שבת בבוקר יום יפה

שבת בבוקר יום יפה

שבת שקטה בחוץ ורק ציוץ הציפורים נשמע בחוץ כל העולם סביבי עוד נם את שנתו בשלווה ככה זה שבת בבוקר ורק ציפור אחת בא לחלוני מצייצת עד שאני קמה ואז פורחת לה שירת הציפורים ממלאה את החצר הקטנה של הבית המשותף מתעופפים בין העצים הבודדים שנותרו בחצר ומקננות בין השיחים מין פינת טבע שכזו באמצע העיר שהעשביה מכסה הכל בירוק עז ימי החורף טובים לחמין והריח שלו המתבשל על הפלטת שבת מתחזק לקראת בוקר ומעיר את המקיצים עם שחר בשבת בבוקר לבוא להציץ בסיר , האם חסר מים לתבשיל ולצד החמין תמיד היה מונח סיר של גחנון שריחו העיר את האחיינים בבוקר השבת הייתי קמה בבוקר לסובב את הגלילות של הבצק ולהוציא את הביצים שהתבשלו בו לגרד את העגבניות הטריות לרסק שבא לצד הגחנון והבביצים הקשות שני האחיניות והאחיין כבר היו לצידי , מבקשים שוקו חם לפתוח או את הבוקר ככה נראו ימי שבת בבוקר שהאחיניות והאחיין שהיו ילדים קטנים ורכים בשנים הם העדיפו לישון אצל סבתא בערב שבת, לא לחזור הביתה אחרי ארוחת ערב השבת , ישנים כולם יחד על המזרונים שפרשתי על הרצפה , יותר מאוחר קניתי ספת ספר עבורם והחדר הגדול הפך לחדר שינה ל3 שובבים, שחגגו את ערב השבת אצל סבתא ודודה כמו מסיבת פיזמות של בני המשפחה, לפעמים אחי וגיסתי נשארו עמם שבת בבוקר הפך לבוקר שבת פינוקי עבורם , להשכמה מוקדמת עבורי , היו באים למיטה שלי להעיר אותי , דודה בואי תכיני לנו שוקו חם/קר , וקצת אחרי זה נו מתי את קמה אנחנו רעבים,יש כבר הריח של הגחנון מוכן לאכול ערכנו את השולחן הנמוך עבורם עם צלחת לגחנון לביצה וקצת רסק עגבניות ולצד הצלחת את שוקו בכוס גבוהה , חלק ביקשו שוקו קר חלק אהבו אותו חם ואז מצלצל היה הטלפון של ההורים לשאול מה עם הילדים וגם הם הוזמנו לארוחת הבוקר, לצד הגחנון הונחוסלט ירקות חסה וצלוחית ובה וחריצי גבינה צפתית וצלוחית עם זיתים ללא גלעינים הנקראת חרוזית כדי להכין סלט יווני למי שאוהב את הסלט הירוק עם תוספת חסה גבינה וביצה קשה קולות הסועדים התלוותה הTV המקרינה את ערוץ 6 - ערוץ הילדים השקט שעוטף את הבית כיום , רק מדגיש את הימים הרעשניים והעליזים ההם ואת הקן שהתרוקן מהקולות הצעירים ומדרי הבית , כיום חיה לבד השובבות והשובב בגרו להם , הבת הגדולה בת 21 הבן כסבר חייל והקטנה של אז עוד מעט בת 17 ורק בת הזקונים מדי פעם ,באה להתפנק אצל דודה , ולה בקרוב ימלאו 6 שנים אבל אותה אני מרדימה לצידי , ומקבלת השכמה ב4 בבוקר שהיא נכנסת למיטה שלי למזלי האחיות שלה שומרות עליה ורק הטלפון שלה מעיר אותי דודה את עוד יושנת ? קומי דודה זה כבר בוקר כבר יש שמש בחוץ ,זה לא זמן לישון התחיל כבר יום חדש בחוץ

שבת בצהריים ../images/Emo9.gif

לצערי, האינטרנט שבק חיים בבוקר אז הייתי מנותקת קצת מהמחשב, אבל הספקתי הרבה וזה עשה הרגשה טובה, למרות שביאס אותי קצת שלא היה לי את שגרת שבת בבוקר הקבועה-הגלישה בפורומים, הקריאה בעיתונים האלקטרונים וכו'. לא נורא-צריך לגוון מפעם לפעם
היום מתחילה להתעמל בחד"כ, אתמול נרשמתי ומתרגשת להתחיל באימון הראשון, לא מתכוונת להוריד יותר מידי במשקל, אלא יותר לחזור לכושר, להכניס לעצמי אנרגיות וזה עוד מקום לעבור בו כדי לא לסיים את היום בעבודה נטו.

שמעת על הפרוגרם של ארז

הוא מתעמל ואוכל לפי תוכנית שלא להשמין ולא להרזות באח הגדול ותשמעי אוכל שלו שהוא חלבונים אפילו עלה מעט במשקל וגם בנה שרירים יפים אז להתעמל בכייף אבל אחרי השעת כושר להפעיל את השרירים של הפה לאכול חלבונים בעיקר תתיעצי עם הדיאטנית בקפות חולים

למעלה