של אתאיסטים רבים שמציגים את זה הפוך כאילו מטרת המדע להפריך את הדת או את קיום האלוה.

עכשיו לעובדות-
בתור מישהו שחבש זמן ארוך את ספסלי האוניברסיטה ולמד ארכיאולוגיה פרהיסטורית- האבולוציה אינה קשקוש כלל ועיקר. ישנם מספיק ממצאים ושיטות שאי אפשר לבטל במחי יד לקבוע שהן 'קשקוש': שיטות כימיות מוכחות לצורך קביעת גיל של ממצא אורגני (תארוך בפחמן, חמצן, חנקן וסטרוצניום על סמך משך מחזור חלוקת האיזוטופים שלהם בטבע); עצמות אדם בנות מעל 6,000 שנה של טיפוסים שונים מאיתנו, ההומו ספיינס (כמו הבויסיויי רחב הלסת וגבה המצח, האוסטרלופיתקוס הכפוף כולל לוסי הידועה, ההומו הביליס היוצר, הניאדנדרתלים שהיו מתחרים שלנו ועוד) וכן מיני בעלי חיים שנכחדו (כמו הדינוזאורים שהתקיימו לפני 65 מיליון שנה) וכן כאלו השתנו בעקבות שינוי בתנאי האקלים והסביבה; הגיאולוגיה שמוכיחה לפי מרבצים, תהליכי סחף, תנועת לוחות טקטוניים, התפרצויות געשיות ועוד את גילו הפיסי של העולם; אבני יד, קופיצים, ספרואידים, להבונים ועוד כלי אבן שמוכיחים קיום פרימיטיבי של האדם לפני המצאת הכתב שחלה לפני 5,500 שנה; הגנטיקה שמסייעת למתוח דימיון בין מינים דומים ואופן היווצרותם וחלוקתם לאורך השנים ועוד ועוד. לך למוזיאון ותראה את ההוכחות האלו. אלו לא המצאות אלא תיעוד אובייקטיבי של עולמנו. הדבר שיכול להיות במחלוקצ הוא אופן ההסבר והחיבור הלוגי של הממצאים, והאבולוציה נכון להיום היא הסבר המדעי הכי טוב שאפשר להציע.

אין שום בעיה לצאת ולחקור את עולמו של הקדוש ברוך הוא בבחינת "מה רבו מעשיך". הצמצום הזה של תחומי הידע והפתיחות מנוגד לדרך היהדות (ולדרך רמב"ם באופן מובהק) והוא חרדי במהותו. זו גישה שמבטאת קפיאה ופחד מפני ברכות המודרנה, ההשכלה והנאורות...מעבר לכך שעל כל אחד מאיתנו מוטלת החובה של "דע מה שתשיב"...

יש גם שלל דרכים ליישב את תיאוריית האבולוציה עם סיפור מעשה בראשית: בורא עולמות ומחריבן, כי אלף דנים בעיניך כיום אתמול כי יעבור, העובדה שהעולם נברא עתיק ובעל היסטוריה ועוד. אין באבולוציה דבר שהפך אותי לכופר, אלא דווקא חיזק את האמונה שלי. אמונה מתוך ידע היא כוח, וזה לא רק בנוגע ללימוד התורה וההלכה. להיפך, סדר בריאת העולם במתווה של ששת הימים דומה להפליא לתמונה שמציירת האבולוציה; חיים אכן החלו במים כפי שמתואר ביום השלישי, והתפתחן לזוחלים ולציפורים. היונקים מופיעים0 אחר כך ביום החמישי ואילו יונקי העל ובראשם האדם מופיע בסוף ביום השישי. הספרות הדתית בנושא זה מרובה מא

אני מסכים שכדי

להעביר ביקורת צריך להיות בקיא בנושא, אחרת זו בדיחה, גם כן.
לגבי האבולוציה? זה לא תקף. דבר שסותר לחלוטין את האמונה, שהעום לא קדמון, בשבילי הוא קשקוש, ותו לא.
אחרת, זו כפירה. כן, צריך לקרוא לכלב בשמו.

להאמין שהעולם בן מליוני שנים, אחי היקר, זו כפירה.
יש בסיס כלשהו לטענה שלך, שהיא אכן כתובה, שהקב"ה בורא עולמות ומחריבן, אבל הדבר הזה מסביר את המצאותם של הדינוזאורים אע"פ שאינם מוזכרים -בפירוש- בתנ"ך. (חוץ מהראם, שמהווה הוכחה שהיו קיימים יצורים כאלה ענקיים, עוד בזמן התנ"ך. דוד המלך ע"ה רכב על אחד כזה, כשחשב שזה הר..), אבל לא את האבולוציה.

הקב"ה ברא בני אדם ובעלי חיים, ולומר שהם נוצרו מאליהן, בתהליך "טבעי" ומקרי, ששמו אבולוציה, זו כפירה.. מה אני אגיד לך, זה ויכוח שיכול להמשך ולהימשך, בלי סוף, אבל עובדות הן עובדות, והאבולוציה לא עולה בקנה אחד עם התורה. בלשון המעטה.

ואל תחשוב, שאין לי ידע בעניין הזה, עיין בספר מהפך 2 של הרב זמיר כהן, אם לא עיינת בו, ותבין שהאמונה באבולוציה פירושה כפירה.

אם אתה לוקח את המילה אבולוציה ונותן לה משמעות אחרת, שאינה סותרת את התורה, אז.. נו, סבבה.. אבל להאמין בתורה, ובאבולוציה, כפי שהיא מוגדרת ומוסברת בפי מדענים והעולם, זו סתירה שאין כמוה.

ואל תציע ללמוד בספרי מדע, חילוניים, שמסבירים על האבולוציה, כי כמו שאמרתי, זה דבר שקרוב לודאי יהפוך את כל הנוגע בו לכופר, בדרכו שלו, אפילו עם כיפה על הראש. אז את הידע שלי בנושא שאבתי מהספר מהפך של הרב זמיר כהן, ששם מסביר על האבולוציה, ומפריך אותה בכל דרך אפשרית..

אתה צריך קצת לפתוח את הראש

כיוון שאתה לא בקיא בממצאים כלל ועיקר (ולכן לא טרחת בכלל להתייחס אליהם) אין לי שום יכולת לנהל איתך דיון אינטלגנטי בנושא. לפסול את כל בטענה שזה כפירה זו טיפשות ובערות. זה כמו להוציא את קופרניקוס להורג כיוון שהוכיח שכדור הארץ עגול - והרי זו כפירה.

אני חושב שדווקא להימנע מלדעת מהי האבולוציה ומהן ההוכחות מאחוריה- זה יסוד טוב מאוד לכפירה.כי כאשר תתקל בהוכחות או כשיציגו בפניך קושיות מסוג זה- תהיה חסר תשובות ונבוך. תשובותיך כאן שאבולוציה זה קשקוש ושטויות לא משכנעות אף אחד. על הדרך תגרום גם לחילול ה'. "דע מה שתשיב לאפיקורוס"- אתה אינך יודע מה להשיב. בכל שיחה שלך עם חילוני שבקיא באבולוציה תצא עם היד על התחתונה...

וכמה תהיות בנוגע לקביעות המוחלטות והאקסיומטיות שהתמיירת להציג בשם התורה:

-מי אמר לך מה גילו המוחלט של עולמנו? אנחנו רק יודעים מה גילו של העולם הזה. הרי נאמר "בונה עולמות ומחריבן" ולכן יש בהחלט מצב להאמין שעולמות אלו ארכו מיליוני שנים. לכן מי אתה שתקבע ש"להאמין שהעולם בן מיליוני שנים זו כפירה"??

- מאיפה לך כיצד ברא הקב"ה את החיות? האם ספר בראשית הינו ספר ביולוגיה או פיסיקה שאתה קובע נחרצות ש"מי שקובע שהחיות נבראו בתהליך של אבולוציה והתפתחות- זו כפירה"? היית שם? אתה רבש"ע? הוויכוח היחיד שיש הוא טם אופן התפתחות זה היה מקרי או בהוראת הקב"ה.

אני שב ומציע לכל אחד ללמוד על אבולוציה (מתוך ספרי המדע) ולא לנקוט בגישה החרדית האטומה, הסגורה והמתגוננת בפני מציאות מוכחת. אחר כך צריך לקרוא את ההסברים הדתיים. תנוח נפשך שאף אחד לא יכפור כתוצאה מתהליך זה. הרבה יותר מסוכן לסמן אזור אש מחוץ לתחום. זה הרבה יותר מתעתע, מושך ומערער.

אני חייב לציין..

שהקביעה שלך הזויה לחלוטין..
אני יודע שיש לך הבנת הנקרא, ובכל זאת, אצטט -שוב- את מה שכתבתי:
"ואל תחשוב, שאין לי ידע בעניין הזה, עיין בספר מהפך 2 של הרב זמיר כהן.." וכו'.

לא מבין מדוע בחרת להתעלם מזה שטענתי שיש לי ידע בנושא.
אמת, מדען, אני לא, אבל יש לי ידע, ואני יודע היטב מה להשיב לאפיקורס, אל תדאג, עשיתי את זה הרבה פעמים במשך המון זמן.

"לפסול את כל בטענה שזה כפירה זו טיפשות ובערות."
אני מבין שאתה מבין גדול יותר מכל הרבנים. והם, שטוענים שזו כפירה, קטנים ממך, וטפשים ונבערים.

"כאשר תתקל בהוכחות או כשיציגו בפניך קושיות מסוג זה- תהיה חסר תשובות ונבוך."

"דע מה שתשיב לאפיקורוס"- אתה אינך יודע מה להשיב. בכל שיחה שלך עם חילוני שבקיא באבולוציה תצא עם היד על התחתונה... "

שוב,
מניין הקביעה ההזויה הזאת?
ממתי הפכת להיות תא במח שלי כדי לקבוע מה אני יודע ומה לא? טוב, כמו שאמרתי, מוזר..

"-מי אמר לך מה גילו המוחלט של עולמנו? אנחנו רק יודעים מה גילו של העולם הזה. הרי נאמר "בונה עולמות ומחריבן" ולכן יש בהחלט מצב להאמין שעולמות אלו ארכו מיליוני שנים. לכן מי אתה שתקבע ש"להאמין שהעולם בן מיליוני שנים זו כפירה"??"

הו, ברור, אם זה ככה, אז אתה צודק. רק שלא הבנתי משהו.. עשית מין ערבוב בין "עולמנו", לבין עולמות שהקב"ה ברא לפני העוה"ז, והחריבם.
את גיל העולמות שהקב"ה ברא לפני העוה"ז, אינני יודע. אבל את גיל העוה"ז, הנוכחי, ודאי שיש לי דרך לדעת.. וזה לא מגיע למליונים, אלא לפחות מששת אלפים..
כך שאם אתה מסכים שהעוה"ז הוא לא מעל לחמש אלפים ושבע מאות שבעים ושניים שנים, ודאי שזו לא כפירה. לא טענתי שזו כפירה לומר שהיו עולמות בני מליוני שנים, לפני העוה"ז, טענתי שזו כפירה לומר כן על העוה"ז.

" מאיפה לך כיצד ברא הקב"ה את החיות? האם ספר בראשית הינו ספר ביולוגיה או פיסיקה שאתה קובע נחרצות ש"מי שקובע שהחיות נבראו בתהליך של אבולוציה והתפתחות- זו כפירה"?"

תשובה: על פי האבולוציה, האדם הוא סוג של קוף, מפותח, שהתפתח עד למדרגת האדם. לפי התורה האדם נברא בן 20, שלם, והוא בהחלט אינו תוצאה של התפתחות של קוף מסויים עם השנים. האם צריך להדגיש את הסתירה שיש בין עמדת התורה לבין העמדה של האבולוציה בזה? מי שמאמין שהאדם בא מהקוף, הרי זו כפירה שאין כדוגמתה.. האם אתה טוען אחרת? שאפשר להאמין שהאדם בא מהקוף, ובכל זאת נברא? אממ טוב, אם זה כך.. אז.. מה אני יכול עוד להגיד בזה..

" מאיפה לך כיצד ברא הקב"ה את החיות?"

תשובה:
"ויאמר אלהים ישרצו המים שרץ נפש חיה ועוף יעופף על הארץ על פני רקיע השמים; ויברא אלהים את התנינים הגדולים ואת כל נפש החיה הרומשת אשר שרצו המים למיניהם ואת כל עוף כנף למינהו וירא אלהים כי טוב; ויברך אותם אלהים לאמר פרו ורבו ומלאו את המים בימים והעוף ירב בארץ; ויאמר אלהים תוצא הארץ נפש חיה למינה בהמה ורמש חיתו ארץ למינה ויהי כן; ויעש אלהים את חית הארץ למינה ואת הבהמה למינה ואת כל רמש האדמה למינהו וירא אלהים כי טוב;

מנין אני יודע כיצד הקב"ה ברא את החיות? זהו לא ספר ביולוגיה? אממ לא מדוייק אחי.. כתוב במפורש; "ויאמר אלהים תוצא הארץ נפש חיה למינה בהמה ורמש חיתו ארץ למינה ויהי כן;" הרי שהבהמה והרמש יצאו מן הארץ. לא בתהליך אבלוציוני.

"ואת כל נפש", "ואת כל עוף כנף".
"כל", ז"א שלא היו אחרי הבריאה תוספות כאלה או אחרות. לא של אבולוציה, ולא של משהו שדומה לזה. כל מה שנמצא פה כעת, היה פה אז, אך לא כל מה שהיה אז, ישנו כאן היום. ישנם מינים שנכחדו, לא מינים חדשים שנוצרו (מלבד "דולי
).
ועל זה נאמר, שמה שהיה הוא שיהיה, ושאין כל חדש תחת השמש. האם המדענים חכמים משלמה המלך? הפסוק הזה לבדו סותר את כל תורתו של דארווין.

הן אמת, שאכן חלו שינויים מסוימים במנגנונים הביולוגיים של בנ"א בע"ח במהלך השנים, מאז בריאת העולם,כגון מה שחז"ל אמרו שאצל האדם, הזרע והשתן, יוצאים משני צינורות שונים, זהו דבר שהשתנה, והיום שניהם יוצאים מאותו "צינור", ואצל בע"ח, למשל, חז"ל אמרו שכינה אינה פרה ורבה, מה שהיום, לא תמיד כן הוא, שכן ישנם מינים של כינים שאכן פרים ורבים. וישנם עוד דברים .
זה לא סותר את הדרך שבה הגענו לעולם, וכן בע"ח. אמנם, מעולם לא תאמה עמדת התורה את התאוריה שבאנו מקוף, או שתרנגול זה התפתחות של דינוזאור, וכן התנין. בקיצור, התורה לחלוטין סותרת את האבולוציה, להאמין בשניהם? אממ טוב, עיין במה שכתבתי על העמדה שהאדם בא מהקוף. ותגיד לי אתה..

"אני שב ומציע לכל אחד ללמוד על אבולוציה (מתוך ספרי המדע) ולא לנקוט בגישה החרדית האטומה, הסגורה והמתגוננת בפני מציאות מוכחת. אחר כך צריך לקרוא את ההסברים הדתיים. תנוח נפשך שאף אחד לא יכפור כתוצאה מתהליך זה"

אחי, עם כל העברית הרהוטה שאתה מציג, אתה "שב ומציע" לעולם ללמוד כפירה.. אתה צריך להבין ולהשלים עם זה.. מה תעשה עם זה? זה עניין שלך, אבל אתה חייב להיות מודע לעובדות שמי שמאמין שהאדם בא מהקוף, הוא לא בדיוק האדם המאמין השלם, בלשון המעטה. ייעץ לאנשים ללמוד מתמטיקה, גאוגרפיה, וכו', אבל ללמוד דבר שישירות מנגח את התורה? אם זו לא כפירה אחי, אז מה כן..

הגישה החרדית ה"אטומה", כזו, בדיוק בכדי למנוע מצב, כמו זה שקורה כאן.. אתה יהודי, מאמין, עם כיפה על הראש, שמצדד באבולוציה.. אתה מצדד בדבר שסותר לחלוטין את התורה..
וכן, אנשים לא רק עלולים להגיע לכפירה בגלל זה, ובגלל ה"השכלה" בכלל, אלא גם הגיעו גם הגיעו..

כמובן, שעבורי, זהו ויכוח ענייני לכל דבר, ואין לי שום כוונה להתנגד או להתנצח.. ככה שאם גישתך אחרת... סבבה

מבחינתי אני רוצה להעביר את האמת כפי שאני מכיר אותה, ולא מנסה לדחוף בכח עמדות אחרות שסותרות את אלו שלך.

הראי"ה קוק זצ"ל

" אני מבין שאתה מבין גדול יותר מכל הרבנים. והם, שטוענים שזו כפירה, קטנים ממך, וטפשים ונבערים " לחייך תמיד יש רבנים שדווקא לא רואים באבולוציה כפירה .
מדוע הרב קוק אימץ את האבולוציה . ממליץ לך לקרוא ולהעמיק בדברי הרב קוק .

לא אכנס לדיון כי אין מה להוסיף על דבריו הנאמנים של חול פירמידות

לא הבנתי עדיין איפה כתוב שם

שהראי״ה קוק שצ״ל הסכים לכך שהאדם בר מהקוף......

אם תראה לי ציטוט כזה, אז אהיה מופתע.
מציטוט של שורה מדבריו אני לא מתרשם.
צריך לשמוע את כל דבריו בנושא, מבלי הפרשנות
של הכתב.

דבר שני,
אמרתי את מה שאמרתי לחול פירמידות,
כיוון שאני עדיין חושב שהוא לא גדול
מהרבנים וגדולי ישראל שסוברים שזו כפירה.
נקודה.

לא טענתי שהרב קוק הסכים לכך שבאנו מהקופים,

מדבריו לא נראה שהוא פסל זאת .
מה שאמרתי הוא שאתה צריך ללמוד בנושא זה, תוכל להיעזר בוויקיפדיה ערך- "יחס היהדות לתורת האבולוציה" ומשם תוכל לגשת לספרים ,ועדיף ללמוד לפני שמגיבים .

קשה לי להבין מדוע מדרש על אדם הראשון שהיה כולו מכוסה ציפורן , ראה ילקוט שמעוני בראשית כ"ז : "מה היה לבושו של אדם הראשון, עור ציפורן וענן כבוד מכסה עליו, וכיון שאכל הפרי, נתפשט עור ציפורן ונסתלק ענן הכבוד מעליו וראה את עצמו ערום" , יכול להתקבל ב"הגיון הבריא" שלך , אבל אם יגידו לך שאדם הראשון דמה לקוף אתה מיד צועק שזו כפירה .
אני חושב שאתה צריך ללמוד יותר בלי לפחד לאבד את האמונה .
תחשוב על כך שאם מחר הרב עובדיה יוסף הי"ו יפסוק שאין כל בעיה עם תורת האבולוציה אז גם אתה סביר להניח תקבל אותה , ועל כך אני מרחם עליך שדעתך נבנית רק על סמך הוראותיהם של רבני השעה . לא שאני אומר שלא להסתמך עליהם , אבל איפה אתה בעסק ? האם בתור יהודי אין אתה מחויב ללמוד ?

יותר כואב לי שאתה מסתמך על זמיר כהן שהוא ,איך הייתי אומר זאת בעדינות ,טוב עזוב עדיף שאני לא אדבר עליו .
דברים שהוא יאמר אתה תקבל כאמת מוחלטת גם אם אין להם הוכחות ואילו למדע שנאמר לך שישנה האפשרות לגשת למוזיאון ולראות הוכחות שלו , אותו אתה פוסל ?
מחר זמיר כהן יגיד שאין כזה דבר גרביטציה ואתה מיד תאמין לו ? תוכל לרחף לך אל על ? (חלום ילדות של כולנו )
תסתכל בסרטונים הבאים ותגיד לי מה אתה חושב עליו אח"כ : סרטון 1 , סרטון 2

אצטט לך בית מתוך שירו של הרב קוק "אל חכי שופר" (אורות הראי"ה) :

ומי לבו נתונה לחכמת חל:
לרפואה, לטבע, להנדסה, לכימיה.
ונפשו צמאה ותרחיב כשאול,
להתענג על טוב חכמה ענפה פוריה .

אגב אני יכול לנחש מי הם רבניך , תקן אותי אם טעיתי : זמיר כהן , אמנון יצחק , יצחק פנגר ושאר החבורה מהידברות ..
הם לא גדולי ישראל אליהם התכוונת , הם לא מתעסקים בשטויות אלא עוסקים בתורה אמתית ולא מיסיונרית .
הם אולי, ואדגיש אולי, יודעים יותר מחול פירמידות בענייני הלכה , אבל בטח ובטח שבענייני מדע הם ייפלו ממנו . הם לא למדו כלום ועדיין הם מרצים בנושאים לא להם . בנוסף הם מעתיקים טענות ממיסיונרים נוצרים והכל בשביל להחזיר בתשובה , או כדי לדאוג שבחור חלש כמוך , בלי להעליב , חלילה לא יהיה כופר .

אינני מעוניין לגרום לך לאבד את האמונה , חלילה לי מעשות זאת , אני רק מקווה שתצא מהדיון הזה עם איזה טעם שבו תרצה להשכיל יותר בכל תחום .
ואדרבה , דע מה שתשיב לאפיקורוס שכמוני בעתיד , כהמלצת חול פירמידות ...

יסוד הוויכוח בנינו הוא כזה:

האם ניתן לקחת את הממצאים של תיאוריית האבולוציה ולהתאימם לסיפור בראשית (כפי שסופר בכתבה שצוטטה פה), כמובן תוך ביטול השמטת אלוקים מהסיפור, או שפשוט דוחים בשתי ידיים הוכחות מדעיות ברורות כשמש על עתיקות העולם, קרבת בע"ח והתפתחותם עד ימינו וכו'. אתה סובר שאי אפשר לקחת דבר מהאבולוציה (מה שמלמד אותי שאתה לא באמת בקיא בכלום אם אתה טוען את זה, אפילו אם תקפוץ ותגיד 8 פעמים שקראת את ספרו של הרב זמיר כהן. מעבר לכך לא נראה לי שהבנת את דבריו אם לאחר הקריאה בספרו אתה עדיין מבטל הוכחות ברורות לדברים הנ"ל), ואני סובר שכן. ברור שאני דוחה את האלמנט שלא היה אלוקים שהתערב בתהליך ועוד כמה הנחות תיאורטיות הגלומות בתיאוריה זו. אך אי אפשר לבטל שלדי דגים, לטאות, יונקים ובני אדם ששונים מאיתנו והם בני אלפי ומיליוני שנה במחי יד. העצמות ימשיכו להתקיים במוזיאונים ובאוניבסיטאות. אי אפשר להגיד קשקוש על שרידים ארכיאולוגים מתרבויות ציידים-לקטים, תרבויות שחיו ללא המצאת החקלאות (עד התק' הניאוליתית), תרבויות שחיו ללא כתב- והכל מוכח. זה כלל לא תיאורטי! ומעבר לכך, אם הרב קוק (ורבנים אחרים "ממגזרי") גם האמין באבולוציה וגם בבריאה, מה אגיד אני הקטן. דייני.

בנוגע לרבנים שלך, אני לא יודע כמה מהם באמת טרחו לשבת וללמוד לעומק את תורת האבולוציה או שגם הם קראו מדריך-תקציר כשזה. להיתלות בהם לא משכנע אותי, מצטער, זה לא נימוק שכלתני. אתה לא יודע להשיב לאפיקורוס, כי אם אני הייתי כאן האפיקורוס, הייתי בז לך בליבי ומגדיר את אמונתך כ"עיוורת" פשוטה כמשמעה. אם אני מביא לך עצמות של אדם בנות 780 אלף שנה מהאתר הפרהיסטורי הפליאוליתי של גשר נבות יעקב- שהוכח מדעית גילם- ואתה תגיד לי "זה קשקוש", "כפירה", "הרבנים אמרו אחרת" וכו' - לא שכנעתי אותי כלל וכלל. לא עניתי לי.

את הפסוקים מבראשית גם אני מכיר. אבל כשכתוב "ותוצא הארץ" - האם כתוב כיצד הוציאה הארץ? מן קבע שזה אכן יצא פשוטו כמשמעו מהאדמה ולא בתהליך התפתחותי? הרי 70 פנים לתורה ואתה במוחך הצר משטח את ההבנה למשמעות הליטררית? באמת! לפי זה גם הרמב"ם ופילון היו כופרים! האם כשברא אלוקים את "כל העוף" כתוב כמה זמן זה ארך? האם אותו יום אחד (שלישי) היה יום בן 24 שעות, אם השמש עדיין לא נבראה (כי רק ברביעי נבראה?) ואולי יום אחד זה אלפי שנים כדברי דוד המלך בתהילים? והרי רק ב-6,000 שנות קיום העולם ניתן לראות שמיני עופות עברו אדפטציות ושינויים לפי העצמות והשרידים האורגניים שהותירו- אז על מה אתה מדבר שאין שינוי שאתה מביא את "אין כל חדש תחת השמש" או סיפור על כינה וצינורות הזרע והשתן? אני לא צריך רק ציטטות מהגמרא לרואת שחלו שינויים בצומח ובחי- זה עומד מול עיניי. קפוץ פעם למויזאון הטבע הקרוב! הטבע משתנה כל הזמן- זו עובדה פשוטה, ידועה ומוכחת.

ההבדל היותר עמוק בנינו הוא שאתה חרדי המשתייך לציבור שקפא על שמריו החל מלפני 200 שנה ועוצם עיניו להתפתחויות שחלו בעולם, ואילו אני דתי לאומי המתעקש ומוודא לשלב בין הקודש לחול ולחבק את הישגי רוח האדם ושכלו לחיק האמונה. בגלל זה חרדים מתלבשים כמו פולנים מהמאה ה-17, חושבים שאנגלית ומתמטיקה זה שיקסה, שהמדע איננו חוכמה ושהמדינה איננה נס (כי הרי "אין חדש תחת המשש" עד בואו של משיח). ואילו דתיים לאומיים פוקחים עיניים ומביטים נכוחה על המציאות שסביבם. בוויכוח הזה אין לי מה לשכנע. זה עניין של השקפה.

לכן כדתי לאומי אשוב ואציע לאנשים ללמוד כפירה: אבולוציה, פילוסופיה (אותה גם למד הרמב"ם), שירה, גנטיקה, חקר החלל, לינגוויסטיקה, היסטוריה, ארכיאולוגיה, זואולוגיה ועוד ועוד. "חוכמה בגויים- תאמין". יש להביא את ברכת הקודש והתורה גם אל החול. וזהו החול. החול בעיניי אינו התור המופרד לגברים ולנשים בסופר או ישיבה מקדימה או מאחורה באוטובוס.

ושום דבר לא נכתב כדי לפגוע בך אישית חלילה

בברכת התורה

טוב..

עדיין לא ענית לי על השאלה ששאלתי..
כיצד מסתדרת עמדת התורה שהאדם נברא שלם, ובן 20,
לבין עמדת האבולוציה שהאדם בא מהקוף..

ולגבי מה שאתה כותב כעובדה בשטח
״עצמות אדם בנות
780 אלף״ וכו׳ אומר שלדעתי זו שטויות ג״כ.
ויש לי ראיות, פשוט אין לי כח (כמו פעם) ורצון לדון בזה.
תתפלא, אבל הרבה אנשים יצאו אחרי שיחה עמי, בנושאים האלה,
מחוזקים ומאמינים. אבל מאי נ״מ עכשיו.

לגבי הספר מהפך, אני לא חושב שקראת אותו. שם הוא מפריך לחלוטין את התאוריה הזו. אתה מוזמן לקרוא, ולחוות דעתך בשנית בנושא
האבולוציה.

ושוב אחזור ואומר, שלהגיד שהעוה״ז , עולה גילו על 5772, הרי זו כפירה. כך כתוב בספרי קבלה, כך כתוב בראשונים ואחרונים שלמדתי לא מעט, ולא, לא רק אצל ה״רבנים שלי״. מי שסובר לא כן, הרי הוא מאמין שהעולם קדמון, וזו כפירה.
בהזדמנות, בל״נ, כשיהיו לידי הספרים הנ״ל, אשתדל לא להתעצל ולצוט

ולצטט לך משם את הדברים שאמרתי

כך שתוכל להיות סמוך ובטוח שאני (וה״רבנים שלי״) לא בודים את הדברים מליבנו ח״ו..

( כמובן שאתה יותר ממוזמן לענות לי על השאלה ששאלתי בתחילת ההודעה)

כל סתירה ניתן ליישב בין מדע האבולוציה לבריאה

זה שהאדם בעולם זה נברא שלם, לא משליכה על בני אדם בעולמות קודמים. ישנם חורים באבולוציה, שלו היית קצת מבין בתיאוריה זו, היית יודע שהשלימו אותם באמצעות תיאוריה כזו או אחרת, שאנחנו כאנשים דתיים יכולים להתאים או לדחות ולהתאים את הבריאה לתוכו. הרי ברור שאי אפשר לקבל את כל הנחות האבולוציה ככתבן ובמלואן.

שלדים נמצאו מ-780 אלף לפני זממנו, 600 אלף, 200 אלף וכו'. יש קפיצות גדולות מאוד, ולא מוצאים שלדים ברצפים של אלפי שנים אפילו. אז כן, הגנטיקה וההיגיון מחייבים שיש פה התפתחות, אבל אלו חורים. ובזה מכירה גם האבולוציה.פרשנות לוגית משמשת להשלמתם, כי אם יש טיפוס א', ב', ג', ו-ד'- וכל טיפוס דומה קצת לקודמו וקצת לזה שאחריו- אזי מדובר ברצף התפתחותי. זו הנחה לוגית שמבוססת על היגיון שכלתני- שהוא היסוד של המדע.מעב רלכך שיסוד התפתחותי זה של הטבע קיים עד ימינו בבע"ח וגם באדם. אתה כאדם מאמין יכול להגיד שבכל שלב של התפתחות (כל טיפוס) זו בריאה חד פעמית ("עולם שהקב"ה ברא") שחרב, ואחריו נברא דגם אחר- קצת יותר משוכלל. כלומר יש קפיצות אלוקיות שמייצרות "דגמים" אחרים לאורך זמן. הרי גם הטענה של "בורא עולמות ומחריבן" - היא התפחותית ביסודה, רק שהיא כוללת יסוד אלוקי-ניסי, שפה שהמדע לא מדבר בה. זה הכל! אבל לדחות את כל הממצאים והתיאוריזציה- זוהי בערות לשמה!

לגבי ממצאים בשטח אין לך דבר שיגיד שיכנע אותי שהם לא קדמונים. יש כלים מדעיים מוכחים ומדעיים. להתכחש לקיומם הפיסי, זו כפירה. זה כמו להגיד שלפי המאונה שלך השמש זורחת בלילה, ולא מעניין אותך שהיא זורחת ביום. מעבר לכך ,יתכן שרגע בריאת העולם שלנו הוא ביצירת אדם חכם שיודע קרוא וכתוב (מה שאירע אכן לפני 5,700 שנה לפי ההיסטוריה והארכיאולוגיה). הדברים הלאו לא סותרים. אל תשכח שהארץ היתה "תוהו ובוהו, וחושך על פני תהום. ורוח אלוקים מרחפת על פני המים"- מכאן שהיה תהום, מים, דבירם שיהיו מעורבבים בתוהו ובוהו- לפני יצירת העולם הזה. זה יכול להיות מטאוריט שפגע בכדה"א, עידן קרח, בצורת קשה, תנועת יבשות ועוד ועוד. הפרשנויות לכך לא חסורת- וכולם מתאימות. אולם התורה איננה ספר מדע ואיננה מתיימרת להיות כזאת. אף אחד לא אמר שכורח המציאות בקריאה ליטררית.

ולידיעתך קראתי את "מהפך". הרב זמיר כהן איננו עידין מדען, אם כי גם בדבירו יש חוכמה גדולה. הוא לא מבטל את תיאוריית האבולוצייה כמוך. מאידך, גם למדתי (ואני עדיין לומד) מדעים.

יפה כתבת, חולפי. כתוב ספר בשם

"פרקי מדע לחרדים סקרנים". יש לך את הכישורים לכך.
חשבתי להתנדב בבני ברק ולהורות אנגלית ומחשבים לחרדים. אמר לי ידידי, ח"כ בדימוס (שהיה היה מפורסם פעם), "תזהר שלא תיכנס לכוונת של החרדים כאיש מסית ומדיח".

אשמח אם תפסיק להיחפז למסקנות

חפש היטב בדברי והראה נא לי איפה כתבתי שהאבולוציה מהווה הפרכת הדת.
אשמח אם תפסיק להיחפז למסקנות שגויות לגבי דיעותי. עשית זאת פעמים אחדות בעבר, ואתה עדיין ממשיך

למעלה