שבתי אליכם..
היי
לפני שאני אחזור אל תורת היחסות והבעיות שהיו לי איתה, יש לי כמה שאלות אחרות. זה בדברים די פשוטים, נראה לי, רק שמשום מה אני לא מצליחה להבין פתאום. לפני שאני אתחיל לפרט, התנצלות קטנה על ניסוחים בעייתים.. אני אשתדל לפרט ולתת דוגמאות כדי להבהיר דברים. אז ככה.. בקורס של פיזיקה יצא למורה שלי כמה וכמה פעמים להגיד לנו שאין משמעות לשאלות כמו מה יותר גדול- מטר או שנייה, מפני שאלו הם לא ערכים "מאותו סוג", ולא ניתן להשוות ביניהם. כמו כן בימים האחרונים (אתמול, ליתר דיוק..) יצא לי להרהר במכפלות למיניהן, ופתאום תהיתי איך זה שאם לא ניתן להשוות בין ערכים מסויימים, כן ניתן לכפול אותם זה בזה? מדוע כשאני מכפילה מטר בשנייה אני בעצם מכפילה את הערכים המספריים שלהם? מעבר לזה- מה הפירוש של הכפלת גדלים כאלה? אני זוכרת שהיתה לי בעייה דומה בכיתה י' כשלמדנו את היחידות של תאוצה. מהירות מבחינה הבנתית זה סבבה. כל שנייה בכמה מטר אני מתקדמת. אבל תאוצה, אם אני מסתכלת על היחידות ולא על ההגדרה של השינוי במהירות, היא פתאום דבר לא מובן בכלל. מה זה מטר לשנייה בריבוע? מה היא בכלל שנייה בריבוע? איך ניתן בכלל לספור דבר כזה? ..ואולי אני בכלל מחפשת משמעות בדברים שאין להם בכלל משמעות? אבל אם ניתן לכפול גדלים "לא מאותו סוג" למה לא ניתן להשוות ביניהם? אם אני יכולה להכפיל מטר ושנייה זה בזה, למה אני לא יכולה לשאול מי מהם גדול יותר? :\ מבחינה מתמטית זה בכלל עושה לי בעיות. אם אני מסתכלת על תרגיל נטול יחידות, בעל מספרים פשוטים בלבד, תרגיל של 3 כפול 4, יהיה מתורגם ל4 ועוד 4 ועוד 4. אבל איך אני מחברת מטר ועוד מטר ועוד מטר N פעמים שניות? אני ממש אשמח אם תוכלו לנסות (ואף יותר אשמח אם תצליחו
) לעשות לי סדר בבלאגן.. תודה!
היי